- 13 Eylül 2015
- 21.786
- 68.472
Kızın düşüncesini onemsese düğün yaparÇok mantıklı o parayla ülke ülke gezin
Düğüne gelenler takı konusunda daha cömert oluyor gibi sanki. Gelinin kolları komple bilezikle kaplanıyorDüğünlerine gelip, takı takan insanların düğünlerine giderek iade-i ziyarette bulunmayacaklar mı ?
Düğüne ben de yoktum evlenirken ama nikahtan sonra after party istedim meyhane ortamında. 50 kişilik. Onda da herkesinkini tabi ki biz ödedik gelen kendisininkini ödesin modasına girmedik. Çünkü benim tüm aile akraba ve eş dostum başka şehirden geldi. Eşime açık açık söyledim ben insanları üç dakika için başka şehire getiremem, hem yol çekecek hem takı takacaklar oturup bir yeme içme olmasın mı diye. Eşim başta onu da istemedi ama sonrasında iyi ki yapmışız dedi. Demem o ki siz de en azından after parti yemek gibi bir şey düşünün. Nikah aktivitesi resmen üç dakika çünkü, bildiğimiz ikiden sonra gelen üç abartı yok bu rakamda. İnsan sonrasında ee şimdi oluyor ister istemez.
Bu ben.Nefret ederim düğünden. Eşimin ailesi o dönem ısrar ettiği için tek kuruş harcamam istiyorsanız yapın katılırım dedim. Çok da sıkıldım açıkçası hiç benlik değil. Cebimden çıkacak olsa asssla yapmazdım. İnsanların parayı kendilerine değil başkalarına harcamasını hiç anlamıyorum.
Ahh ahh keşke bende sade ve hoş bir nikah sonrası sadece sevdiklerimle bir küçük kutlama yemeği yapsaydımMerhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Senin gönlünden geçen ne ise ona göre kararını ver.Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Kaç bin liralık düğün de 3 saatlik hatır işi diye nitelenmez bence yaSizin hatrınız için 3 saat katlansa ölmez herhalde. Ben de istemiyordum düğün, kayınvalidem özeniyor diye yaptılar ben de misafir gibi 3 saat oturup geldim bir şeyim eksilmedi yani ne olacak. Bunun için tartışmaya değmez.
Ben de şahsen evlenirsem düğün istemiyorum düğüne harcayacağım parayı balayına ya da başka şeylere, ev ihtiyaçlarına harcarım. Aklım fikrim balayında benim skskdkd ama evlenecek olan siz olduğunuz için ortak bir karar olmalı. İlk kez evleniyorsunuz bütçeyi zorlamayacak şekilde bir düğün yapılabilir. Sırf aileniz istiyor diye düğün olmaz. Siz düğün istemiyorsanız boşverin, milleti gösteriş uğruna mutlu etmek yerine , müstakbel eşinizi ve kendinizi mutlu edin evliliğe 1-0 önde başlayın derimMerhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Ahah yok ya normalde mezarcı değildir hatta fazla harcar ben frenlerim bu ara çok açıldık diye o ara bi masraflardan dolayı mala bağlamıştı ama zaten saçma olduğunu fark etti fazla ısrar etmedi.Yani es de mezarcıymış be ablacım insanlara yol teptiriyorsan önlerine de yemek koyarsın.
arada şöyle küçük bir fark var. ne kadarsa 300-500-1000 düğün parasi sizin kayinbabanizin cebinden cikti, onlarin aldiklari gelinligi giyip onlarin cebinden cikan kuafor parasiyla sacinizi yaptırıp mekana girdiniz uc saat oturup kalktınız.Sizin hatrınız için 3 saat katlansa ölmez herhalde. Ben de istemiyordum düğün, kayınvalidem özeniyor diye yaptılar ben de misafir gibi 3 saat oturup geldim bir şeyim eksilmedi yani ne olacak. Bunun için tartışmaya değmez.
Biz de sadece nikah yaptık ama bu ortak hatta benim ağrır bastığım bir karardı. Gelinlik, damatlık giydik, fotoğraf çekimi, evde kına hepsi oldu. Yine son zamanlara kadar eşim 'emin miyiz sen eğer istersen yapalım düğün' dedi ama istemedim net bir şekilde. O parayı daha verimli kullanılmak istedim, ayrıca düğünlerde oynamayı sevmeyen biriyim bu da etki etti. Ama dediğim gibi 'ortak' kararımızdı bu. Sizin de ortak kararınız olmalı. Ailelerimiz de şaşırmıştı ama sonuçta evlenecek olan bizdik ve bizim sözümüz önemli.Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?