Sadece nikah töreniyle evlenmek isteyen eş

Nefret ederim düğünden. Eşimin ailesi o dönem ısrar ettiği için tek kuruş harcamam istiyorsanız yapın katılırım dedim. Çok da sıkıldım açıkçası hiç benlik değil. Cebimden çıkacak olsa asssla yapmazdım. İnsanların parayı kendilerine değil başkalarına harcamasını hiç anlamıyorum.
Altın falan takılıyor ya. Takılan paralar erkek tarafına, altınlar geline kalıyor. Genellikle yapılan masraftan daha fazlasını topluyorlar. Böyle olmasa kimse düğün yapmaz zaten

düğünü özel zannediyorlar, kendilerini özel hissetmek icin yapiyorlar ama birinin digerinden ne farki var ki? yemeksiz normal ve ekonomik düğünleri kasdediyorum. Şik otelleri- acikhava dugunlerini - konsept düğünleri falan disarida bırakıyorum.
bence mahalle arasında bir düğün salonunda düğün yapan hic yapmasin daha iyi. cidden cookk düğüne katildim - sosyal cevrem ve akrabalarim epey genis yas da 33 olunca.
gercekten hepsi birbirinin ayni ve cok cirkinler.
penceresiz havasız gelin odalari, ozellikle hoparlorun yaninda oturanlar icin eziyet olan cok yuksek ses, kalitesiz bir sanatci ya da o bile yoksa cdden calinan muzikler. muzikler icinde ese ozel bir sey bile yok, klasik. ailede kimse roman ankarali ya da doğulu olmasa bile onların havalari. kiskananlar catlasin tarzi keko seyler. benim arkadasim asla actirmam diyordu, onden soylemis ama heralde otomatik caliyordu calmislar yine. bir arkadasimin annesi vefat etmisti, kinasinda calan sarki "oooh oooh öldü ya, oglu da bana kaldi ya" diye kaynana sarkisi. kimsenin oncesinde calan muzikle alakasi yok.
ozene bozene dans etsen ortada coluk icine ediyorlar. kareografi yapsan kurs alsan biri videoya cekip düğün terörüne atsa dalga gecilecek bir performans :)
yalandan gosteris olsun diye karton pasta kesiyorsun, konuklara dagitilan pasta bayat. taki kuyrugunda millet belediye otobusu bekler gibi bekliyor. yeni bir sey o dönem populer oluyor yapiyorsun, oradakilerin %70i yaslilar teyzeler falan "bu ne salak sey" diye konusuyor. gelin cicego atiyorsun bekarlar siraya giriyor kapmak icin falan.
her dugun ayrı bir cringe selalesi. bir de ust kattaki salondaki bir dugunden - iki yan apartmandaki salondan hic bir farki yok yani. birebir ayni muziginden bayat pastasina. bunun nesi ozel ki?
hele bazi kadinlar dansci tutuyor ozellikle kinalarda bu ekstra ekstra komik oluyor. bugune kadar o danscilarin yaninda gölgelenmeyen tek gelin görmedim. ozellikle kapali kizlar cok tercih ediyor (en azindan benim cevremde) gelin sarmis kapatmis kendini, zaten harika fizigi yok olan kismi da tesetture uygun olsun diye kapatmis. yalandan kazik gibi oynuyor.
ama tuttugu dansci meslegi danscilik oldugu icin fizigi guzel, acmis etmis kendini cesit cesit kostumle. dans etmeyi bildikleri icin kivir kivir oynuyorlar.
onlarin yaninda gelin kazulet gibi duruyor oyle. dansci basina bin 2 bin verip en ozel hissetmek istedikleri gecelerinde golgede kaliyorlar.
cooooook sacma
ve hala devam ediyor bu sacmalik.
eylulden kasima 3 düğüne kinaya gittim ucunde de vardi bu sacmalik.
ne bileyim ya bence mantiksiz dugun isi kina isi.
kendini ozel hissetmek isteyen oraya sacacagina kendine harcasin ozel hisseder. zaten takan borc icin takiyor nilah yapsan da takar

Nefret ederim düğünden. Eşimin ailesi o dönem ısrar ettiği için tek kuruş harcamam istiyorsanız yapın katılırım dedim. Çok da sıkıldım açıkçası hiç benlik değil. Cebimden çıkacak olsa asssla yapmazdım. İnsanların parayı kendilerine değil başkalarına harcamasını hiç anlamıyorum.
Kendi düğünü için "katılırım" demek ahdhs

Sebebi maddiyat değil. Düğün yapacak imkanları var. Eşim düğünde oynamayı davul, zurnayı sevmiyor. Ben isterim düğün ama olmaz derse kabul edebilirim, çok ısrarcı olmam. Ailem baskı yapıyor düğünsüz olmaz diye.
Aileniz kına gecesi yapsın öyleyse.

Eşim düğünde oynamayı davul, zurnayı sevmiyor.
Ben de böyleydim. Sırf o yüzden kına gecesi falan istemiyordum.
Sonra kınada sen kalk bi daha da oturma. Bana da bi tık şok olmuştu, ben oynamayı sevmiyorum beceremiyorum ya üf dediğim görümcem kim bilir ne düşünmüştür :KK70:

Siz kına yapın bol bol eğlenin oynayın o katılmasın

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Kişi tercihi düğüne 1,5milyona vereceğine dünya turuna çıkın daha iyi sürekli görmediğimiz sülaleye misafir mi edeceğiz 🤣 müstakbel eşinize nedeni sordunuz mu?

Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var ve seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Ama müstakbel eşim düğün yapmayı kesinlikle istemiyor. Ne istersen yapmaya çalışırım ama düğün yapmam diyor. Sadece nikah töreniyle evlenmeyi de ailem uygun bulmuyor. Arada kaldım sizce ne yapmalıyım?
Evlilik uyumla başlar. Siz istiyor iseniz orta yolu bulmanız gerekiyor. Biraz ona biraz siz ona uyacaksınız

Sizin ne istediğiniz önemli. Eşim de ben de düğün istemedik. Açık havada yemek verip, nikah ve takı töreni yaptık. Çok güzel de dekorlar yaptırmıştık.

Siz de istiyor olsanız ortak bi noktaya, küçük bi kokteyl tarzı bi şeye varmaya çalışın derdim ama siz ailenizi düşünüyorsunuz. Ailelere kalırsa ohoo, 40 günlük çocuğa sünnet düğünü de istiyorlar sene olmuş 2024. O bitecek başka bi şey isteyecekler. Aklınıza yatmayan, mantıklı bulmadığınız şeylerde ailenize de "bu bizim kararımız" demeyi bilmeniz lazım.

düğünü özel zannediyorlar, kendilerini özel hissetmek icin yapiyorlar ama birinin digerinden ne farki var ki? yemeksiz normal ve ekonomik düğünleri kasdediyorum. Şik otelleri- acikhava dugunlerini - konsept düğünleri falan disarida bırakıyorum.
bence mahalle arasında bir düğün salonunda düğün yapan hic yapmasin daha iyi. cidden cookk düğüne katildim - sosyal cevrem ve akrabalarim epey genis yas da 33 olunca.
gercekten hepsi birbirinin ayni ve cok cirkinler.
penceresiz havasız gelin odalari, ozellikle hoparlorun yaninda oturanlar icin eziyet olan cok yuksek ses, kalitesiz bir sanatci ya da o bile yoksa cdden calinan muzikler. muzikler icinde ese ozel bir sey bile yok, klasik. ailede kimse roman ankarali ya da doğulu olmasa bile onların havalari. kiskananlar catlasin tarzi keko seyler. benim arkadasim asla actirmam diyordu, onden soylemis ama heralde otomatik caliyordu calmislar yine. bir arkadasimin annesi vefat etmisti, kinasinda calan sarki "oooh oooh öldü ya, oglu da bana kaldi ya" diye kaynana sarkisi. kimsenin oncesinde calan muzikle alakasi yok.
ozene bozene dans etsen ortada coluk icine ediyorlar. kareografi yapsan kurs alsan biri videoya cekip düğün terörüne atsa dalga gecilecek bir performans :)
yalandan gosteris olsun diye karton pasta kesiyorsun, konuklara dagitilan pasta bayat. taki kuyrugunda millet belediye otobusu bekler gibi bekliyor. yeni bir sey o dönem populer oluyor yapiyorsun, oradakilerin %70i yaslilar teyzeler falan "bu ne salak sey" diye konusuyor. gelin cicego atiyorsun bekarlar siraya giriyor kapmak icin falan.
her dugun ayrı bir cringe selalesi. bir de ust kattaki salondaki bir dugunden - iki yan apartmandaki salondan hic bir farki yok yani. birebir ayni muziginden bayat pastasina. bunun nesi ozel ki?
hele bazi kadinlar dansci tutuyor ozellikle kinalarda bu ekstra ekstra komik oluyor. bugune kadar o danscilarin yaninda gölgelenmeyen tek gelin görmedim. ozellikle kapali kizlar cok tercih ediyor (en azindan benim cevremde) gelin sarmis kapatmis kendini, zaten harika fizigi yok olan kismi da tesetture uygun olsun diye kapatmis. yalandan kazik gibi oynuyor.
ama tuttugu dansci meslegi danscilik oldugu icin fizigi guzel, acmis etmis kendini cesit cesit kostumle. dans etmeyi bildikleri icin kivir kivir oynuyorlar.
onlarin yaninda gelin kazulet gibi duruyor oyle. dansci basina bin 2 bin verip en ozel hissetmek istedikleri gecelerinde golgede kaliyorlar.
cooooook sacma
ve hala devam ediyor bu sacmalik.
eylulden kasima 3 düğüne kinaya gittim ucunde de vardi bu sacmalik.
ne bileyim ya bence mantiksiz dugun isi kina isi.
kendini ozel hissetmek isteyen oraya sacacagina kendine harcasin ozel hisseder. zaten takan borc icin takiyor nilah yapsan da takar
Ahh ahh mıllete eglence cıksın gercekten bayat gereksız. Bır sahıl kenarı otek vs olamadıktan sonra yanı guzl bır butce ayrılmıyorsa ne gerek var koca koca teyzelere laf vermeye

Siz istiyorsaniz yaptirin bu konunun dogrusu yanlisi yok ki ben istemistim mesela, bi arkadasim esi istemedi diye istemiyormus gibi yapti su an icinde kaldi yani vakti gecince “hadi icinde kalmisti yapalim” denmeyecek bi olay oldugu icin istiyorsaniz yaptirin bence

Bizde eşimle ikimiz nikahtan evlenmek istedik ama aileler kabul etmedi düğün yaptık valla iyikide yapmışız çok eğlendik.

Bu zamanda düğün mü yapılır ya? Parası olsa da bence gereksiz bir masraf olarak görüyordur ki çok haklı olarak. Daha önce evlenmiş boşanmış mı acaba ondan mı istemiyor?

Aileniz o kadar çok düğün istiyorsa yapıversinler bir düğün. Damat bey de nezaketen katılır herhalde.

En güzeli.
Eşimin durumu çok çok iyi ve bende öyle istedim.
Sade bi nikah ve akabinde gerçekten ikimizinde hayatında yeri olanlarla yemek yedik.
Bu demek değilki benden o parayı esirgedi, takıda, hediyede ve ev dizaynında hiç birşeyden kısmadı eksik etmedi. Halada etmez.
Bence sırf düğün istemiyor diye paradan kısıyor diye düşünmeyin, genel tavrına bakın.
Herzaman cimriyse ayrı birşey ama sırf milleti eğlendirmek için israf etmiyorsa anlayın.

Bence yapmam demesi cok yanlis yapmayalim yada yapmasakmi diye sormali. Sizi ikna etmeye calismali en azından emri vaki yada benim dedigim olur dememeli. Hepmi once benim istegim der? Ailenizi anliyorum ama artik bu zamanda dugun yapmayan genclerde az degil gibime geliyor ama bu karar size ve esinize ait olmali.

Sebebi maddiyat değil. Düğün yapacak imkanları var. Eşim düğünde oynamayı davul, zurnayı sevmiyor. Ben isterim düğün ama olmaz derse kabul edebilirim, çok ısrarcı olmam. Ailem baskı yapıyor düğünsüz olmaz diye.
Eğer siz anlaşıyorsanız, birbiriniz için doğru insanlar olduğunuza inanıyorsanız ailelerin isteklerine göre değil ikinizin ne istediğine göre hareket edin.
Erkek arkadaşınız davul zurnayı düğünü sevmiyormuş ama siz istiyorsunuz, o zaman düğün olmasın ama düğün gibi bir kına gecesi yapın, hem onun isteği hem sizin isteğiniz olur.

Altın falan takılıyor ya. Takılan paralar erkek tarafına, altınlar geline kalıyor. Genellikle yapılan masraftan daha fazlasını topluyorlar. Böyle olmasa kimse düğün yapmaz zaten
Sadece nikah yapınca da takılıyor altın. Altın için düğün yapmaya gerek yok yani. Biz nikahla evlendik altınlarımızı da topladık geldik 🙃 insanların takı takıp takmaması düğün yapıp yapmamayla ilgili değil. Aile büyükleriniz daha önce başkalarının düğün veya nikahlarına katılıp takı takmışsa diğer insanlar da iade-i ziyarete gelip takı takıyor. Düğün yapmadın takı takmayacam demiyor.

X