Kız İsteme sabır allahım...

demekki utanmıyorlar canım ben utanırım şahsen bir tane oğlum var ondan bundan kısmaya...saol canım allah razı olsun...taviz vermemeye çalışıyorum çünkü ne kadar boynumu eğersem o kadar daha ezecekler beni..öle insanlar çünkü..oğluna da dedim atarım nişanı yani bu böle devam ederse ben son sözümü söledim ona artık kendisi bilir...

demekki yalnız değilmişim canım..ya zaten takmıyorum ama bunların da istediği dul kadın gibi nikahtan alıyım hiçbişey yapmıyım..böle davranmalarıda açıkçası benim hoşuma gitmior.tamam ben bişey alın yapın demiorum ama bunlarda tamamen ellerini eteklerini çekiorlar..ben aynı evde oturalım desem kadın ona da razı gelecek o kadar yani...bende nişanlımla çıkıcam canım alışverişe annesi izin verirse şayet...

evet laf olsun die sölenen bişey bende biliorum ama ne biliyim gene de diorum belki bir umut...benim nişanlım annesine yeri gelior karşı çıkıyor ama tabi bunu bana karşı mı yapıor ölesine, yoksa gerçekçimi artık orasını bilemem...saol canım allah razı olsun allah böle kaynanalardan tüm evlenmemiş veya evlenme niyetinde olan genç kızları korusun...

sağolun kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler,görüşlerinizi benimle paylaştığınız,derdime ortak oldugunuz için hepinize çok teşekkür ederim...

cimri insandan nefret ediyorum. hele ki böyle işlerde. rezil oluyorsun işte 3kuruş için. Allah böyleleriyle karşılaştırmasın. kaynanayı bir tarafa koy bence sen nişanlına bak. seni tutması lazım ailesine karşı senin yanında olmalı. bu o kadar önemli bişey ki. bence onu herhangi bir konuda dene senin yanında olacak mı diye. kimse değişmez ilerde falan ona hiç inanmıyorum. annesinin etkisinden çıksın. annesinden izin alırsa çarşıya beraber gidicez yazmışsın yanlış okumadıysam. ne münasebet ya kocaman adam ne izini alacak. biz beraber gidicez çarşıya öyle karar verdik der ve biter yani. nişanlın annesine maddi bağımlıysa ancak karşı gelemez. öyle bir durumda da sen sahip çık. ben şimdi nişanlansam nişanlımın parası çıkmasa kuaförde çıkarıp veririm ya hiç önemli değil ki. annesi neyse de nişanlını maddi konulardan eleştirmemelisin bence. annesi olmayacak siz bir ömür beraber olacaksınız. ona saygını kaybedersin bu konulardan.

aynen öle canım 3 kuruş kar ediyim diye kendilerini küçük duruma düşüren insanlar var işte böle ne yazıkki...amin rabbim kimseyi böle kimselerle karşılaştırmasın...yeri geliyor nişanlım beni savunuyor annesine karışma falan dior ama kadın nato kafa nato mermer olduğu için ona ne desen boş..yani nasıl desem ha bi duvara laf sölersin ha benim kaynanama...yok canım maddi olarak kesinlikle bağımlılığı yok çalışıp kendi parasını kendi kazanan biri...ama harcıyormu die sorarsan hayır harcamıyor direk annesine iade edior...ben zaten yeterince sahip çıkıyorum ama daha ne kadar sahip çıkarım bilinmez birazda karşı tarafta biter herşey..ben ona ekstra bişey çıkarmadım zaten nişanda herşeyi tamamen benim ailem yaptı diebilirim...sadece bi kuaför masrafı vardı onuda kalkıp benim ödüyecek halim yok herhalde ki damat ödüyecek...ben öle biliorum yalnış mı biliorum??

konunu baştan sonuna kadar okudum..

benim anladığım kadarı ile nişanlın ile aranda iletişimsizlik var.. öncelikle bunu halletmen gerektiğini düşünüyorum.

kaynanan belli ki kaynanalık yapıyor.. ama sende hiç birşey önemli değil deyip yine de bütün he rşeyin senin istediğin gibi olmasını istiyorsun. biraz daha sabırlı davran, sonuçta istenmeyen gelin değilsin, kadın nikah günü alınsın diye diretmiş baksana.. evlilik sürecinde çok daha önemli problemleri olan insanları düşün.. belki biraz rahatlarsın..

nişanlımla aramda hiç bir sorun yok..sorunum sadece nişanlımı özgür bırakmamaları..mesela şöyle örnek veriyim bize gelior bir kaç saatliğine hemen annesi telefon edior eve fel die..nişanlım reddedior açmıyor telefonlarını en sonunda evden aradı murat eve gelsin die...yani çok sıkıyorlar nişanlımı üstünde baskı oluşmuş durumda..banada kaynanalık yapmıyor deil yapıyor ama ben elimden geldiğice saygıda kusur etmemeye çalışıyorum...

cnm yazdığın herşeyi okudum bende nişanlıyım ve bende çok fazla serbest olduğum için yakınıyordum nişan alışverişimde herşey benim istediğim gibi oldu kimse karışmadı diye ilgisizler demiştim ama senin yazdıklarını okuyunca çok şükür ki öyleymiş diyorum. gerçi 25 yaşındayım herşeyi biliyorum diye güvendi kaynanam bana yoksa eltim benden 5 yaş küçük bir çocuğu var ama ona hala karışır önünü arkasını toplar yani. neyse asıl sormak istediğim şey şu belli ki nişanlının ailesi tutucu ve kapalı gelin istiyorlar birincisi kaç senedir tanıyorsun nişanlını ikincisi ailesiyle hiç tanışmadın mı böyle olduklarını bilmiyormuydun yani bu işler çok zor kızma ama nişanlın annesinin ağzına balıyor bu kötü bişi allah korusun evliliğinizi çok zedeler bu durum bide kaç yaşındasın cnm biraz lafını geçir bence kaynanan dominant birine benziyor annen baban ezdirmesinler seni onlar senin hakkını savunsunlar cnm inş senin için herşeyin hayırlısı olur ama böyle giderse nişanlını seviyorsan ne sevgi yeter nede saygı cnm...

evet canım aynen öle tutucu bir aile ve dediğin gibi kapalı bir gelin istiyorlar...benim nişanlanmam görücü usulu oldu,yani şöyle diyim nişanlımla 1-2 ay görüştük tanıştık öle karar verdik bişeylere..ailesini de daha doğrusu annesini de annem tanıyor birbirimize gidip gelmişliğimiz,oturup kalkmışlığımız vardır az çok tanıyoruz birbirimizi..ama her ne kadar tanısanda bir insanın iiçine girmedikten sonra bilemiorsun ne yazıkki nasıl biri olduğunu,ne tür yaşam sürdüğünü...ya bende demiorum ailesini atsın,satsın sonuçta ailesi ama benide ezdirmesin benim tek derdim bu...ben 25 yaşındayım canım..lafımı geçirmeye çalışsamda benim kaynanam dediğim dedik çaldığım düdük tiplerden,olan bişeyi olmamış gibi gösterenlerden,benim veya ailemin yapmadığı bişeyi siz ısrar ettiniz de öle yaptık diyen bir insan....benim ailem zaten beni ezdirmior bende ezdirmem kendimi...saygısızlık yapmamaya gayret ediorum şimdiden kötü gelin olarak görünmemeye çalışıyorum ama bu daha ne kadar devam eder hiç bilmiorum...sağol canım allah hepimizin hakkıında hayırlısı neyse onu nasip eylesin...

böyle şeyleri okudukça dua ediyorum valla..hem nişanlı adayım, hem ailesi hem de benima ilem hiç baskı yapmıyorlar bize çok şükür
işte bu tarz şeyleri yaşamamak için biz karar verdik ve birbirimizin bohçalarını ikimiz aldık gidip, bütçemize göre, istediğimiz gibi
sizin de eğer ekonomik durum elveriyosa öyle yapsaydınız keşke, gider istediğinizi alırdınız ve kayınvalidenin bu davranışlarına maruz kalmazdınız
burda dengeyi sağlayacak olan nişanlın, ama o ailesinin etkisinde kalıyor anlaşılan
hayırlısıyla sounsuz bi şekilde atlatıp yuvanızı kurarasınız bi an önce inşallah

ya benim ailemde ne bana ne de nişanlıma baskı yaptı..bizde bişey istemedik onlardan yapın edin die ama nişanlımın ailesinin de iyce umursamaması hoşuma gitmiyor açıkçası..amin canım benim allah herkesin gönlüne göre wersin...

zor canım allah sonunu hayırlı eder inş.ya hiç anlamıyorum şu kaynanaları ya oğlunu paylaşamıyosan işi yokuşa sürme vermiyom oğlumu de git alla alla kız alıyolar heralde bedavaya getirmicekler bu neya bizimkilerde ilk zamanlar çok atıp tuttular ama nişan zamanı durumumuz yok dediler dedim bişi istemiyom sadece gelin isteyin beni diye allahtan nişan bohçam yapıldı kızım ben bi küçük altına gittim valla ah ah aşkın gözü kör olsun ama çok şükür benim durumum iyi kimseye muhtaç değilim allahtan başka ben alırım nişanlımı yinede kimseye muhtaç olmam ele karışmak çok zor canım allah hepimize yardımcı olsun...
ha bide aslında bütün erkekler annecidir benim nişanlımda laf ettirmez ama ben biraz kaba tabirle çirkefim diceğimi derim içimde kalmazama ailesidir sonuçta saygımıda eksik etmem herşey yerine göredir.

gerçekten işin çok zor ya gerçekten üzüldüm umarm zamanla düzelirr

Konuyu sonuna kadar okudum canım Allah kolaylıklar versın sana sımdı boylelerse evlendıgınızde dusunemıyorum bıle kadın resmen kusura bakma ama çirkef bir de senın su nısanlının kuafor olayına takıldım çok büyük ayıp etmıs nişanlın eniştene
Ben de kayınvalıde topıklerının demırbası ve ceken bırı olarak senı cok ıyı anlıyorum fakat benım en buyuk mucızem eşim evlenırkende nısanlanırkende hep kendı ımkanları ıel yaptıgı için o konularda maddı anlamda kayınvalıdem kayınpederım nerdeyse bıze borclu.
Sana tavsiyem nısanlının ekonomık ozgurlugu varsa belkı 5 lıralık olmazda 2 lıralık olur ama sız bırlıkte bıseylerı basarmaya calışın anlattıgın kadarıyla bu kadın sanaa yaptıgı ne varsada dugunden sonra cok borca gırdık dıyıp gerı almaya kalkar cok dıkkatlı ve polıtık ol ama sureklı nısanlını doldurup annesının de uzerıne salma boyle telaşe durumlarında erkekler ya fena patlar yada evlendıkten sonra acısını senden fena çıkarırlar

Canım malum az çok hepimiz birşeyler yaşadık yaşıyoruz yada yaşayacağız şimdi yazacaklarım senin konuna cevaben değil aslında birazda kendim de de sindirmeye çalıştığım şeyler olacak...Ben şöyle düşünüyorum malum bu insanlar yaşlı insanlar en azından bizden büyük oldukları için söylüyorum,onlara da hak vermek lazım kendi canları onlardan ayrılıyor ama sonuçta hala canları onlar için en iyisi olsun istiyorlar. bazen karşı taraftan bazende kendi tarafından da bu tarz sürtüşmeler olabilir .senin ailenle onun ailesinin kafa yapısı örf adetleri birbirine uymayabilir bu durumda tek yapmak gereken kendini salmadan iki aile arasında da yapıcı olmak..Örneğin sana istemediğin bir şeymi yapmak istiyolar ailene yansıtma yada senin ailen bişey istiyor, diretmeden yumuşak dille söyle(tekar ediyorum ben bu tarz bi yolu seçtim başarılı olmak üzereyim) çünkü olan bu sefer size olur nişanlınla birbiriniz yıpratırsınız. ha tabi senin kişilğinden taviz verme aşamasına getirmeden makul yolla yapıcı olmaya çalışarak yap diyorum...Çünkü sen ne kadar iyi niyetini gösterirsen emin ol sana pozitif yansıyacak.Dediğim gibi mal mülk takı toka gerçekten fasafiso sen mutluluğuna yuvana bak onlar yaşlılar onlarıda kırmamaya çalış sen iyi ol ki sana iyi dönsün.Sonuçta evini kurunca ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar sen kapını kapatıp içeri gireceksin...Ama hazmetmeyim evinede yansıtırsan bu sefer eşinlede aranız bozulur...Sen suçlusun demiyorum sonuna kadar haklısın ama herkezin kişiliği bu birde eski kafaysa naparsan yap döndüremezsin...Allah yardımcın olsun sabret sukünetini koru emin ol sen kazanacaksın...(Bu yazdıklarım benim için de geçerli :))

amin canım cümlesininkini...ne yapacaksın sevincede bazı şeyleri görmezden geliyorsun ama sevgide bir yere kada oluyor malesef daha sonra maddiyat girior işin içine..amin canım...bende hayatta diemem karşımdaki insana gönlü,kalbi kırılmasın diye ama bazı zaman geliorki işte insan sabredior sabredior sonunda patlıyor bazen pişman olucağın şeyler sölüorsun,bazen de diorsun iyikide sölemişim içimde kalmamış oldu hiç değilse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…