• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme sabır allahım...

ya böyle işlerden nefret ediyorum, hiç utanmıyırlar mı böyle konuşurken.. hiç gelemem böyle işlere.. ALLAH sabırlar versin canım sana, hiç taviz verme nasıl başlarsa öyle gider :50: inş. nişanlın bu konularda anlayışlı olur da yüzün gülerç.. :19:

demekki utanmıyorlar canım ben utanırım şahsen bir tane oğlum var ondan bundan kısmaya...saol canım allah razı olsun...taviz vermemeye çalışıyorum çünkü ne kadar boynumu eğersem o kadar daha ezecekler beni..öle insanlar çünkü..oğluna da dedim atarım nişanı yani bu böle devam ederse ben son sözümü söledim ona artık kendisi bilir...

gerçekten benim de içim şişti okurken....

kaynanalar böyle ama onu soyluyeyim sana en bastan bole takarsan bu kadını işin var... kaynanalar nerden kısarsam kar diye bakarlar bu işlere... ben de kendiminkine bu konularda sinir oluyorummm bizimki de yol yordam bilmiyor ve nerden kıssak kar gozuyle bakıyor

sana tavsiyem aldıya yaptıya cok takılmaman... dugune gelinligine asla karıstırma ama yok bohcaymıs yok altınmıs cok takılma

ben nişanımda kaynanamla alısverişe falan cıkmadım cıkmam da dugunumde de cıkmıcamı soledim bohca işine de girmedim... dugun oncesi nişanlımla gidip alıcaz neye ihtiyacımız varsa

bosversene kaynananın istemeye istemeye aldıgı coraptan bile hayır gelmez kuzum

alsa ne olur o sana kıyafet almasa ne olur Allah askına :19::19:

demekki yalnız değilmişim canım..ya zaten takmıyorum ama bunların da istediği dul kadın gibi nikahtan alıyım hiçbişey yapmıyım..böle davranmalarıda açıkçası benim hoşuma gitmior.tamam ben bişey alın yapın demiorum ama bunlarda tamamen ellerini eteklerini çekiorlar..ben aynı evde oturalım desem kadın ona da razı gelecek o kadar yani...bende nişanlımla çıkıcam canım alışverişe annesi izin verirse şayet...

Ne istiyorsan öyle olacak demelerine bakma güzelim istediğin gibi yapmayacaklar. Parası olmasa kayınvaliden bu kadar pintilik yapmaz ne kadar ucuza getirebilirim hesabı var bu işte baştan alıştırmıyorlar seni her istediğini yapma niyetinde de değiller bana kalırsa. Nişanlının ailesinin ağzıyla hareket ediyorsa zor bir durumdasın sonuçta nişanlın ve ayrı bir aile ve yuva kuracaksınız kendi kararlarını verebilen ve arkasında durabilecek konumda olması gerekir. Allah yardımcın olsun

evet laf olsun die sölenen bişey bende biliorum ama ne biliyim gene de diorum belki bir umut...benim nişanlım annesine yeri gelior karşı çıkıyor ama tabi bunu bana karşı mı yapıor ölesine, yoksa gerçekçimi artık orasını bilemem...saol canım allah razı olsun allah böle kaynanalardan tüm evlenmemiş veya evlenme niyetinde olan genç kızları korusun...

sağolun kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler,görüşlerinizi benimle paylaştığınız,derdime ortak oldugunuz için hepinize çok teşekkür ederim...

cimri insandan nefret ediyorum. hele ki böyle işlerde. rezil oluyorsun işte 3kuruş için. Allah böyleleriyle karşılaştırmasın. kaynanayı bir tarafa koy bence sen nişanlına bak. seni tutması lazım ailesine karşı senin yanında olmalı. bu o kadar önemli bişey ki. bence onu herhangi bir konuda dene senin yanında olacak mı diye. kimse değişmez ilerde falan ona hiç inanmıyorum. annesinin etkisinden çıksın. annesinden izin alırsa çarşıya beraber gidicez yazmışsın yanlış okumadıysam. ne münasebet ya kocaman adam ne izini alacak. biz beraber gidicez çarşıya öyle karar verdik der ve biter yani. nişanlın annesine maddi bağımlıysa ancak karşı gelemez. öyle bir durumda da sen sahip çık. ben şimdi nişanlansam nişanlımın parası çıkmasa kuaförde çıkarıp veririm ya hiç önemli değil ki. annesi neyse de nişanlını maddi konulardan eleştirmemelisin bence. annesi olmayacak siz bir ömür beraber olacaksınız. ona saygını kaybedersin bu konulardan.

evet laf olsun die sölenen bişey bende biliorum ama ne biliyim gene de diorum belki bir umut...benim nişanlım annesine yeri gelior karşı çıkıyor ama tabi bunu bana karşı mı yapıor ölesine, yoksa gerçekçimi artık orasını bilemem...saol canım allah razı olsun allah böle kaynanalardan tüm evlenmemiş veya evlenme niyetinde olan genç kızları korusuN

İç karartıcı olacağım belki bunu somut bir olay karşısında anlayabilirsin ancak danışıklı dövüş olup olmadığını artık kestirmen gerekir. Oturup kendi kendini dinle iç sesin ne diyor sana huzurlu musun? mutlu musun? başını yastığına ben bu adamla ömür boyu mutlu olurum inancı tamamen sarıyorsa şüphe etme. Sarmıyorsa evlenince değişir umuduyla kendini de hırpalama kafanda nişanlına da bir kişilik giydirme sakın istediğin gibi olmayınca üzülürsün tatlım herkes gibi mutluluğu hakediyorsun :ssz:

cimri insandan nefret ediyorum. hele ki böyle işlerde. rezil oluyorsun işte 3kuruş için. Allah böyleleriyle karşılaştırmasın. kaynanayı bir tarafa koy bence sen nişanlına bak. seni tutması lazım ailesine karşı senin yanında olmalı. bu o kadar önemli bişey ki. bence onu herhangi bir konuda dene senin yanında olacak mı diye. kimse değişmez ilerde falan ona hiç inanmıyorum. annesinin etkisinden çıksın. annesinden izin alırsa çarşıya beraber gidicez yazmışsın yanlış okumadıysam. ne münasebet ya kocaman adam ne izini alacak. biz beraber gidicez çarşıya öyle karar verdik der ve biter yani. nişanlın annesine maddi bağımlıysa ancak karşı gelemez. öyle bir durumda da sen sahip çık. ben şimdi nişanlansam nişanlımın parası çıkmasa kuaförde çıkarıp veririm ya hiç önemli değil ki. annesi neyse de nişanlını maddi konulardan eleştirmemelisin bence. annesi olmayacak siz bir ömür beraber olacaksınız. ona saygını kaybedersin bu konulardan.

aynen öle canım 3 kuruş kar ediyim diye kendilerini küçük duruma düşüren insanlar var işte böle ne yazıkki...amin rabbim kimseyi böle kimselerle karşılaştırmasın...yeri geliyor nişanlım beni savunuyor annesine karışma falan dior ama kadın nato kafa nato mermer olduğu için ona ne desen boş..yani nasıl desem ha bi duvara laf sölersin ha benim kaynanama...yok canım maddi olarak kesinlikle bağımlılığı yok çalışıp kendi parasını kendi kazanan biri...ama harcıyormu die sorarsan hayır harcamıyor direk annesine iade edior...ben zaten yeterince sahip çıkıyorum ama daha ne kadar sahip çıkarım bilinmez birazda karşı tarafta biter herşey..ben ona ekstra bişey çıkarmadım zaten nişanda herşeyi tamamen benim ailem yaptı diebilirim...sadece bi kuaför masrafı vardı onuda kalkıp benim ödüyecek halim yok herhalde ki damat ödüyecek...ben öle biliorum yalnış mı biliorum??

konunu baştan sonuna kadar okudum..

benim anladığım kadarı ile nişanlın ile aranda iletişimsizlik var.. öncelikle bunu halletmen gerektiğini düşünüyorum.

kaynanan belli ki kaynanalık yapıyor.. ama sende hiç birşey önemli değil deyip yine de bütün he rşeyin senin istediğin gibi olmasını istiyorsun. biraz daha sabırlı davran, sonuçta istenmeyen gelin değilsin, kadın nikah günü alınsın diye diretmiş baksana.. evlilik sürecinde çok daha önemli problemleri olan insanları düşün.. belki biraz rahatlarsın..

konunu baştan sonuna kadar okudum..

benim anladığım kadarı ile nişanlın ile aranda iletişimsizlik var.. öncelikle bunu halletmen gerektiğini düşünüyorum.

kaynanan belli ki kaynanalık yapıyor.. ama sende hiç birşey önemli değil deyip yine de bütün he rşeyin senin istediğin gibi olmasını istiyorsun. biraz daha sabırlı davran, sonuçta istenmeyen gelin değilsin, kadın nikah günü alınsın diye diretmiş baksana.. evlilik sürecinde çok daha önemli problemleri olan insanları düşün.. belki biraz rahatlarsın..

nişanlımla aramda hiç bir sorun yok..sorunum sadece nişanlımı özgür bırakmamaları..mesela şöyle örnek veriyim bize gelior bir kaç saatliğine hemen annesi telefon edior eve fel die..nişanlım reddedior açmıyor telefonlarını en sonunda evden aradı murat eve gelsin die...yani çok sıkıyorlar nişanlımı üstünde baskı oluşmuş durumda..banada kaynanalık yapmıyor deil yapıyor ama ben elimden geldiğice saygıda kusur etmemeye çalışıyorum...

cnm yazdığın herşeyi okudum bende nişanlıyım ve bende çok fazla serbest olduğum için yakınıyordum nişan alışverişimde herşey benim istediğim gibi oldu kimse karışmadı diye ilgisizler demiştim ama senin yazdıklarını okuyunca çok şükür ki öyleymiş diyorum. gerçi 25 yaşındayım herşeyi biliyorum diye güvendi kaynanam bana yoksa eltim benden 5 yaş küçük bir çocuğu var ama ona hala karışır önünü arkasını toplar yani. neyse asıl sormak istediğim şey şu belli ki nişanlının ailesi tutucu ve kapalı gelin istiyorlar birincisi kaç senedir tanıyorsun nişanlını ikincisi ailesiyle hiç tanışmadın mı böyle olduklarını bilmiyormuydun yani bu işler çok zor kızma ama nişanlın annesinin ağzına balıyor bu kötü bişi allah korusun evliliğinizi çok zedeler bu durum bide kaç yaşındasın cnm biraz lafını geçir bence kaynanan dominant birine benziyor annen baban ezdirmesinler seni onlar senin hakkını savunsunlar cnm inş senin için herşeyin hayırlısı olur ama böyle giderse nişanlını seviyorsan ne sevgi yeter nede saygı cnm...

cnm yazdığın herşeyi okudum bende nişanlıyım ve bende çok fazla serbest olduğum için yakınıyordum nişan alışverişimde herşey benim istediğim gibi oldu kimse karışmadı diye ilgisizler demiştim ama senin yazdıklarını okuyunca çok şükür ki öyleymiş diyorum. gerçi 25 yaşındayım herşeyi biliyorum diye güvendi kaynanam bana yoksa eltim benden 5 yaş küçük bir çocuğu var ama ona hala karışır önünü arkasını toplar yani. neyse asıl sormak istediğim şey şu belli ki nişanlının ailesi tutucu ve kapalı gelin istiyorlar birincisi kaç senedir tanıyorsun nişanlını ikincisi ailesiyle hiç tanışmadın mı böyle olduklarını bilmiyormuydun yani bu işler çok zor kızma ama nişanlın annesinin ağzına balıyor bu kötü bişi allah korusun evliliğinizi çok zedeler bu durum bide kaç yaşındasın cnm biraz lafını geçir bence kaynanan dominant birine benziyor annen baban ezdirmesinler seni onlar senin hakkını savunsunlar cnm inş senin için herşeyin hayırlısı olur ama böyle giderse nişanlını seviyorsan ne sevgi yeter nede saygı cnm...

evet canım aynen öle tutucu bir aile ve dediğin gibi kapalı bir gelin istiyorlar...benim nişanlanmam görücü usulu oldu,yani şöyle diyim nişanlımla 1-2 ay görüştük tanıştık öle karar verdik bişeylere..ailesini de daha doğrusu annesini de annem tanıyor birbirimize gidip gelmişliğimiz,oturup kalkmışlığımız vardır az çok tanıyoruz birbirimizi..ama her ne kadar tanısanda bir insanın iiçine girmedikten sonra bilemiorsun ne yazıkki nasıl biri olduğunu,ne tür yaşam sürdüğünü...ya bende demiorum ailesini atsın,satsın sonuçta ailesi ama benide ezdirmesin benim tek derdim bu...ben 25 yaşındayım canım..lafımı geçirmeye çalışsamda benim kaynanam dediğim dedik çaldığım düdük tiplerden,olan bişeyi olmamış gibi gösterenlerden,benim veya ailemin yapmadığı bişeyi siz ısrar ettiniz de öle yaptık diyen bir insan....benim ailem zaten beni ezdirmior bende ezdirmem kendimi...saygısızlık yapmamaya gayret ediorum şimdiden kötü gelin olarak görünmemeye çalışıyorum ama bu daha ne kadar devam eder hiç bilmiorum...sağol canım allah hepimizin hakkıında hayırlısı neyse onu nasip eylesin...

böyle şeyleri okudukça dua ediyorum valla..hem nişanlı adayım, hem ailesi hem de benima ilem hiç baskı yapmıyorlar bize çok şükür:nazar:
işte bu tarz şeyleri yaşamamak için biz karar verdik ve birbirimizin bohçalarını ikimiz aldık gidip, bütçemize göre, istediğimiz gibi
sizin de eğer ekonomik durum elveriyosa öyle yapsaydınız keşke, gider istediğinizi alırdınız ve kayınvalidenin bu davranışlarına maruz kalmazdınız
burda dengeyi sağlayacak olan nişanlın, ama o ailesinin etkisinde kalıyor anlaşılan
hayırlısıyla sounsuz bi şekilde atlatıp yuvanızı kurarasınız bi an önce inşallah

böyle şeyleri okudukça dua ediyorum valla..hem nişanlı adayım, hem ailesi hem de benima ilem hiç baskı yapmıyorlar bize çok şükür:nazar:
işte bu tarz şeyleri yaşamamak için biz karar verdik ve birbirimizin bohçalarını ikimiz aldık gidip, bütçemize göre, istediğimiz gibi
sizin de eğer ekonomik durum elveriyosa öyle yapsaydınız keşke, gider istediğinizi alırdınız ve kayınvalidenin bu davranışlarına maruz kalmazdınız
burda dengeyi sağlayacak olan nişanlın, ama o ailesinin etkisinde kalıyor anlaşılan
hayırlısıyla sounsuz bi şekilde atlatıp yuvanızı kurarasınız bi an önce inşallah

ya benim ailemde ne bana ne de nişanlıma baskı yaptı..bizde bişey istemedik onlardan yapın edin die ama nişanlımın ailesinin de iyce umursamaması hoşuma gitmiyor açıkçası..amin canım benim allah herkesin gönlüne göre wersin...

evet canım aynen öle tutucu bir aile ve dediğin gibi kapalı bir gelin istiyorlar...benim nişanlanmam görücü usulu oldu,yani şöyle diyim nişanlımla 1-2 ay görüştük tanıştık öle karar verdik bişeylere..ailesini de daha doğrusu annesini de annem tanıyor birbirimize gidip gelmişliğimiz,oturup kalkmışlığımız vardır az çok tanıyoruz birbirimizi..ama her ne kadar tanısanda bir insanın iiçine girmedikten sonra bilemiorsun ne yazıkki nasıl biri olduğunu,ne tür yaşam sürdüğünü...ya bende demiorum ailesini atsın,satsın sonuçta ailesi ama benide ezdirmesin benim tek derdim bu...ben 25 yaşındayım canım..lafımı geçirmeye çalışsamda benim kaynanam dediğim dedik çaldığım düdük tiplerden,olan bişeyi olmamış gibi gösterenlerden,benim veya ailemin yapmadığı bişeyi siz ısrar ettiniz de öle yaptık diyen bir insan....benim ailem zaten beni ezdirmior bende ezdirmem kendimi...saygısızlık yapmamaya gayret ediorum şimdiden kötü gelin olarak görünmemeye çalışıyorum ama bu daha ne kadar devam eder hiç bilmiorum...sağol canım allah hepimizin hakkıında hayırlısı neyse onu nasip eylesin...

zor canım allah sonunu hayırlı eder inş.ya hiç anlamıyorum şu kaynanaları ya oğlunu paylaşamıyosan işi yokuşa sürme vermiyom oğlumu de git alla alla kız alıyolar heralde bedavaya getirmicekler bu neya bizimkilerde ilk zamanlar çok atıp tuttular ama nişan zamanı durumumuz yok dediler dedim bişi istemiyom sadece gelin isteyin beni diye allahtan nişan bohçam yapıldı:9: kızım ben bi küçük altına gittim valla ah ah aşkın gözü kör olsun ama çok şükür benim durumum iyi kimseye muhtaç değilim allahtan başka ben alırım nişanlımı yinede kimseye muhtaç olmam ele karışmak çok zor canım allah hepimize yardımcı olsun...
ha bide aslında bütün erkekler annecidir benim nişanlımda laf ettirmez ama ben biraz kaba tabirle çirkefim diceğimi derim içimde kalmaz:9::9:ama ailesidir sonuçta saygımıda eksik etmem herşey yerine göredir.

selam sevgili arkadaşlar yine dertliyim ve içimi döküp burada sizinle dertlerimi birazcıkta olsa paylaşıp rahatlamak bana iyi geliyor...gelelim konumuza tanışmaydı,istenmeydi derken geçen hafta salı günü nişanlandım...ama nişanlandım nişanlanalı bir gün sıkıntısız günüm geçmiyor doğrusunu sölemek gerekirse kaynanam tam bir baş belası oğlu her ne kadar benden yana da olsa kadına ne desem anlamıyor ha bir duvar ha benim kaynanam anlıcanız dediğim dedik çaldığım düdük tiplerden...daha istemeden beri canımızı sıkan biz her ne kadar herşey hallolur dedikçe anlamamazlıktan gelip istediği her neyse onu halletmeden susmayan birisi... neyse istenmeye gelindi daha ortada fol yok yumurta yok benim nişanlımı öne sürüp kendi söylemedikleri şeyleri nişanlıma sölettiriorlar neymiş efendim biz düğünü mevlüdlü yapmak istiyoruz mevlüdlü olsun nikahtan alalım gelinimizi diorlar bide üstüne üstlük bunu kendileri değilde isteme gününde benim nişanlıma söletiorlar..mevlüdlü yapacakmış da 2-3 tane daha fazla bilezik yapacakmış...neyse bunu geçelim alışverişe gidildi bana milattan kalma takımlardan alıcak kızım bunlardan al her zaman giyersin abiye türü alma onu bir kere giyersin dior,bende dedim benim üstüme ne yakışırsa ben onu alırım ve de benim istediğim oldu sonunda...neyse kuyumcuya gidildi oğlu bana daha önceden demişti ki ben altın almıcam haram die baktım gene doldurmuşlar çocuğu ağzına kadar altın alıcakmış vazgeçti...neyse ayakabı almaya gidildi annemden para aldı kaynana olacak kadın..dünür bende yok sen verirmisin ben sana sonra veriyim neysee annemde verdi utana sıkıla...neyse elbisenin üstüne bi bolero diktirdik saolsunlar mahvetmişler kocaman bişey içine benden 2-3 tane girer,kaynanayla gittik düzelttirdik terzide illa da gidelim düzeltsin tamam dedim hadi gidelim gittik kadın giydirdi bu kadar olucak falan dedim...illa o bolero giyilecek dior nişanlım bir taraftan annesi bir taraftan..neyse tamam dedim sesimi çıkarmadım..ertesi güne aldık boleroyu üstüme giyer giymez cart die ayrılmazmı dikiş yerlerinden...neyse nişan günü geldi kız tarafı olarak nişanı biz üstlendik sandalyeler,fotografçı vs...nişanlıma dedim ki bak ben kuaföre gidicem ona göre kendini ayarla neyse kuaföre gittik akşamına benim kız kardeşimin kocasıyla nişanlım arabayla geldiler biraz beklediler falan hazırlandık biz ben dedim hadi ücreti öde de gidelim..kardeşim ve benim kuaför masrafım 70 tl tuttu..neyse nişanlım içeriye girdi sonra dışarıya tekrar çıktı benim kardeşimin kocasından 20 tl istedi,ben yerin dibine girdim...üstelik ona sölememe rağmen kendini ayarla dememe rağmen hala anlamamış olması ve öle davranması beni yerin dibine sokup çıkardı açıkçası..he daha ben kuaföre gitmeden kaynana annemi arıyor bişey ikram edilecekmi nişanda dior insanlara ayıp olmasın..annem de yok ben diğer kızıma da nişan yaptım ama hiçbişey dağıtmadık..işte kaynana dior ayıp olur falan annem de demişki madem düşünüosan alırsın çerez falan ikram edersin bunun üstüne ne dese beğenirsiniz siz alıcaksınız çerez falan...annem de çok sinirlendi nişanlım bizdeydi açtı ağzını yumdu gözünü..sonra nişanlımda gitmş annesini alıp marketten çerez almışlar...nişan öncesinde kaynana bizi yemeğe davet etti yemek dediysem masalarda özel servis falan açılmamış...gözleme yapmışlar salatalık,domates,zeytin,peynir,çay vs...neyse ben sofra kuruyorum orada çay tabaklarını falan koydum ordan teyzesi kaldır o çay tabaklarını ne gerek var onlara boşuna yer kaplamasın biz tabaksız içioruz ay bir utandım bir utandım tamam dedim bu seferde sizin usul içeriz çayları..neyse nişan olmadan önceki akşam kaynana gelmiş tutturmuş yarın gidin nişan günü nikah işlemlerinizi halledin ya dedim ne acelesi var murat(nişanlım)bir iki gün daha sonra izin alır hallederiz...yok olmaz işten izin vermiorlar işten atarlar..dedim bulursun ona da bir iş ev işi beraber gidersiniz ana oğul...hem diorum kadına erken daha 4 ay var düğüne hallederiz bir gün yok illa nişan günü gidilecek hallolacak...neyse ben mutafağa geçtim nişanlıma ya yeter dedim allah aşkına sabırımın sınırlarını zorluyor annen bak bu iş kötüye gidior ona göre dedim...benim yarın milyon tane işim var derdim nikah işlemi mi....tamam dedim yarın gideriz ama baktım uzun sürüor evime dönerim benim yarın işim var tek işim nikah işlemi olsa tamam derim dedim...neyse nişandan sonra oturuluyor konuşuluyor falan kadın sürekli benim aileme siz ne yapacaksınız ne yapacaksınız die soru yöneltior..ailem de öteki kızımıza ne yaptıysak buna da aynısını yapacağız dedi..yaparlard kesinlikle benim ailem parası olmasa bile onu gündeme getirip kendini küçük duruma düşürmez biyerden bulur buluşturur yapar...ama nişanlımın ailesi evlerine 5-6 maaş girmesine rağmen hala daha ağlıorlar yok paramız kredi çekicez vs...bunların adetinde kız tarafı yatak odasıylan mutfağı falan yaparmış...ama benim babam yatak odası yapmak yerine oturma odasını yapmaktan yana...neyse bunlar adeti falan ortaya atınca annem de dedi biz kendi adetlerimizden hiç bahsetmioruz bahsedersek siz işin içinden çıkamazsınız...biz kesinlikle sevmeyiz öle şeyleri yok o kadar bilezik yap yok şunu yap yok bunu yap gündeme getirmeyiz bile..istemeye geldiklerinde bile babam ne yaparsanız kendi şerefinize yaparsınız dedi..ama annem geçen şakayla karışık sordu sen ne yapacaksın falan die kaynanaya kaynana da 4 tane bilezik dedi..annem de set falan yapmıcakmısın dedi gülerek yok dedi yapamam set falan durumum yok...ii o zaman bende dedim düğünde takılan paraları alırım gider kendime iisinden olmasada bi set yaparım..oğluna dedim ya bu nedir ya annen ağlıor asker karısı gibi sürekli,benim babam ne yapsın dedim bir emeklisi var onlan da elinden geldiğince en iisinden yapmaya çalışıyor...sizin evinize 5-6 maaş girior gene de yok yok die die öleceksiniz..geçen kaynananın yengesine gidioruz sohbete ben giymişim topuklu falan kolye vs takmışım..neymiş efendim sen neden kolye takmışsın neymiş efendim sen neden topuklu giymişsin neymiş efendim başına neden şal bağlamışsın düğüne mi gidiorsun kuran okunacak orada...dedim oğlunun yanında zaten giyemioruz allah için boyumuz ondan uzun kalmasın die bırakta o yanımızda yokken giyelim...her seferinde abisinin gelinleri için kaynana çok tutumlulardır çok tertiplilerdir...bende sinir olurum çok tutumlu insana..oğluna dedim bak dedim ben babamın evinde ne istediysem oldu imkanlarımız dahilinde ama öle yok ondan kıs yok bundan kıs diceksen bana yarın öbür gün olmaz dedim...tamam yeri gelecek belki istediğin bişeyi alıp yiyemeyeceksin ama çok ta yok onu alamayız bunu alamayız dersen ben gelemem dedim bu tür şeylere...neyse annem dedi ne takarsan tak beni ilgilendirmez de bizde adettir kız alınır çarşıya çıkılır ihtiyacı ne ise o alınır dedi...kadın ne dese beğenirsiniz 1-2 takım alırım evlendikten sonra gene alırım...annem de dedi 1-2 takım nedir bunun geceliği var pijama takımı var bilmem nesi var...kadın benim durumum yok alamam dior başkada bişey demior...kafayı yemek üzereyim artık gerçekten daha nişanlanalı 1 hafta olmuş yaşadığım sıkıntılar boyumu geçti...ne yapıyım bilemiorum...kadına olmadık şeyler sölüorum oğluna keza öle ailen böle şeylerden vazgeçsin diorum ama nato kafa nato mermer..yüzlerine tükürsem elhamdülillah dicekler nerdeyse...

gerçekten işin çok zor ya gerçekten üzüldüm umarm zamanla düzelirr :(

Konuyu sonuna kadar okudum canım Allah kolaylıklar versın sana sımdı boylelerse evlendıgınızde dusunemıyorum bıle kadın resmen kusura bakma ama çirkef bir de senın su nısanlının kuafor olayına takıldım çok büyük ayıp etmıs nişanlın eniştene
Ben de kayınvalıde topıklerının demırbası ve ceken bırı olarak senı cok ıyı anlıyorum fakat benım en buyuk mucızem eşim evlenırkende nısanlanırkende hep kendı ımkanları ıel yaptıgı için o konularda maddı anlamda kayınvalıdem kayınpederım nerdeyse bıze borclu.
Sana tavsiyem nısanlının ekonomık ozgurlugu varsa belkı 5 lıralık olmazda 2 lıralık olur ama sız bırlıkte bıseylerı basarmaya calışın anlattıgın kadarıyla bu kadın sanaa yaptıgı ne varsada dugunden sonra cok borca gırdık dıyıp gerı almaya kalkar cok dıkkatlı ve polıtık ol ama sureklı nısanlını doldurup annesının de uzerıne salma boyle telaşe durumlarında erkekler ya fena patlar yada evlendıkten sonra acısını senden fena çıkarırlar

Canım malum az çok hepimiz birşeyler yaşadık yaşıyoruz yada yaşayacağız şimdi yazacaklarım senin konuna cevaben değil aslında birazda kendim de de sindirmeye çalıştığım şeyler olacak...Ben şöyle düşünüyorum malum bu insanlar yaşlı insanlar en azından bizden büyük oldukları için söylüyorum,onlara da hak vermek lazım kendi canları onlardan ayrılıyor ama sonuçta hala canları onlar için en iyisi olsun istiyorlar. bazen karşı taraftan bazende kendi tarafından da bu tarz sürtüşmeler olabilir .senin ailenle onun ailesinin kafa yapısı örf adetleri birbirine uymayabilir bu durumda tek yapmak gereken kendini salmadan iki aile arasında da yapıcı olmak..Örneğin sana istemediğin bir şeymi yapmak istiyolar ailene yansıtma yada senin ailen bişey istiyor, diretmeden yumuşak dille söyle(tekar ediyorum ben bu tarz bi yolu seçtim başarılı olmak üzereyim) çünkü olan bu sefer size olur nişanlınla birbiriniz yıpratırsınız. ha tabi senin kişilğinden taviz verme aşamasına getirmeden makul yolla yapıcı olmaya çalışarak yap diyorum...Çünkü sen ne kadar iyi niyetini gösterirsen emin ol sana pozitif yansıyacak.Dediğim gibi mal mülk takı toka gerçekten fasafiso sen mutluluğuna yuvana bak onlar yaşlılar onlarıda kırmamaya çalış sen iyi ol ki sana iyi dönsün.Sonuçta evini kurunca ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar sen kapını kapatıp içeri gireceksin...Ama hazmetmeyim evinede yansıtırsan bu sefer eşinlede aranız bozulur...Sen suçlusun demiyorum sonuna kadar haklısın ama herkezin kişiliği bu birde eski kafaysa naparsan yap döndüremezsin...Allah yardımcın olsun sabret sukünetini koru emin ol sen kazanacaksın...(Bu yazdıklarım benim için de geçerli :))

zor canım allah sonunu hayırlı eder inş.ya hiç anlamıyorum şu kaynanaları ya oğlunu paylaşamıyosan işi yokuşa sürme vermiyom oğlumu de git alla alla kız alıyolar heralde bedavaya getirmicekler bu neya bizimkilerde ilk zamanlar çok atıp tuttular ama nişan zamanı durumumuz yok dediler dedim bişi istemiyom sadece gelin isteyin beni diye allahtan nişan bohçam yapıldı:9: kızım ben bi küçük altına gittim valla ah ah aşkın gözü kör olsun ama çok şükür benim durumum iyi kimseye muhtaç değilim allahtan başka ben alırım nişanlımı yinede kimseye muhtaç olmam ele karışmak çok zor canım allah hepimize yardımcı olsun...
ha bide aslında bütün erkekler annecidir benim nişanlımda laf ettirmez ama ben biraz kaba tabirle çirkefim diceğimi derim içimde kalmaz:9::9:ama ailesidir sonuçta saygımıda eksik etmem herşey yerine göredir.

amin canım cümlesininkini...ne yapacaksın sevincede bazı şeyleri görmezden geliyorsun ama sevgide bir yere kada oluyor malesef daha sonra maddiyat girior işin içine..amin canım...bende hayatta diemem karşımdaki insana gönlü,kalbi kırılmasın diye ama bazı zaman geliorki işte insan sabredior sabredior sonunda patlıyor bazen pişman olucağın şeyler sölüorsun,bazen de diorsun iyikide sölemişim içimde kalmamış oldu hiç değilse...

Back