- Konu Sahibi ksksuperisi
selam sevgili arkadaşlar yine dertliyim ve içimi döküp burada sizinle dertlerimi birazcıkta olsa paylaşıp rahatlamak bana iyi geliyor...gelelim konumuza tanışmaydı,istenmeydi derken geçen hafta salı günü nişanlandım...ama nişanlandım nişanlanalı bir gün sıkıntısız günüm geçmiyor doğrusunu sölemek gerekirse kaynanam tam bir baş belası oğlu her ne kadar benden yana da olsa kadına ne desem anlamıyor ha bir duvar ha benim kaynanam anlıcanız dediğim dedik çaldığım düdük tiplerden...daha istemeden beri canımızı sıkan biz her ne kadar herşey hallolur dedikçe anlamamazlıktan gelip istediği her neyse onu halletmeden susmayan birisi... neyse istenmeye gelindi daha ortada fol yok yumurta yok benim nişanlımı öne sürüp kendi söylemedikleri şeyleri nişanlıma sölettiriorlar neymiş efendim biz düğünü mevlüdlü yapmak istiyoruz mevlüdlü olsun nikahtan alalım gelinimizi diorlar bide üstüne üstlük bunu kendileri değilde isteme gününde benim nişanlıma söletiorlar..mevlüdlü yapacakmış da 2-3 tane daha fazla bilezik yapacakmış...neyse bunu geçelim alışverişe gidildi bana milattan kalma takımlardan alıcak kızım bunlardan al her zaman giyersin abiye türü alma onu bir kere giyersin dior,bende dedim benim üstüme ne yakışırsa ben onu alırım ve de benim istediğim oldu sonunda...neyse kuyumcuya gidildi oğlu bana daha önceden demişti ki ben altın almıcam haram die baktım gene doldurmuşlar çocuğu ağzına kadar altın alıcakmış vazgeçti...neyse ayakabı almaya gidildi annemden para aldı kaynana olacak kadın..dünür bende yok sen verirmisin ben sana sonra veriyim neysee annemde verdi utana sıkıla...neyse elbisenin üstüne bi bolero diktirdik saolsunlar mahvetmişler kocaman bişey içine benden 2-3 tane girer,kaynanayla gittik düzelttirdik terzide illa da gidelim düzeltsin tamam dedim hadi gidelim gittik kadın giydirdi bu kadar olucak falan dedim...illa o bolero giyilecek dior nişanlım bir taraftan annesi bir taraftan..neyse tamam dedim sesimi çıkarmadım..ertesi güne aldık boleroyu üstüme giyer giymez cart die ayrılmazmı dikiş yerlerinden...neyse nişan günü geldi kız tarafı olarak nişanı biz üstlendik sandalyeler,fotografçı vs...nişanlıma dedim ki bak ben kuaföre gidicem ona göre kendini ayarla neyse kuaföre gittik akşamına benim kız kardeşimin kocasıyla nişanlım arabayla geldiler biraz beklediler falan hazırlandık biz ben dedim hadi ücreti öde de gidelim..kardeşim ve benim kuaför masrafım 70 tl tuttu..neyse nişanlım içeriye girdi sonra dışarıya tekrar çıktı benim kardeşimin kocasından 20 tl istedi,ben yerin dibine girdim...üstelik ona sölememe rağmen kendini ayarla dememe rağmen hala anlamamış olması ve öle davranması beni yerin dibine sokup çıkardı açıkçası..he daha ben kuaföre gitmeden kaynana annemi arıyor bişey ikram edilecekmi nişanda dior insanlara ayıp olmasın..annem de yok ben diğer kızıma da nişan yaptım ama hiçbişey dağıtmadık..işte kaynana dior ayıp olur falan annem de demişki madem düşünüosan alırsın çerez falan ikram edersin bunun üstüne ne dese beğenirsiniz siz alıcaksınız çerez falan...annem de çok sinirlendi nişanlım bizdeydi açtı ağzını yumdu gözünü..sonra nişanlımda gitmş annesini alıp marketten çerez almışlar...nişan öncesinde kaynana bizi yemeğe davet etti yemek dediysem masalarda özel servis falan açılmamış...gözleme yapmışlar salatalık,domates,zeytin,peynir,çay vs...neyse ben sofra kuruyorum orada çay tabaklarını falan koydum ordan teyzesi kaldır o çay tabaklarını ne gerek var onlara boşuna yer kaplamasın biz tabaksız içioruz ay bir utandım bir utandım tamam dedim bu seferde sizin usul içeriz çayları..neyse nişan olmadan önceki akşam kaynana gelmiş tutturmuş yarın gidin nişan günü nikah işlemlerinizi halledin ya dedim ne acelesi var murat(nişanlım)bir iki gün daha sonra izin alır hallederiz...yok olmaz işten izin vermiorlar işten atarlar..dedim bulursun ona da bir iş ev işi beraber gidersiniz ana oğul...hem diorum kadına erken daha 4 ay var düğüne hallederiz bir gün yok illa nişan günü gidilecek hallolacak...neyse ben mutafağa geçtim nişanlıma ya yeter dedim allah aşkına sabırımın sınırlarını zorluyor annen bak bu iş kötüye gidior ona göre dedim...benim yarın milyon tane işim var derdim nikah işlemi mi....tamam dedim yarın gideriz ama baktım uzun sürüor evime dönerim benim yarın işim var tek işim nikah işlemi olsa tamam derim dedim...neyse nişandan sonra oturuluyor konuşuluyor falan kadın sürekli benim aileme siz ne yapacaksınız ne yapacaksınız die soru yöneltior..ailem de öteki kızımıza ne yaptıysak buna da aynısını yapacağız dedi..yaparlard kesinlikle benim ailem parası olmasa bile onu gündeme getirip kendini küçük duruma düşürmez biyerden bulur buluşturur yapar...ama nişanlımın ailesi evlerine 5-6 maaş girmesine rağmen hala daha ağlıorlar yok paramız kredi çekicez vs...bunların adetinde kız tarafı yatak odasıylan mutfağı falan yaparmış...ama benim babam yatak odası yapmak yerine oturma odasını yapmaktan yana...neyse bunlar adeti falan ortaya atınca annem de dedi biz kendi adetlerimizden hiç bahsetmioruz bahsedersek siz işin içinden çıkamazsınız...biz kesinlikle sevmeyiz öle şeyleri yok o kadar bilezik yap yok şunu yap yok bunu yap gündeme getirmeyiz bile..istemeye geldiklerinde bile babam ne yaparsanız kendi şerefinize yaparsınız dedi..ama annem geçen şakayla karışık sordu sen ne yapacaksın falan die kaynanaya kaynana da 4 tane bilezik dedi..annem de set falan yapmıcakmısın dedi gülerek yok dedi yapamam set falan durumum yok...ii o zaman bende dedim düğünde takılan paraları alırım gider kendime iisinden olmasada bi set yaparım..oğluna dedim ya bu nedir ya annen ağlıor asker karısı gibi sürekli,benim babam ne yapsın dedim bir emeklisi var onlan da elinden geldiğince en iisinden yapmaya çalışıyor...sizin evinize 5-6 maaş girior gene de yok yok die die öleceksiniz..geçen kaynananın yengesine gidioruz sohbete ben giymişim topuklu falan kolye vs takmışım..neymiş efendim sen neden kolye takmışsın neymiş efendim sen neden topuklu giymişsin neymiş efendim başına neden şal bağlamışsın düğüne mi gidiorsun kuran okunacak orada...dedim oğlunun yanında zaten giyemioruz allah için boyumuz ondan uzun kalmasın die bırakta o yanımızda yokken giyelim...her seferinde abisinin gelinleri için kaynana çok tutumlulardır çok tertiplilerdir...bende sinir olurum çok tutumlu insana..oğluna dedim bak dedim ben babamın evinde ne istediysem oldu imkanlarımız dahilinde ama öle yok ondan kıs yok bundan kıs diceksen bana yarın öbür gün olmaz dedim...tamam yeri gelecek belki istediğin bişeyi alıp yiyemeyeceksin ama çok ta yok onu alamayız bunu alamayız dersen ben gelemem dedim bu tür şeylere...neyse annem dedi ne takarsan tak beni ilgilendirmez de bizde adettir kız alınır çarşıya çıkılır ihtiyacı ne ise o alınır dedi...kadın ne dese beğenirsiniz 1-2 takım alırım evlendikten sonra gene alırım...annem de dedi 1-2 takım nedir bunun geceliği var pijama takımı var bilmem nesi var...kadın benim durumum yok alamam dior başkada bişey demior...kafayı yemek üzereyim artık gerçekten daha nişanlanalı 1 hafta olmuş yaşadığım sıkıntılar boyumu geçti...ne yapıyım bilemiorum...kadına olmadık şeyler sölüorum oğluna keza öle ailen böle şeylerden vazgeçsin diorum ama nato kafa nato mermer..yüzlerine tükürsem elhamdülillah dicekler nerdeyse...