Rusya Paylasim Alani

Benim de gözlerim çok zaman doldu ve taştı ama artık ağlayamıyorum bile.Sanırım bende Rusya gibi ruhsuz oldum.lütfen kırılmayın bana rus arkadaşlar bunlar benim hislerim hiçkimsenin darılmaya hakkı yok.Neyse Moskovadan da size selam ...

merhabalar; 9 aylık bebeğim var. Bebeğime bakacak eğitimli ingilizce bilen rus dadı arıyorum. yardımcı olabilir misiniz?

Sizede merhaba .Moskovada mı dadı arıyorsunuz yoksa Türkiye de mi anlayamadım ben.Eğer Moskova da iseniz eğitimli bulursunuz ama ingilizce bilen biraz zor denk gelir.

Privet vSem:)
Kak delishki devushki?
pochımu vi ni bivaeti na ruskom topıke..:)
Paka..

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 ay sonra ben ve ailem Rusya'da yaşamaya başlayacağız. Forumdaki bütün yazıları okudum da doğrusu içim sıkıldı. Dili zor, sevimsiz, soğuk bir ülke gibi. Çok endişeleniyorum doğrusu. Dil öğrenmek bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum. Dışarı çıkmaya çekinen arkadaşlar var. Gerçekten endişelenmekte haklı mıyım?

Aynı zamanda bir anne olarak gerek benim gerekse çocuğum için soracağım sorulara yanıt verebilirseniz, beni aydınlatabilirseniz çok ama çok mutlu olacağım.

Sevgilerimle

İlk sorum kışlık mont, kaban vs. meselesi. Kalın ve sıcak tutması gerektiği malum ama özellikle bebekler için çocuğu olan annelerin önerilerine ihtiyacım var. Burda 1.5. yaşındaki oğlum için oranın şartlarına uyan kaban, mont vs. bulamadım ya da alırsam ne tarz birşey almalıyım?

Teşekkürler

hımmm anladım.Şu anda burası _7 derece civarında .Geçen hafta _20 lere düştü .Size tavsiyem mont türü şeyler için burası şu sıralar çok uygun.Çünkü indirimler başladı ve gerçekten cok sıcak tutan kaliteli ürünleri bulup alma şansınız yüksek.Benimde 9 aylık bir oğlum var gelecek yıl için sanırım şimdiden alırım kaçırılmayacak fırsatlar var çünkü.Mesela cok güzel kaz tüyü montlar ya da alt üst takımlar almak için bundan iyi fırsat olmaz.Haa eğer ordan alırsanız dış kumaşı sıkı içi de yumuşak va sıcak tutabilen mont ve altına da mutlaka onun pantalonu olacak şekilde bişeyler alın derim ben.Zaten bu giysileri dışarıda giyecek cocuk center lar ve evler oldukça fazla ısınıyor bu yüzden pek endişeniz olmasın. 2.soruyu alalım ....

İkinci soruma gelince...Ayakkabı olarak Türkiye'de giyilen çizme türü şeyler yeterli mi? yoksa kar botu falan mı almak lazım? Rahat ve şık sayılacak botlar yeterli olur mu?

Ben Mersinli olduğum için oranın soğunu düşünemiyorum...

Sorularım ayrıntı olabilir arkadaşlar, kusura bakmayın...

merhaba ben 1 yıldır sochide yasıyorum 2 yasında kızım var sizlerle tanısmak istiyorum yazıları hepsini okudum gercektende cok faydalı ve güzel seyler anlatılmıs...

Hoşgeldin ben de yeniyim. Ben henüz Türkiye'deyim. 2 ay sonra kısmetse Rusya'da yaşamaya başlıcam.

Rica ederim yardımcı olabiliyorsam sevindim.Önce bi güldüm soruna ,demişsin ya şık ve rahat botlar diye.Neyse hemen söyleyeyim burası şu anda genel anlamda buz pateni gibi .Yani kar yagıyo -1,-2 derecede sonra aniden bi 5,6 derece düşüyo ve heryer buza dönüşüyo.o yüzden giydiğin botların altı kaymayan ,kalın tabanlı ve içi de kürklü olmalı.Ben hep böyle tercih ediyorum sıcak ve rahat oluyo.Yani mesela timberland veya cat tarzı botlar ısıtmıyo ayağı ve cokta iyi kayıyorlar.Kızım kullanamıyo mesela onları burda.Mersinli olman sana bayağı bir dezavantaj olacak burda çünkü oldukça sıcak yerden tam terse geliyorsun.Ama korkma 1 yıl sonra alışmış olacaksınız.Ben ki çok üşüyen insan _9 derecede bebeğimle geziyorsam yapılamıycak birşey olmadığını sizde görürsünüz.Hangi şehre gelmeyi düşündüğünüzünü sorabilir miyim?

merhaba ben 1 yıldır sochide yasıyorum 2 yasında kızım var sizlerle tanısmak istiyorum yazıları hepsini okudum gercektende cok faydalı ve güzel seyler anlatılmıs...

Sizde hoşgeldiniz aramıza.Beni yazılarımdan bayağı tanımış olduğunuzu düşünüyorum.Siz biraz tanıtın kendinizi lütfen.Tabi yaşadığınız yeri de merak ediyorum doğrusu .Az cok bilgim var ama siz yine de yazarsanız sevinirim.

Arkadaşlar bi de buraya gelmeden kazak hırka corap body iç çamaşır vs gibi şeylerinizi Türkiye den alın .Burada gereksiz pahalı almaya gerek yok bence.Mesela benim kızım şu anda İstanbul da ve hertürlü ihtiyacını ordan getirecek .Bu bilgiyide vermiş olayım özellikle Cango size olsun bu tavsiyem.Sevgiler

Biz esimin isi dolayısıyla sochıye geldik cok rahatız burada türkler var onlarla görüsüyoruz dil ögrenmeye calısıyorum
sochi icin antalya diyolar yazın turlar düzenleniyor cok kalabalık oluyor buralar deniz cok güzelmis kısmet olmaadı daha ama...
Gercekten giyim cok pahalı o yüzden bizde türkiyeden alıyoruz kıyafetlerimizi ve hatta bazı yiyecekler bile getiriyoruz

Eysiel siz bize göre şanslısınız çünkü iklim en azından yumuşak yaşadığınız yerde.Sanırım onun dışında herşey aynıdır.Yani biz güneşi o kadar çok özlüyoruz ki ayrıca da sıcak havayı tabiki yazın hiç şikayet etmiyoruz diyebilirim.

Valla ne diyim yazarken ben de güldüm :) Hele ki gideceğimiz kent Novosibirsk olunca :) Ayağıma uygun kızak ya da buz pateni alsam daha uygun olacak sanırım... Kent Türkiye'ye çooook uzak. Moskova'ya da çooook uzak...Eşim havaalanında bekleme, havaalanı değiştirme vs ile 22 saatte Ankara'ya varıyor.

Bazı yiyecekleri TR'den alıyoruz demişsiniz. Ne tür yiyecekler?

Sevgiler

X