Rusya Paylasim Alani

ben samaradayım burda kimse yookkkkkkk delikafadulden çıldıracam

:))) aynen bir ay oldu olmadi sehir cok guzel ama dil yok kimse yok zor gercekten
biz switlova diye bir yerdeyiz:)esimin isi nedeni ile geldik dil kursuna gidicem ama bayramdan sonra birde nette arastirdim moskovada yasayan turk kadinlarinin bi dernegi varmis oraya gieyim diyorum bu arada samara neresi

hosgeldin canim..samarayi ve bircok sehri cok iyi bilirim..sormak istedigin bisey olursa cekinme.hangi firmadasiniz?
mors merhaba senden bir onuda yardim isteyebilirmiyim burada boyle taki yapimi icin boncuk vb yada boyama icin ahsap falan bulabilecegim yerler varmidir bos zamanim cok oluyor en azindan bir ugras bulayim diye dusunuyorum bu arada sen nerde oturuyorsun gerci pek bilmiyorum burayi ama

hosgeldin tery..bizdeki gibi gormedim..tuhafiye tarzi yerlerde ve bazi metrolarda gormustum boncuk vs..ama pahaliydi.en guzeli tr den getirmek.belki vardir ozel yerler ama bilmiyorum.turk kadinlari dernegi var (mtko) bildigim kadariyla konsolosluga yakin bir yerdeydi..(kievskaya civari)
samara da kazakistanin yukarisinda bir sehir.moskovaya ucakla 1.5 saat uzaklikta(1200km).fena sayilmaz..volganin kiyisinda yazin cafelerde oturmak yada guneslenmek guzel..kisinsa camur ve cekilmez bir yer oluyor..

iyi akşamlar kızlar
mors senden yardım istiyorum.
ben orda yüksek lisans yapmayı düşünüyorum pedegoji eğitimi almak istiyorum
bana yardımcı olabilecek misiniz bu konuda
yani yaşantısı nasıldır nasıl gelinir ne yapılır?
eğitim nasıl?
tşkkkrler

iyi akşamlar kızlar
mors senden yardım istiyorum.
ben orda yüksek lisans yapmayı düşünüyorum pedegoji eğitimi almak istiyorum
bana yardımcı olabilecek misiniz bu konuda
yani yaşantısı nasıldır nasıl gelinir ne yapılır?
eğitim nasıl?
tşkkkrler

egitim konusunda pek bilgi sahibi degilim:KK43:(ama eminim ki egitim konusunda cok iyidir bizden.hayat moskva da pahali ama bazi sehirlerde cok daha ucuz bircok sey.kazani dusunebilirsin oradan biriyle tanismistim yanlis hatirlamiyorsam o da bu bolumde okudugunu soylemisti..turklerde yogun orada.sen nereyi dusunuyorsun?mgu mi?
yasanti kisisine gore degisir bana cazip gelmez,size gelir..sonucta gurbet hep biseyler eksik..

hosgeldin tery..bizdeki gibi gormedim..tuhafiye tarzi yerlerde ve bazi metrolarda gormustum boncuk vs..ama pahaliydi.en guzeli tr den getirmek.belki vardir ozel yerler ama bilmiyorum.turk kadinlari dernegi var (mtko) bildigim kadariyla konsolosluga yakin bir yerdeydi..(kievskaya civari)
samara da kazakistanin yukarisinda bir sehir.moskovaya ucakla 1.5 saat uzaklikta(1200km).fena sayilmaz..volganin kiyisinda yazin cafelerde oturmak yada guneslenmek guzel..kisinsa camur ve cekilmez bir yer oluyor..

tesekkur ederim mors yakinda Turkiyeye gidecegim zaten oradan alirim sevgiler

ben kursa gitmiyorum ama eve öğretmen geliyor daha yeni başladım. sen nerdesin?
svidlovada oturuyoruz yanlis yazmis olabilirim:KK1: Bende Turkikyeye gidicem yakinda ondan sonra baslayacagim kursa ama kendim biraz evde calisiyorum cok zor degil sanki birde yavas yavas konusulanlari anlamaya basliyorum evde surekli rus kanallarini izliyorum ama henuz kendime guvenim yok markete gidip alisveris yapamiyorum mesela tek basima :eek:hayvanat bahcesine gittin mi mutlaka git cok guzel bir yer'senin de tavsiyelerin olursa cok sevinirim gorusuruz kaderdesim

svidlovada oturuyoruz yanlis yazmis olabilirim:KK1: Bende Turkikyeye gidicem yakinda ondan sonra baslayacagim kursa ama kendim biraz evde calisiyorum cok zor degil sanki birde yavas yavas konusulanlari anlamaya basliyorum evde surekli rus kanallarini izliyorum ama henuz kendime guvenim yok markete gidip alisveris yapamiyorum mesela tek basima :eek:hayvanat bahcesine gittin mi mutlaka git cok guzel bir yer'senin de tavsiyelerin olursa cok sevinirim gorusuruz kaderdesim

ben dil konusunda zorlanıyorum kendimi eve kapattım diyebilirim izmirde yaşıyordum o hareketlilikten sonra baya bir zor oldu mafoldumben şimdi kendimi toparlamaya çalışıyorum. dil konusunda ben hiç bişey anlamıyorum kaydirigubbakcemile pek gezemedik canım biz eşim çok yoğun çalışıyor ee biraz tembellikte var tabii. ama alışverişimi kendim yapıyorum nasıl oluyor anlamadım ama mecbur kalınca yapıyor insan sanırım.keşke bir tavsiyede bulunabilsem :sinifsinif: ama şunu söyleyebilirim sevmeye çalış.görüşmek üzere...

bende moskovada petrovskoe razomoskoede yaşıyorum eşimin işi dolayısıyla burdayım. daha önce geldiğimde çalışöaya başlamıştım şimdi çalışmıyorum ve canım çoookkkk sıkılıyor benim gibi olanlar yok mu acaba :Saruboceq:

bende moskovada petrovskoe razomoskoede yaşıyorum eşimin işi dolayısıyla burdayım. daha önce geldiğimde çalışöaya başlamıştım şimdi çalışmıyorum ve canım çoookkkk sıkılıyor benim gibi olanlar yok mu acaba :Saruboceq:

slm bende senın gıbı esımın ısı ıcın burdayım bende cok sıkılıyrum ama kader napıcan nasıp neyse onu gorup yasıyoruz bende burda dogum edıcem cok korkuyorum dua edın emı bana duyan duymayan herkese dıyrm

slm bende senın gıbı esımın ısı ıcın burdayım bende cok sıkılıyrum ama kader napıcan nasıp neyse onu gorup yasıyoruz bende burda dogum edıcem cok korkuyorum dua edın emı bana duyan duymayan herkese dıyrm

Ben dogumumu turkiyede yaptim burda cok pahaliydi birde doktorlara guvenmiyordum. Ama pisman oldum bebegin pasaport vize sorunlari cikti 5ay turkiyede kalmak zorunda kaldim. Cok cor oldu nerde olursan ol evin gibisi yok. Birde cocugu yanliz dogurmak en guzeliymis:KK1: canim dualrim seninle insallah hayirkisiyla saglikli sihiyatli bebisini kucagina alirsin. Korkacak bisi yok valla vakit gelince bebisini ilk gordugunde butun derlerin tasalarin bitiyor. Dunya senin oluyor.:KK16: neredesin sen tam olarak ilk defa duydum orayi...

merhaba ben 1 yıldır sochide yasıyorum 2 yasında kızım var sizlerle tanısmak istiyorum yazıları hepsini okudum gercektende cok faydalı ve güzel seyler anlatılmıs...

Merhaba, hala sochi de misiniz, tavsiye eder misiniz orada yaşamayı, nasıl bir yer, çocukla zor oluyor mu?

Neden eve kapattin ki kendini? Ben de yeni geldigimde yalnizdim, 3-4 ay sonra arkadasim oldu. Ama bu sure zarfinda her gun sehrin baska bir yanini kesfettim. Gezdim, aradim, buldum. Obur turlu depresyona girersin.

X