Rusya Paylasim Alani

Aysel msn adresini bende alsam ama nasıl olacak ordan beraber konuşurduk girdikçe. scorpinin kinide istiyorum aslında

merhaba sevda hamilelik nasıl?ne zaman geleceksin?gelde tanısalım.Msn adresine gelince valla bende bilmiyorum nasıl alındıgını.benim buyuk kızım var o halletti bana .genc bir tanıdıgın varsa ondan rica et gencler iyi biliyo bu işleri.Bende bu hafta sonu moskovaya taşınıyorum.tanışırız inş.

Sevinc merhaba .1 yıl uzun bir süre diyorsun cokta haklısın.A ma burası Türkiyeden o kadar farklı ki öyle kolay olmuyor alışmak.fakat insan eger isterse ve de mecbursa bunu başarabilir.sevdanın dedigi gibi mutlaka kendini oyalıyacak birseyler bul.eger eşin izin veriyorsa dışarı cık.insanlarla diyalog kura kura rusca ya kulak aşinalıgın olur.rus kanallarını mutlaka izlemeye calış.sana başka ne tavsiye edebilirim bilmiyorum.bol bol Allahtan sabır iste.bi de sizin yasadıgınız yerin adı neydi?

Arkadaşım öncelikle Allah yardımcın olsun sende zamanla alışırsın . Bu arada bişey sorabilirmiyim senin memleketin neresi yani türkmenlerin iyi türkçe bilenleri gibi konuşman var sanki belki yanılıyor olabilirim daha önce çalışıpta şimdi birden kendini eve kapanmış hissetmen pisikolojini bozar o yüzden kendine uğraş bul mesela örgü biliyosan örgü yap ben yeni öğrendim çok zevkli veya kitap oku yani boş kalma açıkcası unutma BOŞ KALAN SANDALYEYE ŞEYTAN OTURUR....kendimizi sürekli doldurmalıyız..:teytey:

Aslan azeriyim,o yuzden turkcem bir az tuhaf gele bilir. onca oku,karyer kur,sonra hepsini bir anda yik.bak bu adami daha da delirdiyor.genc yasda olmama ragmen kendime karyer de kurmusdum okuya okuya.orgu nasil yapilir bilmem ki.ama zevkli oduguna subhem yok.

Ayse hanim,tek bildigim Moskvadan iki ya da saat yarim uzakta yasamis olmam.Inanin sura geleni uc ya dord kere disari cikmisim.O da arabayla gidib gelmisik. sanki ozgurluyu elinden alinmis kafasdeki kus gibi kendimi hiss ediyorum.rusca acaba nasil ogrene bilirim?televizyon yardimci olur demi?keske canim sikildiginda disari cikib dolasa bileydim.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.bende aynı duyguları yaşadım.Dışarı çıkmak bile zevk vermiyordu.ama ilginc olan azeriler genellikle ruscayı iyi bilirler.sen neden bilmiyosun?Türkiyeden mi geldin?Ve şunu da söyleyeyim ki rusca kolay ögrenilecek bir dil degil .bir ögretmen veya kurs şart bana göre.ama moskovada buyuk kitapcılarda rusca azerice konusma kitapları bulabilirsin sanırım.biz rusca -Türkce epey kitaplar aldık. cok faydası oldu.

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Canimi daha da cok yakan aslinda esimin rus kiz arkadasi olmasidir. Herbir seyi onunla birlikde ediyor.Bir yerde isliyor,heryere birlikde gidiyorlar. Hatta beni daha da kizdiran,yurtdisina birlikde gidicek olamsidir. Kizmakda ben haksizmiyim?Sunu heckese soyleye bilmediyimden yazib bosalmak istedim.

Peki sen kaç yıllık evlisin?ne kadar zamandır bu sıkıntıyı yaşıyorsun?üzüldüm durumuna.Ailenin bilgisi var mı bu konudan?

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Canimi daha da cok yakan aslinda esimin rus kiz arkadasi olmasidir. Herbir seyi onunla birlikde ediyor.Bir yerde isliyor,heryere birlikde gidiyorlar. Hatta beni daha da kizdiran,yurtdisina birlikde gidicek olamsidir. Kizmakda ben haksizmiyim?Sunu heckese soyleye bilmediyimden yazib bosalmak istedim.

ilk once aramiza hos geldin,genelde azeriler ruscayi cok iyi bilir konusur ama sen sanirim azerbaycanda okumadin okullarini.. peki esindemi Azeri yoksa Turkmu? neden sana karsi oyle davraniyorki uzuldum durumuna,umarim aralarinda ciddi bi iliski yoktur sadece is arkadasligidir... yoksa seninle evlenmezdi dimi? peki kac yillik evlisin tatlim?

Rusca'yida ancak kulak aliskanligi ve pratikte uygulayarak ogrenebilirsin,disari cikmaya korkma cik dolas ama tabi dikkatli ol herkese guvenme... eger parka markete gidersen seninle muhattap olmak isteyen illaki cikacak ve cekinmeden cvp vermeye calis.. hata yapa yapa ogrenirsin..

Aslinda biz gorucu usulu ile evlendik.esim turkdur.bes aylik evliyim.evlendiyimden her konusu o kiz arkadasi ile bagli.sadece arkadasik diyor.ama bana karsi da soyuk davraniyor.bir keresinde demiyor ki,tum gunu evde canin sikiliyor,gel cikip dolasalim.isten geldikden sonra televiziyon izliyor.evde oldukda da televiziyon.napsam acaba?annemelere soyleyemiyorum,perisan olurlar.

Aslinda biz gorucu usulu ile evlendik.esim turkdur.bes aylik evliyim.evlendiyimden her konusu o kiz arkadasi ile bagli.sadece arkadasik diyor.ama bana karsi da soyuk davraniyor.bir keresinde demiyor ki,tum gunu evde canin sikiliyor,gel cikip dolasalim.isten geldikden sonra televiziyon izliyor.evde oldukda da televiziyon.napsam acaba?annemelere soyleyemiyorum,perisan olurlar.

tabi cnm hemen annenlere soyleme,ilk once kendin problem nedir onu anlamaya calis,ve eger ciddi bi durum arsa tabiki kendini ezdirtme, dedigin gibi okumussun bi kariyer sahibisin sende calisan ve guclu bayana olabilirsin... biraz ic dunyasina dalmaya calis neden sana soguk davraniyor, eger disari cikalim demiyorsa, sen ona anlatmaya calis tum gun sIkilip bunaldigini... beraber cok zaman gecirmeye calis... eger benim esim bi yabanci kadindan surekli bahsederse ooo ne olurdu bilemem ben bu konularda biraz hassasim, sen yine iyisin cok sabirli ve sakin gozukuyorsun.. cnm yeni evliymissiniz daha birbirinizi pek iyi taniyor olmayabilirsiniz, ama zaman herseyi gosterecektir....

important bak canım adın neydi bilmiyorum ,senin yabancı olduğunu hemen anladım çünkü bende yaklaşık 9 yıl kadar türkmenistanda kaldım ve öğretmenlik yaptım tabi 5 yıl okul ....... 4 yıl öğretmenlik .neyse canım benim ,bak benim azeri öğrencilerim ve arkadaşlarım da oldu aslında sizler millet olarak özellikle bayanlar çok sıcak kanlısınız öyle hemen pes edecek cinsten değilsiniz ama sen karamsarlık içindesin . birşey anlatacağım aslında bu sadece senin için geçerli değil bütün bayanlar için geçerli; televizyonda film artistlerini görüyoruz değilmi olmadık rollere giriyolar bazen çamurlar içinde bazen hayvanlar içinde olmadık rezillikleri yaşıyolar .. ne için para için .
Aslında her evli bayan tıpkı bu artistler gibi yapmalı üzgün olduğu anda neşeli görünmesini bilmeli hayatından çok memnunmuş gibi olmalı eşini kazanmak için kısacası sevmediğin şeyler bile olsa sanki sana çok zevk veriyomuş gibi eşine hissettirmelisin ve evin hakimi sen olmalısın oyunu sen yazacaksın ve oynayacaksın yoksa öyle kendi kendime küseyim ilgi bekleyeyim yaparsan erkek daha neşeli hayat dolu olanları bulmakta hiiiiiiiiiç zorlanmaz hele ordada . Tabi bunları yaparken kendini de ezdirmeyeceksin .dedimya kendine bir rol seç ya aciz herşeye boyun eğen bir bayan yada herşeye rağmen dimdik duran kolay yenilmeyen bir kadın seçim senin peki bizim kazancımız ne olacak tabiki para değil ama mutlu bir evlilik mutlu bir hayat hele hele bunları Allah rızası için yaparsan sevap kazanacaksın . sakın kendini koyverme herzaman evinde bakımlı ol yemeğin hazır olsun ve evin temiz olsun tamam mı canım benim nacizane tavsiyem şimdilik bu sende eşin ve kendin için dua etmeyi unutma CADIARZU
sana altın bir tavisye SABAH EVİNİN HİZMETÇİSİ OL ,HERYERİ TEMİZLE .
ÖĞLEN EVİN HANIMI
AKŞAMDA SÜSLÜ PÜSLÜ TATLI DİLLİ EŞİNİN GÖNLÜNÜ EDEN DİLBER OL ..
BU çok işe yarıyo

important bak canım adın neydi bilmiyorum ,senin yabancı olduğunu hemen anladım çünkü bende yaklaşık 9 yıl kadar türkmenistanda kaldım ve öğretmenlik yaptım tabi 5 yıl okul ....... 4 yıl öğretmenlik .neyse canım benim ,bak benim azeri öğrencilerim ve arkadaşlarım da oldu aslında sizler millet olarak özellikle bayanlar çok sıcak kanlısınız öyle hemen pes edecek cinsten değilsiniz ama sen karamsarlık içindesin . birşey anlatacağım aslında bu sadece senin için geçerli değil bütün bayanlar için geçerli; televizyonda film artistlerini görüyoruz değilmi olmadık rollere giriyolar bazen çamurlar içinde bazen hayvanlar içinde olmadık rezillikleri yaşıyolar .. ne için para için .
Aslında her evli bayan tıpkı bu artistler gibi yapmalı üzgün olduğu anda neşeli görünmesini bilmeli hayatından çok memnunmuş gibi olmalı eşini kazanmak için kısacası sevmediğin şeyler bile olsa sanki sana çok zevk veriyomuş gibi eşine hissettirmelisin ve evin hakimi sen olmalısın oyunu sen yazacaksın ve oynayacaksın yoksa öyle kendi kendime küseyim ilgi bekleyeyim yaparsan erkek daha neşeli hayat dolu olanları bulmakta hiiiiiiiiiç zorlanmaz hele ordada . Tabi bunları yaparken kendini de ezdirmeyeceksin .dedimya kendine bir rol seç ya aciz herşeye boyun eğen bir bayan yada herşeye rağmen dimdik duran kolay yenilmeyen bir kadın seçim senin peki bizim kazancımız ne olacak tabiki para değil ama mutlu bir evlilik mutlu bir hayat hele hele bunları Allah rızası için yaparsan sevap kazanacaksın . sakın kendini koyverme herzaman evinde bakımlı ol yemeğin hazır olsun ve evin temiz olsun tamam mı canım benim nacizane tavsiyem şimdilik bu sende eşin ve kendin için dua etmeyi unutma CADIARZU
sana altın bir tavisye SABAH EVİNİN HİZMETÇİSİ OL ,HERYERİ TEMİZLE .
ÖĞLEN EVİN HANIMI
AKŞAMDA SÜSLÜ PÜSLÜ TATLI DİLLİ EŞİNİN GÖNLÜNÜ EDEN DİLBER OL ..
BU çok işe yarıyo

GUZEL ve FAYDALI tavsiyeler icin tesekkur ederim a.s. umarim arkadasimiz bunu uygulayabilecek, bende pek rol yapmayi beceremem nasilsam oyleyim mutluysam mutlu uzgunsem asik suratli, aslinda bayan hep arti taraflarini gostermeli esine o zaman gercekten kazancli cikiyor.. anlatimin icin tebrikler !a.s

arkadaşlar herşeyi cok güzel yazmışlar sevinc.bi de bunları yapmayı başarabilirsen belki bazı degişiklikler olur hayatında.dene bakalım .ALLAH yardımcın olsun canım

arkadaşlar kısa bir süre ayrılıyorum aranızdan. Moskovaya taşınma hazırlıgındayım.yeniden görüşmek üzere Allaha emanet olun.

arkadaşlar bişi sorcam cho ti tel ne otrivayesh ne demek rusçamı onu bile bilmiyorum ama öyle dediler yardım edermisiniz

Herkese cok tesekkur ederim.Allah sizden razi olsun.Herseyi uyguluyorum,tek uzgun oldugumda gulmesini beceremem.Ama onu da yapicam Inshallah.
olmasina ruscaya benziyor,ama ola bilsin ki,dogru yadda saklayamamissiniz.ola bilsin ben yaniliyorum.
bence не отвечают-cevab vermiyor.
o biri sozleri anlayamadim.

Arkadaşlar ben 3 hafta yoktum.Herkes nereye kayboldu hadi gelin sizleri merak ediyorum.

X