Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

2hurma ve 2bardak su ile oruç açtım 1 kase tarhana çorbası, 4kasık bulgur pilavı, 1avuç haşlanmış tavuk, az yaglı salata ve 1kase yogurt birazdan yarım saat eliptik bisikletim var onu yapcam sonra ara öğün olarak 1bardak süt 1elma ve 6 7kuruyemiş yicem sonra sahuraa artıkk :)

Allah kabul etsin kızlar.
Ben de yarım kase ezogelin bir adet kabak dolma ve salata yedim ama dayanamayıp üstüne bir dilim baklava yedim birazdan leslie 3 mil yapicam üstüne de bi yeşil çay içerim artık :)
Amin canim. Olsun, 1 dilim yemen guzel bir sey. 2 3 4 yememişsin sonucta. Afiyet olsun.
Çok güzel canim, hepiniz harikasiniz masallah
Gerçekten bu topic'te herkes çok dengeli, saglikli besleniyor.
Süperiz kizlar
Bu gidişle bize kilolara elveda deme yolu gözüktü

Amin canim. Dogru soyluyorsun, baklagiller de et hakkimizdan düsüyor.

Üzgünüm ama ben topiğin yüz karası oldum kızlar,
Iftara 1 saat kala regli oldum, tartıda da Artı görünce moralim fena bozuldu
Ne bulduysam yedim

Şu an öyle Şiş bi vaziyetteyim ki anlatamam, aslında canım hiç yemek istemiyor ama tıka basa yiyorum
Var mı böyle bi Çelişki?

Canim regl oldugun içindir o tartidaki artis.
Saglik olsun, bizim lugatimizda diyet bozmak diye bir şey yok neyse ki
Ayca Kaya'nin kitabina gore tek yapman gereken yarin normalden az yemek.
Yarin toplamda 4 bardak süt/yogurt tüketmeni, toplam 4 dilim ekmek yemeni tavsiye ederim.
Tercihen protein tüketme sadece yarin içim söylüyorum.
Buna ertesi gün diyeti deniyor.
Az yagli sebze ve salata tercih edebilirsin. Boylece bugün yediklerini telafi etmiş olursun.

O zaman bende katılabilir miyim yani kilo hedefimi falan yazabilir miyim ben daha 19 yasindayim ama cok kiloluyum sizin gibi biraz kilo vermek istiyorum
Tabi katilabilirsin kuzum, hos geldin. 19 yasindasin demek, süper, metabolizman benden hizlidir, öyle düşün
Hem de kilolarini erken yaşta fark edip vermek istemişsin bu çok güzel.
Kilonu ve hedefini bekliyorum canim ama tercihen iftardan önce yani karnin açken tartilirsan daha dogru bir sonuç olmuş olur.
Burada her gün gelip neler yedigimizi ve sporumuzu yaziyoruz. Birbirimize destek olmaya çalisiyoruz.

Ben daha bu sabah tartildimm 79.5 tim çok teşekkür ederim ramazan ayının sonuna kadar amacım 70 :) biraz fazla oldu gibi ama zaten cok yemem :)

Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum :))

4 süt+4 ekmek+bol yağsız/az yağlı sebze
Öyle mi canım?

Tamam ya olur valla, bana bi umut oldu bu...
Çok saol canım..

Canım sen biliyorsundur, kaç Kaşık müsli 1 dilim ekmekti?

Bi de meyve hakkım var mı?

Ben daha bu sabah tartildimm 79.5 tim çok teşekkür ederim ramazan ayının sonuna kadar amacım 70 :) biraz fazla oldu gibi ama zaten cok yemem :)

Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum :))
Tamamdir canim. Bir sonraki günümüz 25.06.2015 perşembe. O gün listeyi güncellerken bu hafta gelenleri de ekleyecegim.
Fazla kilon yok, önlemi alinamayacak kadar kaçmamiş yani ipin ucu, bu güzel bir şey.
Hedefini istedigin gibi belirleyebilirsin tabi ama hergün vücudun için gereken tahil, et, süt/yogurt, meyve kategorilerinden dengeli şekilde ye mutlaka. Önemli olan az yiyip hemen kilo vermekten ziyade saglikli dengeli ve yeterli beslenerek, kilomuzu da saglikla vermek canim.
Spor da yaparsak zaten verilemeyecek kilo yok

Desteğiniz için çok teşekkürler Allah razı olsun. inşallah valla çok motive oldum sayenizde
:) evet günde 6000 adım atiyorum 1 haftadır devam edicem inşallah

Birazdan tam detayli yazacagim canim ertesi gun diyetini. Hem herkese faydasi olur.

Desteğiniz için çok teşekkürler Allah razı olsun. inşallah valla çok motive oldum sayenizde
:) evet günde 6000 adım atiyorum 1 haftadır devam edicem inşallah
Cok guzel canim 6000 adim
Rica ederim, cümlemizden inşallah.
Amacimiz motive etmek motive olmak.
İnsanlar diyetisyene ne amaçla gidiyor? Büyük çoğunluğumuz bu amaçla.
Ki diyetisyen bile danisanini bizim burada birbirimizi takip ettigimiz kadar edemez.
Zaten hepimiz kilo verme çabalari sayesinde diyetisyen sayiliriz

Değerli Arkadaşlarım,
Gokce29 arkadasimizin önerisi üzerine, sizlere bir gün kendimizi tutamayip fazla kaçirirsak, ertesi gün telafi etmek için uyguladigim, Ayça Kaya'nin önerisi olan ertesi gün diyetini yaziyorum.
İlerde kullanmak üzere not etmenizi tavsiye ederim.
Sonuçta insaniz. Bu diyetlerin disina ciktigimiz gunler olabilir.
O gunlerden sonra diyeti nasilsa bozdum diye umutsuzluga kapilmak yerine, ertesi gun diyeti uygulayarak diyetimizi asla bozmadan yolumuza devam edebiliriz.
Ve ertesi gün diyetimiz:
Sabah
1 bardak süt, 3 yemek kasigi (30 gram) müsli, 1 porsiyon meyve

Öglen
1 dilim ekmek (25 gram) az yagli sebze, 1 kase yogurt, salata (1 tatli kasigi yag ile)

Ara
1 fincan sütlu kahve, 1/2 paket diyet biskuvi, 3 kuru kayisi, 10 çiğ badem veya findik

Aksam
1 dilim ekmek, sebze, 1 kase yogurt, 1 kaşik yag eklenmiş salata ile gün biter.

Toplamda 4 tahil, 4 süt, 2 meyve, 3 yağ ve 0 et yemiş oluyoruz sadece bugün için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…