Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

4 süt+4 ekmek+bol yağsız/az yağlı sebze
Öyle mi canım?

Tamam ya olur valla, bana bi umut oldu bu...
Çok saol canım..

Canım sen biliyorsundur, kaç Kaşık müsli 1 dilim ekmekti?

Bi de meyve hakkım var mı?:oops:
3 kaşık veya 2 kaşik olarak farkli farkli gördügüm oldu canim. Ben 20 gram müsliyi 1 dilim ekmek sayiyorum. Tabi içindeki meyveyi de dikkate almak lazim zira bol kuru uzumlu olabiliyorlar.

Değerli Arkadaşlarım,
Gokce29 Gokce29 arkadasimizin önerisi üzerine, sizlere bir gün kendimizi tutamayip fazla kaçirirsak, ertesi gün telafi etmek için uyguladigim, Ayça Kaya'nin önerisi olan ertesi gün diyetini yaziyorum.
İlerde kullanmak üzere not etmenizi tavsiye ederim.
Sonuçta insaniz. Bu diyetlerin disina ciktigimiz gunler olabilir.
O gunlerden sonra diyeti nasilsa bozdum diye umutsuzluga kapilmak yerine, ertesi gun diyeti uygulayarak diyetimizi asla bozmadan yolumuza devam edebiliriz.
Ve ertesi gün diyetimiz:
Sabah
1 bardak süt, 3 yemek kasigi (30 gram) müsli, 1 porsiyon meyve

Öglen
1 dilim ekmek (25 gram) az yagli sebze, 1 kase yogurt, salata (1 tatli kasigi yag ile)

Ara
1 fincan sütlu kahve, 1/2 paket diyet biskuvi, 3 kuru kayisi, 10 çiğ badem veya findik

Aksam
1 dilim ekmek, sebze, 1 kase yogurt, 1 kaşik yag eklenmiş salata ile gün biter.

Toplamda 4 tahil, 4 süt, 2 meyve, 3 yağ ve 0 et yemiş oluyoruz sadece bugün için.

Teşekkürler demlicaykeyfi demlicaykeyfi , eline sağlık

hayırlı olsun sayfanız inşallah hedefinize ulaşırsınız arkadaşlar bende ilk ayça kayanın kitabını okumuştum ve tüm videolarını izledim nette olan gerçekten hayat tarzı haline getirince kilo veriliyor arkadaşlar ben tam uygulayamasamda sayamıyom çünkü şubatta başladığım diyet mecaramda ki metobolik rahatsızlarım var bun a rağmen 14 15 kilo verdim gerçi ben cuma yarışmalarından bir takımdayım onların destekleride çok oldu . allah hepsinden razı olsun umarım sizlerde istediğiniz kilolara ulaşırsınız arkadaşlar başarılar diliyorum.

yasom7272 yasom7272 nasıl bi diyet uyguladın cnm sende çok güzel kilo vermişsin darısı başımıza :KK16:
amin inşallah arkadaşım ben ara öğünlü diyet yaptım yani 5 ögün ilk zamanlarda şimdi 4 öğün bazen 3 öğün yapıyorum açlık durumuma göre nasıl besleniyorum sabah güzel bir kahvaltı yumurtalı peynirli bol yeşilikli . öğlen protein aldıysam akşam sebze yemeği yada tam tersi yanında salatası ve yoğuru eksik etmeden. ara öğünlerde ayran hurma kayısı badem ceviz tabi az miktarda yeşil çayımı içtim bunun gibi:KK22: tabi suyumu ihmal etmedim. hergün olmasada hergün 1 saat yürüyüş

amin inşallah arkadaşım ben ara öğünlü diyet yaptım yani 5 ögün ilk zamanlarda şimdi 4 öğün bazen 3 öğün yapıyorum açlık durumuma göre nasıl besleniyorum sabah güzel bir kahvaltı yumurtalı peynirli bol yeşilikli . öğlen protein aldıysam akşam sebze yemeği yada tam tersi yanında salatası ve yoğuru eksik etmeden. ara öğünlerde ayran hurma kayısı badem ceviz tabi az miktarda yeşil çayımı içtim bunun gibi:KK22: tabi suyumu ihmal etmedim. hergün olmasada hergün 1 saat yürüyüş
Peki cnm 5öğün demişsin ya nasıl böldün 2ara öğünü yani belirli bi saatten sonra yememezlik yaptınmı ypksa gece de ara öğün yaptınmı

sabahla öğlen arası ve ikindide yaptım genelde akşam ilk zamanlar çok zordu aç kalmak ama direndim 6 7den sonra yememeye gayret ettim çok acıkırsam yoğurt tükettim zaten 1ay sonra alışıyor insan. şimdi bazen açıkmıyorum yada vaktim olmuyor ara öğününe yapmıyorum ama metobolzzmayı çalıştırmak için ilk zamanlarda yemek gerekiyo galiba benim bünyemde öyleydi.

sabahla öğlen arası ve ikindide yaptım genelde akşam ilk zamanlar çok zordu aç kalmak ama direndim 6 7den sonra yememeye gayret ettim çok acıkırsam yoğurt tükettim zaten 1ay sonra alışıyor insan. şimdi bazen açıkmıyorum yada vaktim olmuyor ara öğününe yapmıyorum ama metobolzzmayı çalıştırmak için ilk zamanlarda yemek gerekiyo galiba benim bünyemde öyleydi.
Saol canım benim bende uygulıcam ramazan baslangıç olcak inş.

Ee kizlar neler yedik bakalim ilk iftarimizda =))

Ben 1 tabak bugdayli yogurtlu çorba
1 tabak hünkar begendi (az yagli bol biber domatesli yaptim)
Salata ve yarim armut.

Ekmek pilav makarna yoktu menude

Şimdi de çayin yaninda 3 hurma ve 5 çiğ badem koydum canlarim.
Ama nasil şiştim anlatamam. Offf butun gun boş kaldi ya midemiz hemen tikaniyor.
Çok beğendim menünü, hurma da şekerini düzenlemiştir hem canım
Allah kabul etsin kızlar.
Ben de yarım kase ezogelin bir adet kabak dolma ve salata yedim ama dayanamayıp üstüne bir dilim baklava yedim :KK43: birazdan leslie 3 mil yapicam üstüne de bi yeşil çay içerim artık :)
Ya tatlı istiyor insan şekeri düşüyor, o da senin nazar boncuğum olsun:KK66:
2hurma ve 2bardak su ile oruç açtım 1 kase tarhana çorbası, 4kasık bulgur pilavı, 1avuç haşlanmış tavuk, az yaglı salata ve 1kase yogurt birazdan yarım saat eliptik bisikletim var onu yapcam sonra ara öğün olarak 1bardak süt 1elma ve 6 7kuruyemiş yicem sonra sahuraa artıkk :)
Tam diyet öğünü olmuş seninki:) benim de bisiklet var ama evde duruyor öyle, keşke bende binsem :KK43:
Allah kabul etsin :-)bende bu akşam 1 kepçe yoğurt çorbası,4 yemek kaşığı kuru fasulye,1 tane köfte salata ve su ile kapattım.şimdi şekersiz çay içtim.unutmayın kızlar diyetisyen sölemişti 4 yemek kaşığı baklagil = 1 köfte demek
Yani 2 köfte yemiş oldun, tebrik ederim arkadaşım :)
Üzgünüm ama ben topiğin yüz karası oldum kızlar,
Iftara 1 saat kala regli oldum, tartıda da Artı görünce moralim fena bozuldu
Ne bulduysam yedim :KK43:

Şu an öyle Şiş bi vaziyetteyim ki anlatamam, aslında canım hiç yemek istemiyor ama tıka basa yiyorum
Var mı böyle bi Çelişki?:110:
Canım regl olduğun içim oluyor öyle, takma kafana, demliçayım diyetini yap yarın, regli iken her şey mübah :KK66:

demlicaykeyfi demlicaykeyfi öncelikle listen için teşekkürler, bence çok güzel oldu. Ayrıca konu sahibi olrak topiğin dinamiğini tutman da harika :KK66:

yasom7272 yasom7272 hanım, valla tebrik ediyorum azminizi, darısı başımıza :)

Ve benim sahurum, kızlar midem çok kötü oldu benim, pat diye 5 bardak su içmenin acısını yaşadım. Sahurda da, 1 bardak süt, 1 dilim peynir, 1 çeri domates yiyebildim:KK43: pide de bi lokma attım ağzıma, midem almadı. Daha vakit var ama çok bulantım var, bozulsun isteyorum orucum, bu sebeple yemiyeceğim daha.. Umarım yarın zorlamaz..

Hepinize iyi sahurlar

merhaba canlar akşam yemeğim
bulgur pilavı
1 parça ızgara tavuk
cacık
3-4 hurma emziriyorum o yuzden hurmayı enerjim düşmesin diye yedim sahurda ise
domates bol salatalık
1 dilim yağlı peynir 1 su bardağı süt 2 dilim ekmek ve 1 tatlı kasığı helva aa unutmadan 1 tanede haslanmış yumurta ve tabiki suuu :kk77:

hayırlı olsun sayfanız inşallah hedefinize ulaşırsınız arkadaşlar bende ilk ayça kayanın kitabını okumuştum ve tüm videolarını izledim nette olan gerçekten hayat tarzı haline getirince kilo veriliyor arkadaşlar ben tam uygulayamasamda sayamıyom çünkü şubatta başladığım diyet mecaramda ki metobolik rahatsızlarım var bun a rağmen 14 15 kilo verdim gerçi ben cuma yarışmalarından bir takımdayım onların destekleride çok oldu . allah hepsinden razı olsun umarım sizlerde istediğiniz kilolara ulaşırsınız arkadaşlar başarılar diliyorum.
Cok tesekkur ederiiiz. Tebrik ederim sizi, hepimiz saglikla zayiflariz insallah.
demlicaykeyfi demlicaykeyfi cok saol bu topik güzel bi topik oldu ya cok sevdim burayı :KK28:kızlar az önce 1ara öğün daha yaptım 6fıstık ve 1hurmayı şekersiz çay ile yedim sahurda zeytinimi ve meyvemi az kıscam :KK73:
Canim sizin sayenizde oldu, beni yalniz birakmadiniz, hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Hurmayla sekersiz çayi cok severim ben de.
allah yardımcın olsun canım rabbim sabrınızı versin bu arada ben 85 kilo ile başladım 4 ay 19 gün oldu şuan 70 600 ben gr gr veriyorum acelem yok :KK70: hedef 60 inşallah.
Canim ben de ocak 15'de 88.5 kiloyla başladim 78.7'ye indim ama nisan mayista sıkılmistim pek dikkat etmedim, o yuzden orda kaldim. Simdi ramazani firsat bilmek istiyorum insallah.
merhaba canlar akşam yemeğim
bulgur pilavı
1 parça ızgara tavuk
cacık
3-4 hurma emziriyorum o yuzden hurmayı enerjim düşmesin diye yedim sahurda ise
domates bol salatalık
1 dilim yağlı peynir 1 su bardağı süt 2 dilim ekmek ve 1 tatlı kasığı helva aa unutmadan 1 tanede haslanmış yumurta ve tabiki suuu :kk77:
Afiyet olsun canim. Oyy kiyamam demek emziriyorsun, senin ona gore yemen lazim tabi kuzum.

Çok beğendim menünü, hurma da şekerini düzenlemiştir hem canım

Ya tatlı istiyor insan şekeri düşüyor, o da senin nazar boncuğum olsun:KK66:

Tam diyet öğünü olmuş seninki:) benim de bisiklet var ama evde duruyor öyle, keşke bende binsem :KK43:

Yani 2 köfte yemiş oldun, tebrik ederim arkadaşım :)

Canım regl olduğun içim oluyor öyle, takma kafana, demliçayım diyetini yap yarın, regli iken her şey mübah :KK66:

demlicaykeyfi demlicaykeyfi öncelikle listen için teşekkürler, bence çok güzel oldu. Ayrıca konu sahibi olrak topiğin dinamiğini tutman da harika :KK66:

yasom7272 yasom7272 hanım, valla tebrik ediyorum azminizi, darısı başımıza :)

Ve benim sahurum, kızlar midem çok kötü oldu benim, pat diye 5 bardak su içmenin acısını yaşadım. Sahurda da, 1 bardak süt, 1 dilim peynir, 1 çeri domates yiyebildim:KK43: pide de bi lokma attım ağzıma, midem almadı. Daha vakit var ama çok bulantım var, bozulsun isteyorum orucum, bu sebeple yemiyeceğim daha.. Umarım yarın zorlamaz..

Hepinize iyi sahurlar
Rica ederim canim. İnsallah tam motivasyonla guzel kilolar veririz hep birlikte.
Ya sorma ben de çok şiş hissediyorum. İftarda çorba içince bile direk şişmiş hissettim ne olacak bilmiyorum.
Neyse ki sütünü içmişsin, o da iyi tutar, cok besleyici.

Canlarimmm, sahurdan once 12.30da ara ogun yaptim 10 minik çilek ve bir kase yogurtla.

Sahurda da 3 dilim kepekli ekmek (iftarda hic tahil yememistim)
1 haslanmis yumurta
3 tatli kasigi tahin pekmez karisimi
Salatalik
1 bardak da süt içtim.

İkinci gunumuz hayirli olsunnn
Hayirli sabahlar hepinize...

Hayırlı sahurlar kizlar reglim hala bitmedi bugunde niyetlenemedim.
Demlicaykeyfi menum o kadar berbat ki yazmaya çekindim acikcasi. Sanırım ben yapamiycam bu işi.moral motivasyon 0 neredeyse.

Canlarimmm, sahurdan once 12.30da ara ogun yaptim 10 minik çilek ve bir kase yogurtla.

Sahurda da 3 dilim kepekli ekmek (iftarda hic tahil yememistim)
1 haslanmis yumurta
3 tatli kasigi tahin pekmez karisimi
Salatalik
1 bardak da süt içtim.

İkinci gunumuz hayirli olsunnn
Hayirli sabahlar hepinize...
Canim masallah:nazar::nazar::nazar::nazar: menün çok güzel afiyet bal şeker olsun aciktirmasin insallah

X