oruçken adet geldiği anda oruç ozulur ve yemek içmek gerekir.. hatta yemeye imkan yoksa bile su içmek gerekir en azından..canım benim oruçlu iken adetin de gelse orucun bir şekilde bozulsa da iftara kadar yemek yenilmez haberin olsun sen ikiledin bide dikkat et canım bu tür şeyler oruca kaza degil keffaret (Bozulan bir gün orucun yerine iki ay veya altmis gün pespese oruç tutmaktir. )gerektirir.
yani sonuçta adet olduğunu düşünüp bozuyo orucunu, ama adet gelmedi ve öylesine bi lekeyse ertesi gün yine oruca niyetlenir bozduğu oruç için de 1 kaza tutar.ama arkadaşımız adet oldum diye bozmuş,eğer adet değil sadece leke ise kaza gerekir,başkada bişey gerekmez.
kahvaltım
1 dilim kepek ekmek
1 tk bal
1 kk beyaz peynir
2 zeytin
1 kuru kayısı
1 salatalık
1 domates
2 yeşil biber
200 ml çok açık şekersiz çay
Merhabalar...
1 haftadır giremedim...
İki cenezemiz, bir yaralımız var...
Zor günler geçirdik...
Dün bildirim yapamadım...
Gecen hafta 63,8
Bu hafta 62,7
Merhabalar...
1 haftadır giremedim...
İki cenezemiz, bir yaralımız var...
Zor günler geçirdik...
Dün bildirim yapamadım...
Gecen hafta 63,8
Bu hafta 62,7
oruçken adet geldiği anda oruç ozulur ve yemek içmek gerekir.. hatta yemeye imkan yoksa bile su içmek gerekir en azından..
gelen lekeyi adet sansa ve bozsa da sadece 1 gün yerine tutar..
forum dini konuların yeri değil ama yanlış bilgi vermekten kaçınalım.. bişey yazmadan araştıralım en azından..
yani sonuçta adet olduğunu düşünüp bozuyo orucunu, ama adet gelmedi ve öylesine bi lekeyse ertesi gün yine oruca niyetlenir bozduğu oruç için de 1 kaza tutar.
oruç tutmadığımız günlerde menüyü akşam toptan yazıyoruz
çünkü burdaki arkadasların çoğu oruçlu oluyo..
bu konuda kesin bi kuralımız yok ama uygulama böyle oluştu.
başınız sağolsun canım.. Allah acil şifa versin hastanıza da..
başınız sağolsun
yaralınıza da Rabbim şifalar versin
sizlere de sabırlar diliyorum
başınız sağolsun Rabbim sabrınızı artırsın inş. yaralı yakınınıza da acil şifa versin:85:
canım başınız sağolsun.. Allah acil şifalar versin
basın saolsun canım
allah yaralınıza şifa wersin
rabbim sabırlar versin.
yaralınız da en kısa zamanda iyileşir inşallah.
sanırım trafik kazası
başınız sağolsun canım.. Allah acil şifa versin hastanıza da..
Başınız sağolsun canım. Yaralı da bir an önce iyileşir inşallah. Allah şifasını versin.
canım ya başın saolsun çok acıAllah razı olsun hepınızden...
Sızlere ömür versin...
Biri amcamla yengem, trafık kazası gecırdıler, amcam vefat ettı, yengemın kaburgaları kırık ve amcamın öldüğünden hala habersiz...
Diğerı de nısanlımın dedesı...
2 gun arayla vefat ettıler...
Ölümün her turlusu zor...
Allah gerıde kalanlara sabır versın...
canım ya başın saolsun çok acıkalanlara sabır versin mevlam.
Allah razı olsun hepınızden...
Sızlere ömür versin...
Biri amcamla yengem, trafık kazası gecırdıler, amcam vefat ettı, yengemın kaburgaları kırık ve amcamın öldüğünden hala habersiz...
Diğerı de nısanlımın dedesı...
2 gun arayla vefat ettıler...
Ölümün her turlusu zor...
Allah gerıde kalanlara sabır versın...
Allah razı olsun canım...
Ölüm şekli gercekten cok acı...
Tek tesellımız acı cekmeden o an vefat etmesi...
Neyse dagıtmayım konuyu oyle ıste, tatsız, tuzsuz, zaman zaman susuz bır haftaydı...
Allah razı olsun canım...
Ölüm şekli gercekten cok acı...
Tek tesellımız acı cekmeden o an vefat etmesi...
Neyse dagıtmayım konuyu oyle ıste, tatsız, tuzsuz, zaman zaman susuz bır haftaydı...
ben yapamadım yapabilene halla olsun valla.Arkadaslar sizce adetliyken diyet yapılırmı?
merhaba arkadaşlar pc.çöktü yeni geldi tamirden bildirimimi yapıyorum geçte olsa.
geçen hafta kilom 56.1 bu hafta kilom:56.3 regl dönemini kapatmış bulunuyorum bu hafta diyete geri dönüyorum geçen hafta diyet yapamadım çünkü.orucada nasipse yarın dönüyorum.Kendime iki hafta verdim 53 ün altına ineceğim inşallah bayramda
Arkadaslar sizce adetliyken diyet yapılırmı?
valla ben oruç gibiydim bir su içmiştim birde kahvaltı etmiştim hiç tatlıya kaçmamıştım nasıl dayandım hiç bilmiyorum ama
Arkadaslar sizce adetliyken diyet yapılırmı?
Tebrikler o zaman valla benim gözüm çikolatadan başka bir şey görmüyor...
Regl dönemimin tek sıkıntısı çikolataaaa...