Ramazanda Kilo Verme Deneyimlerimiz

pek kimse uğramıyor sanırım buraya neyse ben yazayım yinede 2 günde sadece 300 gram vermişim yani 58.7 olmuşum. daha fazla dikkat etmem gerek sanırım
 
Bende 67.5 kiloydum anca anca 65 falanim oruç tutmak istiyorum ama kilo almak istemiyorum:KK43:( vermesemde olur yeterki almayayim:)
 
olur canım bayrama kadar azıcık incelmiş oluruz hem fena mı olur bu arada kızlar sahurda ne yiyceksiniz :)
 
Son düzenleme:
Ramazan ayında vücudumuz uzun süre besin takviyesi almadan dayanmak zorundadır ve bu durumun sonucu olarak iftar menüsünde ne bulursak tüketme çılgınlığına gireriz. Bu beslenme şekli de ramazan ayının genellikle kilo alınan bir dönem olmasına yol açar.

Ramazanda kilo vermek elbette mümkün ancak bunun için dengeli, besleyici bir diyet ile hafif spor programı uygulayarak ramazan ayını kilo verme anlamında fırsat ayına dönüştürmeniz mümkün. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise iftar ve sahur aralarını iyi ayarlamak ve hafif kalorili besin maddelerini tercih etmek olacaktır.

Ramazanda Kilo Vermek İçin Doğru Beslenme Nasıl Olmalı?

İlk yapmanız gereken iftardan sahura kadar olan süre içerisinde bol su tüketilmesidir.

İftar sofrasına ilk oturduğunuzda yemeğe çorba ile başlamalısınız. Ardından yaklaşık 10 dakika kadar vücut dengelerinizin ve kan şekerinizin düzene girmesi için beklemelisiniz. Kan şekeriniz düzene girmeden tüm besinleri tüketirseniz, normalden fazla yiyeceksiniz ve iftardan sonra aşırı yemeğe bağlı rahatsızlıklar meydana gelecek.

Ramazanda ağır yemekler yediğinizde vücudunuz şişer ve almış olduğunuz fazla yağ oranı, vücudunuzun su kaybını hızlandırır. Buna engel olabilmek adına sebze yemekleri, baklagiller, meyve çeşitleri ve hurma sağlıklı bir iftar sofrasında olması gerekenlerdir. Ayrıca ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişlerde tüketilmelidir ki bunlar vücudunuzun kaybettiği enerjiyi kazanmasını sağlar ve protein kaynaklarıdır.

Kafein içeren gıdalar vücudunuza idrar sökücü etki yaratırlar. Oruçlu bir insan su takviyesinde bulunamayacağı için su kaybından kötü şekilde etkilenebilir.

Ramazanda Kilo Vermek İçin Kaçınılması Gerekenler:

İftar sofralarında ve sahur sofralarında aşırı yemek tüketiminden kaçınılmalı ve yavaş yemek yiyerek sindirim sistemi zorlanmamalıdır.

Ramazanda uzun süre aç kaldıktan sonra aniden çok yeriz ve ardından uykumuz gelir. Bu da vücudun dengesizliklerden olumsuz etkilendiğinin habercisidir. Yemekten hemen sonra yatarsanız, almış olduğunuz proteinler yağa dönüşecektir.

Sigara tüketimi kan şekerinizi düşürür ve sizi fazla yemeğe iter. Kafein içeren içecekler, salçalı ve fazla yağlı gıdalar kaçınılması gereken besinler arasındadır.

Egzersiz yapacaksanız, yemekten 1.5 saat sonra hafif egzersizleri tercih etmelisiniz. Yemekten hemen sonra spor yapmak, çalışan bir çamaşır makinesini koşturmaya benzer.

Kesinlikle sahura kalkmalısınız. Ramazan ayında sahura kalkmak, vücudunuza zindelik getirir ve eğer mümkünse yedikten sonra hemen yatmayın. Yemek yedikten sonra yattığınız taktirde almış olduğunuz besinler kilo olarak kalacaktır. Sahura kalkın ve mümkünse uyumadan güne başlayın. Bu sayede metabolizmanız daha hızlı çalışacaktır.

Ramazanda sağlıklı beslenmek ve ramazanda kilo verme yolları ile ilgili, mutlaka bir diyet uzmanı ile görüşerek sağlıklı besin cetveli hazırlamalı ve bu doğrultuda ramazanda sağlıklı kilo vermek konusunda ilk adım atılmalıdır.
 
Selam kızlar bugün ramazanın ilk günü ilk iftarını yapıcaz aksama inşallah ben spora başladım evde not alicam hergun inşallah bayrama istediğimiz gibi ulaşırız
 

Eklentiler

  • IMG-20200424-WA0015.jpeg
    IMG-20200424-WA0015.jpeg
    71,8 KB · Görüntüleme: 101
Selam kızlar bugün ramazanın ilk günü ilk iftarını yapıcaz aksama inşallah ben spora başladım evde not alicam hergun inşallah bayrama istediğimiz gibi ulaşırız
Başlığa en son 5 yıl önce yazılmış :confused: Güncel başlıklar var oralara bakın isterseniz
 
X