- 15 Şubat 2008
- 998
- 87
bence gayet dengeli olmuş menun bende şu musliye bi alışabilsem çok iyi olacak ama yapamıyorum
o zaman orucu tutmaya devam etmeden önce doktora git bi öğren ona göre gelişecektir zaten tutup tutmaman ama erteleme babamdan bilirim mide rahatsızlıkları çok can sıkıcı olabilyor canım maalesef
canim cok sevindim sonuclarinin iyi cikmasina. saclarinin dokulmesinin azalmasi cok iyi bir gelisme. yaptigin kurler ise yaramis demekki. zaten dugune daha var toparlarsin saclarini hatta yaptigin kurlerle dahada parlak ve guzel saclarin olur:)) oruca baslayinca gel artik aramiza senin yorumlarin guzel oluyordu sen menulere ok. deyince tamamdir diyordum nede olsa diyet konusunda tecrubelisin. evet bu ramazan cok onemli birde vermem gereken cok az birsey kalmisken kaytarmak istemiyorum ama bu ramazanda hayalimdeki gibide kolay gitmiyr su fazlaliklar.
arkadaslar iftarda balik izgara ve salata, yarim haslanmis misir sahurda sutlu musli(oatmeal cereal) vardi.
Merhaba arkadaşlar ben de dün başladım ilk kez ramazanda diyet yapmaya çalışıyorum daha önce de epey diyet yapan biriyim birkaç kez 10 kilo civarı verdim sonra geri aldım falan... size dünkü yediklerimi yazayım
sahurda
2 dilim tost ekmeğiyle kaşarlı tost
1 haşlanmış yumurta
2 ceviz
6 yeşil zeytin
1 büyük bardak ayran
1 çay kaşığı vişne reçeli
suu
iftarda
1 kase mercimek çorba
1 büyük bardak ayran
2 hurma
iftardan 2.5 saat sonra
1 kase çorba
ara
2 hurma
1 büyük bardak süt
proteinim az oldu bugün bu yüzden canım sıkkın yarın iftardan biraz sonra proteinli bir şeyler yemem gerek
sizce sağlıksız mı yediklerim çünkü daha önceki diyetlerimde hep 6 öğün beslendim ve protein ağırlıklı beslenmiştim ramazanda nasıl olur bilemiyorum...
Canim yorumun icin sagol dikkate aliyorum gercekten. Misir ara ogundu belirtmemisim. Sahur icin haklisin bugunde ayni sekilde yaptim ama yarin degistircem. Bak unuttugum bir noktaya degindin sagol valla. Sende cabuk gel aramiza artik.
sevindim canım tekrardan geçmiş olsunnnnnslm kızlar.. günlerdir sizlere yazıyorum alıntılar yapıyorum ama bir türlü yazılarım topikte görünmüyor nedense sanırım teknik bir sorun var site de:44: bu arada dahiliye bölümüne gittim. testlerim yapıldı sonuç temiz.. en son 82 kg olduğum zaman buna benzer başka birşeyle ilgili test yapılmıştı ve çoğu değerim normal değildi. hani normal olmayan değerler koyu siyah oluyor ya öyleydi. bu defa test sonucuna baktığımda bütün değerlerin normal değerler aralığında olduğunu gördüm ve acaip mutlu oldum. yani 60kiloluk halimle:))
ve içsel bir hastalığımın olmadığını söledi doktor. ben de aldığım yağlardan kür yaptım kendime ve 2 gün oldu saç dökülmem yok denecek kadar az. ama istediğim seviyeye gelmesi için önümde kat etmem gereken uzun bir yol var sanırım.. çünkü saçlarımda yok denecek kadar azalmıştıve Allah nasip ederse ctesi oruca başlıyorum. o günden sonra tekrar sizlerleyim.. ben karman çorman yemek yiyorum ama yine de sikkat etmeye çalışıyorum. aman dikkat edelim kızlar bu ramazan bizim için şans değerlendirelim kurtulalım şu fazlalıklardan..
ayrıca hepinize tekarra teşekkür ederim destekleriniz için.. içime umut serptiniz:)
teşekkür ederimcanımtatlim sagol bugün doktora gittim, kan felan aldi ve pazartesi günü muayeneye devam edilcek...son iki gündür oruca ara verince sikayetlerim azalmaya basladi..evet canim cok rahatsiz ediyor insani bu arada babana da gecmis olsun
slm kızlar.. günlerdir sizlere yazıyorum alıntılar yapıyorum ama bir türlü yazılarım topikte görünmüyor nedense sanırım teknik bir sorun var site de:44: bu arada dahiliye bölümüne gittim. testlerim yapıldı sonuç temiz.. en son 82 kg olduğum zaman buna benzer başka birşeyle ilgili test yapılmıştı ve çoğu değerim normal değildi. hani normal olmayan değerler koyu siyah oluyor ya öyleydi. bu defa test sonucuna baktığımda bütün değerlerin normal değerler aralığında olduğunu gördüm ve acaip mutlu oldum. yani 60kiloluk halimle:))
ve içsel bir hastalığımın olmadığını söledi doktor. ben de aldığım yağlardan kür yaptım kendime ve 2 gün oldu saç dökülmem yok denecek kadar az. ama istediğim seviyeye gelmesi için önümde kat etmem gereken uzun bir yol var sanırım.. çünkü saçlarımda yok denecek kadar azalmıştıve Allah nasip ederse ctesi oruca başlıyorum. o günden sonra tekrar sizlerleyim.. ben karman çorman yemek yiyorum ama yine de sikkat etmeye çalışıyorum. aman dikkat edelim kızlar bu ramazan bizim için şans değerlendirelim kurtulalım şu fazlalıklardan..
ayrıca hepinize tekarra teşekkür ederim destekleriniz için.. içime umut serptiniz:)
öncelikle geçmş olsun Allah şifa versin 82 kilodan bu kiloya inmen benim için de umut oldu destekle olucak inaşallah
öncelikle geçmş olsun Allah şifa versin 82 kilodan bu kiloya inmen benim için de umut oldu destekle olucak inaşallah
cnm menünü izninle yorumlayayım kendime göre. bence kaşar peynir yeme. acaip yağlı oluyor. onun yerine beyaz peynir ya da lor peyniri tavsiye ederim. zeytini 3-4 tane ye. çünkü içerdiği tuz vücutta şişkinlik yapar su toplar. gelelim en önemlisi mercimek çorbası. cnm çorbalar diyette vazgeçilmezdir. amma velakin mercimek ve kremalı çorbalar hariç. yanılmıyorsam bir mercimek çorbası 360 kalori civarıydı.. o yüzden mercimek çorbasını 1 kepçe kadar içmeni salata ızgara sebze yemeği yoğurt gibi besinlerle desteklemeni tavsiye ederim. zaten protein almadığının farkındasında bence bugün daha güzel bir menü paylaşacaksın bizimle:)) hadi yolunda başarılar inş. hedefine sağlıklı bir şekilde ulaşırsın..
ben iftardan 2 saat sonra 6 hızda koşu bandında 30 dk yürüyorum ama sonrasında egzersizle yaklaşık bir saati buluyor
bunu iftardan önceye alıcam ama korkuyorum malum susuzluk
bu şekilde yürüyenler var mı acaba
merhaba cnm..2 kilo verdim görünüyor tartıdaKizlar haftaya regl olacagim icin sismeye basladim ve tartidaki rakami guvenilir bulmuyorum. Aranizda dikkat edipte simdiye kadar kilo veren varmi?
Bugun iftarda su, ceviz, badem, zeytin yedim on dakika ara verdim sonrasinda karnibahar, buharda haslanmis karisik sebze salatasi, biraz kiymali yumurta, az biraz ekmek yedim. Daha sonrasinda bir kac biskuvi yedim. 3 lt su+ 50 dak. yuruyus yaptim.
Kizlar haftaya regl olacagim icin sismeye basladim ve tartidaki rakami guvenilir bulmuyorum. Aranizda dikkat edipte simdiye kadar kilo veren varmi?
Bugun iftarda su, ceviz, badem, zeytin yedim on dakika ara verdim sonrasinda karnibahar, buharda haslanmis karisik sebze salatasi, biraz kiymali yumurta, az biraz ekmek yedim. Daha sonrasinda bir kac biskuvi yedim. 3 lt su+ 50 dak. yuruyus yaptim.