Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

geçmiş olsun canım ama sağlığın el vermiyorsa yapacak birşey yok sindirim bozukluğu bende de oluyor ama diğer şikayetler ciddi gözüküyor dikkat et kendine

dünkü menumu veriyorum

annemlere gitmeme rağmen az yediğimi düşünüyorum tabi bence

iftarda
çorba
azıcık kıymalı pide yani böyle iki ısırık
salata
3 4 kaşık mantı(nefsimi kandırmak için)
başka bişey yemedim 2 3 bardak su içtim

sahurda
1yumurta
1lokma ekmek
3dlm karpuz

toplamda akşam iftar dahl 2lt su
nasıl kızlar fena değil bence

Son düzenleme:
selam kızlar,dün bayağı sizlere bişeyler yazmıştım ama hepsi silimnmiş..anlamadım neden böyle olduğunu..ama özetle şöyle söylemiştim:
sizleri görünce kendimi çok kötü hissediyorum..çünkü ben dayanamayıp çok yemek yiyorm..mesela dün:
-1hurma
-4-5 kaşık kabak yemeği
-1 kase cacık
-3kaşık mantar sote
-1dilim kepek ekmeği
-2dilim karpuz
-1salkım üzüm
sahurda:
-1 yumurta
-3zeytin
-2 kk peynir
-2 dilim kepek ekmeği
-domates,salatalık
-2çatal kayısı reçeli
-1 kupa yeşil çay
-bir kase de böğürtlen:26:
toplamda da 1,5 lt su içebiliyorum
büyük sıkıntım hareketsizlik.masabaşı çalışıyorum.08.30-17.30..eve gelincede 21 aylık oğlumla oyun oynuyorum..iftarda çorba içipte ara vereyim diyemiyorum..çabucak yiyoruz eşimle hemen oğlumuda alıp içeri gidioruz..sıkılıyo bizi beklerken..ben ne yapabilirim kilo vermek için..ha bide kilo çizelgelerini nasıl yaptığınızı anlatabilirmisiniz..

Gecmis olsun arkadasim. Yapacak bisey yok saglik bu baska birseye benzemez. Benim esimde de ayni problem var ve cok kotu basagrisyla beraber oluyor. Oda ilk bir kac gun deniyo sonra birakiyor orucu. Sende yiyerek zayiflarsin artik:)))

Kizlar dun teknik bir problemden dolayi yazilan yorumlarin cogu silinmis. Dun yazmis ama yine yazayim. Iftarda kiymali kabak, corba, yogurt vardi ama hepsinden azar azar aldim suyu cok icince insan tikaniyor. Sonrasinda yarim haslanmis misir, yarim seftali yedim. Sahurda bir kase musli yedim bir kacta zeytin.

kızlar iftarda çok yemiyorum
1 tabak yemek salata ve ayran içtim ekmek yok!!
ama acayip şişkinlik oluyor anlayamadım hızlı yiyorum sanırım
bu hızlı yeme alışkanlığımdan vazgeçmem gerekiyor!!

sahurda yediklerin az olmamıs mı?

geçmiş olsun canım ama sağlığın el vermiyorsa yapacak birşey yok sindirim bozukluğu bende de oluyor ama diğer şikayetler ciddi gözüküyor dikkat et kendine

saqol tatlim...evt sindirim bozuklugu yeme düzeninin degismesinden...bari tek basina olsaydi:)) ama mide ile berbat oluyor...
bundan önceki ramazanda da olmusdu doktora gittim..ülser olabilir dedi..hortumla bakmak istedi ama narkozun etkisi gectigi icin sedyede uyandim hemde tam bogazima salarken hortumu:)) bidaha da baktirmadim cünki rahatsizligim gecmisdi orucu birakinca...

dün cok kötüydü uyandigimda agzima sanki kan kokusuve tadi sinmisdi. bu böyle olmaz dedim..bana öyle geliyordur diye gecirtirdim...su an biraz daha iyiyim geciyor rahatsizligim ama yinede doktora gidecegim..

Gecmis olsun arkadasim. Yapacak bisey yok saglik bu baska birseye benzemez. Benim esimde de ayni problem var ve cok kotu basagrisyla beraber oluyor. Oda ilk bir kac gun deniyo sonra birakiyor orucu. Sende yiyerek zayiflarsin artik:)))

sizlere de gecmis olsun canim, ayni benim durummdanmis

yinede üzülüyorum birden oruc tutmamak cok kötü bi duygu...saglikli dengeli beslenmeye devam tabi sadece yemek saatleri degcek:))

Son düzenleme:

saqol tatlim...evt sindirim bozuklugu yeme düzeninin degismesinden...bari tek basina olsaydi:)) ama mide ile berbat oluyor...
bundan önceki ramazanda da olmusdu doktora gittim..ülser olabilir dedi..hortumla bakmak istedi ama narkozun etkisi gectigi icin sedyede uyandim hemde tam bogazima salarken hortumu:)) bidaha da baktirmadim cünki rahatsizligim gecmisdi orucu birakinca...

dün cok kötüydü uyandigimda agzima sanki kan kokusuve tadi sinmisdi. bu böyle olmaz dedim..bana öyle geliyordur diye gecirtirdim...su an biraz daha iyiyim geciyor rahatsizligim ama yinede doktora gidecegim..

sizlere de gecmis olsun canim, ayni benim durummdanmis

yinede üzülüyorum birden oruc tutmamak cok kötü bi duygu...saglikli dengeli beslenmemi degistrmiycem sadece yemek saatleri degisti ve eski düzenime dönecem:/

oruc tutmaya dewam edersem sanirim helvami yiyecek herkez

canim kilo cizelgesi icin http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.html linkine bakabilirsin. analdigim kadariyla iftarda mideyi cok zorlamadan yemek gerekiyor. ben su ve hurmadan sonra namaz arasi veriyorum sonra yemeklerden yiyorum ama cok su icmekten yemekler bile bitmiyor. buna ragmen istedigim gibi kilo veremedim hala.

sahurda yediklerin az olmamıs mı?

normalde sahurda kahvalti yapiyordum dun ilk kez sut ve musli denedim. diger gunlere gore daha tok tuttu beni artik her sahurda boyle yapmayi dusunuyorum. birde sahurda aman cok su iceyim derken baska birseye yer kalmiyor.

kızlar günaydın
öncelikle menümü vereyim ben
iftarda
çorba
kabak yemeği
karpuz 4 5 dilim
2 litre su
ekmek yemedim çünkü kabakta bulgur vardı dengeledim

sahurda aynı
çorba
çok az kabak yemeği
2 dlm karpuz
yoğurt
1litre su

bence gayet dengeli olmuş menun bende şu musliye bi alışabilsem çok iyi olacak ama yapamıyorum

o zaman orucu tutmaya devam etmeden önce doktora git bi öğren ona göre gelişecektir zaten tutup tutmaman ama erteleme babamdan bilirim mide rahatsızlıkları çok can sıkıcı olabilyor canım maalesef

çok teşekkür ederim canım..benimde çizelgem var artık..bende dün vitaminsiz kalmamak için zorladım kendimi..çok hamurişi seven birisiyim malesef:26: ama ramazanda yememeye dikkat ediyorum yani başladığından beri hiç yemedim çizelgeye ne zaman ölçtüğümüz kiloyu yazmamız gerekiyor..iftardan önce çok az çıkıyo..sabahki kilomu yazdım ben..

Merhaba sapphiree) bende bu konuya dahil olmak istiyorum:)) ramazanda kilo almak cok kolay.. Ramazanda biz insanlar ziyafet sofrwlri hazirliyoruz ama aslinda bir corba yeterli oluyor:) nefsimiz burda oyyylleee bir ac ki masallah tek oturusta bir danayı yeriz) buna engel olan sizleri gorunce cok sevindim ve bende katilmaya karar verdim)
Bu arada size tesekkur ederim sapphiree senin ssyende cizelgemi de yaptim bu aksmki iftarimi sahuruu yazacagim insallah hepinize sevgiler!!

slm kızlar.. günlerdir sizlere yazıyorum alıntılar yapıyorum ama bir türlü yazılarım topikte görünmüyor nedense sanırım teknik bir sorun var site de:44: bu arada dahiliye bölümüne gittim. testlerim yapıldı sonuç temiz.. en son 82 kg olduğum zaman buna benzer başka birşeyle ilgili test yapılmıştı ve çoğu değerim normal değildi. hani normal olmayan değerler koyu siyah oluyor ya öyleydi. bu defa test sonucuna baktığımda bütün değerlerin normal değerler aralığında olduğunu gördüm ve acaip mutlu oldum. yani 60kiloluk halimle:))
ve içsel bir hastalığımın olmadığını söledi doktor. ben de aldığım yağlardan kür yaptım kendime ve 2 gün oldu saç dökülmem yok denecek kadar az. ama istediğim seviyeye gelmesi için önümde kat etmem gereken uzun bir yol var sanırım.. çünkü saçlarımda yok denecek kadar azalmıştı ve Allah nasip ederse ctesi oruca başlıyorum. o günden sonra tekrar sizlerleyim.. ben karman çorman yemek yiyorum ama yine de sikkat etmeye çalışıyorum. aman dikkat edelim kızlar bu ramazan bizim için şans değerlendirelim kurtulalım şu fazlalıklardan..
ayrıca hepinize tekarra teşekkür ederim destekleriniz için.. içime umut serptiniz:)

rica ederim canim. hamur isi ve tatli hepimizin ortak zaafi sanirim. bende bazen canim tatli istesede yemiyorum dikkat ediyorum bu ramazanda. kendimi cok daha hafif hissediyorum boylece. onceden ramazandan sonra oluyorum sanirdim midem okadar zorlanirdi ne var ne yok goz acligindan yer supururdum. simdide az yiyorum ama doyuyorum. arkadaslar genelde iftardan onceki kilonuza bakin diyorlar ama ondada su kaybindan normale gore az cikiyor. sabahta sahurdan dolayi biraz fazla cikiyor. beni sorarsan ben surekli tartidayim zaten:))

hosgeldin canim. ramazanla ilgili okudugum bir yazida, ramazanda kilonuzu korumaniz en akilli yol diyordu cunku kilo almak cok kolaymis. zayiflamak icinse azar azar ama sik sik yiyin ve iftardan sonra spor yapin diyordu. haklisin nefsimiz cok kuvvetli. on sayfalarda bir arkadas dunyayida yesek uc-dort saat sonra acikiyoruz o halde dikkatli olalim demisti bu beni cok etkilemisti gercekten. ben bu sayfa ve diger sayfalarla motive oluyorum. bazende farkinda olmadan birilerini motive edip yada kendimiz motive oluyoruz. normalde hic bir zaman uzun sureli diyet yapamazdim ama simdi saglikli beslenmek hayat seklim oldu. bu arada cizelgen guzel olmus ama baslangic kilon ve hedef kilon gorunmuyor.

canim cok sevindim sonuclarinin iyi cikmasina. saclarinin dokulmesinin azalmasi cok iyi bir gelisme. yaptigin kurler ise yaramis demekki. zaten dugune daha var toparlarsin saclarini hatta yaptigin kurlerle dahada parlak ve guzel saclarin olur:)) oruca baslayinca gel artik aramiza senin yorumlarin guzel oluyordu sen menulere ok. deyince tamamdir diyordum nede olsa diyet konusunda tecrubelisin. evet bu ramazan cok onemli birde vermem gereken cok az birsey kalmisken kaytarmak istemiyorum ama bu ramazanda hayalimdeki gibide kolay gitmiyr su fazlaliklar.

arkadaslar iftarda balik izgara ve salata, yarim haslanmis misir sahurda sutlu musli(oatmeal cereal) vardi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…