Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

Iyi geceler arkadaslar ben size bugunku iftar menumu yazayim:
1 kucuk kase tarhana corbasi, 1 kase kadar körili tavuk, hosaf, bir kasik kahverengi pirinc pilavi ve salatalardan nerdeyse birer kasik aldim. Kizarmis yogurtlu patlican salata, rus salata gibi tehlikeli salatalar vardi.Borekte vardi almadim. Ben kendi adima mutluyum oyle bir sofradan bukadar az hasarla ciktigim icin:)) iftardan once 1 saat yurudum. Buna ragmen safece elli gr. vermisim( sanirim metabolizmam yavaslamaya basladi.

slm kızlar birkaç gündür uğrayamadım malesef. çünkü oruç gitti regl oldum malesef( bi de saçlarımla ilgili kötü günler yaşıyorum. saçlarımda kaynak vardı kaynağın uçları iğrenç oldu yani keçe gibi sinirim bozuldu ve çıkarttırdım. ve şokkkkkk geçirdim saçlarım o kadar dökülmüştü ki resmen kel gibiyim(( üstelik 2 ay sonrada düğünüm var. anlıcanız moral sıfır bu durumda da diyet falan kalmadı üzgünüm( umarım sizler istikrarla gidiyorsunuzdur..

menülerin su içmen ve spor güzel cnm. fakat ekmek tüketmen de fayda var. en azından 1 dilim tüket günde. farkı göreceksin. halsizlik falan varsa o da gidecektir.

bilmem ki kaçamak mı olabilir de cnm belki:)) ben tam bir kola tiryakisiydim cnm. diiyete başladım6 ay önce o günden beri ağzıma sürmüyorum gazlı içecek. ama gün içinde çok susadığım için su da beni kesmiyor ben de en masum bunu buldum:)) sadesini içemiyorum malesef.. yalnız ben oruç değilim regl yüzünden o yüzden normal besleniyorum. ctesi aranıza döncem tekrar:)

haklısın cnm ama ben yıllardır hep sahursuz oruc tutarım biraz zor geliyor sahurda bişeyler yemek ama bugunden itibaren hafif şeylerle sahurumu yapmaya calısacam

iyi yaparsın cnm. öğün atlamak diyeti zedeler oruçta da sahuru atlamak öyle olur..

saol cnm teşekkür ederim. kardeşimin tostundan tırtıklamıştım o sucuğuda:))

menülerin su içmen ve spor güzel cnm. fakat ekmek tüketmen de fayda var. en azından 1 dilim tüket günde. farkı göreceksin. halsizlik falan varsa o da gidecektir.

bilmem ki kaçamak mı olabilir de cnm belki:)) ben tam bir kola tiryakisiydim cnm. diiyete başladım6 ay önce o günden beri ağzıma sürmüyorum gazlı içecek. ama gün içinde çok susadığım için su da beni kesmiyor ben de en masum bunu buldum:)) sadesini içemiyorum malesef.. yalnız ben oruç değilim regl yüzünden o yüzden normal besleniyorum. ctesi aranıza döncem tekrar:)

haklısın cnm ama ben yıllardır hep sahursuz oruc tutarım biraz zor geliyor sahurda bişeyler yemek ama bugunden itibaren hafif şeylerle sahurumu yapmaya calısacam

iyi yaparsın cnm. öğün atlamak diyeti zedeler oruçta da sahuru atlamak öyle olur..

benim tamamen durdu neredeyse canımm yaa.. bu arada kilomuzu haftalık ölçsek daha iyi değilmi en azından böyle günlük üzülmeyiz . haftanın bir günü kilo günü yapalım ne dersiniz

Son düzenleme:

üzülme canım zor bir durum ama tedavisi olmalı bence bi uzmana gitmelisin acilennnn unutma ve bekleme
kendinide boşlama çok güzel olman lazım devam ediyoruz sağlıklı beslenmeye devam

canım hiç uzme kendini daha iki ay var hem saçlarını toparlıyabilirsin bu dönemde hemde kilolarını verbilirsin bende senin durumundayım benim 2 aydan az kaldı düğünüme kilolarım hala duruyo :) birazda cildim bozuldu bu ara moral bozup pes etmek yok daha zamanımız var herşeye yeter bu zaman... hem saçların icn hemen doktora git bu ara zaten reglsın senin için daha kolay olur doktora gitmek bide aktarcılara git onların özel karısımları var yılan yagı falan gibi sana iyide gelir çok öptüm moral bozmak yok tamam mı :)

sonundaoldu cok gecmis olsun,kan degerlerine baktir..

demir eksikliginden kaynakli saclarinda sorun olabilir...

kan önemli baktirmak gerekir..

benim tamamen durdu neredeyse canımm yaa.. bu arada kilomuzu haftalık ölçsek daha iyi değilmi en azından böyle günlük üzülmeyiz . haftanın bir günü kilo günü yapalım ne dersiniz

bozma moralini cnm bol su ve yelşilçay iç. yemeklerine pul biber dökmeye çalış. bi de elinden gelirse bol proteinli besinler tüket. yumurta, et, balık, tavuk, süt, yoğurt.. hızlanacaktır metabolizma. bir de sabah uyanınca eğer hamilelik şüphesi yoksa 10 defa zıplamak metabolizmayı hızlandırımış. bi yerde okumuştum. aklıma geldikçe deniyorum:)

üzülme canım zor bir durum ama tedavisi olmalı bence bi uzmana gitmelisin acilennnn unutma ve bekleme
kendinide boşlama çok güzel olman lazım devam ediyoruz sağlıklı beslenmeye devam

ewt malesef moralim acayip bozuktu ama yavaş yavaş toparlıyorum. desteğin ve önerin için teşekkür ederim cnm yarına dr gitmeyi düşünüyorum. hangi bölüme gitmeliyim acaba??

teşekkkür ederim cnm desteğin ve tavsiyelerin için. kiloyu sanırım atlattım ben 1 kilo falan kaldı. ama şu saç işi beni çok üzdü( ewt dediğin gibi moral bozmak yok zamanımızı değerlendirmek en güzeli. aktar işini bugün hallettim. mesai arkadaşımdan biri de benzer durumu yaşamış bişeyler önerdi. eczade satılan bitki yağlarından falan. aldım onları yarına denicem. 1 ayda etkii eder dedi. başka şeylerde araştırdım sırayla abartmadan denicem. dr işini de yarına düşünüyorum. acaba hangi bölüme gitmeliyim acaba??

sonundaoldu cok gecmis olsun,kan degerlerine baktir..

demir eksikliginden kaynakli saclarinda sorun olabilir...

kan önemli baktirmak gerekir..

saol cnm önerin için yarına dr a gitcem inş..

gecmis olsun canim neler olmus sana öyle(

ben bi ara bob kestirmistim hani arkasi kisa önleri daha uzun olanindan. ön kisimlari önceden kahkül oldugu icin az kisa geldi hele sag taraf. bende sag tarafa yeteirnce uzun olsun diye kaynak taktirdim ama öyle az bisey 2-3 gibi. bu bile kaynagin ne kadar kötü bisey oldugunu ögretti banaa..sacimdan bir zaman sonra kendisi cikti, megersem takilan yerdeki saclarim o kaynaga yapismis ve kaynak saciyla birlikte cikmisti...cok kötü bir görüntüydü ama zamanla düzeldi..
kosantrasyson bozuklugu, halsizlik ve adet kanamasinin coklugu da warsa bunun yaninda, demir eksikligi riski cok yüksek...

insallah düzelirsin canim...ayrica cok üzülme, üzüntüden de saclarin daha cok dökülebilir

sen bu ara diyeti cok fazla dert etme, toparlanmaya bak...

benim de omuz agrilarim basladi ama öyle normal agri degil resmen romatizma sizlamasi. bugün hic uyuyamadim...

veeee en son ramazan ayi baslamadan bi önceki günde giydigim bir pantolonum vardi, su an onun göbek kismi büyük geliyor mutlu oldum

Son düzenleme:
bu arada cumartesi menumu vereym
akşam çorba 1 dlm kepekli ekmek
kızartma vardı ama ben minicik yedim 2 3 dilim pataes 1 dilim patlıcan
ama en büyük hatamm küçükte olsa güllaç yemek olduda ne yapayım çok seviyorum
2litreye yakın su

sahurda
1yumurta
2 dlm ekmek
domates salatalık
biraz peynir
çay
1litre su

pazar menum
akşam çorba 1dlm ekmek
3adet köfte
bol salata
yine minicik 2 çatal güllaç
2litre su

sahur
1yumurta
1adet köfte
1dlm ekmek
ayran
1litre su

spor yok ama akşama kadar ev işi bide dün tarhana döktük sormayın nasıl yoruldumm

neyse cezayı hakettim kötü bir haftasonu oldu umarım tekrarlanmaz

Son düzenleme:

canım dermatoloji diye biliyorum umarım yanlış bilmiyorumdur

Son düzenleme:
İftar;
2 hurma
2 dilim peynir
3 dilim karpuz
1 fincan çay
İki kaşık kabak yemeği
İki kaşık yoğurt

Sahur;
3 hurma
2 kaşık yoğurt
2 kaşık kabak yemeği

İftar öncesi bir saat kadar yürüyüş.

Birkaç güne kadar regl zamanı. İştahım apaçık
tatlı isteğim de öyle.

Canım çiğköfte istiyor.

Cok uzuldum arkadasim. Bende saclarin icin dermatoloji bolumune gitmen gerek diye biliyorum. E vitamini cok iyi geliyor saclara. Hamilelik sonrasi yogun sac dokulmesi yasamistim bende e vitamini ve dengeli beslenmek iyi gelmisti. Sac bakim yaglari kullansan bile beslenmene dikkat et canim. Hicbirsey icin bozma moralini dugune kadar cozersin diye dusunuyorum.

Arkadaslar dunku iftar menumde 1 hurma, yarim kase corba, salata, 4 kofte sonrasinda ise biraz karpuz ve birkac eti burcak biskuvit vardi. Sahurda 1 dilim ekmek, 1 yumurta ve peynir vardi. Dun kendimi cok yorgun hissettigimden hareket edemedim fazla ama akdam ile yatsi arasi yarim saat spor yaptim.

ben bugün sadece yarma corbasi yerim, zaten iyce tok tutuyo. ve salata, yogurt...

iki saat sonrada meyva salatasi...

Arkadaslar bugun cok susadigim icin epeyce bir su icerek actim iftarimi sonra 2 hurma, kahvaltiliklardan yedikten sonra ara verdim. Sonra mercimek corbasi, salata derken tikandim. Birazdan meyve salatasi yicem. Sahurda ise 1 yumurta, peynir, 1 dilim ekmek,domates, salatalik var menumde.

kizlar maalesef bende artik oruc tutamiycagim mide rahatsizligi geciriyorum dünden beri...her ramazanda basima geliyor bu...bu sefer olmaz diye tutuyorum ama bikac günden fazla tutamadan yine kramplar bulantilar ve sindirim bozukluklari...sabah uyandim ölüyorum sandim...gecmek bilmyior sanki midemde ta$ var sizliyor...ne güzelde zayifliyordum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…