- 30 Ekim 2012
- 1.454
- 0
-
- Konu Sahibi RainbowColors
Sporu senmi yaptın cnm.Aman haaaa zorlama kendini.Afiyet olsun
bende taşındım burayaaa.. kim mücüver yapmış falla yanında yourt ...hımmm.. benim kocişte şirkettekılerle maç yapmaya gitti :) internete girebıldım :)
kızlar bakın hele ne anlatacam:
akşam eşim geldi, bi ton abur cubur almış...elinde 5 paket çikolata, (hani şu bitter karam varya ondan) "bak sana ne aldım" diyo. "ne" dedim "BİHTER ÇİKOLATA" diyo, bi kaç kere tekrar ettirdim hala "BİHTER" diyohani "bitter karam" reklamında Adnan Bey ve hizmetçileri oynuyo ya ondan kalmış heralde aklında "üzerini bi oku bakalım ne yazıyo" dedim, şimdi de "BİFTER" deyip duruyo, ayy öldürecen beni sen okuma yazmana tüküreyim ben senin bi de komutan olacan diye dalga geçiyom şimdi
hoşgeldin cnm.Ne iyi ettinde geldin.işte geldımmm burdayımmm :) burasıda pek ferahmış :)
rainbow ilk sayfada yazmışsın birkaç kilo fazlam var diye sizde boylar kilolar nasıl canlar önce ben söyleyim boy 1-73 kilo 72
ayyy yemek listesi mi ben de yapsam yaaaahergün kara kara düşünmekten iyidir
ayyyy düşünceli ablam benim, bi de diğer topiğe veda notu yazmış
ayyyy düşünceli ablam benim, bi de diğer topiğe veda notu yazmış
ablacım spor dediğim lesliyle yürüyüş ama benim ki yavaş ve sakin oluyor tabi şuan :) teşekkürler düşündüğün için... seni manevi ablam ilan ediyorummmmmm canımmm
zaten ablam da yok ,kız kardeşim de
ewet yapabıldıım yemeklerın lıstesını yaptım 27 taneydı sanırım 28 oldu hatırlayınca .. daha çeşitli olabılıo anında karar ver , yap kardesim walla büyük kolaylık
ewet yapabıldıım yemeklerın lıstesını yaptım 27 taneydı sanırım 28 oldu hatırlayınca .. daha çeşitli olabılıo anında karar ver , yap kardesim walla büyük kolaylık
ver bakalım eşim bayılır tatlı türü şeylere.kavga ettık gerci :) haketmıyo ama..
rimel bir kaç tane yaz canım yaa bizim de aklımızda olmayanlar vardır belki
yaaa güzel fikir saol canımm..ben de haftalık felan hazırlayayım ona göre malzemelerimi de alayım, eşime de söyledim baya hoşuna gitti...çünkü her seferinde akşam ne yapayım diye sorarım o da bu soruya pek sinir olur, en son yapma yapma der
Malzemeler;
*3 yumurta
*yarım paket tereyağı yahut margarin
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar mısır nişastası
Üzeri için;
*Nutella
*Mısır gevreği(tuzsuz bimde satılıyor )
HAZIRLANIŞI;Derince bir kabın içerisine yumurtamız, yağımız ve şekerimiz alınır ve mikser yardımı ile şekerimiz eriyinceye kadar çırpılır ardından mısır nişastamız,kabartma tozumuz , vanilyamız karışıma ilave edilir, taaaaaki ele yapışmayacak kıymette bir hamur elde edilsin...
Elde edilen hamurumuz bir merdane yardımıyla ve çok ince olmayacak bir ölçüde açılır ve istenilen şekilde(bardakla yahut kalıp yardımı ile) kesilir ve yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir.175 derecelik, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. ( ben avuç içimde şekil veriyorum)
Burada püf noktası kurabiyeleri beyaz olarak fırından çıkarmak kısa sürede pişiyor yani üstü hafif pempeleşebilir.Soğuyunca göz kararı nutellayı 2-3 yemek kaşığı kadar cezveye alıp 1 yemek kaşığı sıvı yağla inceltiyoruz.Diğer taraftada iyice ufaladığımız tuzsuz mısır gevreğini hazırlıyoruz.kurabiyeleri önce çikolataya sonrada gevree bulayıp buzdolabında bekletiyoruz afiyet olsun.