RainbowColors ve arkadaşlarının umut dolu yolculuğu

Mısır nişastası olacak mutlaka.Hakmarda 65 kuruştu yanlış hatırlamıyorsam ve 2 paket gidiyordu epeyce oldu yapmadım bende.Aklıma düştü bak şimdi:)

ben de bi çorba tarifi vereyim size deneyin, arkadaşımdan öğrendim;

TÜRKMEN ÇORBASI

2 avuç ince bulgur, 2 avuç un, biraz tuz ve su ekleyip yoğurun, yoğurdukça sertleşecektir su koymaya devam edin,cıvık olmayacak ama bolca yoğurun
elde edilen hamuru büyüklü küçüklü (aşağı yukarı misket boyunda) yuvarlayın

2-3 domatezi rendeleyin ve az yağla kavurun bir kaşık salçayı ekleyip tekrar kavurun
kaynar suyu yuvarladığımız bulgur misketlerine azıcık dökün ve tencereye alın, yine tencereye de kaynar suyu ekleyin, tuz karabiber nane,pulbiber ekleyin kaynasın, biraz geç oluyo ama iyice kaynadıktan sonra bir limonu sıkıp bi taşım daha kaynatın...ekşili oluyo, arkadaşım türkmen çorbası demişti ama bilmiyorum yani

Malzemeler;

*3 yumurta
*yarım paket tereyağı yahut margarin
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar mısır nişastası

Üzeri için;
*Nutella
*Mısır gevreği(tuzsuz bimde satılıyor )

HAZIRLANIŞI;Derince bir kabın içerisine yumurtamız, yağımız ve şekerimiz alınır ve mikser yardımı ile şekerimiz eriyinceye kadar çırpılır ardından mısır nişastamız,kabartma tozumuz , vanilyamız karışıma ilave edilir, taaaaaki ele yapışmayacak kıymette bir hamur elde edilsin...:KK66:
Elde edilen hamurumuz bir merdane yardımıyla ve çok ince olmayacak bir ölçüde açılır ve istenilen şekilde(bardakla yahut kalıp yardımı ile) kesilir ve yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir.175 derecelik, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. ( ben avuç içimde şekil veriyorum)
Burada püf noktası kurabiyeleri beyaz olarak fırından çıkarmak kısa sürede pişiyor yani üstü hafif pempeleşebilir.Soğuyunca göz kararı nutellayı 2-3 yemek kaşığı kadar cezveye alıp 1 yemek kaşığı sıvı yağla inceltiyoruz.Diğer taraftada iyice ufaladığımız tuzsuz mısır gevreğini hazırlıyoruz.kurabiyeleri önce çikolataya sonrada gevree bulayıp buzdolabında bekletiyoruz afiyet olsun.

fqnq5.jpg

ay görüntüsü bile ye beni diooooooo canım istedi bak ama olmaz kiiiiii:KK1::KK1:

TÜRKMEN ÇORBASI

2 avuç ince bulgur, 2 avuç un, biraz tuz ve su ekleyip yoğurun, yoğurdukça sertleşecektir su koymaya devam edin,cıvık olmayacak ama bolca yoğurun

2-3 domatezi rendeleyin ve az yağla kavurun bir kaşık salçayı ekleyip tekrar kavurun
kaynar suyu yuvarladığımız bulgur misketlerine azıcık dökün ve tencereye alın, yine tencereye de kaynar suyu ekleyin, tuz karabiber nane,pulbiber ekleyin kaynasın, biraz geç oluyo ama iyice kaynadıktan sonra bir limonu sıkıp bi taşım daha kaynatın...ekşili oluyo, arkadaşım türkmen çorbası demişti ama bilmiyorum yani

kızlar biz 2 kişi olduğumuz için ben daha az bulgur ve un koyuyorum, 1,5 avuç kadar yani un ve bulgur 1 e 1 olacak :KK56:

yaa cnm çok guzel görukuyor elllerine sağlık arada böyle tarifler puf noktaları paylaşalım kızlar bende geçen gun erişteden yapılmış tavada börek tarzı bişey yemiştim ve pratikmişte çok hoşuma gitmişti karadeniz yöresine ait bir lezzetmiş o da hoştu

TÜRKMEN ÇORBASI

Bu da hoş olmuş analı kızlıya benziyor ama ben gecenin bir körü geliyorum eve nasıl yapcam:KK50:

Aslında haftalık yemek listesi yapıp alışveriş yapmak gerek.Böylece düzenlide yeniyor herşeyden.Bizim evde baklagil pek yenmez hep yapacağım diyorum unutuyorum.Nohut mesela spermlerede çok etkili eşimde çok sever ama hep unutuyorum.Bak aklıma geldi yarın nohut yapayım:)

ben de dün pişirdim nohutu bugün yedik:KK76:
yarasın spoşlara diyelim bari:KK52:

kızlar biz 2 kişi olduğumuz için ben daha az bulgur ve un koyuyorum, 1,5 avuç kadar yani un ve bulgur 1 e 1 olacak :KK56:
cnm ellerine sağlık bende bu çorbanın bir değişini yapıyorum ayrıyeten tavuk eti ve nohut da koyuyorum cnm çok guzel oluyor böylede deniye bilirsin

evet canım ama ancak bana birinin yapması lazım 7de çıkıp gelip ben bunu yapamam ki zaten bu ana yemek gibi doyurucu olur herhalde yemek niyetine mi dayasam acep kocişe:KK70:

evet tatlım ya da geceden yapabilirsin baya zaman alabiliyor...çok çok doyurucu ben bunun yanına bişe yapmam zaten

kızlar bi de size bi tavuk salatası tarifi vercem, mükemmel bişeeeeeeeyyyy ama şuan hürreme bakıyom yarın vercem :KK9:

evet tatlım ya da geceden yapabilirsin baya zaman alabiliyor...çok çok doyurucu ben bunun yanına bişe yapmam zaten

kızlar bi de size bi tavuk salatası tarifi vercem, mükemmel bişeeeeeeeyyyy ama şuan hürreme bakıyom yarın vercem :KK9:

oh yaa ne güzel yeni yeni tarifler verin kızlar verin zaten büyük olan göbeğim daha da büyüsün:KK1:

cnm ben yine 10 ar tane okuyayım dünkü arkadaşlarınki de tamamlanmamış gördüm..inşallah kızlar buraya da gelir de çabucak okuruz..

Allah kabul etsin cnm.ekliyorum şimdi.

taşınmışsınız arkadaşlar hayırlı olsunnnnnnn
bundan sonra burdayımmmmmm:KK52::KK52:
hoşgeldin cnm.Her zaman beklerim :KK16::KK16::KK16::KK16:

ay görüntüsü bile ye beni diooooooo canım istedi bak ama olmaz kiiiiii:KK1::KK1:
Canım yapılışı çok kolay inanki vede bolca oluyor uzun süre yeniyor :)

ben de dün pişirdim nohutu bugün yedik:KK76:
yarasın spoşlara diyelim bari:KK52:
:KK55::KK55: şifa niyetine inşAllah.

heyecanle bekliyorum tarifi:)

oh yaa ne güzel yeni yeni tarifler verin kızlar verin zaten büyük olan göbeğim daha da büyüsün:KK1:
o göbek zaten büyümeyecek mi :KK49::KK49::nazar: şimdiden başla sen iyisimi :))

selaam kızlaaar:KK3:
ben de geldiiiim:KK76:
gündüz benim net gitti de giremedim, bi geldim ki taşınmışsınız,
İnşallah rainbowcumun topiği hepimize hayırlı olur da, bir sürü hamiş çıkarırız topikten:KK16:

X