- 26 Haziran 2011
- 5.370
- 9
- Konu Sahibi RainbowColors
Mısır nişastası olacak mutlaka.Hakmarda 65 kuruştu yanlış hatırlamıyorsam ve 2 paket gidiyordu epeyce oldu yapmadım bende.Aklıma düştü bak şimdi:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
rainbowcuğum hayırlı olsun topiğin..benim kasım dan da umudum var ama olmasada aralık olur ocak olur Rabbim nezaman kısmet ederse ozaman olur..
Canım hoşgeldin Çok teşekkür ederim.Topik artık hepimizin
Amin hayırlısı olsunda..
Malzemeler;
*3 yumurta
*yarım paket tereyağı yahut margarin
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar mısır nişastası
Üzeri için;
*Nutella
*Mısır gevreği(tuzsuz bimde satılıyor )
HAZIRLANIŞI;Derince bir kabın içerisine yumurtamız, yağımız ve şekerimiz alınır ve mikser yardımı ile şekerimiz eriyinceye kadar çırpılır ardından mısır nişastamız,kabartma tozumuz , vanilyamız karışıma ilave edilir, taaaaaki ele yapışmayacak kıymette bir hamur elde edilsin...
Elde edilen hamurumuz bir merdane yardımıyla ve çok ince olmayacak bir ölçüde açılır ve istenilen şekilde(bardakla yahut kalıp yardımı ile) kesilir ve yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilir.175 derecelik, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. ( ben avuç içimde şekil veriyorum)
Burada püf noktası kurabiyeleri beyaz olarak fırından çıkarmak kısa sürede pişiyor yani üstü hafif pempeleşebilir.Soğuyunca göz kararı nutellayı 2-3 yemek kaşığı kadar cezveye alıp 1 yemek kaşığı sıvı yağla inceltiyoruz.Diğer taraftada iyice ufaladığımız tuzsuz mısır gevreğini hazırlıyoruz.kurabiyeleri önce çikolataya sonrada gevree bulayıp buzdolabında bekletiyoruz afiyet olsun.
ben de bi çorba tarifi vereyim size deneyin, arkadaşımdan öğrendim;
TÜRKMEN ÇORBASI
2 avuç ince bulgur, 2 avuç un, biraz tuz ve su ekleyip yoğurun, yoğurdukça sertleşecektir su koymaya devam edin,cıvık olmayacak ama bolca yoğurun
elde edilen hamuru büyüklü küçüklü (aşağı yukarı misket boyunda) yuvarlayın
2-3 domatezi rendeleyin ve az yağla kavurun bir kaşık salçayı ekleyip tekrar kavurun
kaynar suyu yuvarladığımız bulgur misketlerine azıcık dökün ve tencereye alın, yine tencereye de kaynar suyu ekleyin, tuz karabiber nane,pulbiber ekleyin kaynasın, biraz geç oluyo ama iyice kaynadıktan sonra bir limonu sıkıp bi taşım daha kaynatın...ekşili oluyo, arkadaşım türkmen çorbası demişti ama bilmiyorum yani
ben de bi çorba tarifi vereyim size deneyin, arkadaşımdan öğrendim;
TÜRKMEN ÇORBASI
2 avuç ince bulgur, 2 avuç un, biraz tuz ve su ekleyip yoğurun, yoğurdukça sertleşecektir su koymaya devam edin,cıvık olmayacak ama bolca yoğurun
elde edilen hamuru büyüklü küçüklü (aşağı yukarı misket boyunda) yuvarlayın
2-3 domatezi rendeleyin ve az yağla kavurun bir kaşık salçayı ekleyip tekrar kavurun
kaynar suyu yuvarladığımız bulgur misketlerine azıcık dökün ve tencereye alın, yine tencereye de kaynar suyu ekleyin, tuz karabiber nane,pulbiber ekleyin kaynasın, biraz geç oluyo ama iyice kaynadıktan sonra bir limonu sıkıp bi taşım daha kaynatın...ekşili oluyo, arkadaşım türkmen çorbası demişti ama bilmiyorum yani
Aslında haftalık yemek listesi yapıp alışveriş yapmak gerek.Böylece düzenlide yeniyor herşeyden.Bizim evde baklagil pek yenmez hep yapacağım diyorum unutuyorum.Nohut mesela spermlerede çok etkili eşimde çok sever ama hep unutuyorum.Bak aklıma geldi yarın nohut yapayım:)
Bu da hoş olmuş analı kızlıya benziyor ama ben gecenin bir körü geliyorum eve nasıl yapcam
cnm ellerine sağlık bende bu çorbanın bir değişini yapıyorum ayrıyeten tavuk eti ve nohut da koyuyorum cnm çok guzel oluyor böylede deniye bilirsinkızlar biz 2 kişi olduğumuz için ben daha az bulgur ve un koyuyorum, 1,5 avuç kadar yani un ve bulgur 1 e 1 olacak
evet canım analı-kızlıya çok benziyor ama bu kıymasız
evet canım ama ancak bana birinin yapması lazım 7de çıkıp gelip ben bunu yapamam ki zaten bu ana yemek gibi doyurucu olur herhalde yemek niyetine mi dayasam acep kocişe
evet tatlım ya da geceden yapabilirsin baya zaman alabiliyor...çok çok doyurucu ben bunun yanına bişe yapmam zaten
kızlar bi de size bi tavuk salatası tarifi vercem, mükemmel bişeeeeeeeyyyy ama şuan hürreme bakıyom yarın vercem
cnm ben yine 10 ar tane okuyayım dünkü arkadaşlarınki de tamamlanmamış gördüm..inşallah kızlar buraya da gelir de çabucak okuruz..
hoşgeldin cnm.Her zaman beklerimtaşınmışsınız arkadaşlar hayırlı olsunnnnnnn
bundan sonra burdayımmmmmm
Canım yapılışı çok kolay inanki vede bolca oluyor uzun süre yeniyor :)ay görüntüsü bile ye beni diooooooo canım istedi bak ama olmaz kiiiiii
şifa niyetine inşAllah.ben de dün pişirdim nohutu bugün yedik
yarasın spoşlara diyelim bari
evet tatlım ya da geceden yapabilirsin baya zaman alabiliyor...çok çok doyurucu ben bunun yanına bişe yapmam zaten
kızlar bi de size bi tavuk salatası tarifi vercem, mükemmel bişeeeeeeeyyyy ama şuan hürreme bakıyom yarın vercem
o göbek zaten büyümeyecek mi şimdiden başla sen iyisimi :))oh yaa ne güzel yeni yeni tarifler verin kızlar verin zaten büyük olan göbeğim daha da büyüsün