Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Evet merracim hic hazir hissetmiyorum ama iste yas olayindan dolayi vakit kaybetmekte istemiyorum birde hemen tutmayacagi tutar iste bunlari dusunmekten anida pek yasayamiyorum bu aralar yine moralim cok bozuk birde benim olay belki hatirlarsin kasim sonu gibi olmustu tam 4 ay oldu yani doktor nisanda birakin dedi iste benimde bu hafta yumurtlama donemi bakalim artik yarina kadar karar vericem hayirlisiysa dogacaksa tutsun birdaha ayni acilari yasamayalim benimle ayni anda hamile bir arkadas vardi aramizda 2,5 ay vardi geziyor tozuyor hergun biryerde keske oyle hamile olabilseydim biz gezmeyi birak dogacakmi acaba bebegimiz diyoruz

Canim valla inan ruh gibiyim ben hic bir heyecani yasamak istemiyorum olayim cok farkli yatiyorum kalkiyorum agliyorum aklimda sadece bebek var hicbirseye adapte olamiyorum kimseyi gormek istemiyorum birilerinle karsilasmak istemiyorum yan komsunun bebegi var inan bu aralar onuda hic istemiyorum sadece birgun bende anne olabilecekmiyim diye dusunuyorum surekli birde iste hemen tutmazsa falan diye dusunuyorum ondan birakasim var korunmayi ama iste tutarsa hemen serklaj olayi dugunden 10-15 gun onceye gelir ben gidip dugunde hep otursam bacaklarimi uzatip yinede bir sikinti olurmu acaba?

canım açıkcası artık gözüm yemiyor tüp bebegi korkuyorum cesaretimi yitirdim sanırım( bakalım rabbim nezaman nasip ederse. valla çoguna kalırsa hepsi riskli gbelkik druu yine aynı druma devam edicem dilek incesu kontv varsa orda çıkıyor bu hafta bebekleri olan çıkıyormuş böbrek yetmezligi varmış ölürsün demişler birçok tedavi olmuş almış kucagına kanal D de haberlerde çıktılar sanırım bu hafat onlar var cumartesi saat 10 kontv:) bakabilen baksn belki yardımcı olur .

seninde oglunu sallarken cvp yazıyorum msjın gözümden kaçmadı:) çoook tatlı maşallah size.

Canim ya cok sevindim en yakin zamanda insallah guzel haberini aliriz cok guzel duygularima tercuman olmusun bende tam oyle dusunuyorum ben keyifli huzurlu mutlu olmadiktan sonra onume altin tasla yemek koysalar neyime once insanin kendini iyi hissetmesi lazim birde senin olay uzerinden nekadar gecmisti tam animsiyamadim ama seninde benim gibi cok uzun olmadi sanirim bebegini kaybedeli kendini nasil hissediyorsun sen hazirmisin ben hic hazir degilim daha gidenin arkasindan gozyasi dokuyorum uzuluyorum insallah hakkimizda hayirlisi olur nezaman hangi bebek dogacaksa o tutsun diye dua ediyorum ben artik bende sanirim bu hafta korunmayi birakicam insallah hersey guzel olur canim benim

Canim ya hazir degilim ama mecbur birakicam iyice dusundum birde busefer hemen tutmayacagi tutar falan zaman kaybetmek istemiyorum cunku birde su acidan bakiyorum psikolojik olarakta cok iyi degilim ya belki bebek olursa onun umuduyla kendimi toparlarim sizlerde varsiniz bana her konuda yardimci olacaginizi biliyorum cok sagolun hepiniz birde temmuzda hamile kalmak istemiyorum iki bebegimede temmuzda kaldim cok ugursuz. Geliyor birde benimle beraber hamile olan bir arkadasim var haziranda dogurcak ben hazirana kadar hamile kalayimda diyorum ona bebek tebrigine gitmemem icin bahanemde olsun inan dayanamam cunku benimle ayni yine hamile olan kuzenimin karisi vardi onunda bebegi kuvezdeydi 27 haftalik gibi dogmustu 750 gr di kuvezden cikti ona bile gitmedim valla kizda sagolsun anneme demis soyleme bebek kuvezden cikti diye ayni anda hamileydik uzulmesin demis onada gitmedim valla

diloş pkolulara arda bey zayıfla diyor paşama zayıfla dedi... ilaç da verdi şeker ilacı zayıflamaya yardımcı...

Bu metformin grubu bi ilaç glifor ya da glukofen ismiyle çok rahatlıkla bulunuyor. Eğer pkolu olanlar varsa alıp kullanabilirler gerçekten çok faydali bende yaklaşık 5 aydır kullanıyorum bi 12 kilo kadar verdim devamda ediyorum. Aslında bu ay denememiz olmazsa daha da vereceğim diyorum bakalım. Kolay gebelik elde edemediğimiz için ben beklemek istemedim kiloma rağmen bu ay yumurta takibi istedim.. Yarında kontrolüm var bakalım büyümüşmü.. Kendi doktorumla detaylı bi şekilde bende konuşcam bu kez servikal yetmezlik konusunu..Ben sizin yaptırdığınız şu genetik testler felan hiç birini yaptırmadım.. Aklımda hiç yoktu aniden karar verdik bu ay tedaviye.. hayırlısı artık..

Evet canım burda yazılanlardan arda beyin beni şuan ki halimde asla hamileliğe hazır olmadığımı dile getireceğini biliyorum.. ben ank yaşıyorum burda doktorlar pkoyu duyunce direk kilo ver diyor ama eğer gebelik düşündüğünüzü söylerseniz hemen başlayalım diyorlar.. Yeni başladığım bi doktorla bu konuyu yarın inşalah detaylıca konuşcam bakalım neler söylücek..

Bu arada Yeni gelen arkadaşlara umut olması için kısaca hikayemi özetlemek istiyorum..
Benim 2008 yılında aşılamayla olan ikiz gebeliklerim sorunsuz devam ederken tam 18. haftamda suyumun açılmasıyla her ikisinide kaybettim.. Hiçbir şey söylenmedi.. Rahim ağzı yetmezliğinden söz edilmedi bile.. Tedavi gebeliği ve ikiz olunca olurMUŞ böyle şeyler.. 1 sene sonra tekrar aşılamayla kızıma hamile kaldım.. Aynı hastanede tekrar rutin kontrollere gidip geliyorum.. Üstüne basa basa ilk kaybımdan bahsetmeme rağmen ( Benim hikayemde doktor ihmali hat safhada kızlar) taa 22. haftada ayrıntılı usg de çıktı incelme vardı ve rahim ağzı ne kadar güvenilirdi artık tartışılır 25 mm çıktı hiç vaginal ölçüm bile yapılmadı. O haftadan doğuma kadar haftada yarım proluton yaptırdım o kadar. Ve 31 haftada aniden suyumun gelmesiyle kızım doğdu çok şükür 3 yaşını bitirdi.. Bende ne dikiş ne yatak istirahati yoktu. Önlem adına yani o şekilde bile o haftaya geldim Rabbimin iziyle işte..

evet test lerimi yollamak çözüm değil ....nisanda kocam 20 günlüğüne gidiyor....bende istanbula gideyim diyorum 1-2 gün bakayım...görünmekte istiyorum çünkü....

GRBET İYİ GİDİYOR MAŞŞALLAH ALLAHIM BOZMASIN TGBADAD VARDI 2 DİKİŞTE DRMŞT BEBEGİM BİSMİLLAH DEYİP BAŞLICAM İŞŞALLAH ALLAH YARDIM EDİCEK BİRDE MÜJDELİ BİR HABERİM VAR EŞİM İŞE GİDİCEK DIRAŞI İL DIŞINA ANTALYAYA 20 GÜNLÜGÜNE 5 TL KADAR EMEGİNİ VERİCEKLERMİŞ YEMEK YOL PARASI YATAK VS ONLARDANMIŞ BİR OTEL İŞİ ALMIŞ KESİN DEGİL AMA İŞŞALLAH OLR BORCMN BİR KISMINI ÖDERİM İŞŞALLAH ÇOK MTLYM YA ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSN HER NAMAZLARIMDA DUA EDİYORM RABBİM BEN SANA İTAAT ETTİM KLN OLDM SECDEMİ YAPIYORM DUAMI GERİ ÇEVİRME DİYE İNANIN SEVİNÇTEN AGLADIM KAÇ ZAMANDIR İŞ SIKINTISI VARDI TEK ÜÜZNTÜM EŞİMDEN AYRI KALICAM DOGUM GÜNÜMDE YANIMDA OLMUCAK HOŞ OLSADA BİRŞEY DEGİŞMİCEK KUTLYAMICAZ ONA AYIRACAK NE ZAMANI NE PARAMIZ VARDÜN BİR MESAJ ATTMIŞ YASİN TOPLYORM DİYE AMA KİM NUMARA VAR İSİM YOK :44::44:BEBEK DEYİNCE AKAN SLAR DRU BENİM İÇİN BİLİYORSUNUZ
kızlar bir arkadaşım 500 yasin topluyor bebek için 2 hafta süresi var allah rızası için okumak isteyen yazsın buraya neticede bu bebek okuyanlardan şimdiden allah razı olsun şimdilik 2 tane toplayabildim söylüyüm dedim allahın kelamı fazla zamanınızı almaz

şimdi çıkmam lazım grbetim aşagıda görüyorm bebem seni kahvaltı hazırlamam lazım eşimle çıkıcem ablama gidicem annemi almaya dün teyzemin kızı vardı ona oturmaya gittim kızı benim ölen 2 oglmla ççok büyümüş malşşallah yedik içtim bebeginin küçük gelenleri var ban verdi birine ver diye bende 3 poşetti 2 poşet ettim ablama götürücem kapıcıları kız bebegi dogurmş ona vericem allah rızası için da sını alalım hepsi yeni ablam yazık drmları yok getir verelimde giysin dedi allahım arkadaşımın hayrını kabul etsin işşallah Akşama giremezsem ksra bakmayın olurmu annemden zor:18::18:

Gunaydin canlar bu gun 28+0 olduk kizcemle beraberce masallah:))
Darisi isteyen herkese insallah..
Umudum cnm valla kendini hazir hisetigin an bence birak daha cok yeni hem rahmin iyice toparlansin cnm ben 3 sene ara verdim onun da etkisi var bence ..
Eger birakmak istiyorsan da evden baglanirsin dugune ikide el cirparsin iste bu :))
Pasam valla cnm 22 sinde olmussa zannetmiyorum yumurtan o zamana kadar coktan catlamistir agri kesici falan icincede gecikiyor..
Ben hamile kaldigim ay lekelenmem oldu yani ben zaten korunmuyordum o ay leke once pembe geldi diger gunde kahverengi oldu ben adet olucam sandim sirtim ve gohsum cok agiriyordu ayni adet olucak gibi ..
Ama yine bi test yap istersen :))
Metal abla masallah hasan basriye tipki abisi valla ayyy masallah subhanallah:)))
Merra cnm magnezyumla ilgili soru sormusun cnm ben ilk basta magnorm kullaniyordum gunde iki kez ama lasilmalarim bu hafta arti dr aradim uce cikar dedi bende cikarinca ishal yapti tekrar aradim diasporal olani al gunde uc kez dedi bende kullaniyorum iyi geliyor ama endol ve nidilat gibi olamaz(
Kasilman siklasirsa bi sase ic dedi gecmezse beni yine ara dedi..
Bide ben bi soru sordum pihtilasmasi olup endol kullanan var mi diye..
Ben gecen gece kullandim kizimin hareketleri azaldi odum koptu sizdede oldumu oyle seyler..

Endol ne canim,hap mi,bene pihtilasma var ama clexane kullancakmisim,keske hap olsaydi

Bendede pco var cnm 95 kg cikmistim troidimde var ben gebeligede neyazikki cok kg vermeden hamile kaldım. Ben sekerseniz duzensizlikyuzinden glukofen kullanmaya başlamıştım 88 ile hamile kaldım . Evet pcoda dusuk riski yuksek diyorlar ben glukofeni gebeliğimin sonuna kadar kullanic am insallah . Sadece 850 850 kullanıyordum sabah aksam artık 850 yi ikiye bölüp iciyorum . Rabb'imin izniyle şifa olur .

Hay maşallah BarekAllah Rabbim 38 gösterecek inşallah.
Canım bebeklerin areketleri bazen olmuyor. En güzeli bitter çikolata ye ve sırt üstü yat kesin hareket ediyor.
Bem endol sonrası çok rahatladığım için hiç bebek hareketinin azaldığını takibini yapmadım. Ama bende pıhtılaşma varmı bilinmiyor ilaç kullanmadım.
Bu ara Endol fitil ağrı kesici. Kasılmalarada iyi geliyor. Fakat çok dikkatli kullanmak gerekiyor.

Sağlasın Can'ın halamız paylaşmış resimleri. Benim siteye resim koymayı artık başaramıyorum. Facebook da fırsatım olmamıştı.

Bende gebeliğim boyunca günde bir adet magnezyum diosporal saşe kullandım. Kasılma olunca buradan öğrendim 2 ye çıkarttım bana faydaı olmadı. Beni rahatlat tek endol dü maalesef. Oda 30. Haftadan sonra yasak. Ben 27. Haftan sonra 10 gün de bir e düşürebilmiştim. Her iki gebeliğimdede 30. Haldan sonra kapılmalarımı durdurmalar zorlanıldı. 1. Si31+5 doğdu 2.si 34 haftada.

melekcim maşallah barekallah sana
ben sadece yatıyorum ekmek elden su gölden ona rağmen arada isyanlarım oluyor.sen hem ev düzenine devam ediyorsun hemde çalışıyorsun.Allah gücünü kuvvetini arttırsın inş. evladına zamanında sağlıcakla kavuşursun canım

Endol ne canim,hap mi,bene pihtilasma var ama clexane kullancakmisim,keske hap olsaydi

ah ah o arkadaşlara hiç bakmayacağız yoksa çok canımız acıyor.benim çalıştığım okuldada 4 arkadaştık aynı dönem hamile onlar 37.haftaya kadar çalıştılar ve şimdi çocukları kocaman oldu.ilk doğum günlerini kutladılar ben de imrenerek baktım.onlar çalışırken ben raporlu yatıyordum ama gene de olmadı oğlumu kaybettim.Rabbim böyle uygun gördü.inş bizler de bir gün evlatlarımızı kucaklayacağız ve ozaman bütün acılar unutulacak.ben de buaralar bildiğin bir sinir küpü oldum herşeye kızıyorum sorun yapıyorum.eşim hafta sonu temizlik yaptı odanın şeklini değiştirmiş bak şimdi başka şekilde yatarsın bir farklılık olur dedi.ayyyy ben başladım ağlamaya ssen benle dalga geçiyorun vs.diye aslında adamcık napsın iyi niyetli işte...
bunaldım sanırım her an ne olacak acaba düşüncesi mahvediyor birde buaralar kasılmalarım arttı o da stres yapıyor.Allahım zamanında doğum yapmayı nasip etsin.allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versin hepimize
inş. hamile kalmak isteyen arkadaşlarda en doğru zamanda muradlarına kavuşur hayırlısıyla.
sende biran önce bu karamsar ruh halinden kurtulur ve feraha erersin inş. sonrada gelsin bebiş :)

sandalye tepesinde öyle rahat edemezsin ki canım.bir de için durmak biyerlerde kalkarsın rahat edemezsin.
hemen korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacaksın diyede birşey yok.ben kuzenin düğününde hamileydim ilkinde kayıp olunca 2.de daha temtinli olduk.5 haftalık hamileydim kınaya gitmedim eşimi yoladım düğüne gittim ama kimseyede hamile olduğumu söylememiştim kalktım oynar gibi kenarda el çırptım falan ama senin kardeş ve serklajdan hemen sonra olursa senin çok daha dikkatli olman gerekir canım.

gurbetçi canım maşallah 28 e girdik allah 38leri de göstersin
endol kullanmadım hiç bilmiyorum,ben de pıhtılaşma yok
bebğin hareketlerine gelince bende de çok düzensin o normal.sen kendini düşün hergün aynı
mısın demişti dr.bir gün kızım çok hareketli bir gün çok sessiz.
magnezyuma gelince tam anlatamadım sorumu.ben magnezyum ve kalsiyum içeren bir tablet kullanıyorum günde 300mg magnezyum almış oluyorum.siz günde kaç mg alıyorsunuz.yani sizin kullandığınız tabletlerde kaç mg magnezyum var.
bir de kızlar progestan kaçıncı haftaya kadar kullanılıyor ben hala kullanıyorum.sanki biyerde 7. ay diye duymuştum ileri haftalarda kullanan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…