Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mery canım bu topiğe birkaç kez yazan bir arkadaş vardı kıvırcık diye 2 kaybı vardı 20 hafta üzeri. ona gebelik öncesi normal setklaj yaptı dr si. şimdi hamileymiş. sorsana olmaz mı normal serklaj gebelik öncesi...

yapılıyor sanırım ama nedense pek tercih edilmiyor.
benim dr 2.bebeği düşünüyorsan sezeryan da yapabiliriz hem dikişi almayız bu dikiş diğer hamileliğini de korur demişti.demekki önceden de yapılıyor.tabi arası uzun olursa dikiş enfeksiyon yapar mı,ikinci bebeği taşırken ne derece sağlam olur bilemem.
sizin doktorlar da böyle bir uygulama yapıyor mu acaba.

Ya kızlar bugün benim canım söylemesi ayıptır iskender istedi.Daha önce eve sipariş verdik ama soğumuş ve ekmekleri hamurlaşmıştı.Çıkıp yesek nasıl olur dedim eşime sen bilirsin dedi.Gitmek ve bir güzel yemek istiyorum ama ????Ne yapsam acaba.Nefsim ve aklım arasında gidip giliyorum.İlk defa canım bir şeyi bu kadar çok istedi:KK43:((

doktorun ne dedi hiç kalkma mı dedi sana
benim dr arada kaçamak yapabilirsin,arabayla gezebilirsin çık sahilde bişeyler iç dön eve diyordu.26.haftada sıkıntım oldu çok yoğun kasılmalarım vardı ozaman hiç kalkmayacaksın dedi.ondan önce çok sıkıldığımda az da olsa çıkardım binde bir.
ama dr senin için ne dedi bilmiyorum.kısmet herkes derki hamilelik çok özel bir dönem tadını çıkarın ama bizim için bu söz konusu değil:KK43: allah hayırlısıyla sağlıcakla 38-40 ları göstersin arkadaşım

Ya kızlar bugün benim canım söylemesi ayıptır iskender istedi.Daha önce eve sipariş verdik ama soğumuş ve ekmekleri hamurlaşmıştı.Çıkıp yesek nasıl olur dedim eşime sen bilirsin dedi.Gitmek ve bir güzel yemek istiyorum ama ????Ne yapsam acaba.Nefsim ve aklım arasında gidip giliyorum.İlk defa canım bir şeyi bu kadar çok istedi:KK43:((

Canım Dr surekli yatmı dedi . Hic kıpırdamadan.

Eğer demediyse çık ye benim icinde ye bol tereyağı 1,5 olsunbole bir yoğurt bir İskender off ya ne yaptın ya . Bak simdi :))) farzetki Dr gittin bekliyosun . Olucakmi varsa birsey olur ama besmele cek git . Ben sadece dışarda yemekten çekiniyorum sadece sadece iki kez lahmacun yedim . Oda evde kuruttum fırında eti iyi pişsin diye . Siz dışardan neler yiyorsunuz mesela dışardan ?

Kizlar benimde korunma zamanin doldu moralim cok bozuk yine bu aralar bebegim yasadaydi dogum zamani gelmis olacakti dusundukce cok uzuluyorum daha bu tranvayi atlatamadim simdi korunmayi birakmam gerekiyor cok korkuyorum hazir degilim ne yapsam acaba 1ay daha beklesemmi mmerry ile ayni zamandi bizim gecmisi okuyamadim o ne yapti biraktimi acaba korunmayi allah onada tum isteyenlerede saglikli cocuklar versin yas 31 ne yapsam acaba kizlar temmuz 1 gibide kardesimin dugunu var simdi biraksam tutsa tam serklaj zamanina geliyor dugun yataktan kalkip mecbur dugune gitcem serklajdan sonra dinlenmek gerekiyor demistiniz bir ay dahami beklesem acaba lutfen yardimci olun

Slm canım ,hamilelik zaten insanın tüm duygularını değiştiriyor yaşadıkların çok yeni ve sanırım sende kendini tam hazır hissetmiyorsun bence biraz daha bekleyebilirsin ama bu süreci iyi değerlendir kendini iyice topla ve güçlü hissettiğin ay da çalışmalara başlayın sonra gelsin sağlıkla doğuracağın bebişin inşallah :))

Canım bizde pko olduğu için zaten bu bi etken evet birde kiloyu merak ediyorum ben ne kadar ilgisi var acaba ben her iki gebeliğimde aşırı kiloluydum bunu sorarmısın ?

Slm, cnm ben Arda bey'e gittim pco erken doğuma ve düşüğe neden olur , ayrıca pco olan kadınların mutlaka kilo vermesi gerekir dedi..bazı kadın vardır aşırı kiloya gayet rahat doğum yapar ama hem kilo hemde düşük yada erken doğum varsa mutlaka ciddi kilo verilmesini istiyor

Arkadaşım hoş geldin..kaybın için çok üzüldüm :KK43:( inşallah en kısa sürede kendini toplar tekrar hamile kalırsın sonra sende bu sayfalarda insanlara umut olursun :)

Kizlr cok sukur enfeksiyonm gecms daha dogrusu cok az kalms aile doktorm antibiyotk yazackti tahlil yapinca gerek kalmadi cok mutlu oldm doktr cok ilgili keske kadin dogumcmm bu doktr olsydi rahtszligmla ilgili butun ilaclari bu doktr verdi magnezyum yazdi kasilmalrda ve rahm agzi yetmzlignde kullanilr falan yaziyodu ilk defa kenndi rahtszligmla ilgili bir ilac kullaniyorm insaallah kasilaya iyyii gelrde nidilt kullanmaya gerek kalmz gurbettci canm senn kullaniyodn dimi kasilmalarina iyi geldimi

Kizlr cok sukur enfeksiyonm gecms daha dogrusu cok az kalms aile doktorm antibiyotk yazackti tahlil yapinca gerek kalmadi cok mutlu oldm doktr cok ilgili keske kadin dogumcmm bu doktr olsydi rahtszligmla ilgili butun ilaclari bu doktr verdi magnezyum yazdi kasilmalrda ve rahm agzi yetmzlignde kullanilr falan yaziyodu ilk defa kenndi rahtszligmla ilgili bir ilac kullaniyorm insaallah kasilaya iyyii gelrde nidilt kullanmaya gerek kalmz gurbettci canm senn kullaniyodn dimi kasilmalarina iyi geldimi

Cnm evet mag.diasporal kullaniyorum gunde uc kez iyi geldi benim gunun belli saattleri yogunlasiyor fakat tamamen gecirmedi..
Kizlar endol kullanip pihtilasmasi olanlar varmi ..
Merry cnm bak cok guzel bi soru daha cikti hem onemli bi soru guzel haberlerle,gel cnm:)
Pasam cnm ben bu hamileligimde oyle oldu adet olucam sandim ama hamile kalmisim bi test yap istersen:)

tüh keşke aynı yerde olsaydık.

AYNI HİSLER...AYNI SİTEMLER VE DUYULAN KELİMELER BİLE AYNI MELEKCİM.

HATTA KOCAM BANA O MİNİCİK BEDENİNİ MEZARA BEN KOYDUM DAHA NE KADAR ACI YAŞAMAMI BEKLIYORSUN DEDİ.
BUNA NE DENİLEBİLİRDİ Kİ...

mmery korunmayı bıraktı canım:)))
teşekkür ederim güzel dileklerin için...hakkımızda hayırlısı olsun.

fikir istersen açıkça söylüyeyim.ben olsam dügün bekleyemezdim sanırım.
ben mutlu degilken,kafam sorularla doluyken dügüne gitsem ne olcak,ailemde anlayısla karsılar sanırım.

hem zaten hemen hamile kalacagız diye birseyde yok:KK43:

tabi bu benim fikrim....sen kendini ne zaman hazır hissedersen olsun

aaa ne güzel. kıvırcık ı biliyorum. hatta özelden yazıstım 6AY önce..
keşke gelip buraya da yazsaydı oldugu seyleri.......

ben sölücem Arda beye. dikin beni dicem.bu sartsa bizde olsun...
birdaha tehlikeye atamam takip falan da istemem dicem

canım de içinden ne geçiyorsa:)) sirkeli suyu da sor:))

canım dr n ne dedi? bence sıcak gönderin de ya da gideceğin yerde ayağını filan uzat. çok yakın dostlarına gidip orada uzanabilirsin...

Cnm evet mag.diasporal kullaniyorum gunde uc kez iyi geldi benim gunun belli saattleri yogunlasiyor fakat tamamen gecirmedi..
Merry cnm bak cok guzel bi soru daha cikti hem onemli bi soru guzel haberlerle,gel cnm:)
Pasam cnm ben bu hamileligimde oyle oldu adet olucam sandim ama hamile kalmisim bi test yap istersen:)

ben az süre kullandım ama suyu azaltıyor diye kesti dr...

Canım Allah hepimizin yüzünüü güldürsün.Umarım sen de biran önce bebişine kavuşursun.Ben de 25.haftamda kızımı kaybettim.Çok ağladım çok üzüldüm.Herkes çabuk unuttu kızımı normal hayatlarına döndü.Beni en çok üzen ise eşiminde çabuk atlatmış görünmesiydi.Çok kızdım bir gün."Ne çabuk unuttun ne çabuk normalleştin."dedim.Bana tokat gibi bir cevap verdi."Ben kızımı morgdan alıp,banka oturduğum an yaktım bütün ağıdımı,Döktüm göz yaşalarımı.Tek acı çeken sen değilsin kendine gel artık.dedi.Odama gidip dakikalarca ağladım.Ona hak verdim.Sonra bu siteyi takip etmeye başladım.Tek yaşayan ben değildim.Daha acısını yaşayanlarda vardı.Kendime gelmeliydim.Tayin zamanıydı.Okulumu değiştirdim.Kayseri'deki iyi denilen doktorları,perinotoloğları dolaşmaya başaladım.R.a.y teşhisi konuldu.Hepsi de aynı şeyi söyledi.Çözümün ise hamilelikten sonra serklaj olduğunu öğrendim.Kasımda korunmayı bıraktım.Çünkü annelik aşkı düşmüştü içime o duyguyu yaşamalıydım.Kısmet korunmayı bıraktığım ay kızım oldu.Ameliyat oldum.Eşimin de de desteğiyle evde bu süreci en iyi şekilde geçirmeye çok korkuyorum.Ölesiye korkuyorum hem de yine kaybedermiyim diye.Ama elimden geleni yapıyorum.Tedbirleri almaya çalışıyorum.Allaha sığındım.İnşallah bu yolun sonu aydınlık olacak.

Sen de lütfen umutsuz olma.Umudunu yitirme.Bütün bunları yazdım çünkü aynı acıyı ben de yaşadım.Aynı umutsuzluğa ben de düştüm.En yakınlarımdan uzaklaştım.Eşime bile düşman kesildim.Ama kendime geldim.Buradak arkadaşlarım bana umut oldu.Ve bugün bu noktadayım.Yara konusunda bir fikrim yok.Sanırım farklı farklı uzmanlara danışıp(ki danışmışsındır mutlaka)seni tatmin eden ve güven veren bir hekimle yoluna devam et.Onları asla unutmayacağız acı hep olacak sadece o acıyla yaşamayı öğreneceğiz.Öğrenmek durumundayız.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN:)

canım söylediklerin öyle iyi geldi ki bana.şu an yeniden hamilesin ve bu sefer herşey iyi olacak inş.korkularını anlıyorum hem de derinliklerimde hissederek,yerine koyuyorum kendimi.ama önlemini almışsın bu kez.bebeğin ve sen kavuştuğunuzda onu öpecek,hayranlıkla izleyeceksin saatlerce inş.

tüh keşke aynı yerde olsaydık.

AYNI HİSLER...AYNI SİTEMLER VE DUYULAN KELİMELER BİLE AYNI MELEKCİM.

HATTA KOCAM BANA O MİNİCİK BEDENİNİ MEZARA BEN KOYDUM DAHA NE KADAR ACI YAŞAMAMI BEKLIYORSUN DEDİ.
BUNA NE DENİLEBİLİRDİ Kİ...

mmery korunmayı bıraktı canım:)))
teşekkür ederim güzel dileklerin için...hakkımızda hayırlısı olsun.

fikir istersen açıkça söylüyeyim.ben olsam dügün bekleyemezdim sanırım.
ben mutlu degilken,kafam sorularla doluyken dügüne gitsem ne olcak,ailemde anlayısla karsılar sanırım.

hem zaten hemen hamile kalacagız diye birseyde yok:KK43:

tabi bu benim fikrim....sen kendini ne zaman hazır hissedersen olsun

aaa ne güzel. kıvırcık ı biliyorum. hatta özelden yazıstım 6AY önce..
keşke gelip buraya da yazsaydı oldugu seyleri.......

ben sölücem Arda beye. dikin beni dicem.bu sartsa bizde olsun...
birdaha tehlikeye atamam takip falan da istemem dicem

keşke canım,görüşürdük.ben hiç aynı acıyı yaşayan biriyle sarılmadım.belli mi olur bigün görüşürüz

yapılıyor sanırım ama nedense pek tercih edilmiyor.
benim dr 2.bebeği düşünüyorsan sezeryan da yapabiliriz hem dikişi almayız bu dikiş diğer hamileliğini de korur demişti.demekki önceden de yapılıyor.tabi arası uzun olursa dikiş enfeksiyon yapar mı,ikinci bebeği taşırken ne derece sağlam olur bilemem.
sizin doktorlar da böyle bir uygulama yapıyor mu acaba.

canım bu forumda kıvırcık bu konuda yani gebelik öncesi normal serklaj konusunda ilk. Daha önce ece76 abdominal olmuş gebelik öncesi. su tanesi de gebelik öncesi laparoskopik oldu ilk. ben de hamileyken laparoskopik oldum ilk...
Serklajı alınmayan da olmadı bu topikte tek ben varım benimki de kaynaşmış o yüzden çıkmadı...

Arda beye sorsun mery

Bir kaç sayfa geriye bakındım.. herkesler iyi gibi..ben çalışmaya devam... yoğun olan işim nedeniyle gündüz giremiyorum..akşam da oğlum ve evde ki işler sağolsun..

Happykelebek in bebeği nasıl? Doğuran var mı?

kızzz evcilik oynayan var oynamayan var ne söylüyon :KK1: şaka bi yana bende geçen sene öyle olmuştum çok fazla yanma vardı tahlil yaptırmıştım sistit olmuşsun demişti toz antibiyotik yazmıştı dr. ama ben maydonoz kaynatıp suyunu içmiştim :KK20: aynı gün geçmişti hiç ilaç falan kullanmadım tabi ozaman hamile değildim
:KK9::KK9::KK9:ay canım pardon unutmusum hamile kalıyımda inan istemem evcilik oynamayı:KK5::KK5:ama canınız çektiyse artık dogumdan sonra sıpalar izin verirse sizde oynarsınzı ne olucek:KK17::KK17:
paşam
sibele katılıyorum:)
evcilik oynamayalı çooook uzun zaman oldu hatırlamıyorum:KK1:
kan ve idrar tahlili yaptır istersen inş. bişey çıkmaz
altakattakine dedim abla geçen ay bended ols öle zorlamadan olmştr dedi dedim kızım o zorlama nasıl olyor:KK9::KK9:aman dedim ne zorlaması ama buı aralar tuafim tansiyıonm çok düşüyor eşime diyorm acabamı eşim :KK30:olmaz diyor tamam dedim çıkarsa bebek filan deriz dedim sütçüden:KK9::KK9:
Rahimagzi defarmasyonun( yaranın ilk aşaması)) yok dımı bazen iliski sonrasi ufak lekelenmelerim bu yüzden olabiliyordu bendede aklında olsun . Cnm kötü bisey yoktur Allah'ın izniyle .
canım bende yara vardı yaktırdım ben ogluma hamile kalmadan en son arda bey muayene etti oda şbattaydı galiba sskaya gidicek işşallah adet olmazsam birde hamile kalıyormşm korunurken derlerya insanın istemedi ot burnunda tütermiş ben kazayla hamile kalanlara çok gülüyorum nasıl kaldılar diye onlarda bana gülmesin :KK9::KK9::KK9::KK9:allahım herşeyin hayırlısını versin işşallah :KK14::KK14:
Canım geçmiş olsun. Umarım tez atlatırsın. Sırayla okunuyor tefriciye. şükür okunmaya başlananlarda sıkıntı yok...maşallah...
hapykelebeği sordun sanırım şükür iyi bebek...
bence de femicali ara sor. sen açık sözlüsün ben bazen düşündüğümü yazmam şimdi sana yazayım:))
o zaman da dedim Arda bey gibi bu işin duayenlerinden bir dr senden evraklarını istemiş sen cd kaybolur diye göndermiyorsun. bilgisayarcıya gidip kopyasını gönderseydin. zaman geçti epey bu teklifi yapalıç. istersen femicale sor. şahsi olarak da bence bu işler telefonla olmaz. canım cahil biri değilsin ki her şey yazıyor bir gün günübirliğine bile gelebilirsin... ben istanbulda olsaydım misafir de eder götürürdüm de...

canım faceden oğlumu sormuşsun bir türlü dönemedim şükür... biraz iri bebek o yüzden sanırım tembellik yapıyor hareketli değil biraz motor gelişimi geriden. 3 hafta erken doğdu sayılır ondan da olabilirmiş. dr biraz korkuttu bizi işte...

deme öyle eyciğim Allahın izniyle olacak bu kez...

canım bence de bekle. çünkü düğün de varmış hamile kalırsan serklajlı bence gitme. o yüzden kardeşinin heyecanını yaşamak istiyorsan ertele...

canım bu iş belli olmuyor dediğin gibi. son dönemlerde melike ve melek81 hep çalıştı. hidenisko da çalışmıştı serklajlı topik kurucumuz...

ben de 38 e getirdim büyük oğlumu pıhtılaşma bilmeden. 2 düşüğüm ve 25 haftalık erken doğum var...

paşammm bence de tahlil yaptır...
26 adet olmam laızm bbem arkadaşta diyor test yap belkim bebek vardır :44::44:eek:lurmuki acaba:18::18:

sen tam anlat bakalım bak ben anlatıyorum 26 adet olucaktım 22 evcilik oynadık çok az bembemsi akıntı geldi wc sonra birde akıntım açık kahverengi sütlü kahve gibi geldi korkuyorm işşallah birşey çıkmaz sende nasıl geldi gününden öncemi sonramı anlat dinliyorm:18::18:

melek81:KK3::KK3::KK3:
canım onun kolayı var sen eşine söyle olyo kagıdına sarsın canım sıcacık kalıyor yersin ah yakın olsa sana koşa koşa getiridim yeminle:KK5::KK5:

Bu arada ilk hamileliğimde de olmuştu.. bebek doğum kanalında hangi damara baskı yapıyorsa artık vajina da ki bütün damarlar çıkıyor.. Vajinal varis gibi..oğlumda doğum yapar yapmaz kaybolmuştu..
Bu hamieliğimde de 4-5 haftadır bu durumdayım.. Siz hiç duydunuz mu?
geçecek doğumhanede bebek çıkar çıkmaz biliyorum fakat nasıl bir baskıdır bu yaa ağrı sızı yapıyor arada.. kaç haftadır doğum kanalında.. kesin yine sivri kafa birşey çıkacak :)
oğlum sivri kafa çıkmıştı 1 haaftada da anca düzeldi..

al bendende okadar canım ben bile korkuyorm :KK43::KK43:ya gene giderse haftasında biliyorsn dikişe ragmen drmadı bebegim canım okadar sıkkınki kaynımın dügünü oldu eltim oglanı öyle bir giydirmiş gözlerim dold yeminle içim acıyor pazardan alınsa alıcamda allah vericek allahımıza da edelimde evlatlarımızla sınamasın bizleri işşallah:KK43::KK43:bende bu ay bırakıcam nisanda sabahlar olmasınd eriz artık:KK17::KK17:

kızlar aklıma birşey geldi tanarak sormam lazım kimseye soramam çok korkyorm çünkü:KK43::KK43::KK43:
ben 26 adet olmam lazımdı cuma akşamaı eşimle evcilik oynadık anlayın işte:KK17::KK17:silinme bezine açık kahverenki akıntım gelmiş eşim dedi baktım ay dedim galiba adet olcam neyse :KK17:wc gittim küçük abdsetimi yaptım sildim tuvalet kagıdıyla çok açık pembemsi akn geldi dedim adet olcam 2 gündür ped önümdeydi allahım bakıyom adet olmuyorm bende abdeslendim namazıma başladım yeni:KK16::KK16:şimdi soruma gelince bu kan neyin nesi birde açık kahverengi akıntım dünde evcilik oynadık gene geldi sebebi ney enfeksiyonmu kaptım acaba idraraımı yaparken yanıyor syda içmiyorm biri akıl versin sizinde öle oldum kanama biri ses versim doktorada gidemedim korkuyorm altkattakı komşma ddim geçen ay banada oldu dedi korkma dedi sizlerde oldmu sesimi duyn ne olr:KK43::KK43::KK43:

aryacım hpoş geldim aramıza üzülerekten diyorm bende 3 melegimi kaybettim dikişe ragmen drmadı malesef işşallah bndan sonra rabbim evlat acısı göstermez bizlere:KK3::KK5:

Evet cnm haklisin senin benden daha zor dikislede gitti ama umudunu hic yitirme bak gurbetcininde dikisle gitmisti bir onceki simdiki dikisi masallah nazar degmesin tutuyor biraz bebekledemi ilgili tam bilemiyorum bende birakayim diyorum ama insan korkuyorda iste

X