Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar efulim nasıl bilen var mı bikaç gündür sesi çıkmıyor sanki.diğer topiğe de yazmamış.merak ettim inş. iyidir bir sıkıntısı yoktur.Allah evlatcığını ona bağışlasın

paşam hoşbulduk sağol canım yazdıklarını şimdi gördüm,allahım sana sabır versin çok çok üzüldüm.şu an okulda öğle arasındayım.ama sonra geçmişe bakıp yaşadıklarını okuyacağım.

Metalcim merracim saolun amin insallah iki bucuk aydanda az kaldi:)
Duygu cnm endol icerisinde asiri bi aspirin varmis bu da bebegin damarlarini tikadigi gozlemlenmis bide
Pihtilasmasi olanlar daha dikkatli olmali..
Merra cnm benim magnezyum 250 mg
Magnezyuma es deger magnezyum sitrat oda 1.547 mg oluyor bide ben gunde uc kez kullaniyorum yani 750 mg magnezyum toplamda senin 300 az mi cokmu bilemiyecem ama nen gunluk 750 mg magnezyum aliyorum..

Canım sanırım içinden istiyorsun o zaman dene hamile kalırsan da duruma göre değerlendirirsin o zman...

Sağ ol canım kimle rahat edeceksen ona git rahatlık da önemli... İnşallah bu sefer sorunsuz olur bu arada pıhtılaşman varmıydı yaptırmadıysan testlerini tamamla...

Canım inşallah haile kalırsın yeni hamile gurubu yaklaştı epey aday var bu aralar:))

evet test lerimi yollamak çözüm değil ....nisanda kocam 20 günlüğüne gidiyor....bende istanbula gideyim diyorum 1-2 gün bakayım...görünmekte istiyorum çünkü....

Canım inşallah gönlüne göre olur. doktorum programından haber yok mu? merak ettim...

Canım kime okunuyor. nazlım var diğer topikten ona da okuyacağım inşallah bir tane okurum ismi ne? perşembe işe dönüyorum daha çok okuyamıyorum...
gurbetçi merra Allahım 28 den sonra 38 i nasip etsin amin...

paşam senin geçmişin bir kısmın okudum ama ilk başları göremedim canım.aslında sorup acını tazelemek istemiyorum.ama mrk da ediyorum.2 kaybının nedenini anladım ama 3.yü anlayamadım.allahım sana bi daha bu acıyı yaşatmasın.

senin de yaran varmış,yaktırmışsın.bende de var ama doktorlar hiçbi şey yapmak istemedi geniş bi yara olmasına rağmen.sadece ilaç verdiler.o da enfeksiyonu geçirmek için,yara geçmiyor ki.ve bi dahakine dikiş atılacak dendi bana,işte o zaman bu yara benim başıma bela olmaz mı enfesiyona neden olarak?o kadar takıldı ki aklıma.yarayı yaktırıp arda beye gitmişsin,o ne dedi yarayı yaktırmana? sanırım başkasına yaktırıp arda beye gittin.o kadar mrk ediyorum ki.ben de arda beye gidicem ama önce kullandığım fitilleri bitircem,kendi dr.uma kontrolüm var,bakalım ne dicek.sonra da arda beye gideyim diyorum.arda beye gittiğim anı düşünmekten başka bişi düşünemez oldum.belki 1-2 ay sonra ancak gidebilirim,daha şimdiden aklımda bi sürü soru var ona sormak istediğim.

dua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmedi heemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen

dua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmedi heemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen

Geçmiş olsun canım bir saat içinde dört den fazla olursa Dr bilğilendirmende fayda var.

19asos03 allah yardımcın olsun,inşallah normaldir,geçeicidir,dualarım seninle,inşallah herşey yolunda gider ve 38.haftayı görürsün.dr.a ne zaman gideceksin?

Asos canım bence de dr ye sor. sen hastanede yatmıyor muydun? yat gerekirse...
bir de Allah korusun erken olursa donanımlı hastane ayarla aklında bulunsun gerek olmaz inşallah ama tedbiri al...

gurbetçi maşallahhh 28 oluşşsun Allahım 38-40 ları göstersin inşallah...bu haftadan sonra insan azda olsa rahatlıyor..
ben 34 ü devirdim çok rahatım..doktorum tamamen psikolojik bazı şeyler diyor.doğru..
geçen kontrolde şikayetin varmı diyor..ben 34 geçince şikayetim kalmadı Allaha şükür diyorum gülüyor..sanırım kendimi dinlemiyorum eskisi kadar...hele bi 36yı da geçsem dahada rahatlıcam..32den sonra zaman gerçekten daha hızlı geçti sanki...

asos doktorun hastaneye yatırmıyormu??hastanede kontrol altında olurdun..

merra progestan sormuşşun..
bana doktorum 34 haftadan sonra bıraktırdı..serklajı olan bi arkadaşım 32 de diğeri 36 da bıraktı...doktor duruma göre bıraktıyor sanırım..
sen bidahaki sefere sor..ama en erken 32 hafta diye biliyorum.

19asos03 allah yardımcın olsun,inşallah normaldir,geçeicidir,dualarım seninle,inşallah herşey yolunda gider ve 38.haftayı görürsün.dr.a ne zaman gideceksin?

bilmiyorum ki gecicidir insallah
12:50.........13:20..........13:45.............13:55...........14:00
buda bu saatki kasilmalarim

Asos canım bence de dr ye sor. sen hastanede yatmıyor muydun? yat gerekirse...
bir de Allah korusun erken olursa donanımlı hastane ayarla aklında bulunsun gerek olmaz inşallah ama tedbiri al...

chnb cim burda donanimli bir hastane yok dr acilen 3 saatlik samsuna yada 4 saatlik ankaraya gonderecek bilmiyorum ki korkuyorum yukarda yazdim kasilmanin saatlerini sabahta 09:05 de basladi 10:20 ye kadar surdu 10 dk arayla hatta 5 dk hic bitmedi hep kasilma halindeydi

devam ederse ariycam dr u ve hemen cagiracak biliyorum nidilata basliycak ve ciger gelistirici igneyi yaptiracak

Merhabalar belki beni hatırlayanlarınız vardır ama hatırlatayım 20 haftalık bebeğimi aralıkta kaybettim. Ozamandan beri 3 doktora gittim.
Son gittiğim doktorun dedikleri değişik geldi sizlerle paylaşayım dedim.
Doktor Ankara Üni. Perinatoloji bölümü uzmanı , öykümü dinledi bende MTHFR A1298 heterozigot var onu diğer gittiğim doktorlar gibi oda önemsemedi. Sonra bana hamilelikte cinsel ilişki olup olmadığını sordu bende olduğunu söyleyince çok büyük etkisi olduğunu söyledi. O sıvının içinde ki bir madde rahmin açılmasını sağlıyormuş ki hatta doğumda açılması az olan bayanlara o maddeyi veriyorlarmış ama maddenin adını unuttum.
Sonra usg ye aldı beni ve dedi ki rahim ağzı normalde bir tığ kalınlığında açıktır ama sende bir kalem kalınlığında dedi. (hani rahim boyunun kısa olmasını falan duymuştum ama bunu ilk kez duydum) (bundan önce gittiğim doktorda buji ile ölçmüştü ve çok sıkı bir rahim ağzın yok zorlayınca buji giriyor dikiş ister demişti.) (Burada okumuştum bir kere erken doğum yaptıktan sonra normal doğum yapanlara göre rahim zor toparlanırmış, acaba bu açıklık doğumdan sonra mı oldu diye düşünüyorum yoksa eskiden mi?)
Muayene sonrası ben kesin dikiş diyecek diye beklerken cinsel ilişkisiz ve 10. Haftadan itibaren sıkı bir takiple normal bir hamilelik olabilir dedi. Eğer açılma, kısalma falan olursa dikeriz dedi. Önce bir hamile kal sonra yakın takiple duruma bakarız dedi.
Bu arada benim ilk doktorum 2 adetten sonra hamilelik düşünebileceğimi söyledi diğer gittiklerimde 3. Aydan sonra sorun olmadığını söyledi. Benim 3 ay doldu ama burada arkadaşlar 6. Aydan sonra bile endişeli yaklaşıyorlar benim kafam karıştı şimdi ben korunmayı bıraktım ama yanlış mı yaptım acaba ?
Birde benim göğsümde kistler var dı doğumdan sonra nodül de oldu ve doktorlar progesteron tarzı ilaç kullanmamam gerektiğini söylüyorlar ben Allah nasip ederde hamile kalırsam ne yapıcağımı bilmiyorum çok endişeliyim bu konuda, o kistlerin falan da geçmesi için emzir diyorlar ay çok karışık bir durum aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
Neyse sıkmadım inş sizleri. Herkese hayırlı günler.

Asos cnm bence bekleme cok sik olmus hic degilse bi devlet hastanesinde bi dr bul derim ama kesinlikle ara endolu progestani sor suan kullanabilecegin acil ben oyle olunca 15 dk arayla uc nidilat kullandirdi hastanedeki dr bence kesin ara ..
Abmaya cnm bence daha uc ay gecmis
Insan hemen istiyor ama rahimimiz zaten kasi zayif oranin zamanla toplanmasi lazim ben kendimden biliyorum bi tanesini arasinda uc ay birinin 4 ay vardi sonu husran oldu cnm rabbim gonul ferahligi versin..

Asos cnm rabbim sifa versin korkma bebegin hep seninle sadece kucuk bi sikinti tedavi edilebilir iyiki aradin cnm yolun acik rabbim yar ve yardimcin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…