- 12 Ocak 2009
- 396
- 50
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.641
Bence. Arda beyi ara hemsiresiyle görüş o seni yönlendirir cnm belki gel der gelmeden olmaz der . Aklında kalicagina ac sor bence . Ayrıca bende 34 'e girdimof bu seferde kavuşmazsan bebegimi deneyebilecegimi sanmıyorum. Buyuk konuşmiyimda . Gecen tv de bir kadın 17 sene uğraşmışlar tedaviler olmamış sonra kendiliğinden 3 tane olmuş . Sen daha cok gencsin bozma moralini .
34e girmişsin düşündüğün şeye bak..artık olmuş bil ... unutma ne düşünürsen beyin gücüyle oluyor....korktuğum başıma geldi olayları hani....hep pozitif olumlu düşün....bu saatten sonrada sağlıkla alırsın kucağına dert etme.... ne vardı papağanlar gibi doğuraydık 22 günde yumurtaları çatlıyor... :)) PAPAĞAN ALDIMDA BEN EVE... iyi strese birebir..tavsiye ederim valla...
Ben 34 yasıma girdim daha 18 haftadaydin maalesef insallah görürüm 34 Le 38 leri ama daha cok erken neyazikki
ay pardon yaa yanlış anladım bende sandım hamilesin 34 haftaya girdin....senin de daha yoktu demi..kusura bakma benim burda rumuzlar aklımda kalmıyor...facete konuşmuştuk biara sanırım seninle demi.... hafızama tükürüyüm....bu ne yaa hiç aklımda kalmıyo burda kimse....
melek18,hiç görmediğim ama acılarımı hisseden arkadaşım...inşallah hep gülsün yüzün bebişinle yıllar boyu.ben de varlığımdan bile hbrdar olmadığınız dönemde burada yazılanları okuyup ağlıyordum tek başıma,hiç tanımadığım insanlara dua ediyordum.şimdi sizlerle paylaştığım için daha güçlüyüm.yalnız dün gece uyuyamadım düşünmekten.bu aralar pek iyi diilim, bazen içimi korkunç bir umutsuzluk basıyor,eşim yeni bebeğimizle ilgili hayaller kurunca bile çok korkuyorum.burada daha fazla kayıplar yaşayanları okudum,hep dua ediyorum,ne diyeceğimi bilemiyorum,tek yapabildiğim bunların da geçeceğini düşünmek ve yıllar sonra yine burada toplanıp bebişlerimizin kocaman insanlar olduğunu paylaştığımızı düşünmek...bu düşünce beni ayakta tutuyor.bizler için bebişlerimiz çok daha kıymetli olacak kuşkusuz,çok daha farklı...
bugün sınavda görevliydim sonra da evi temizledim biraz.ve sanki yük taşıyormuşum gibi karnım,belim ağrıyordu; hep bu rahim ağzı yarası ve enfeksiyon yüzünden.aklıma takılan bazıları bu yarayı yaktırıp hamile kalmış,benim doktorlarsa önermiyoruz diyorlar.tamam normal bi hamile için problem olmayabilir ama bana zaten serklaj yapılacak ve enfeksiyonla nasıl başa çıkılacak?acaba arda lembet bu durumda ne yapmayı önerirdi,çok mrk ediyorum.
Kizlar benimde korunma zamanin doldu moralim cok bozuk yine bu aralar bebegim yasadaydi dogum zamani gelmis olacakti dusundukce cok uzuluyorum daha bu tranvayi atlatamadim simdi korunmayi birakmam gerekiyor cok korkuyorum hazir degilim ne yapsam acaba 1ay daha beklesemmi mmerry ile ayni zamandi bizim gecmisi okuyamadim o ne yapti biraktimi acaba korunmayi allah onada tum isteyenlerede saglikli cocuklar versin yas 31 ne yapsam acaba kizlar temmuz 1 gibide kardesimin dugunu var simdi biraksam tutsa tam serklaj zamanina geliyor dugun yataktan kalkip mecbur dugune gitcem serklajdan sonra dinlenmek gerekiyor demistiniz bir ay dahami beklesem acaba lutfen yardimci olun
Kizlar benimde korunma zamanin doldu moralim cok bozuk yine bu aralar bebegim yasadaydi dogum zamani gelmis olacakti dusundukce cok uzuluyorum daha bu tranvayi atlatamadim simdi korunmayi birakmam gerekiyor cok korkuyorum hazir degilim ne yapsam acaba 1ay daha beklesemmi mmerry ile ayni zamandi bizim gecmisi okuyamadim o ne yapti biraktimi acaba korunmayi allah onada tum isteyenlerede saglikli cocuklar versin yas 31 ne yapsam acaba kizlar temmuz 1 gibide kardesimin dugunu var simdi biraksam tutsa tam serklaj zamanina geliyor dugun yataktan kalkip mecbur dugune gitcem serklajdan sonra dinlenmek gerekiyor demistiniz bir ay dahami beklesem acaba lutfen yardimci olun
al bendende okadar canım ben bile korkuyormya gene giderse haftasında biliyorsn dikişe ragmen drmadı bebegim canım okadar sıkkınki kaynımın dügünü oldu eltim oglanı öyle bir giydirmiş gözlerim dold yeminle içim acıyor pazardan alınsa alıcamda allah vericek allahımıza da edelimde evlatlarımızla sınamasın bizleri işşallah bende bu ay bırakıcam nisanda sabahlar olmasınd eriz artık
kızlar aklıma birşey geldi tanarak sormam lazım kimseye soramam çok korkyorm çünkü
ben 26 adet olmam lazımdı cuma akşamaı eşimle evcilik oynadık anlayın iştesilinme bezine açık kahverenki akıntım gelmiş eşim dedi baktım ay dedim galiba adet olcam neyse wc gittim küçük abdsetimi yaptım sildim tuvalet kagıdıyla çok açık pembemsi akn geldi dedim adet olcam 2 gündür ped önümdeydi allahım bakıyom adet olmuyorm bende abdeslendim namazıma başladım yeni şimdi soruma gelince bu kan neyin nesi birde açık kahverengi akıntım dünde evcilik oynadık gene geldi sebebi ney enfeksiyonmu kaptım acaba idraraımı yaparken yanıyor syda içmiyorm biri akıl versin sizinde öle oldum kanama biri ses versim doktorada gidemedim korkuyorm altkattakı komşma ddim geçen ay banada oldu dedi korkma dedi sizlerde oldmu sesimi duyn ne olr
aryacım hpoş geldim aramıza üzülerekten diyorm bende 3 melegimi kaybettim dikişe ragmen drmadı malesef işşallah bndan sonra rabbim evlat acısı göstermez bizlere
uzun bir aradan sonra herkese merhaba....
topicte yapamadığım tek şey rumuzlarınızı ezberlemek...kim kimdi malesef aklımda kalmıyor...aklımda kalan 2-3 kişi...
diyeceğim o ki erken ve zamanında doğuranlar oldu.. ben zaman zaman yazılarınızı okudum...takip ettim sizleri...
küvöze konan bi bebiş vardı..kimindi o??? sağlığı nasıl onu çok merak ediyorum... hani tefriciye okudunuz ya 2 kişiye..sanıyorum biri bebişe diğeri hamileye..o hamiş kimdi..durumu nasıl kaç haftasında....
bende bu arada panik atak başlangıcı olmuş..tam panik atak değilmişte...kaygı endişe anksiyete bozukluğu çıkmış...üstüne üstlük bide ritm bozukluğu çıktı...EKG de çıktı...doktor dedi stres üzüntü yasak kahve çay yasak dedi..onlar tetikliyomuş önemli değilmiş felan...ama o kalbin değişik atışınını hissetmesini bide bana sorun..öyle huzursuz oluyorumki...bazen günde 5- sefer oluyo bazen akşamdan başlıyo sabaha kadar....arada fazladan atıyo kalbim... ilaç verdi ama nafile geçirmedi ilaç... tekrar antipepresana başlattı psikiyatri...lustral 100 mg içiyorum....
GELELİM ASIL KONUMA.... kıslar ben arda lembente gözükmek istiyorum...ASLINDA O BANA ZAMANINDA DEMİŞTİ...EN SON RAHİM FİLMİNİ GÖNDER VE ELİNDE TÜM KAN SONUÇLARINI GÖNDER BANA KARGOYLA DİYE.. film kaybolur felan diye göndermemiştim....ŞİMDİ BENİM O SONUÇLARIMI GÖNDERMEM NE DERECE ETKİLİ OLURKİ..ALTTAN DA MUAYENE ETMEK İSTEMEZMİ....diyorumki nisanda eşim 20 günlüğüne ankaraya gidiyor eğitime...bende o sürede istanbulamı gitsem..yol bilmem iz bilmem..nasıl gidilecekse...
yada İSTANBULA GİTMESEMDE SONUÇLARIMIMI KARGOYLA YOLLASAM..TELEFONDA KONUŞURUM SONRA...rahim ağzı açıklığını ölçmek isticektir eminim...ben hamileyken kızlar 13. 14. haftamda alttan ölçtürmüştüm..gayet güzel demişti doktorum..ona göre yolculuk yapıcaktım..hamileyken demekki rahim ağzı ölçümü normalse şimdide normaldir sanıyorum tahminimce...
2,5 aylıkken bebişin kalbi durduğu gebeliğimi saymazsak ve miyomlarımın olduğu rahmimde septum perde olduğu zaman 1 haftalık kendiliğinden düşen ilk gebeliğimide saymazsak eğer... diğer son 2 gebelik 20 haftaya kadar gidebildiğine göre..demekki bende ilk 4-5 ay problem olmuyor rahat geçiyor...kasılma felanda duymadımdı hiç olmadıydı bende...bu kanıya vardım kendimce.. hatta son gebeliğimde adet düzensizliğim başlamıştı tam 2,5 aylıkken haberim olmuştu..tabi bu arada antidepresan ilacımı kullanıyodum başka ilaçlarımı içiyodum...ya sağlıklı olmazsa diye korkmuştum 3lü 4lü tarama testlerim normal çıkmıştı gelişim güzel gidiyodu..işte kısmet olmayınca aniden kanamayla gittik...
ACABA BENDE ANİDEN RAHİM AĞZI AÇILMASI FELANMI VAR AĞRISIZ SIZISIZ BİRDEN KANAMA OLUNCA..BÖYLE BİŞEY OLUYOMUKİ..HİÇ YATMADIM ..DİYORUMKİ DEMEKKİ 20 HAFTALIĞA KADAR HAMİLELİĞİMİ AYAKT6A ÇALIŞARAK FELAN GEÇİREBİLİYORUM..O ZAMAN DEMEKKİ 4-5 AYDAN SONRA YATILACAK....NE BİLEYİM KENDİMCE BÖYLE SONUÇLAR ÇIKARDIM...
dicem o ki ben sonuçlarımı arda beye yollasam kargoyla telefonda görüşsek sonra tekrar bebek için çalışmalara başlasam olmazmı..gerçi bebeğimi kaybedeli 3 ay oldu ama...hemen de tutmazki saten bebiş..belli olmaz ama..ne bileyim sabırsızlanıyorum artık.....atama bekliyorum mebden ağustosta o zaman uzak kalcam eşimin tayini çıkasıya yanıma..o zaman çocuk yapamıcam yani...o zamanda 1 sene geçer...32 oldum yaşım daha geçmesin.....ben değilde eşim yaşından şikayet eder oldu 35 yaşında...artık çocuk mocuk istemediğini sağlığımın bozulduğunu yaşının geçtiğini felan saçmalayıp duruyo...oda çok etkilendi tabi...... allahım yüzümüzü güldür artık... ooffffff
Sana diyorumda bende bazen kendime cok kızıyorum bir tane bebek yapmayı beceremedim bukadar beceriksizim ben kendimi okadar saglikli bilirdim öyle çıkardı , nezaman hamile kaldım ozaman butun hastalıklar basladi . İlac içtikte daha da cok seyler çıktı her gebeliğim ayrı sıkıntı yaşandı . Sundandir denilmedi . Simdi bir sürü ilaçla haftalarımızın geçmesini bekliyorum. . Bir yandan enfeksiyon korkusu , serklajim nekadar tutucak , sancım kasilmam nasıl gecicek bu haftalar yada neler gecicek basımdan allahım yardımcımız olsun.bize merhamet etsin bize saglikli evlatlar versin :..(
merhaba... Bu serklaj sonrası calişabilme çalışamama olayı gebelikten gebelige değişiyor sanirim. Doktoruma sordum simdiden birsey diyemeyiz dedi, gebeligin gidisatına gore karar vercez dedi.. İlkinde 32 e kadar calişip oyle cıkmıstım izne..İşim 8:00-17:00 masa bası.. ama kesin calişabilirsin de diyemiyor tabi...Ozel sektordeyim; o kadar uzun zaman isten rapor almam da olamaz, ne yapcam sasirdim.. sanirim 2.yi yapamiycaz biz, bi de 2.gebelik olursa hergun clexane igne olayı cıktı basımıza:-( hayırlısı olsun artık... Bi de arkadaslar galiba bu sitede hep serklaj sonrası yatanlar yeraliyorAslında birsuru serklajlı vardir, belki yarısı yatmadan bu işi halletmiştir, ama onlar bu siteye yazmadigi için bilemioruz sanirim
İnsallah dogacak tum bebekler saglıkla dogar..Kendinize cok iyi bakın kızlar, bu işin en onemli kısmı moral ve pozitif dusunme sanirim.. İlk cocugumda hic olumsuz dusunceler yoktu kafamda ne tur olumsuzluklar olacagını bilmedigimden ve cok sukur 39.haftada zamanında dogdu, 32.haftaya kadar calişasark.. 2.de cok endiseliydim ve dustu( hem de kan pıhtılasmam varmıs ama ilkini etkilememiş dr bile sasti).. Olumlu dusunce gercekten onemli, bi de ben nidilat ın faydasını gordugume inaniyorum ilk gebelikte hissedemedigim rahim kasılmaları varmıs 32.haftadan sonra, nidilat o kasılmaları onluyormus...Bilgilerinize
tüh keşke aynı yerde olsaydık.sağol mmery,canım ben gebzedeyim.ben de ailemden 13-14 saat uzaktayım.
AYNI HİSLER...AYNI SİTEMLER VE DUYULAN KELİMELER BİLE AYNI MELEKCİM.Canım Allah hepimizin yüzünüü güldürsün.Umarım sen de biran önce bebişine kavuşursun.Ben de 25.haftamda kızımı kaybettim.Çok ağladım çok üzüldüm.Herkes çabuk unuttu kızımı normal hayatlarına döndü.Beni en çok üzen ise eşiminde çabuk atlatmış görünmesiydi.Çok kızdım bir gün."Ne çabuk unuttun ne çabuk normalleştin."dedim.Bana tokat gibi bir cevap verdi."Ben kızımı morgdan alıp,banka oturduğum an yaktım bütün ağıdımı,Döktüm göz yaşalarımı.Tek acı çeken sen değilsin kendine gel artık.dedi.
mmery korunmayı bıraktı canım:)))Kizlar benimde korunma zamanin doldu moralim cok bozuk yine bu aralar bebegim yasadaydi dogum zamani gelmis olacakti dusundukce cok uzuluyorum daha bu tranvayi atlatamadim simdi korunmayi birakmam gerekiyor cok korkuyorum hazir degilim ne yapsam acaba 1ay daha beklesemmi mmerry ile ayni zamandi bizim gecmisi okuyamadim o ne yapti biraktimi acaba korunmayi allah onada tum isteyenlerede saglikli cocuklar versin yas 31 ne yapsam acaba kizlar temmuz 1 gibide kardesimin dugunu var simdi biraksam tutsa tam serklaj zamanina geliyor dugun yataktan kalkip mecbur dugune gitcem serklajdan sonra dinlenmek gerekiyor demistiniz bir ay dahami beklesem acaba lutfen yardimci olun
mery canım bu topiğe birkaç kez yazan bir arkadaş vardı kıvırcık diye 2 kaybı vardı 20 hafta üzeri. ona gebelik öncesi normal setklaj yaptı dr si. şimdi hamileymiş. sorsana olmaz mı normal serklaj gebelik öncesi...