Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bence. Arda beyi ara hemsiresiyle görüş o seni yönlendirir cnm belki gel der gelmeden olmaz der . Aklında kalicagina ac sor bence . Ayrıca bende 34 'e girdim of bu seferde kavuşmazsan bebegimi deneyebilecegimi sanmıyorum. Buyuk konuşmiyimda . Gecen tv de bir kadın 17 sene uğraşmışlar tedaviler olmamış sonra kendiliğinden 3 tane olmuş . Sen daha cok gencsin bozma moralini .

Son düzenleme:

34e girmişsin düşündüğün şeye bak..artık olmuş bil ... unutma ne düşünürsen beyin gücüyle oluyor....korktuğum başıma geldi olayları hani....hep pozitif olumlu düşün....bu saatten sonrada sağlıkla alırsın kucağına dert etme.... ne vardı papağanlar gibi doğuraydık 22 günde yumurtaları çatlıyor... :)) PAPAĞAN ALDIMDA BEN EVE... iyi strese birebir..tavsiye ederim valla...

Sana diyorumda bende bazen kendime cok kızıyorum bir tane bebek yapmayı beceremedim bukadar beceriksizim ben kendimi okadar saglikli bilirdim öyle çıkardı , nezaman hamile kaldım ozaman butun hastalıklar basladi . İlac içtikte daha da cok seyler çıktı her gebeliğim ayrı sıkıntı yaşandı . Sundandir denilmedi . Simdi bir sürü ilaçla haftalarımızın geçmesini bekliyorum. . Bir yandan enfeksiyon korkusu , serklajim nekadar tutucak , sancım kasilmam nasıl gecicek bu haftalar yada neler gecicek basımdan allahım yardımcımız olsun.bize merhamet etsin bize saglikli evlatlar versin :..(

Ben 34 yasıma girdim daha 18 haftadaydin maalesef insallah görürüm 34 Le 38 leri ama daha cok erken neyazikki

Ben 34 yasıma girdim daha 18 haftadaydin maalesef insallah görürüm 34 Le 38 leri ama daha cok erken neyazikki

ay pardon yaa yanlış anladım bende sandım hamilesin 34 haftaya girdin....senin de daha yoktu demi..kusura bakma benim burda rumuzlar aklımda kalmıyor...facete konuşmuştuk biara sanırım seninle demi.... hafızama tükürüyüm....bu ne yaa hiç aklımda kalmıyo burda kimse....

Olsun Allah söyletmiştir insallah görürüm 34 leri . Yok facedende konuşmadık cnm benim yok face cok kalabalığın bende hikayeleri hatırlamakta zorluk çekiyorum :)

Canım Allah hepimizin yüzünüü güldürsün.Umarım sen de biran önce bebişine kavuşursun.Ben de 25.haftamda kızımı kaybettim.Çok ağladım çok üzüldüm.Herkes çabuk unuttu kızımı normal hayatlarına döndü.Beni en çok üzen ise eşiminde çabuk atlatmış görünmesiydi.Çok kızdım bir gün."Ne çabuk unuttun ne çabuk normalleştin."dedim.Bana tokat gibi bir cevap verdi."Ben kızımı morgdan alıp,banka oturduğum an yaktım bütün ağıdımı,Döktüm göz yaşalarımı.Tek acı çeken sen değilsin kendine gel artık.dedi.Odama gidip dakikalarca ağladım.Ona hak verdim.Sonra bu siteyi takip etmeye başladım.Tek yaşayan ben değildim.Daha acısını yaşayanlarda vardı.Kendime gelmeliydim.Tayin zamanıydı.Okulumu değiştirdim.Kayseri'deki iyi denilen doktorları,perinotoloğları dolaşmaya başaladım.R.a.y teşhisi konuldu.Hepsi de aynı şeyi söyledi.Çözümün ise hamilelikten sonra serklaj olduğunu öğrendim.Kasımda korunmayı bıraktım.Çünkü annelik aşkı düşmüştü içime o duyguyu yaşamalıydım.Kısmet korunmayı bıraktığım ay kızım oldu.Ameliyat oldum.Eşimin de de desteğiyle evde bu süreci en iyi şekilde geçirmeye çok korkuyorum.Ölesiye korkuyorum hem de yine kaybedermiyim diye.Ama elimden geleni yapıyorum.Tedbirleri almaya çalışıyorum.Allaha sığındım.İnşallah bu yolun sonu aydınlık olacak.

Sen de lütfen umutsuz olma.Umudunu yitirme.Bütün bunları yazdım çünkü aynı acıyı ben de yaşadım.Aynı umutsuzluğa ben de düştüm.En yakınlarımdan uzaklaştım.Eşime bile düşman kesildim.Ama kendime geldim.Buradak arkadaşlarım bana umut oldu.Ve bugün bu noktadayım.Yara konusunda bir fikrim yok.Sanırım farklı farklı uzmanlara danışıp(ki danışmışsındır mutlaka)seni tatmin eden ve güven veren bir hekimle yoluna devam et.Onları asla unutmayacağız acı hep olacak sadece o acıyla yaşamayı öğreneceğiz.Öğrenmek durumundayız.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN:)

Kizlar benimde korunma zamanin doldu moralim cok bozuk yine bu aralar bebegim yasadaydi dogum zamani gelmis olacakti dusundukce cok uzuluyorum daha bu tranvayi atlatamadim simdi korunmayi birakmam gerekiyor cok korkuyorum hazir degilim ne yapsam acaba 1ay daha beklesemmi mmerry ile ayni zamandi bizim gecmisi okuyamadim o ne yapti biraktimi acaba korunmayi allah onada tum isteyenlerede saglikli cocuklar versin yas 31 ne yapsam acaba kizlar temmuz 1 gibide kardesimin dugunu var simdi biraksam tutsa tam serklaj zamanina geliyor dugun yataktan kalkip mecbur dugune gitcem serklajdan sonra dinlenmek gerekiyor demistiniz bir ay dahami beklesem acaba lutfen yardimci olun

merhaba... Bu serklaj sonrası calişabilme çalışamama olayı gebelikten gebelige değişiyor sanirim. Doktoruma sordum simdiden birsey diyemeyiz dedi, gebeligin gidisatına gore karar vercez dedi.. İlkinde 32 e kadar calişip oyle cıkmıstım izne..İşim 8:00-17:00 masa bası.. ama kesin calişabilirsin de diyemiyor tabi...Ozel sektordeyim; o kadar uzun zaman isten rapor almam da olamaz, ne yapcam sasirdim.. sanirim 2.yi yapamiycaz biz, bi de 2.gebelik olursa hergun clexane igne olayı cıktı basımıza:-( hayırlısı olsun artık... Bi de arkadaslar galiba bu sitede hep serklaj sonrası yatanlar yeraliyor Aslında birsuru serklajlı vardir, belki yarısı yatmadan bu işi halletmiştir, ama onlar bu siteye yazmadigi için bilemioruz sanirim

İnsallah dogacak tum bebekler saglıkla dogar.. Kendinize cok iyi bakın kızlar, bu işin en onemli kısmı moral ve pozitif dusunme sanirim.. İlk cocugumda hic olumsuz dusunceler yoktu kafamda ne tur olumsuzluklar olacagını bilmedigimden ve cok sukur 39.haftada zamanında dogdu, 32.haftaya kadar calişasark.. 2.de cok endiseliydim ve dustu( hem de kan pıhtılasmam varmıs ama ilkini etkilememiş dr bile sasti).. Olumlu dusunce gercekten onemli, bi de ben nidilat ın faydasını gordugume inaniyorum ilk gebelikte hissedemedigim rahim kasılmaları varmıs 32.haftadan sonra, nidilat o kasılmaları onluyormus...Bilgilerinize

bence bekle, hic riske atma bebegini.

al bendende okadar canım ben bile korkuyorm ya gene giderse haftasında biliyorsn dikişe ragmen drmadı bebegim canım okadar sıkkınki kaynımın dügünü oldu eltim oglanı öyle bir giydirmiş gözlerim dold yeminle içim acıyor pazardan alınsa alıcamda allah vericek allahımıza da edelimde evlatlarımızla sınamasın bizleri işşallahbende bu ay bırakıcam nisanda sabahlar olmasınd eriz artık

kızlar aklıma birşey geldi tanarak sormam lazım kimseye soramam çok korkyorm çünkü
ben 26 adet olmam lazımdı cuma akşamaı eşimle evcilik oynadık anlayın iştesilinme bezine açık kahverenki akıntım gelmiş eşim dedi baktım ay dedim galiba adet olcam neyse wc gittim küçük abdsetimi yaptım sildim tuvalet kagıdıyla çok açık pembemsi akn geldi dedim adet olcam 2 gündür ped önümdeydi allahım bakıyom adet olmuyorm bende abdeslendim namazıma başladım yenişimdi soruma gelince bu kan neyin nesi birde açık kahverengi akıntım dünde evcilik oynadık gene geldi sebebi ney enfeksiyonmu kaptım acaba idraraımı yaparken yanıyor syda içmiyorm biri akıl versin sizinde öle oldum kanama biri ses versim doktorada gidemedim korkuyorm altkattakı komşma ddim geçen ay banada oldu dedi korkma dedi sizlerde oldmu sesimi duyn ne olr

aryacım hpoş geldim aramıza üzülerekten diyorm bende 3 melegimi kaybettim dikişe ragmen drmadı malesef işşallah bndan sonra rabbim evlat acısı göstermez bizlere

kızzz evcilik oynayan var oynamayan var ne söylüyon şaka bi yana bende geçen sene öyle olmuştum çok fazla yanma vardı tahlil yaptırmıştım sistit olmuşsun demişti toz antibiyotik yazmıştı dr. ama ben maydonoz kaynatıp suyunu içmiştim aynı gün geçmişti hiç ilaç falan kullanmadım tabi ozaman hamile değildim

canım kendini hazır hissetmiyorsan biraz daha bekle.çünkü serklajdan sonraki süreç de çok zor ve yıpratıcı geçiyor heran stresli oluyorsun bebeğime birşey olmasın diye.dediğin gibi serklajdan sonra düğüne de gidemezsin 1-2 ay daha bekle bence.
inş hakkında hayırlısı olur."geçmiş tarih oluyor , gelecek ise bir bilmece.sen anı yaşamaya bak"
allah en doğru zamanda sağlıcakla evladına kavuşmayı nasip etsin.yaşı sorun yapma canım.artık insanlar okudukları,çalıştıkları için anca vakit bulabiliyorlar.ben de 30 um.allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.

paşam
sibele katılıyorum:)
evcilik oynamayalı çooook uzun zaman oldu hatırlamıyorum
kan ve idrar tahlili yaptır istersen inş. bişey çıkmaz

Rahimagzi defarmasyonun( yaranın ilk aşaması)) yok dımı bazen iliski sonrasi ufak lekelenmelerim bu yüzden olabiliyordu bendede aklında olsun . Cnm kötü bisey yoktur Allah'ın izniyle .

Canım geçmiş olsun. Umarım tez atlatırsın. Sırayla okunuyor tefriciye. şükür okunmaya başlananlarda sıkıntı yok...maşallah...
hapykelebeği sordun sanırım şükür iyi bebek...
bence de femicali ara sor. sen açık sözlüsün ben bazen düşündüğümü yazmam şimdi sana yazayım:))
o zaman da dedim Arda bey gibi bu işin duayenlerinden bir dr senden evraklarını istemiş sen cd kaybolur diye göndermiyorsun. bilgisayarcıya gidip kopyasını gönderseydin. zaman geçti epey bu teklifi yapalıç. istersen femicale sor. şahsi olarak da bence bu işler telefonla olmaz. canım cahil biri değilsin ki her şey yazıyor bir gün günübirliğine bile gelebilirsin... ben istanbulda olsaydım misafir de eder götürürdüm de...

canım faceden oğlumu sormuşsun bir türlü dönemedim şükür... biraz iri bebek o yüzden sanırım tembellik yapıyor hareketli değil biraz motor gelişimi geriden. 3 hafta erken doğdu sayılır ondan da olabilirmiş. dr biraz korkuttu bizi işte...

deme öyle eyciğim Allahın izniyle olacak bu kez...

canım bence de bekle. çünkü düğün de varmış hamile kalırsan serklajlı bence gitme. o yüzden kardeşinin heyecanını yaşamak istiyorsan ertele...

canım bu iş belli olmuyor dediğin gibi. son dönemlerde melike ve melek81 hep çalıştı. hidenisko da çalışmıştı serklajlı topik kurucumuz...

ben de 38 e getirdim büyük oğlumu pıhtılaşma bilmeden. 2 düşüğüm ve 25 haftalık erken doğum var...

paşammm bence de tahlil yaptır...

mery canım bu topiğe birkaç kez yazan bir arkadaş vardı kıvırcık diye 2 kaybı vardı 20 hafta üzeri. ona gebelik öncesi normal setklaj yaptı dr si. şimdi hamileymiş. sorsana olmaz mı normal serklaj gebelik öncesi...

sağol mmery,canım ben gebzedeyim.ben de ailemden 13-14 saat uzaktayım.
tüh keşke aynı yerde olsaydık.
AYNI HİSLER...AYNI SİTEMLER VE DUYULAN KELİMELER BİLE AYNI MELEKCİM.

HATTA KOCAM BANA O MİNİCİK BEDENİNİ MEZARA BEN KOYDUM DAHA NE KADAR ACI YAŞAMAMI BEKLIYORSUN DEDİ.
BUNA NE DENİLEBİLİRDİ Kİ...
mmery korunmayı bıraktı canım:)))
teşekkür ederim güzel dileklerin için...hakkımızda hayırlısı olsun.

fikir istersen açıkça söylüyeyim.ben olsam dügün bekleyemezdim sanırım.
ben mutlu degilken,kafam sorularla doluyken dügüne gitsem ne olcak,ailemde anlayısla karsılar sanırım.

hem zaten hemen hamile kalacagız diye birseyde yok

tabi bu benim fikrim....sen kendini ne zaman hazır hissedersen olsun

aaa ne güzel. kıvırcık ı biliyorum. hatta özelden yazıstım 6AY önce..
keşke gelip buraya da yazsaydı oldugu seyleri.......

ben sölücem Arda beye. dikin beni dicem.bu sartsa bizde olsun...
birdaha tehlikeye atamam takip falan da istemem dicem

Ya kızlar bugün benim canım söylemesi ayıptır iskender istedi.Daha önce eve sipariş verdik ama soğumuş ve ekmekleri hamurlaşmıştı.Çıkıp yesek nasıl olur dedim eşime sen bilirsin dedi.Gitmek ve bir güzel yemek istiyorum ama ????Ne yapsam acaba.Nefsim ve aklım arasında gidip giliyorum.İlk defa canım bir şeyi bu kadar çok istedi((

Mmrey canım bilmiyorum ama eşimin o cevabı beni çok etkiledi.Ağlıyordum,bağırıyordum,söyleniyor,tepiniyordum.Hiçbir şey söylemiyordu.Yanımda olmaya çalışıyordu.O sözleri beni kendime getirdi diyebilirim.Onun penceresinden bakmaya çalıştım.Onlar bizim gibi değiller.Dik durmak zorundalar ya da öyle olmaları gerektiğini düşünüyorlar.Pek belli edemiyorlar hissettiklerini.O konuşmamızda içinde kopan fırtınanın bir bölümünü göstermişti bana.Ne yalan söyleyeyim.biraz suçluluk bile duymuştum söylediklerimden dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…