Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yapılıyor sanırım ama nedense pek tercih edilmiyor.
benim dr 2.bebeği düşünüyorsan sezeryan da yapabiliriz hem dikişi almayız bu dikiş diğer hamileliğini de korur demişti.demekki önceden de yapılıyor.tabi arası uzun olursa dikiş enfeksiyon yapar mı,ikinci bebeği taşırken ne derece sağlam olur bilemem.
sizin doktorlar da böyle bir uygulama yapıyor mu acaba.

doktorun ne dedi hiç kalkma mı dedi sana
benim dr arada kaçamak yapabilirsin,arabayla gezebilirsin çık sahilde bişeyler iç dön eve diyordu.26.haftada sıkıntım oldu çok yoğun kasılmalarım vardı ozaman hiç kalkmayacaksın dedi.ondan önce çok sıkıldığımda az da olsa çıkardım binde bir.
ama dr senin için ne dedi bilmiyorum.kısmet herkes derki hamilelik çok özel bir dönem tadını çıkarın ama bizim için bu söz konusu değil allah hayırlısıyla sağlıcakla 38-40 ları göstersin arkadaşım

Canım Dr surekli yatmı dedi . Hic kıpırdamadan.

Eğer demediyse çık ye benim icinde ye bol tereyağı 1,5 olsunbole bir yoğurt bir İskender off ya ne yaptın ya . Bak simdi :))) farzetki Dr gittin bekliyosun . Olucakmi varsa birsey olur ama besmele cek git . Ben sadece dışarda yemekten çekiniyorum sadece sadece iki kez lahmacun yedim . Oda evde kuruttum fırında eti iyi pişsin diye . Siz dışardan neler yiyorsunuz mesela dışardan ?

Slm canım ,hamilelik zaten insanın tüm duygularını değiştiriyor yaşadıkların çok yeni ve sanırım sende kendini tam hazır hissetmiyorsun bence biraz daha bekleyebilirsin ama bu süreci iyi değerlendir kendini iyice topla ve güçlü hissettiğin ay da çalışmalara başlayın sonra gelsin sağlıkla doğuracağın bebişin inşallah :))

Canım bizde pko olduğu için zaten bu bi etken evet birde kiloyu merak ediyorum ben ne kadar ilgisi var acaba ben her iki gebeliğimde aşırı kiloluydum bunu sorarmısın ?

Slm, cnm ben Arda bey'e gittim pco erken doğuma ve düşüğe neden olur , ayrıca pco olan kadınların mutlaka kilo vermesi gerekir dedi..bazı kadın vardır aşırı kiloya gayet rahat doğum yapar ama hem kilo hemde düşük yada erken doğum varsa mutlaka ciddi kilo verilmesini istiyor

Arkadaşım hoş geldin..kaybın için çok üzüldüm ( inşallah en kısa sürede kendini toplar tekrar hamile kalırsın sonra sende bu sayfalarda insanlara umut olursun :)

Kizlr cok sukur enfeksiyonm gecms daha dogrusu cok az kalms aile doktorm antibiyotk yazackti tahlil yapinca gerek kalmadi cok mutlu oldm doktr cok ilgili keske kadin dogumcmm bu doktr olsydi rahtszligmla ilgili butun ilaclari bu doktr verdi magnezyum yazdi kasilmalrda ve rahm agzi yetmzlignde kullanilr falan yaziyodu ilk defa kenndi rahtszligmla ilgili bir ilac kullaniyorm insaallah kasilaya iyyii gelrde nidilt kullanmaya gerek kalmz gurbettci canm senn kullaniyodn dimi kasilmalarina iyi geldimi

Cnm evet mag.diasporal kullaniyorum gunde uc kez iyi geldi benim gunun belli saattleri yogunlasiyor fakat tamamen gecirmedi..
Kizlar endol kullanip pihtilasmasi olanlar varmi ..
Merry cnm bak cok guzel bi soru daha cikti hem onemli bi soru guzel haberlerle,gel cnm:)
Pasam cnm ben bu hamileligimde oyle oldu adet olucam sandim ama hamile kalmisim bi test yap istersen:)

canım de içinden ne geçiyorsa:)) sirkeli suyu da sor:))

canım dr n ne dedi? bence sıcak gönderin de ya da gideceğin yerde ayağını filan uzat. çok yakın dostlarına gidip orada uzanabilirsin...

ben az süre kullandım ama suyu azaltıyor diye kesti dr...

canım söylediklerin öyle iyi geldi ki bana.şu an yeniden hamilesin ve bu sefer herşey iyi olacak inş.korkularını anlıyorum hem de derinliklerimde hissederek,yerine koyuyorum kendimi.ama önlemini almışsın bu kez.bebeğin ve sen kavuştuğunuzda onu öpecek,hayranlıkla izleyeceksin saatlerce inş.

keşke canım,görüşürdük.ben hiç aynı acıyı yaşayan biriyle sarılmadım.belli mi olur bigün görüşürüz

canım bu forumda kıvırcık bu konuda yani gebelik öncesi normal serklaj konusunda ilk. Daha önce ece76 abdominal olmuş gebelik öncesi. su tanesi de gebelik öncesi laparoskopik oldu ilk. ben de hamileyken laparoskopik oldum ilk...
Serklajı alınmayan da olmadı bu topikte tek ben varım benimki de kaynaşmış o yüzden çıkmadı...

Arda beye sorsun mery

Bir kaç sayfa geriye bakındım.. herkesler iyi gibi..ben çalışmaya devam... yoğun olan işim nedeniyle gündüz giremiyorum..akşam da oğlum ve evde ki işler sağolsun..

Happykelebek in bebeği nasıl? Doğuran var mı?

ay canım pardon unutmusum hamile kalıyımda inan istemem evcilik oynamayıama canınız çektiyse artık dogumdan sonra sıpalar izin verirse sizde oynarsınzı ne olucek
paşam
sibele katılıyorum:)
evcilik oynamayalı çooook uzun zaman oldu hatırlamıyorum
kan ve idrar tahlili yaptır istersen inş. bişey çıkmaz
altakattakine dedim abla geçen ay bended ols öle zorlamadan olmştr dedi dedim kızım o zorlama nasıl olyoraman dedim ne zorlaması ama buı aralar tuafim tansiyıonm çok düşüyor eşime diyorm acabamı eşim olmaz diyor tamam dedim çıkarsa bebek filan deriz dedim sütçüden
Rahimagzi defarmasyonun( yaranın ilk aşaması)) yok dımı bazen iliski sonrasi ufak lekelenmelerim bu yüzden olabiliyordu bendede aklında olsun . Cnm kötü bisey yoktur Allah'ın izniyle .
canım bende yara vardı yaktırdım ben ogluma hamile kalmadan en son arda bey muayene etti oda şbattaydı galiba sskaya gidicek işşallah adet olmazsam birde hamile kalıyormşm korunurken derlerya insanın istemedi ot burnunda tütermiş ben kazayla hamile kalanlara çok gülüyorum nasıl kaldılar diye onlarda bana gülmesin allahım herşeyin hayırlısını versin işşallah
26 adet olmam laızm bbem arkadaşta diyor test yap belkim bebek vardır :44::44lurmuki acaba:18::18:

sen tam anlat bakalım bak ben anlatıyorum 26 adet olucaktım 22 evcilik oynadık çok az bembemsi akıntı geldi wc sonra birde akıntım açık kahverengi sütlü kahve gibi geldi korkuyorm işşallah birşey çıkmaz sende nasıl geldi gününden öncemi sonramı anlat dinliyorm:18::18:

melek81
canım onun kolayı var sen eşine söyle olyo kagıdına sarsın canım sıcacık kalıyor yersin ah yakın olsa sana koşa koşa getiridim yeminle

Bu arada ilk hamileliğimde de olmuştu.. bebek doğum kanalında hangi damara baskı yapıyorsa artık vajina da ki bütün damarlar çıkıyor.. Vajinal varis gibi..oğlumda doğum yapar yapmaz kaybolmuştu..
Bu hamieliğimde de 4-5 haftadır bu durumdayım.. Siz hiç duydunuz mu?
geçecek doğumhanede bebek çıkar çıkmaz biliyorum fakat nasıl bir baskıdır bu yaa ağrı sızı yapıyor arada.. kaç haftadır doğum kanalında.. kesin yine sivri kafa birşey çıkacak :)
oğlum sivri kafa çıkmıştı 1 haaftada da anca düzeldi..

Evet cnm haklisin senin benden daha zor dikislede gitti ama umudunu hic yitirme bak gurbetcininde dikisle gitmisti bir onceki simdiki dikisi masallah nazar degmesin tutuyor biraz bebekledemi ilgili tam bilemiyorum bende birakayim diyorum ama insan korkuyorda iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…