Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar efulim nasıl bilen var mı bikaç gündür sesi çıkmıyor sanki.diğer topiğe de yazmamış.merak ettim inş. iyidir bir sıkıntısı yoktur.Allah evlatcığını ona bağışlasın

al bendende okadar canım ben bile korkuyorm :KK43::KK43:ya gene giderse haftasında biliyorsn dikişe ragmen drmadı bebegim canım okadar sıkkınki kaynımın dügünü oldu eltim oglanı öyle bir giydirmiş gözlerim dold yeminle içim acıyor pazardan alınsa alıcamda allah vericek allahımıza da edelimde evlatlarımızla sınamasın bizleri işşallah:KK43::KK43:bende bu ay bırakıcam nisanda sabahlar olmasınd eriz artık:KK17::KK17:

kızlar aklıma birşey geldi tanarak sormam lazım kimseye soramam çok korkyorm çünkü:KK43::KK43::KK43:
ben 26 adet olmam lazımdı cuma akşamaı eşimle evcilik oynadık anlayın işte:KK17::KK17:silinme bezine açık kahverenki akıntım gelmiş eşim dedi baktım ay dedim galiba adet olcam neyse :KK17:wc gittim küçük abdsetimi yaptım sildim tuvalet kagıdıyla çok açık pembemsi akn geldi dedim adet olcam 2 gündür ped önümdeydi allahım bakıyom adet olmuyorm bende abdeslendim namazıma başladım yeni:KK16::KK16:şimdi soruma gelince bu kan neyin nesi birde açık kahverengi akıntım dünde evcilik oynadık gene geldi sebebi ney enfeksiyonmu kaptım acaba idraraımı yaparken yanıyor syda içmiyorm biri akıl versin sizinde öle oldum kanama biri ses versim doktorada gidemedim korkuyorm altkattakı komşma ddim geçen ay banada oldu dedi korkma dedi sizlerde oldmu sesimi duyn ne olr:KK43::KK43::KK43:

aryacım hpoş geldim aramıza üzülerekten diyorm bende 3 melegimi kaybettim dikişe ragmen drmadı malesef işşallah bndan sonra rabbim evlat acısı göstermez bizlere:KK3::KK5:

paşam hoşbulduk sağol canım yazdıklarını şimdi gördüm,allahım sana sabır versin çok çok üzüldüm.şu an okulda öğle arasındayım.ama sonra geçmişe bakıp yaşadıklarını okuyacağım.

Metalcim merracim saolun amin insallah iki bucuk aydanda az kaldi:)
Duygu cnm endol icerisinde asiri bi aspirin varmis bu da bebegin damarlarini tikadigi gozlemlenmis bide
Pihtilasmasi olanlar daha dikkatli olmali..
Merra cnm benim magnezyum 250 mg
Magnezyuma es deger magnezyum sitrat oda 1.547 mg oluyor bide ben gunde uc kez kullaniyorum yani 750 mg magnezyum toplamda senin 300 az mi cokmu bilemiyecem ama nen gunluk 750 mg magnezyum aliyorum..

Canim valla inan ruh gibiyim ben hic bir heyecani yasamak istemiyorum olayim cok farkli yatiyorum kalkiyorum agliyorum aklimda sadece bebek var hicbirseye adapte olamiyorum kimseyi gormek istemiyorum birilerinle karsilasmak istemiyorum yan komsunun bebegi var inan bu aralar onuda hic istemiyorum sadece birgun bende anne olabilecekmiyim diye dusunuyorum surekli birde iste hemen tutmazsa falan diye dusunuyorum ondan birakasim var korunmayi ama iste tutarsa hemen serklaj olayi dugunden 10-15 gun onceye gelir ben gidip dugunde hep otursam bacaklarimi uzatip yinede bir sikinti olurmu acaba?

Canım sanırım içinden istiyorsun o zaman dene hamile kalırsan da duruma göre değerlendirirsin o zman...

canım açıkcası artık gözüm yemiyor tüp bebegi korkuyorum cesaretimi yitirdim sanırım:KK43:( bakalım rabbim nezaman nasip ederse. valla çoguna kalırsa hepsi riskli gbelkik druu yine aynı druma devam edicem dilek incesu kontv varsa orda çıkıyor bu hafta bebekleri olan çıkıyormuş böbrek yetmezligi varmış ölürsün demişler birçok tedavi olmuş almış kucagına kanal D de haberlerde çıktılar sanırım bu hafat onlar var cumartesi saat 10 kontv:) bakabilen baksn belki yardımcı olur .

seninde oglunu sallarken cvp yazıyorum msjın gözümden kaçmadı:) çoook tatlı maşallah size.

Sağ ol canım kimle rahat edeceksen ona git rahatlık da önemli... İnşallah bu sefer sorunsuz olur bu arada pıhtılaşman varmıydı yaptırmadıysan testlerini tamamla...

Bu metformin grubu bi ilaç glifor ya da glukofen ismiyle çok rahatlıkla bulunuyor. Eğer pkolu olanlar varsa alıp kullanabilirler gerçekten çok faydali bende yaklaşık 5 aydır kullanıyorum bi 12 kilo kadar verdim devamda ediyorum. Aslında bu ay denememiz olmazsa daha da vereceğim diyorum bakalım. Kolay gebelik elde edemediğimiz için ben beklemek istemedim kiloma rağmen bu ay yumurta takibi istedim.. Yarında kontrolüm var bakalım büyümüşmü.. Kendi doktorumla detaylı bi şekilde bende konuşcam bu kez servikal yetmezlik konusunu..Ben sizin yaptırdığınız şu genetik testler felan hiç birini yaptırmadım.. Aklımda hiç yoktu aniden karar verdik bu ay tedaviye.. hayırlısı artık..

Canım inşallah haile kalırsın yeni hamile gurubu yaklaştı epey aday var bu aralar:))

evet test lerimi yollamak çözüm değil ....nisanda kocam 20 günlüğüne gidiyor....bende istanbula gideyim diyorum 1-2 gün bakayım...görünmekte istiyorum çünkü....

Canım inşallah gönlüne göre olur. doktorum programından haber yok mu? merak ettim...

GRBET İYİ GİDİYOR MAŞŞALLAH ALLAHIM BOZMASIN TGBADAD VARDI 2 DİKİŞTE DRMŞT BEBEGİM BİSMİLLAH DEYİP BAŞLICAM İŞŞALLAH ALLAH YARDIM EDİCEK BİRDE MÜJDELİ BİR HABERİM VAR EŞİM İŞE GİDİCEK DIRAŞI İL DIŞINA ANTALYAYA 20 GÜNLÜGÜNE 5 TL KADAR EMEGİNİ VERİCEKLERMİŞ YEMEK YOL PARASI YATAK VS ONLARDANMIŞ BİR OTEL İŞİ ALMIŞ KESİN DEGİL AMA İŞŞALLAH OLR :KK16::KK16:BORCMN BİR KISMINI ÖDERİM İŞŞALLAH ÇOK MTLYM YA ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSN HER NAMAZLARIMDA DUA EDİYORM RABBİM BEN SANA İTAAT ETTİM KLN OLDM SECDEMİ YAPIYORM DUAMI GERİ ÇEVİRME DİYE İNANIN SEVİNÇTEN AGLADIM KAÇ ZAMANDIR İŞ SIKINTISI VARDI TEK ÜÜZNTÜM EŞİMDEN AYRI KALICAM DOGUM GÜNÜMDE YANIMDA OLMUCAK HOŞ OLSADA BİRŞEY DEGİŞMİCEK KUTLYAMICAZ ONA AYIRACAK NE ZAMANI NE PARAMIZ VAR:KK14::KK14:DÜN BİR MESAJ ATTMIŞ YASİN TOPLYORM DİYE AMA KİM NUMARA VAR İSİM YOK :44::44:BEBEK DEYİNCE AKAN SLAR DRU BENİM İÇİN BİLİYORSUNUZ:KK14::KK14:
kızlar bir arkadaşım 500 yasin topluyor bebek için 2 hafta süresi var allah rızası için okumak isteyen yazsın buraya neticede bu bebek okuyanlardan şimdiden allah razı olsun şimdilik 2 tane toplayabildim söylüyüm dedim allahın kelamı fazla zamanınızı almaz :KK43: :KK43:

Canım kime okunuyor. nazlım var diğer topikten ona da okuyacağım inşallah bir tane okurum ismi ne? perşembe işe dönüyorum daha çok okuyamıyorum...
gurbetçi merra Allahım 28 den sonra 38 i nasip etsin amin...

:KK9::KK9::KK9:ay canım pardon unutmusum hamile kalıyımda inan istemem evcilik oynamayı:KK5::KK5:ama canınız çektiyse artık dogumdan sonra sıpalar izin verirse sizde oynarsınzı ne olucek:KK17::KK17:

altakattakine dedim abla geçen ay bended ols öle zorlamadan olmştr dedi dedim kızım o zorlama nasıl olyor:KK9::KK9:aman dedim ne zorlaması ama buı aralar tuafim tansiyıonm çok düşüyor eşime diyorm acabamı eşim :KK30:olmaz diyor tamam dedim çıkarsa bebek filan deriz dedim sütçüden:KK9::KK9:

canım bende yara vardı yaktırdım ben ogluma hamile kalmadan en son arda bey muayene etti oda şbattaydı galiba sskaya gidicek işşallah adet olmazsam birde hamile kalıyormşm korunurken derlerya insanın istemedi ot burnunda tütermiş ben kazayla hamile kalanlara çok gülüyorum nasıl kaldılar diye onlarda bana gülmesin :KK9::KK9::KK9::KK9:allahım herşeyin hayırlısını versin işşallah :KK14::KK14:

26 adet olmam laızm bbem arkadaşta diyor test yap belkim bebek vardır :44::44:eek:lurmuki acaba:18::18:

sen tam anlat bakalım bak ben anlatıyorum 26 adet olucaktım 22 evcilik oynadık çok az bembemsi akıntı geldi wc sonra birde akıntım açık kahverengi sütlü kahve gibi geldi korkuyorm işşallah birşey çıkmaz sende nasıl geldi gününden öncemi sonramı anlat dinliyorm:18::18:

paşam senin geçmişin bir kısmın okudum ama ilk başları göremedim canım.aslında sorup acını tazelemek istemiyorum.ama mrk da ediyorum.2 kaybının nedenini anladım ama 3.yü anlayamadım.allahım sana bi daha bu acıyı yaşatmasın.

senin de yaran varmış,yaktırmışsın.bende de var ama doktorlar hiçbi şey yapmak istemedi geniş bi yara olmasına rağmen.sadece ilaç verdiler.o da enfeksiyonu geçirmek için,yara geçmiyor ki.ve bi dahakine dikiş atılacak dendi bana,işte o zaman bu yara benim başıma bela olmaz mı enfesiyona neden olarak?o kadar takıldı ki aklıma.yarayı yaktırıp arda beye gitmişsin,o ne dedi yarayı yaktırmana? sanırım başkasına yaktırıp arda beye gittin.o kadar mrk ediyorum ki.ben de arda beye gidicem ama önce kullandığım fitilleri bitircem,kendi dr.uma kontrolüm var,bakalım ne dicek.sonra da arda beye gideyim diyorum.arda beye gittiğim anı düşünmekten başka bişi düşünemez oldum.belki 1-2 ay sonra ancak gidebilirim,daha şimdiden aklımda bi sürü soru var ona sormak istediğim.

dua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmedi :KK5: heemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen

dua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmedi :KK5: heemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen

Geçmiş olsun canım bir saat içinde dört den fazla olursa Dr bilğilendirmende fayda var.

19asos03 allah yardımcın olsun,inşallah normaldir,geçeicidir,dualarım seninle,inşallah herşey yolunda gider ve 38.haftayı görürsün.dr.a ne zaman gideceksin?

Asos canım bence de dr ye sor. sen hastanede yatmıyor muydun? yat gerekirse...
bir de Allah korusun erken olursa donanımlı hastane ayarla aklında bulunsun gerek olmaz inşallah ama tedbiri al...

gurbetçi maşallahhh 28 oluşşsun Allahım 38-40 ları göstersin inşallah...bu haftadan sonra insan azda olsa rahatlıyor..
ben 34 ü devirdim çok rahatım..doktorum tamamen psikolojik bazı şeyler diyor.doğru..
geçen kontrolde şikayetin varmı diyor..ben 34 geçince şikayetim kalmadı Allaha şükür diyorum gülüyor..sanırım kendimi dinlemiyorum eskisi kadar...hele bi 36yı da geçsem dahada rahatlıcam..32den sonra zaman gerçekten daha hızlı geçti sanki...

asos doktorun hastaneye yatırmıyormu??hastanede kontrol altında olurdun..

merra progestan sormuşşun..
bana doktorum 34 haftadan sonra bıraktırdı..serklajı olan bi arkadaşım 32 de diğeri 36 da bıraktı...doktor duruma göre bıraktıyor sanırım..
sen bidahaki sefere sor..ama en erken 32 hafta diye biliyorum.

19asos03 allah yardımcın olsun,inşallah normaldir,geçeicidir,dualarım seninle,inşallah herşey yolunda gider ve 38.haftayı görürsün.dr.a ne zaman gideceksin?

bilmiyorum ki gecicidir insallah
12:50.........13:20..........13:45.............13:55...........14:00
buda bu saatki kasilmalarim

Asos canım bence de dr ye sor. sen hastanede yatmıyor muydun? yat gerekirse...
bir de Allah korusun erken olursa donanımlı hastane ayarla aklında bulunsun gerek olmaz inşallah ama tedbiri al...

chnb cim burda donanimli bir hastane yok dr acilen 3 saatlik samsuna yada 4 saatlik ankaraya gonderecek bilmiyorum ki korkuyorum yukarda yazdim kasilmanin saatlerini sabahta 09:05 de basladi 10:20 ye kadar surdu 10 dk arayla hatta 5 dk hic bitmedi hep kasilma halindeydi

devam ederse ariycam dr u ve hemen cagiracak biliyorum nidilata basliycak ve ciger gelistirici igneyi yaptiracak

Merhabalar belki beni hatırlayanlarınız vardır ama hatırlatayım 20 haftalık bebeğimi aralıkta kaybettim. Ozamandan beri 3 doktora gittim.
Son gittiğim doktorun dedikleri değişik geldi sizlerle paylaşayım dedim.
Doktor Ankara Üni. Perinatoloji bölümü uzmanı , öykümü dinledi bende MTHFR A1298 heterozigot var onu diğer gittiğim doktorlar gibi oda önemsemedi. Sonra bana hamilelikte cinsel ilişki olup olmadığını sordu bende olduğunu söyleyince çok büyük etkisi olduğunu söyledi. O sıvının içinde ki bir madde rahmin açılmasını sağlıyormuş ki hatta doğumda açılması az olan bayanlara o maddeyi veriyorlarmış ama maddenin adını unuttum.
Sonra usg ye aldı beni ve dedi ki rahim ağzı normalde bir tığ kalınlığında açıktır ama sende bir kalem kalınlığında dedi. (hani rahim boyunun kısa olmasını falan duymuştum ama bunu ilk kez duydum) (bundan önce gittiğim doktorda buji ile ölçmüştü ve çok sıkı bir rahim ağzın yok zorlayınca buji giriyor dikiş ister demişti.) (Burada okumuştum bir kere erken doğum yaptıktan sonra normal doğum yapanlara göre rahim zor toparlanırmış, acaba bu açıklık doğumdan sonra mı oldu diye düşünüyorum yoksa eskiden mi?)
Muayene sonrası ben kesin dikiş diyecek diye beklerken cinsel ilişkisiz ve 10. Haftadan itibaren sıkı bir takiple normal bir hamilelik olabilir dedi. Eğer açılma, kısalma falan olursa dikeriz dedi. Önce bir hamile kal sonra yakın takiple duruma bakarız dedi.
Bu arada benim ilk doktorum 2 adetten sonra hamilelik düşünebileceğimi söyledi diğer gittiklerimde 3. Aydan sonra sorun olmadığını söyledi. Benim 3 ay doldu ama burada arkadaşlar 6. Aydan sonra bile endişeli yaklaşıyorlar benim kafam karıştı şimdi ben korunmayı bıraktım ama yanlış mı yaptım acaba ?
Birde benim göğsümde kistler var dı doğumdan sonra nodül de oldu ve doktorlar progesteron tarzı ilaç kullanmamam gerektiğini söylüyorlar ben Allah nasip ederde hamile kalırsam ne yapıcağımı bilmiyorum çok endişeliyim bu konuda, o kistlerin falan da geçmesi için emzir diyorlar ay çok karışık bir durum aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
Neyse sıkmadım inş sizleri. Herkese hayırlı günler.

Asos cnm bence bekleme cok sik olmus hic degilse bi devlet hastanesinde bi dr bul derim ama kesinlikle ara endolu progestani sor suan kullanabilecegin acil ben oyle olunca 15 dk arayla uc nidilat kullandirdi hastanedeki dr bence kesin ara ..
Abmaya cnm bence daha uc ay gecmis
Insan hemen istiyor ama rahimimiz zaten kasi zayif oranin zamanla toplanmasi lazim ben kendimden biliyorum bi tanesini arasinda uc ay birinin 4 ay vardi sonu husran oldu cnm rabbim gonul ferahligi versin..

Asos cnm rabbim sifa versin korkma bebegin hep seninle sadece kucuk bi sikinti tedavi edilebilir iyiki aradin cnm yolun acik rabbim yar ve yardimcin olsun..

X