-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.721
Merhabalar belki beni hatırlayanlarınız vardır ama hatırlatayım 20 haftalık bebeğimi aralıkta kaybettim. Ozamandan beri 3 doktora gittim.
Son gittiğim doktorun dedikleri değişik geldi sizlerle paylaşayım dedim.
Doktor Ankara Üni. Perinatoloji bölümü uzmanı , öykümü dinledi bende MTHFR A1298 heterozigot var onu diğer gittiğim doktorlar gibi oda önemsemedi. Sonra bana hamilelikte cinsel ilişki olup olmadığını sordu bende olduğunu söyleyince çok büyük etkisi olduğunu söyledi. O sıvının içinde ki bir madde rahmin açılmasını sağlıyormuş ki hatta doğumda açılması az olan bayanlara o maddeyi veriyorlarmış ama maddenin adını unuttum.
Sonra usg ye aldı beni ve dedi ki rahim ağzı normalde bir tığ kalınlığında açıktır ama sende bir kalem kalınlığında dedi. (hani rahim boyunun kısa olmasını falan duymuştum ama bunu ilk kez duydum) (bundan önce gittiğim doktorda buji ile ölçmüştü ve çok sıkı bir rahim ağzın yok zorlayınca buji giriyor dikiş ister demişti.) (Burada okumuştum bir kere erken doğum yaptıktan sonra normal doğum yapanlara göre rahim zor toparlanırmış, acaba bu açıklık doğumdan sonra mı oldu diye düşünüyorum yoksa eskiden mi?)
Muayene sonrası ben kesin dikiş diyecek diye beklerken cinsel ilişkisiz ve 10. Haftadan itibaren sıkı bir takiple normal bir hamilelik olabilir dedi. Eğer açılma, kısalma falan olursa dikeriz dedi. Önce bir hamile kal sonra yakın takiple duruma bakarız dedi.
Bu arada benim ilk doktorum 2 adetten sonra hamilelik düşünebileceğimi söyledi diğer gittiklerimde 3. Aydan sonra sorun olmadığını söyledi. Benim 3 ay doldu ama burada arkadaşlar 6. Aydan sonra bile endişeli yaklaşıyorlar benim kafam karıştı şimdi ben korunmayı bıraktım ama yanlış mı yaptım acaba ?
Birde benim göğsümde kistler var dı doğumdan sonra nodül de oldu ve doktorlar progesteron tarzı ilaç kullanmamam gerektiğini söylüyorlar ben Allah nasip ederde hamile kalırsam ne yapıcağımı bilmiyorum çok endişeliyim bu konuda, o kistlerin falan da geçmesi için emzir diyorlar ay çok karışık bir durum aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
Neyse sıkmadım inş sizleri. Herkese hayırlı günler.
hastaneye yatirdi beni burda takip edecekmis
Metalcim merracim saolun amin insallah iki bucuk aydanda az kaldi:)
Duygu cnm endol icerisinde asiri bi aspirin varmis bu da bebegin damarlarini tikadigi gozlemlenmis bide
Pihtilasmasi olanlar daha dikkatli olmali..
Merra cnm benim magnezyum 250 mg
Magnezyuma es deger magnezyum sitrat oda 1.547 mg oluyor bide ben gunde uc kez kullaniyorum yani 750 mg magnezyum toplamda senin 300 az mi cokmu bilemiyecem ama nen gunluk 750 mg magnezyum aliyorum..
Canım sanırım içinden istiyorsun o zaman dene hamile kalırsan da duruma göre değerlendirirsin o zman...
Sağ ol canım kimle rahat edeceksen ona git rahatlık da önemli... İnşallah bu sefer sorunsuz olur bu arada pıhtılaşman varmıydı yaptırmadıysan testlerini tamamla...
Canım inşallah haile kalırsın yeni hamile gurubu yaklaştı epey aday var bu aralar:))
Canım inşallah gönlüne göre olur. doktorum programından haber yok mu? merak ettim...
Canım kime okunuyor. nazlım var diğer topikten ona da okuyacağım inşallah bir tane okurum ismi ne? perşembe işe dönüyorum daha çok okuyamıyorum...
gurbetçi merra Allahım 28 den sonra 38 i nasip etsin amin...
dua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmediheemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen
Asos canım geçmiş olsun.Hastanede olman daha iyi.İçin daha rahat eder.İnşallah en kısa zamanda kasılmaların biter ve evine dönersin.Dualarım seninle canım.
Umarım diğer arkadaşlarım iyidir.Dün çıkmadım dışarı.Niyeti iyi bozmuştum ama dur dedim kendi kendime başına iş açma.Doktorum ayağa çok kalkma demişti.Zaruri durumlar dışında kalkmıyorum.
Bu arada göğüs ucu etrafında ,sağ tarafta kırmızı benekler var.Sivrisinek ısırmış,hafif kızarmış ve kabarmış gibi.Sanki bir arkadaş daha böyle bir şeyden bahsetmişti.Tam hatırlayamadım.Onunki geçti mi acaba?Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?
gecmeyen mıde bulantılarım dan çokkkkkkk muzdarıbım
dun 5 kez bugün ise şimdilik 4 kez çıkardım dr aradım ne yapılacaksa yapın artık vede yalan konuşarak antıbıyotik versın dıye
idrarımda yanma var ne yapayım dedim gel bakalım dedı esım sehır dışında telefondan yazdırım bir ilaç alayım şimdilik dedım
augmentın adında 1 mg antıbıyotık verdı kusmam içinde ılaçlarını içmeye devam yaaaaaaaaaaaaaaaa içiyorumda değişen bırşey yok ki
bakalım esım ne zaman gıdelım derse o zaman gıderız artık
20 dk da bir nidilat yuklemesi yapiyolar sonra nst sonrada cigergelistirici igneyi vurucaklarmis cok degilmi nidilatakil verin ne olur
Merhabalar belki beni hatırlayanlarınız vardır ama hatırlatayım 20 haftalık bebeğimi aralıkta kaybettim. Ozamandan beri 3 doktora gittim.
Son gittiğim doktorun dedikleri değişik geldi sizlerle paylaşayım dedim.
Doktor Ankara Üni. Perinatoloji bölümü uzmanı , öykümü dinledi bende MTHFR A1298 heterozigot var onu diğer gittiğim doktorlar gibi oda önemsemedi. Sonra bana hamilelikte cinsel ilişki olup olmadığını sordu bende olduğunu söyleyince çok büyük etkisi olduğunu söyledi. O sıvının içinde ki bir madde rahmin açılmasını sağlıyormuş ki hatta doğumda açılması az olan bayanlara o maddeyi veriyorlarmış ama maddenin adını unuttum.
Sonra usg ye aldı beni ve dedi ki rahim ağzı normalde bir tığ kalınlığında açıktır ama sende bir kalem kalınlığında dedi. (hani rahim boyunun kısa olmasını falan duymuştum ama bunu ilk kez duydum) (bundan önce gittiğim doktorda buji ile ölçmüştü ve çok sıkı bir rahim ağzın yok zorlayınca buji giriyor dikiş ister demişti.) (Burada okumuştum bir kere erken doğum yaptıktan sonra normal doğum yapanlara göre rahim zor toparlanırmış, acaba bu açıklık doğumdan sonra mı oldu diye düşünüyorum yoksa eskiden mi?)
Muayene sonrası ben kesin dikiş diyecek diye beklerken cinsel ilişkisiz ve 10. Haftadan itibaren sıkı bir takiple normal bir hamilelik olabilir dedi. Eğer açılma, kısalma falan olursa dikeriz dedi. Önce bir hamile kal sonra yakın takiple duruma bakarız dedi.
Bu arada benim ilk doktorum 2 adetten sonra hamilelik düşünebileceğimi söyledi diğer gittiklerimde 3. Aydan sonra sorun olmadığını söyledi. Benim 3 ay doldu ama burada arkadaşlar 6. Aydan sonra bile endişeli yaklaşıyorlar benim kafam karıştı şimdi ben korunmayı bıraktım ama yanlış mı yaptım acaba ?
Birde benim göğsümde kistler var dı doğumdan sonra nodül de oldu ve doktorlar progesteron tarzı ilaç kullanmamam gerektiğini söylüyorlar ben Allah nasip ederde hamile kalırsam ne yapıcağımı bilmiyorum çok endişeliyim bu konuda, o kistlerin falan da geçmesi için emzir diyorlar ay çok karışık bir durum aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
Neyse sıkmadım inş sizleri. Herkese hayırlı günler.
Canım ilk hamileliğimde mide bulantılarıyla benim de başım dertte idi.İki gün evde bir gün hastanede idim.Hiçbir şey yiyemiyor ve sürekli kusuyordum.Hatta kan geliyordu.Boğazım o derece tahriş olmuştu.En son doktorum zofer diye bir ilaç verdi.Kemoterapi alanlarda filan kullanılıyormuş.O ilaç çok iyi gelmişti.16.haftaya kadar da sürmüştü.Kabus gibiydi.Ne diyeyim Allah yardımcın olsun.İnşallah en kısa zamanda geçer:)
mumucum seni çok ii anlıyorum.aslında serum alsan ii olur çok kusuyorsan muhtemelen bulantıdan su bile içemiyorsundur bende öyleydim.serum hem seni halsizlikten korur hemde vücudunun su ihtiyacını karşılar
eşin de yokmuş şuan yanlız mı kalıyorsun nezamn gelecek eşin
allah yardımcın olsun cnm
abmaya yazdıklarını bazen okuyordum eskiden de.yaşadıkların çok zor,allahım bi dahakinde mutlu sona ulaştırsın seni.MTHFR A1298 heterozigot nası bişimiş anlamadım.neden kaynaklanıyor?önemsemediklerine göre sorun olmaz o zaman.
yazdıkların benim durumuma benziyor sanki.benim de rahim boyu uzundu,şanslısın demişti dr.hamilelikte de normaldi ama açılma vardı.açılmanın nedeni belirlenemedi.keşke dikiş atsalardı,ilk gebelik diye risk aldı dr bence.benim de mrk ettiğim şu:rahim boyu uzun ama rahim ağzı açılması varsa dikiş atıyorlar mı yine de?çünkü ben dr.a gittim,şu an bile biraz açık,gevşek dedi.dikiş şart bi dahakine dedi.
benim de göğsüm de kist var,10 yıldır var.hamilelikte de progesteron kullanıyordum,hiçbişi olmadı.emzirmek belki iyi gelir diye aldırmamıştım önceden.çünkü aldırınca ara ara yeri sızlıyormuş.6 ayda 1 kontrol gerek şimdilik.ama hamilelikte o ilaçlar zarar verir mi bilemiyorum,bunu dr.a bi sormak lazım.
bu arada 3 ay normal.çünkü normal doğumdu dimi seninki?benim dr 6 ay yeter demişti,dikiş yerleri de çok iyi kaynamış dedi ama yine de 8-10 ay beklemen daha iyi olur dedi.ama ben sezeryan olduğum için 6 ay.bi de dr senin bebeğin tam büyümemişti,çok süreye gerek yok demişti.hani öyle 2 yıl gibi falan.(ben 2yıl bekle diyosunuz normalde deyince.) seninki 20 haftalık olduğu için çok beklemen gerekmez o zaman.için rahat olsun bu konuda bence.çünkü ben 3 ayrı dr.a danıştım,takmıştım bu 6 ay olayına,hepsi de aynı şeyi söyledi.arda lembetin katıldığı programda da izlemiştim,o da iki doğum arasında 1-1,5 yıl yeterli demişti.tabi başka sorunlar yoksa.