Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Arkadaşım yazdığın şeyler gerçekten önemli..Bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz.Cinsel ilişki olayı ilginçmiş..Peki neden yasaklanmıyor..
Bana 3 ay dedi doktorlar..Ben sigorta yaptırdığım için 6 ay bekledim..Eğer kendini hazır hissediyorsan başlayabilirsin..Ama yok ben hazır değilim diyorsan 1-2 ay daha bekle derim..

çok sağol canım

abmaya arkadaşın soyledigi gibi spermler rahim agıznı yumuşatıp erken acılmasına sebep olabilir,bunu ben de bilimsel bir makalede okumuştum,tam acıklması aklımda degil ne yazık ki.Arkadaşlar hamile kaldıktan sonra erken dogum riski olanlara cinsel ilişki kesinlikle yasak,sadece spermden dolayı degil enfeksiyon riskinden dolayı da,lutfen dikkat!

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin canım :) hep bi 28 olsak diyorduk şimdi şükür 38i bekliyoruz:) inş. kuzular zamanında sağlıcakla gelir

Asos canım geçmiş olsun.Hastanede olman daha iyi.İçin daha rahat eder.İnşallah en kısa zamanda kasılmaların biter ve evine dönersin.Dualarım seninle canım.

Umarım diğer arkadaşlarım iyidir.Dün çıkmadım dışarı.Niyeti iyi bozmuştum ama dur dedim kendi kendime başına iş açma.Doktorum ayağa çok kalkma demişti.Zaruri durumlar dışında kalkmıyorum.

Bu arada göğüs ucu etrafında ,sağ tarafta kırmızı benekler var.Sivrisinek ısırmış,hafif kızarmış ve kabarmış gibi.Sanki bir arkadaş daha böyle bir şeyden bahsetmişti.Tam hatırlayamadım.Onunki geçti mi acaba?Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı?

gecmeyen mıde bulantılarım dan çokkkkkkk muzdarıbım

dun 5 kez bugün ise şimdilik 4 kez çıkardım dr aradım ne yapılacaksa yapın artık vede yalan konuşarak antıbıyotik versın dıye

idrarımda yanma var ne yapayım dedim gel bakalım dedı esım sehır dışında telefondan yazdırım bir ilaç alayım şimdilik dedım

augmentın adında 1 mg antıbıyotık verdı kusmam içinde ılaçlarını içmeye devam yaaaaaaaaaaaaaaaa içiyorumda değişen bırşey yok ki

bakalım esım ne zaman gıdelım derse o zaman gıderız artık

dua edin bana cok sık kasilmam oldu yine 1saat 15 dk boyunca hic gecmedi heemen arada magnezyum ictim kesti sukur okadar uzun surmesi normalmi bilirsiniz siz 10 dk da bir 5 dk da bir hep kasilma halindeydim o sure boyunca dua edin lutfen

canım sadece magnezyum mu içiyorsun.endol veya nidilat vs almıyormusun kasılma olunca
allah yardımcın olsun rabbim bebeğini sana bağışlasın zamanında kucaklamayı nasip etsin

benim göğüs ucum kabuk bağlamıştı onu paylaştım ama...beneklere gelince meme başına yakınsa o kırmızılıklar kahverengiye dönüşebilir.bende öyle oldu kahvemsi minik benekler oldu önce sonra kahverengi kısmın yavaş yavaş büyüdüğünü farkettim

20 dk da bir nidilat yuklemesi yapiyolar sonra nst sonrada cigergelistirici igneyi vurucaklarmis cok degilmi nidilat akil verin ne olur

Canım ilk hamileliğimde mide bulantılarıyla benim de başım dertte idi.İki gün evde bir gün hastanede idim.Hiçbir şey yiyemiyor ve sürekli kusuyordum.Hatta kan geliyordu.Boğazım o derece tahriş olmuştu.En son doktorum zofer diye bir ilaç verdi.Kemoterapi alanlarda filan kullanılıyormuş.O ilaç çok iyi gelmişti.16.haftaya kadar da sürmüştü.Kabus gibiydi.Ne diyeyim Allah yardımcın olsun.İnşallah en kısa zamanda geçer:)

20 dk da bir nidilat yuklemesi yapiyolar sonra nst sonrada cigergelistirici igneyi vurucaklarmis cok degilmi nidilat akil verin ne olur

ben evde 2- 3 saatte bir 10 mg lık alıyorum yoğunlaşına.belki mg olarak daha az ama sık aralıklarla veriyorlardır

mumucum seni çok ii anlıyorum.aslında serum alsan ii olur çok kusuyorsan muhtemelen bulantıdan su bile içemiyorsundur bende öyleydim.serum hem seni halsizlikten korur hemde vücudunun su ihtiyacını karşılar
eşin de yokmuş şuan yanlız mı kalıyorsun nezamn gelecek eşin
allah yardımcın olsun cnm

abmaya yazdıklarını bazen okuyordum eskiden de.yaşadıkların çok zor,allahım bi dahakinde mutlu sona ulaştırsın seni.MTHFR A1298 heterozigot nası bişimiş anlamadım.neden kaynaklanıyor?önemsemediklerine göre sorun olmaz o zaman.
yazdıkların benim durumuma benziyor sanki.benim de rahim boyu uzundu,şanslısın demişti dr.hamilelikte de normaldi ama açılma vardı.açılmanın nedeni belirlenemedi.keşke dikiş atsalardı,ilk gebelik diye risk aldı dr bence.benim de mrk ettiğim şu:rahim boyu uzun ama rahim ağzı açılması varsa dikiş atıyorlar mı yine de?çünkü ben dr.a gittim,şu an bile biraz açık,gevşek dedi.dikiş şart bi dahakine dedi.
benim de göğsüm de kist var,10 yıldır var.hamilelikte de progesteron kullanıyordum,hiçbişi olmadı.emzirmek belki iyi gelir diye aldırmamıştım önceden.çünkü aldırınca ara ara yeri sızlıyormuş.6 ayda 1 kontrol gerek şimdilik.ama hamilelikte o ilaçlar zarar verir mi bilemiyorum,bunu dr.a bi sormak lazım.
bu arada 3 ay normal.çünkü normal doğumdu dimi seninki?benim dr 6 ay yeter demişti,dikiş yerleri de çok iyi kaynamış dedi ama yine de 8-10 ay beklemen daha iyi olur dedi.ama ben sezeryan olduğum için 6 ay.bi de dr senin bebeğin tam büyümemişti,çok süreye gerek yok demişti.hani öyle 2 yıl gibi falan.(ben 2yıl bekle diyosunuz normalde deyince.) seninki 20 haftalık olduğu için çok beklemen gerekmez o zaman.için rahat olsun bu konuda bence.çünkü ben 3 ayrı dr.a danıştım,takmıştım bu 6 ay olayına,hepsi de aynı şeyi söyledi.arda lembetin katıldığı programda da izlemiştim,o da iki doğum arasında 1-1,5 yıl yeterli demişti.tabi başka sorunlar yoksa.

old
dün bende kan kustum çok korktum boğazım tahriş oldu sesım kısıldı

o ilaçı en son care vereceğini söyledı dr en son care ne zaman bılmıyorum

geçte olsa bu gece gelir eşim su içmek istıyorum artık ama içtığim gıbı çıkarıyorum

Asos cnm bana da 25 haftada yarim saatligine 3 tane vermislerdi sonrada 6 saatte bir verdiler sonrada kestiler bide fizyolojik serum taktilar

evet benim normal doğum oldu öğlen 12den akşam 9 buçuğa kadar sancı çektim ve normal oldu. Belki o nedenle doktorum 2 adet yeterli dedi ama başka doktorlar 3 ayı geçir dedi.
Birde benim akrabam var kız 2 kere erken doğum yaptı şimdi 3.ye hamile her bir bebek arasında sadece 2 şer ay beklemiş. ve 12. haftada ona da dikiş attılar ve şuan 35 haftalık, ayrıca hiç bir ilaç kullanmadı serklaja rağmen sadece idrar yolları enfeksiyonu için kullandı. İnş bizlerde sadece dikişle yetinenlerden oluruz çünkü genel cerrahlar göğsümdenkilerden dolayı progesterondan çok korkuttular.
Bu arada Assos arkadaşa ve bebeğine Allah acil şifa verir inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…