• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Çok teşekkür ederim inşallah sıkıntısız biz de atlatırız tüm sürecleri 🙏
Insallah, hepimizin yolu aynı değil. Kimi kolaylıkla anlatıyor kimi de bizim.gibi mesaketle. Sonu iyi olsun inşallah
Simdi 2 yaşında bicirik.bir oğlum var. Oysa ne kadar uzak geliyordu ama nasipse verdiysem yaradan bu sağlık işlemleri araci sadece, bize düzeni yapıp bekliyoruz

Insallah, hepimizin yolu aynı değil. Kimi kolaylıkla anlatıyor kimi de bizim.gibi mesaketle. Sonu iyi olsun inşallah
Simdi 2 yaşında bicirik.bir oğlum var. Oysa ne kadar uzak geliyordu ama nasipse verdiysem yaradan bu sağlık işlemleri araci sadece, bize düzeni yapıp bekliyoruz
Aminnn, İnşallah bana da sizin gibi yazmak nasip olur. Herseyın hayırlısı Allah'ın dediği oluyor işin sonunda zaten. Operasyonu geçirdim, şükür bir sıkıntım da şuanlık yok buradan sonrası Allah'a kaldı artık 🥲

Aminnn, İnşallah bana da sizin gibi yazmak nasip olur. Herseyın hayırlısı Allah'ın dediği oluyor işin sonunda zaten. Operasyonu geçirdim, şükür bir sıkıntım da şuanlık yok buradan sonrası Allah'a kaldı artık 🥲
İlk adım attin sonu da güzel olsun 8nsallah

Çok sıkıntılı bir sürecin ardından yavrumu kucağıma aldım rahim ağzı yetmezligi gebelik boyunca sıkıntılı bir süreç endişeler kaygılar korkular ama Rabbime şükürler olsun şuan yanımda mis gibi kokan yavrumla birlikte uyuyoruz kormayin dikiş tutuyor sona ulaştığım için çok mutluyum gerçekten zahmetsiz rahmet olmazmış

Merhaba kızlar tecrübelerinizden yararlanarak birşeyler sormak istiyorum. Benim daha önce 2 kaybım var ama ikiside kalp durması sonucu oldu rahim boyuyla ilgili değil biri 9 haftalık diğeri 17 haftalık. Şuan yeniden hamileyim. 14. Haftada rutin komtrolde rahim boyum 33 mm olarak ölçüldü. Zaten o zamandan beri de yatıyorum. Duş lavabo yemek harici kalkmıyorum. Günde bir de vajinal olsrak progestan fitil kullanıyorum. Geçtiğimiz hafta gittiğimde yani 20. Haftamda 30 mm olarak ölçüldü rahim boyu. Bu ara içerisinde 2 hafta progestan fitili vajinal alamamıştım mantar tedavisi için fitil kullandığım için ara ver demişti ağızdan almıştım progestanı. Acaba o mu 3 mm düşmesine sebep oldu diye düşündüm açıkçası. Neyse haftaya detaylı ultrason randevum var pernatoloji uzmanına gidicem. Doktorum durumu anlat eğer dikiş atmamızı önerirse atarız dedi. Ama bu boyla dikiş atılmadan 38. Haftayı gördüğüm hastalarım çok oldu dedi. Ben tedirginim diye sırf diğer doktorun tecrübesine de güvenerek durumunu anlat dedi. Dikiş atmanın da kendi başına yan etkileri var tabi. Ay bilemiyorum kararsız kaldım ısrarla attırmalı mıyım. Yoksa yatarak bu şekilde devam mı etmeliyim. Tabi kısalma olmadıysa. Çok uzun oldu kusura bakmayın.

Merhaba kızlar tecrübelerinizden yararlanarak birşeyler sormak istiyorum. Benim daha önce 2 kaybım var ama ikiside kalp durması sonucu oldu rahim boyuyla ilgili değil biri 9 haftalık diğeri 17 haftalık. Şuan yeniden hamileyim. 14. Haftada rutin komtrolde rahim boyum 33 mm olarak ölçüldü. Zaten o zamandan beri de yatıyorum. Duş lavabo yemek harici kalkmıyorum. Günde bir de vajinal olsrak progestan fitil kullanıyorum. Geçtiğimiz hafta gittiğimde yani 20. Haftamda 30 mm olarak ölçüldü rahim boyu. Bu ara içerisinde 2 hafta progestan fitili vajinal alamamıştım mantar tedavisi için fitil kullandığım için ara ver demişti ağızdan almıştım progestanı. Acaba o mu 3 mm düşmesine sebep oldu diye düşündüm açıkçası. Neyse haftaya detaylı ultrason randevum var pernatoloji uzmanına gidicem. Doktorum durumu anlat eğer dikiş atmamızı önerirse atarız dedi. Ama bu boyla dikiş atılmadan 38. Haftayı gördüğüm hastalarım çok oldu dedi. Ben tedirginim diye sırf diğer doktorun tecrübesine de güvenerek durumunu anlat dedi. Dikiş atmanın da kendi başına yan etkileri var tabi. Ay bilemiyorum kararsız kaldım ısrarla attırmalı mıyım. Yoksa yatarak bu şekilde devam mı etmeliyim. Tabi kısalma olmadıysa. Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Cok gecmis olsun. Rabbim saglikli sıhhatli kucaginiza versin insallah.
Cok kisa degil. Benim 23 haftada 14 mm di. Dikis atilmadi ama yatarak devam ettim.34 haftada normal dogum yapmistim. Simdi 5 yasinda. Elhamdülillah

Hiç bilmiyorum ben kasılma yaşamadım, bende sorarak öğreniyorum onu. İlk hamileliğimde Göbek etrafına batma şeklinde olmuştu ona da kasılma dendi, bebeğin bir noktaya toplanıp, anneyi nefessiz bırakmasıymış hemen geçmiyormuş.
Günlerimizde aynıymış, 36ları görürüz inşallah ikiz gebeliklerde de var son haftalara kadar bekleyen.
Merhabalar kaç haftaya kadar bekledinşz tedaviyle kaç haftalık dogum oldu acaba

Çok teşekkür ederim. 🙏🏻
Merhabalar bende ikiz gebeyim 28 haftalık dün tesDüfen nst de sancım cıktı ve ultrasyonda serviks 29 mm düşmüş erken dogum riskşnden yatırdı bir sürğ ilaç tedavisine baslandı özel hastane dpguöa kadar yatıs olacak demiliyor bu sekilde olupta 35. Haftaları görebilen varmı acaba

Merhabalar bende ikiz gebeyim 28 haftalık dün tesDüfen nst de sancım cıktı ve ultrasyonda serviks 29 mm düşmüş erken dogum riskşnden yatırdı bir sürğ ilaç tedavisine baslandı özel hastane dpguöa kadar yatıs olacak demiliyor bu sekilde olupta 35. Haftaları görebilen varmı acaba
Merhaba geçmiş olsun, ben henüz 21 haftalık hamileyim benimde 30-33 mm arası çıkıyo uzunluk. O yüzden bişe diyemicem. İnşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza ama bana çok da kısa gelmedi sancıdan dolayı yatışmışlardır. Onu da ilaçla geçirirler. Çoğu kişi yaşıyo sanırım bu durumu.

Çok geçmiş olsun bence dikiş atılmalı eğer doktor dikiş atılsın diyorsa aksi halde daha büyük risk erken doğum için

Çok geçmiş olsun bence dikiş atılmalı eğer doktor dikiş atılsın diyorsa aksi halde daha büyük risk erken doğum için
Dün perinatolog doktoruna gittim detaylı için. Diğer doktorumda gerek görmemişti. Bu doktorda gerek görmedi. Herhangi bir hunileşme ve açıklık yok. Şuan 33 mm ölçtü. Bu boy iyi dedi. Sadece kısalık önemli değil yanlarındaki etkenlerde önemli dedi. Bakalım şimdilik böyle devam. İnşallah sağlıkla atlatırız🙏🏻

Hanımlar 10. Hafta için 35 mm uzunluk nasıl sizce? Bu uzunlukta olup gebeliğin ilerleyen zamanlarında serklaj yaptıran var mı?

Back