Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım Hataydaki dr me mesaj yazdım daha cevap yazmamış... Peki sen ne yapacaksın?

Canım koskoca prof ve bu konularda deneyimi çok Narmikin de dr siydi o kötü dr ye gitmez. Sen bilirsin ama bence al.

Tutarım canım... Yatıp yuvarlanıyorum ben, sen ne yapıyorsun?

chnb
bu arada 170 le konuştum şimdi,adam diyor ki sgk onayı istenir ama siz bunu kurumunzla konuşmalısınız her kurum onay istemeyebiliyor ve bence meb de istemiyor,olmazsa birazdan ilçe mem i de ararım

Şimdi benim ameliyat üzerinden zaman geçti olmaz sanırım.

Canım ben raporumu Göztepe medicalparktan almıştım, ayrıca medipolde verebiliyor...sgk'ya onaylatma ısı istanbulda kabus gibi bir süreç ben direkt sgk'yla anlaşmalı özelden al derim...

Ben de sgk lı hastaneden alacağım bakalım Hataydaki dr m ne yazacak?

paşa Allah seni iyi etsin.... inşallah dediğin gibi çıkar işi bitirirsin en kısa zamanda güldürdün beni Allah ta seni güldürsün...

namık demir için kent hastanesini aradım,1 ya da 1,5 ay sonrasına randevu verebilirim dedi o zamana kadar kim öle kim sağ kala yaaa:18:

namık demir için kent hastanesini aradım,1 ya da 1,5 ay sonrasına randevu verebilirim dedi o zamana kadar kim öle kim sağ kala yaaa:18:

Bir ay sonraya alsaydın ve deseydin arada iptal eden olursa beni arayın deseydin:)) Epey yoğunmuş dr...

canim tam olarak hatirlamiyorum kacinci haftada yukari ciktigini ama 23=24 ten sonra gibi geliyor
dedigin gibi ben de hep dinlenerek gececek mi diye yoklayarak kontorl ettim ve genelde de dinlenerek geciyordu kasilmalarda diniyodu
demek ki biraz da kendimizi yordugumuz icin oluyor bunlar ama yirmadan da olmuyor yalniz mi ilgileniyorsun kuzunla yardim edenin var mi

canim benim kizim geecek diye degil korkum aci da degil insan korkuyor iste yada heyecan diyelim
hic tanimadigin insanlara emanet ediyorsun kendini de evladini da korkutuyor insani azcik
ama dogum sirasinda aklima gelir bak yazdiklarin pasam olsaydi simdi nasil bir avazda hallederdi diye gc alirim belki senden
arkadasim Allah sana da en dogru zamanda nasip etsin insallah Allah sadece guzel seyler yasatsin sana bundan sonra

haklisin canim beni zaten cok tedirgin ediyor o durum ve yakin zamanda dusunmuyordum,ustelik 2006 da konizasyon oldugumda sanki rahim agzi kolayca yeniden kanser evresine gelecek saniliyordu yani bunyem cok cabuk kansere cevirebilir diye dusunuluyordu cunku cok kisa surede cok ileri boyutta bir yara yapmisti rahim agzi virusu bende haliyle de hep tetikte durmak gerek demisti doktor
ama sukur o zamandan beri butun smearlerim cok iyi cikiyor ve bir sikinti yok
ben de dusunmuyorum canim oyle bir sey simdilik Allah korusun gerek de kalmasin insallah

Allah korusun Allah yazmasın canım ama bildiğim kadarıyla öyle kötü birşey olsa bile sadece rahimağzını alıyorlar rahmin hepsni değil tabi kolayına kaçıp hepsini alan da var,yakın bir zamanda tv de rahimağzı kanseriyle ilgili bir program izlemiştim ondan yazıyorum :) kadının bri aradı doktoru anlattığım gibi doktor aman ha dedi aldırmayın işte vs sonra da rahim ağzınızın alınması yeterli gelecektir falan dedi genelde almak istemiyorlar genç kadınlarda,ama tbiki Allah mecbur bırakmasın sağlık versin

Son düzenleme:
Bir ay sonraya alsaydın ve deseydin arada iptal eden olursa beni arayın deseydin:)) Epey yoğunmuş dr...

ben bugün bi kendi dr me gideyim de sonra alayım randevuyu dedim nasılsa uzak vakte veriyor kadın uyardı zaten yalnız doktorumuz çok yoğundur falan diye

evet dinlenince geçiyor ama oturup kalkınca hemen o baskı hissi geliyor ama kasılma ve sertleşme yok şükür..kızıma yanlız bakıyorum canım, kayınvalidemlerle aynı binadayız ama onlar köydeler kurban bayramından öncede gelmezler, annem geçen sefer bakıyordu artık oda bıktı herhalde herşeyden şikayet ediyor yoruldum falan diye tamam oda halkı tansiyonu şekeri var ama geçen sefer oayınvalidemlerin ilgilenmemesi benimle herşey benim üstüme kaldı düşüncesizler falan diye şikayetlenince benimde zoruma gidiyor, şimdi geliyimi falan diyor ama ben çok mecbur kalmadıkça çağırmıyorum zoruma gidiyor annemde olsa insanlardan laf duymak, yük olmak, kendi başımın çaresine bakmaya çalışıyorum, eşim akşam biraz yardımcı olup akşamları ilgilenmeye çalışıyor kızımla uyutuyor oynuyor falan bende o arada ve gece günün yorgunluğunu atmaya çalışıyorum işte canım..

o da değişti,artık 5 yılını dolduran memur mazeretsiz aylıksız izne çıkabilir :)

e bu daha güzelmiş

ben bu konuları daha hiç konuşmadım arda beyle
eğer alışabilirisin derse çalışırım
en kötü 40 günlük rapor hakkımı kendimi kötü hissettikçe ara ara kullanırım
zaten ocakta hepsi sıfırlanacak yeni hak kazanacağım rapor için

senin rapor hakların doldu mu?
9 hafta sonra doğum izni hakkın var zaten

ben bugün bi kendi dr me gideyim de sonra alayım randevuyu dedim nasılsa uzak vakte veriyor kadın uyardı zaten yalnız doktorumuz çok yoğundur falan diye

cnm fuat akercanı düşünmez misin?
hem perinatolog o

Merhabalar
Yazını okuyunca kendimi gördüm seni çok iyi anlıyorum benim kayınvalidem vefat etmiş annemde seker hastası. Gecen sefer 62 gün hastanede yattım herseyim yatakta yaptık kız kardes ablada olmayınca Allah razı olsun hep esim baktı prameture bebeğim oldu yine esim ve ben vardık gerçi annem bir bayan ayarlamıştı ama o sadece ev isleri yapıyordu ben destek alacağım sıkıştığında bu böyle doğru değilim diyeceğim maneviyat aradım simdi yine hamileyim ve yine aynı risklerim var annem hemen ben de iyi değilim birini bul dedi gücüme gitti. Artık tek sorun benim yatman da değil bu sene birinci sınıfa gidecek birde oğlum var. Ben evde yalnız yatıyorum oğlum mecburen yaz okuluna gidiyor. Eşimde bir ayda sekiz kilo verdi alışık değil ki simdi bütün yük onun üstünde Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

ne yapayım bebem evi dip köşe temizledim ütü yaptım muftagı topla etrafı topla namazı kıl anca geldim iftarada birşey kalmadı inan seni her gün gördügümde şükrediyorum bak ne de güzel gidiyor haftalarım rabbim naarlardan saklasın seni ve oglumu eşime geçen diyorumki kızlar arada beye gidiyoya herkez erkek olunca ahmet arda koyuyor diyorum adamı gülme aldı edim erkek olursa bizdemi koysak demezmi ahmet arda nüfüs patlaması olucek nüfus daireleri diyeceklermiş allah allah bu isimde herhalde moda oldu herkez koyuyo ben bile düşünebilrim belkim
paşa Allah seni iyi etsin.... inşallah dediğin gibi çıkar işi bitirirsin en kısa zamanda güldürdün beni Allah ta seni güldürsün...
canım yalanmı ama öyle olmuyomuinan 9 ayına bile razıyım saatlerce çekiyosun acısını sonra dogum ediyosun kokosunu içine çekiyosun öpüyosun meme veriyosun içinden diyorsun allahım bu benimmi sonra sevenlerin geliyor bu sefer üzüntüden degilde sevinçten senle aglıyolar başardım diyorsun bana yapma diyenler sakat diyenler utanıcak ozaman ben daha unutmadım oglum sen bu karıyı al anasının evine yolla sana dogurgan bir karı alalım bu bebegi bile tutmasını bilemiyo o lafı zamanı gelsin işşallah sokucam o dedigim kişiye zamanı varben şahsen korkardım allah varama ilerisini düşününde canoımmı acıcak acısın sancıdan altımmı kesilicek kesilsin nasıl olsa dikilir olur ama evladını okadar acıya ragmen dogurupta eline alamam çok zor ben sana birşey anlatıyımmı bak şimdiye kadar kimseye anlatmadım eşimle ben biliyos kızımın ölücegi bir gün önceydi dediydim eşime ömürümü alıcam kucagıma düşün gözünün önünne getir ellerimi uzattım bebek varmış gibi sonra kendime dogur çektim sanki ömürüm kocagımdaymış gibi eşimde karşımda hayaller kurduk eşime canım haftası geliyor ne yapıcam ya yavrum giderse ben ne yaparım dedim oda işşallah bu sefer kucagımıza alıcez dedi ben buna inanıyorum dedi inan ikimizide aklının ucundan geçmedi ömürümü kaybedicegim pazar günü zaten akıntıyle kalkım sonrası malum hastaneye gittik bana bebegin bacagı gelmiş rahim 2 cm açılmış deyince doktor eşime dogru gitti buda gidicek nasıl tepiniyorum hastanede doktor kolumdan tuttu tanıyo yapma paşa sende bizde elimizden geleni yaptık dedi ellerimi kaldırdım allahım ne olur bunu ban bagıışla dedim sonrası malum dogum ettim sabaha kadar elim karnımda uyumadım deli gibi koridorları gezdim eve geldim eşim herşeyi kaldırmış garip ama bir şeyi unutmuş ömürümün kumbarası aldım sarıldım agladım kızıma para biriktirdiydim ama ben bu paralarla yavruma hediye alıcaktım ama ben dedim agladım eşim sesime odaya geldi yapma paş adedi dedim yalan söyledin ban hani bu durucaktı beni neden kandırdın deidm oda aglayan gözle yapma paşa ne olur dayanamıyorum senin aglamana dedi sonra yere çöktüm elimden alamadı kumbarayı allahım ben ne ünah işledim sana dedim aglamaya başladım okadar kendimi kaybetmişimki eşimin bir selavat getirdigini biliyorum elelrimi açtım kendime çektim ben şimdi ömürümü alamıcakmıyım kucagıma dedim sonrası malum sinir krizi eşim dediki şurunu kaybettin çok korktum dedi tek hatırladıgım beni sirkeledigi ve tokat attıgı kendime geliyim diye okadar sert vurmuşki inan çenemi 1 hafta hissetmedim görende derki kocası dövdü morarmış suratı derdi bilemezdilerki eşim vurdu allahım ne olur paşama birşey olmasın paşa paşa dedi sonrası malum düşüp bayılmışım kollarında kimse bilmez bu olayı demedim isyana girermi bence girmez nedeni ruh halim degişikti anam babam yanımda yoktu kimsem yoktu dogum ettim kaynanam evine gitti bir ben birde paşam vardı evde eşimde ne yapsın ekmek parası çalıştı durdu kardeşimin dügünü oldu millet diyor neden aglıyousn ah deidm babamda görseydi nerde ona aglıyorum benim burda ne işim var şuan ömürümkarnımda olması lazımdı benim yatakta yatmam lazımdı dedim dedim agladım ama şunu anladımki aglamak bile hiç birşey geri getirmiyomuş evlatlarımı özlemedimi özledim ama güçlü olmam lazımki diger yavrularıma saglıklı bakıyım ben şimdi bile diyorum allahım canımı acıtma beni bir daha evladımla sınama diyorum çünkü çok zor 9 aylık bebek dogurmadım ama 5 aylık dogurdum sancısı acısı helede eline alamamak o koyuyor insana allahım evlatlarımızı bize bagışlasın işşallah bir başka acıyı kaldırımı bilemem yüregim ama büyük konuşmuyum bir daha düşünmem
kız söz sen dogurunca de doktor amcalara ben gelri elini tutarım bu arada insan acıdan bagırı sende benim dedikelrim aklına geldikçe gülersin doktorda hasta kafayı yedi der güle oynaya çıkarırsın bebegi fenamıişşallah bizlerede nasip olur saglıklı bebeler senden istedigim bir kerede benim yerime kokla öp ben hissederim oldumu kardeşim

canım yakınd egilizki gelip bakayım yemegi kim yapıyo temizlik ütü:44::44::44:böyle yazıyosunuzya gözümün önüne kendim geliyo valalahi çok üzülüyorum kimsen yoksa özelime adresini ver haftada bir gelip temizlik yemek yapayım canım yabenim annemde 65 yaşında o haliyle baktı allah yardımcın olsun kaynana annenin yerini tutarmı sonra bakınca anan gelseydide baksaydı der olafta sana yeter yaşadım çünkü ben bunu

Arkadaslar bu haftam biraz zor gecti cuma san beri bugün dördüncü vajin al ultrason yapıldı bugünkü neden sora simdi oramda hafif hafif yanma var şimdide buna taktım kafayı doktor yat ama kendini dinlene diyor nasıl olacaksa su dikiş atıklarda artık Allah hepimizin yardımcısı olsun

Yaren, Metal canım Allah yardımcınız olsun benim de eşim ve görümceler bakıyor kendi annen de olsa bazen kırıyorlar bizi... İnşallah bu sefer daha rahat geçer...

Metal 1. sınıfta biz çok ama çok zorlandık herkes aralıkta okuma yazma işini çözdü benim oğlum çözemedi. Yaz bitti hala babası da ben de uğraşıyoruz artık sinirlerim çok bozuldu bu derdimin arasında43: İnan çok yıprandım artık... Desem ki akılla ilgili sorunu var değil niye hala tam kendi başına okuyamıyor valla yeni başlaysanlar çok küçükk olmasa 1 e tekrar göndereceğim çok canım sıkıldı(

kızlar beni her gören aaa burnun dudakların yüzün ne kadar şişmiş diyor
hakikaten de doğru
iyice çirkinleştim
hep derlerdi kız çocuk anneyi çirkinleştirir diye de inanmazdım
şimdi böyleyse son aylarda düşünemiyorum
var mı böyle olanlar
sofikacım sen de kız annesisin sende nedir durumlar

birde iştahım çok acık, gene 1 kilo almışım hemde 10 günde
nasıl olacak bu iş

Paşam sağ ol canım iyi dileklerin için Allah sana da nasip etsin canım...

amin işallah canım ya eşimde geç gelicekmiş eve yatmaya anca gelirim dedi ben bu kocamla ne yapıcam oruç oldugumdan kahvatı yapamıyorum keç gündür akşam yemegi birlikte yiyemiyorum ne olucek benim bu halim gene eve geç gelicek sıkıldım tek kalmaktan evde 4 duvara arasında ya

aglama bakıyım ne aglıyosunkilo yapıcak şeyler yeme meyve ye salata ye diyet şeyleri ye almazsın kilo bebem sana bazı meyveler yazardımda şimdi burda okadar hamiş var olmaztatlı tuzlu ve 3 beyazdan uzak dur okadar kilo almazsın sonra mavişimize ne dersin :18::18::18:

kizlar vajinamin icindeki agri dikistenmi diye dr gittim serum aldim sonra dr magnezyum ilaci yazdi ne icin kullaniyor agri icin dedi ama nebileyim ikindim dedim basur de yirtildi okadar dikis iyi dedi bakti simdi ilaci kullanmamda bisey olurmu daha once hic kullanmadim yardimm

durumumuz ayni insan kafayi yicek gibi oluyor cok iyi anliyorum esim gecede olunca hep yanliz oluyorum gunduz gece ertesi gun gelir yatar uyur rabbim bizlere evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsinde offf bi kafa dinleyeyim diyecegimiz zamanlar gelsin insallahhh

evet canim genelde sadece rahim agzni aliyorlar,benim rahim agzinin bir kismi alindi zaten insallah daha fazlasina gerek kalmaz
biz bu konusmalarai sakir hocayla yaparken daha cocugum yoktu ve rahmin alinmais gundeme geldi,cok uzulmustum cocugum olmayacak diye,ama sevdigim herkes esim dahil once sen dedi,saglik olsun dedi,bu benim moralim acisindan onemliydi
Allahima sukurler olsun bir kizim ve karnimda bir kizim daha var Allah bagislarsa

ilk hamileligimde annem bakti bana herseyimle ve ne bana ne de ona agir gelmedi,geldiyse bile lafi olmadi hic ama boyle ard arda hamilelikler olunca tekrar tekrar ayni bakimi istemek zor oluyor,sanirim biz de gereksiz alinganlik yapiyoruz,bende anneme kendim yapoarim kendim ederim havalarinda trip yapiyorum aramiz aciliyor,zor ama yaa,Allah yardimcimiz olsun

canim bunun altinda psikolojik nedenler olabilir,hic pedagoga falan danismayi dusundunuz mu
ailecek kolay seyler yasamiyorsunuz,etkilenmiyor gibi gorunse de oglunda bu durumlardan cok etkilendi muhtemelen bence bir psikolojik danisman yada pedagogla gorusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…