- 17 Eylül 2008
- 1.233
- 16
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.661
Merhabalar
Yazını okuyunca kendimi gördüm seni çok iyi anlıyorum benim kayınvalidem vefat etmiş annemde seker hastası. Gecen sefer 62 gün hastanede yattım herseyim yatakta yaptık kız kardes ablada olmayınca Allah razı olsun hep esim baktı prameture bebeğim oldu yine esim ve ben vardık gerçi annem bir bayan ayarlamıştı ama o sadece ev isleri yapıyordu ben destek alacağım sıkıştığında bu böyle doğru değilim diyeceğim maneviyat aradım simdi yine hamileyim ve yine aynı risklerim var annem hemen ben de iyi değilim birini bul dedi gücüme gitti. Artık tek sorun benim yatman da değil bu sene birinci sınıfa gidecek birde oğlum var. Ben evde yalnız yatıyorum oğlum mecburen yaz okuluna gidiyor. Eşimde bir ayda sekiz kilo verdi alışık değil ki simdi bütün yük onun üstünde Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Chnb cim şekerin güzel çıkmış sevindim canım.Oğlun içinde çok kafana takmamaya çalış.Ve sofikanın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum..Fazla üstüne düşme bencede.Çocuk bir kendine gelsin arkadaşım.Allahın izniyle okumayı söker merak etme.İçini ferah tut sen.
Duyaydın da inşallah iyi sonuçlarla gelir.diğer arkadaşlarım okuduğum kadarıyla herkes iyi.Allahın izniyle bundan sonrasıda iyi olacak..
Sağ ol Badeciğim takmamak lazım ben de yapı olarak mükemmeliyetçiyim oğlak burcuyum takıntılı ve genelde daha çok karamsar bir yapım var... Ama dediğin gibi takmamak lazım... Sen bayram sonrası gidecektin karar verdin mi?
Yarenciğim canım Allah yardımcın olsun inşallah senin de Sofika gibi bu hamileliğin daha rahat geçer. Kızın küçük anlamaması doğal. Görümcenler filan yok mu arada kızını alıp ilgilenseler...
varda yok canım malesef onlarda benden medet umuyor, eltim var çalışıyor ramazanda bir ay izinliydi köye gitti, üç haftadır eşine ben bakıyorum işten geliyor yemeği benim üstüme..kaynanamda köyde bayramdan önce gelmez, gelsede hain görümcem baktırmaz zaten bir işime el atsın kıyametler koparır dövüşür hepsiyle, geçen sefer arada annem eve geçince babamın işleri için falan kaynanam aşağı çağırıyordu yemeğe sofraya bile oturmuyordu, orda yiyoruz diye bir kerede diyoki kaynanama çalış çalış gelinler sana bakıcağına sen onlara bak..böyle insanlardan ne beklersin daha..
evet canim genelde sadece rahim agzni aliyorlar,benim rahim agzinin bir kismi alindi zaten insallah daha fazlasina gerek kalmaz
biz bu konusmalarai sakir hocayla yaparken daha cocugum yoktu ve rahmin alinmais gundeme geldi,cok uzulmustum cocugum olmayacak diye,ama sevdigim herkes esim dahil once sen dedi,saglik olsun dedi,bu benim moralim acisindan onemliydi
Allahima sukurler olsun bir kizim ve karnimda bir kizim daha var Allah bagislarsa
ilk hamileligimde annem bakti bana herseyimle ve ne bana ne de ona agir gelmedi,geldiyse bile lafi olmadi hic ama boyle ard arda hamilelikler olunca tekrar tekrar ayni bakimi istemek zor oluyor,sanirim biz de gereksiz alinganlik yapiyoruz,bende anneme kendim yapoarim kendim ederim havalarinda trip yapiyorum aramiz aciliyor,zor ama yaa,Allah yardimcimiz olsun
canim bunun altinda psikolojik nedenler olabilir,hic pedagoga falan danismayi dusundunuz mu
ailecek kolay seyler yasamiyorsunuz,etkilenmiyor gibi gorunse de oglunda bu durumlardan cok etkilendi muhtemelen bence bir psikolojik danisman yada pedagogla gorusun
Arkadaslar
bugun yazilanlarin bir kismi icimi o kadar acittiki.
insanin kendi canindan bile olsa birilerine muhtac olmasi o kadar zorki.yasadiklarim aklima geldi ister istemez.
Inaninki her dr gidisimde ilk duymak istedigim soz kendini idare edecek kadar ayakta durabilirsin sozuydu ama her seferinde yikildim.
Benim kayinvalidem yok.iki gorumcem evli biri calisiyor.cocuklarida var ne kadar destek olabilirlerki.
sagolsun annem ve kardesim destek oldular ana.
Her tedavi oncesi cekinerek soyledim dr gidecegimi.benim planli oldugu icin.
Belki psikolojik olarak bu aralar dondurucuya hazir pisirilebilecek sebzeler hazirliyorum.eger rabbim hamile kalmayi nasip ederse kolaylik olsun diye.
Insanlar bunun bile farkinda degil kitlik cikarsa sendeyiz diyorlar gulup geciyorum.
Bu kez kimseye soylemeyi djsunmuyorum hele bir pozitif sonuc alayim.
belki bizde gereginden fazla alingan oluyoruz ama toplamda kac ayki idare ediverseler.yasadigimiz korkulari ve endiseleri bir bilseler.hallerine sukrederler ama.damdan dusen misali yasamak gerekiyor.karsidan bakmakla anlasilmiyor.
Ama ben gonulden inaniyorumki hepimiz bu zorlu gunleri beebegimizi ilk kucagimiza aldigimiz gun unutucaz.ara ara hatirliyacagimiz buruk bir ani olarak kalicak.
sanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem:14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum
Canım doktoruna bahsett bu yaptığın hareketleri sancılarım bu yüzden olurmu diye bendede rahimde batmalar oluyoramin canım, sen yine bana öe daha iyisin, oğlun büyümüş bayağı kendi tuvaletini falan yapar, yemeğini önüne koysan yer, benim kızım daha 18 aylık altı bezli, yemeğini yiyemiyor, tuvaletini söyliyemiyor, yoruldum kızım desen seni anlamıyor, sürekli ilgi bekliyor, akşama kadar peşinde geziyorum, bir yere çarpıp düşecek, başına bir kaza gelir diye evin içinde bile önceki gebeliğimde ayda bir dışarı çıkıyordum, şimdi kızım durmuyor diye her gün dört kat aşağı inip çıkıyorum, parka götürüyorum, yemekti, evdi, çamaşırdı hep bana bakıyor sağolsun eşimde hiçbirşey beceremez, kızımla oynar, uyutur ama altını bile değişmeyi beceremez..işimiz zor yani, Allah yardımcımız olsun..geçen sefer annem altı ay bende kaldı her işimi yaptı evde yemeğimi benim şükür bakılacak gibi bir durumum yoktu evde gezinip istirahat ettim, elimi sıcak sudan soğuk suya koymadı Allah razı olsun hakkını ödiyemem ama hala şikayet ediyor o kadar şunu bunu yaptımda kaynananlar, kocan bir Allah razı olsun deyip teşekkür etmediler, yada birşey olsa onlar öncelikli oluyor bizi kimse birşey yerine koymuyor, bu sözler benim çok zoruma gidiyor, elden ne bekliyceksinki dimi ama kim kimin kıymetini bilir, onada desen derki kızına baktın banamı baktın diycek, kime ne diyceksin, söyleniyorsun ama kim duyuyor onun kulağına gitmiyor, umrunda da değil, söylenip kendini üzüyosun beni üzüyosun..
Canım daha haftan erken bence hemen başka bı doktor bul zaman kaybetme biz bu bebekleri kolay bulmadık biz tedbirimizi alalım gerisi Allahtansanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem:14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum
sanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem:14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum
chnb canim hic uzmeyeceksin kendini,onunde sonunda okuyacak bu cocuk ,isterse seneye okusun ne olmus ki ne kaciracak hayattan
ama ailede okumamasi huzursuzluga neden oldu diye o cok derin yaralar alip hayati boyunca unutmayabilir
bir de soyle dusun su anda karnindaki bebegin dogacak saglikla buyuyecek ama yasitlarindan gec okumayi sokecek deseler uzulur musun,bence uzulmezsin.sımdı de uzulme ve sukret kı oglun cok saglıklı ve akıllı.Varsın okumasın yahu,belkı sen bu kadar umursamasan coktan da cozecekti cocuk ama bu kadar buyutulunce gozunde buyuttu o da.Sen ogretmensin esin de akademisyen ve haliyle oglunuzdan beklentiniz cok buyuk,ama daha simdiden ilk tokezlemesinde sizin tavrınız bu olursa ilerde daha kimbilir ne sendelemeleri olacak o zaman ne olur.Canım benim hic uzmeyeceksin kendini ve rahat olmayı ogreneceksin,ıkı tane oglanla zaten biraz daha rahat davranmaya mecbur olacaksın yakında :)
Arkadaslar
bugun yazilanlarin bir kismi icimi o kadar acittiki.
insanin kendi canindan bile olsa birilerine muhtac olmasi o kadar zorki.yasadiklarim aklima geldi ister istemez.
Inaninki her dr gidisimde ilk duymak istedigim soz kendini idare edecek kadar ayakta durabilirsin sozuydu ama her seferinde yikildim.
Benim kayinvalidem yok.iki gorumcem evli biri calisiyor.cocuklarida var ne kadar destek olabilirlerki.
sagolsun annem ve kardesim destek oldular ana.
Her tedavi oncesi cekinerek soyledim dr gidecegimi.benim planli oldugu icin.
Belki psikolojik olarak bu aralar dondurucuya hazir pisirilebilecek sebzeler hazirliyorum.eger rabbim hamile kalmayi nasip ederse kolaylik olsun diye.
Insanlar bunun bile farkinda degil kitlik cikarsa sendeyiz diyorlar gulup geciyorum.
Bu kez kimseye soylemeyi djsunmuyorum hele bir pozitif sonuc alayim.
belki bizde gereginden fazla alingan oluyoruz ama toplamda kac ayki idare ediverseler.yasadigimiz korkulari ve endiseleri bir bilseler.hallerine sukrederler ama.damdan dusen misali yasamak gerekiyor.karsidan bakmakla anlasilmiyor.
Ama ben gonulden inaniyorumki hepimiz bu zorlu gunleri beebegimizi ilk kucagimiza aldigimiz gun unutucaz.ara ara hatirliyacagimiz buruk bir ani olarak kalicak.
Canım doktoruna bahsett bu yaptığın hareketleri sancılarım bu yüzden olurmu diye bendede rahimde batmalar oluyor
Ben fazla kalkmıyorum ayag senin isin zor kullaklarini tikayip annenden tekrar yardım istesen en azından su riskli haftaları atlatana kadar
paşam canım benim ya öyle iyi yüreklisinki burda herkese destek oluyorsun varlığınla, söylemen bile gelmiş kadar oluyor zaten, benide hastanedeyken aradın Allah sanada en kısa zamanda meleğini gönderecek..Rabbim herkesin gönlüne göre verir, sanada vericek inşallah tez vakitte..
chnbcim sende görümcelerden yana şanslısın yine sana evini açmışlar kaç aydır ilgileniyorlar, benim bekar görümcem var kıskanç, gelin düşmanı fesatın teki, hastaneye yattım da iki gebeliğimdede ne bir telefon açtı, nede yalandan geçmiş olsun dedi, Allah bana da böyle nisanlar nasip etmiş işte ne yapayım..oğluşunuda kendinide üzme artık, bırak biraz geç okur belki ama böyle yaptıkça okuma hevesini iyice kaçırırsın, okuldan da soğur bu sefer, belki daha küçüktü okula adapte olamadı bundan sonraki seneler aklı erdikçe daha iyi çalışıp adapte olur hiç belli olmaz hideniskonun dediği gibi bir psikoloğla görüş istersen, belki dikkat eksikliği veya dikkatini toplayamama gibi bir problemi vardır..
kızlar bende bugün doktorumu aradım ama ulaşamadım çok yoğunmuş iki kez cebini sekreter açtı, bende cumartesi saat 6 ya randevu aldım, gideyim bir baksın bari kısalma falan mı var yoksa, zaten kafana takılan bir şey olursa kontrole erken gelirsin demişti, zaten bu sefer söyliycem, çok yorluyorum, dikişimde içime sinmedi zaten güvenmedim zaman zor geçiyor sanki 30lu haftalara kadar 15 de bir geleyim mi diycem..
hidenisko canım senle haftalar aynı sende de kasıklarında mesanende baskı veya ağrı hissi olyormu ya..belki haftamıza göre normaldir..
Canim ağzından yel alsın. Gönlünü ferah tut göreceksin bak ikimizde aynı haftadayiz ikimizde Allah'ın izniyle yavrularımızı kucağımıza alacağız. Daha çok başındasın olmadı başka doktora gidersin. Yapma Canim ya.
İnan hepimiz zaman zaman goktorlarimizdan şüphe ediyoruz mesela ben ist. Doktorum izmittede dikişini yaptırabilirdin deyince üzüldüm beni basindanmi atıyor diye İnan 8 gündür ağrım oldu koktum ya açıldı diye acil e gidip icap doktorlara göründüm simdi dünden beri vaji namda ağrı var bende kendime kızdım ne yaptım diye yarın burda dikiş atabilecek Semih bey e gideceğim 5 . Kontrol olacak.