- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.581
canım bende çok tedirginim inan. 13+4 de gidecem ölçüm için geç olmaz dimi..
gerçekten nasıl zormuş rabbim herkese yardım etsin..
canım ben malatyadayım doktorum denizhan deniz.
infertilite ile mücadele ederken pek çok doktor gezdim buranın en ünlü doktorlarına gittim hamile kalınca da içlerinde en çok güvendiğim bu doktordu
özelde ve her zaman telefonlada ulaşabileceğim çok samimi bir doktor.
aslında birde araştırmada profa gitmiştim
ama o olmadığı zamanlar asistanlatın elindeydim teelfonla ulaşabileceğim kadar samimi davranmıyordu.
bilgisine güveniyorum ama benimle ne kadr ilgilenebilr bir kanamam olsa kasılmam olsa nasıl ulaşabilirim beni rahatlatabilir mi emin değilim
o yüzden şimdilik bu doktordayım. inşalalh güvenimi boşa çıkarmaz..
sende yarın doktora git bakalım ne diyecek peser ile ilgili olarak.. bana hafta olarak en yakın hamile sensin burada.
seni takip ediyorum aslında.. benim kontrolüm 13 eylül daha çok var.
beni de listeye eklerseniz çok sevinirim bu arada..
doktorun arayı birazcık açmış,sen bir dahaki randevunu 2 haftadan uzun alma,sık ölçüm her zaman daha iydir.şuanda rahimağzı boyunda bir kısalma yoksa 13 eylül günü gittiğinde de birşey olmayacaktır,kısalma ciddi boyutta olmadığı sürece 2 haftada birşey olacağını sanmıyorum Allah'ın izniyle,ondan sonra da doktorundan daha sık randevu almanı öneririm,çok tedirgin olursan başka birisine görün ölçüm yaptır canım için rahatlar ancak anladığım kadarıyla şimdilik herşey yolunda inşallah da böyle gitsin.yine de seni ne telaşlandırmak isterim ne de fazla rahat davranmanı,kendini nasıl güvende hiseceksen öyle yap canım,tabiki de seni listeye eklerim bu arada şu vajinal peser kullanan arkadaşa mesaj attım özelden,cevabı gelir gelmez paylaşırım buradan
canım şimdilik hiç bir şikayetim olmadığı için doktorum gerk duymadı sanırım. ölçümü de 13. haftada yaparız dedi ama o hafta seminerde olacağı için maalesef 14. haftaya kaydı ölçümüm. ama tedirgin olma ölçeriz sıkıntı olursa hemen o hafta müdahale ederiz zaten dedi. ama ondan sonra kesinlikle daha kısa aralıklarla alacağım randevuyu.
kalbim ağzımda bekliyorum inan. zaten gerek yok falan derse hemen soluğu başka doktorlarda alacağım. birkaç doktora sormadan asla rahat etmez içim.
sen bu haftalara gelinceye kadar şikayetlerin oldu mu acaba. yani akıntı sancı vs..
benim akıntılarım hamilelik öncesine göre arttı. o da hamileliktendir diye rahatım. bazen hiç olmıyor bazen su gibi hafif krem rengi. normaldir bunlar dimi..
kahverengi pembemsi bişi yok çünkü.. inşalalh arkadaş da cevap yazar bizim de aklımmızda soru işareti kalmaz böylece..
canım aynı tas aynı hamam kaçamaklar oldu tabe ne yapayım bayram bir kere geliyorsizler nasılınız kızlar ne var ne yok ben aynı tas aynı hamam işte
günaydım yavru kuşlarım ne var ne yok beni sorun olursa 6 gün orucumu tutmaya başladım 10 borcum var toplam 16 güneylülün 6 biticek orucum işşallah sizler ne yaptınız bakalım bayramda hoş bende birşey yapmadım deliye hergün bayram biliyosunuz sabahtan beri yeni kalktım uykum var kafayı vursam uyurun diyorum ama saga sola dön yok anacım uykum kaçtı siler ne yapıyosunuz yavrularım ne alemlerde bakalım
o sislik bendede oluyor canim wcden birde wcdeyken kasilmamda oluyor sendede oluyormu sekerin iyi cikar insallah kac grlik yuklemen var bugun
evet canım benim kafamda başka dr lere görünmek var,işin açığı namık demirden çok üniversite hastanesinde ablamın ameliyatını yapan bayan olabilir,sonuçta aynı zamanda velisi olduğundan kıllık yapmayacağını sanıyorum Allah korusun birşey olsa direkt ilgilenir gibime geliyor,namık demirin öğrencisi orçun sezere gitmiştim ben sonra da namık demire gitmek tuhaf olmaz mı doktorların haberi oluyor mudur ki birbirlerinden:44:
inşallah testlerin iyi çıkar bu sabah şeker yüklemen varmış öyle yazmışsın,iyi haberlerini bekliyorum,ben de yarın görücem böceğimi bakalım ne kadar büyümüş :))))
benim eşim de akşam gec geldi,bende şurup icin yollamadım zaten kızı cok ozlemiş hasret giderdik anca
cok şukur cok kotu de olmadı reflu bu gece ama şimdi yine de gidip alıcam,agdacıya gidip kol bacak da aldırıcam
benim gece ince ince acım oldu sanki bebegin başı dikişi zorluyro gibi,yav bu da insanı tedirgin ediyor
bir de donaxyli vajinaya koyarken sanki komple rahim asagı inmiş gibi geldi,anlatamam da tuhaf bir hal almış oralar,yakın galiba uykusuz geceler :))
Herkese hayırlı günler.
Kontrolden geldik.
Bebişlerimizin kilosu 1kg a yaklaşmış.
İğnelerin etkisi sanırım.
Keselerin suyu falan iyiymiş.
Sancım ve kasılmamı farketti doktorum.
Yatmaya devam dedi.
Adalat crono kullanıyorum ben onu günde 4e çıkardı.
Şeker tahlillerim baya düşük bile çıkmış.
2-3 saatte bir tatlı birşeyler atabilirsin ağzına dedi.
Bir sonraki muayene 10 gün sonra bizden böyle.
kızlar dıkısımde agrı var sankı tuhaf bı acı oluyor kabızlıktan bugunde ıkındım bıraz afadersınız bısey olmusmudur korkuyorum bebek yukarıda hareketlerıde oyle neden agrırkı dıkıste bısey yoktur demı oyle ıkınmayla olurmu
kızlar merhaba geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir.. sofikacım maşallah 40'ı görücen kısmetse...biz bugün bebişlere gittik teyzeleri ama üzüldük biraz berenim hala makineden ve nedeni kalp kapakçığı kapanmamasından kaynaklanıyormuş büyük ihtimalle cumartesi günü kalp doktoru gelicek tedaviye başlanıcakmış eğer olmazsa ameliyat edilebilir dedi yoğun bakım doktoru inşallah gerek kalmaz dua bekliyor kızım sizden teyzeleriayrıca bugün göz muaynelerini oldular şuanlık riskli bişey yok dedi göz doktoru ama 55 hafta takip edicez dedi şuan gözünün %40ı damarlanmış %60ı kalmış dedi eğer bu haftalar içinde olmazda lazer yapıcaz buda %90 başarı sağlıyor dedi bakalım beklicez inşallah bunlarıda atlatır minik kuzularım kilolarıda iyi gidiyor çok şükür anne sütü 17 ml şimdilik hergün arttıılıyor allahtan sabır diliyoruz yapıcak başka hiçbirşeymiz yok çok zor günler bizi bekliyor maddi manevi ((
arkadaşalr merhabalar..
daha öncede bir kez yazmıştım
hamileliğimmin başalrında. ilgilenmiş beni rahatlatmıştınız ve bilgilendirmiştiniz..
ara ara da girip sizleri takip ediyorum günü az kalmış arkadaşaalrımız var allahım bir avazda sorunsuzca kurtarsın inşalalh..
vee tehlikeli haftalarda olup tedirgin olan arkadaşalrımızda var aalhım onlarada gönül ferahlığı versin sıkıntılı dönemlerini kolayca atlatmayı nasip etsin
sinem senin için de zor bir durum okuduğum kadarıyla yanlış da anlamadıysam minklerin erken doğumla gelmişler ve şu anda hastaneledeler
rabbim onlara sağlık afiyet versin inşallah bu sıkıkntılı dönemleri alalhın izniyle atlatırlar ve eminim ki onlar hayatları boyunca çokk güçlü birer kişi olacaklar..
daha minicikken bu mücadeleyi vermek onları çok güçlü kılacaktır eminm..
sizinde gönlünüze ferahlık versin rabbim güç versin metanet versin..
arkadaşlar ben 11. haftamın içindeyim şu an.
ilk gebeliğim ve infertiliteyle mücadele ederk elde ettiğim bir gebelik.
daha önceden rahim ağzı yetmezliği teşhisi konulmuştu
doktorum usgden baktı ve şimdilik bir terslik görünmüyor dedi
13. haftamda doktorum seminer dolayısıyla şehir dıışnda olacak o yüzden beni 13+4 ken yani 14. haftamdayken
rahim ağzı boyunu ölçmek için çağırdı. eğer sıkıntı varsa halka takarız dedi. ilk kez duydum ve tedirgin oldum dikiş atılmayacak mı dedim
eğer gerekirse dikiş de olur dedi ama sanırım alternatif oalrak halkayı düşünüyr.
doktoruma çok güveniyorum ama yine de tedirgin oldum siznle de paylaşmak ve fikrinizi almak istedim sizler tecrübelisiniz çünkü.
14. hafta ölçüm için iyi bir haftamı geç kalınır mı diye korkuyorum normalde 13. yada 14. haftalarda dikiş atılıyor diye biliyorum
gerçi doktorum o hafta ölçeriz sıkıntı varsa hemen müdahale ederiz dedi ama..
bir de halka takılan var mı aranızda yada nasıl bişi fikri olan..
dikiş kadar güvenilir mi ki..
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
canım benim önceden 19+5 haftada kaybım oldu,bu ikinci gebeliğim,maşallah diyeyim şimdilik bir sıkıntı yok,ilk kez 14 ağustosta ölçüm yapıldı 44,90 mm çıktı ama bu haftalardan sonra korkuyorum ben 18-20 arası gibiönceki gebeliğim çok kanamalıydı ama çok şükür bunda birşey yok,hamilelik sebyle akıntı artar tabi doktorun da söylemiştir
Olur arada kaçamaklar...
Canım ben mustafa karataş hocaya çok güvenirim iyi bir ilahiyatçıdır, 6 gün şevval oruçları bayanların ortalama 6 gün olan özel günleri için imiş hatta ayrıntılı da anlattı borcun ve şevvale ortak niyet ediliyormuş.
bu arada ben de 25 yıldır tutuyorum 10 yaşından beri ilk kez bu sene tutamadım(
Canım benim çok ilginç bu hamileliğimde bir yerde toplanma olmuyor pek. daha çok tümden sertleşiyor wc öncesi daha çok oluyor...
Duyaydın ne olur beni yanlış anlama ilgi önemli tabi bizim için ama önemli olan yerinde cesur müdahaleler yapacak bir dr olması. Eminim o bayan çok ilgilenir benim Hataydaki dr m de senin bu dr n gibi çok ilgili çok da seviyorum senin gibi ben de onun kırılmasını bozulmasını istemiyorum ama nihayetinde o da senin dr n de cesur olmadı zaten biz bu bebekleriherhalükarda erken doğuracaktık denenebilirdi. belki de bizim haftalarımızda tecrübeleri yoktu çekindiler. Ayrıca benim dr m benim cemil hocaya ve fakültede başka dr lere gittiğimi de biliyordu. Bu onlara güvenmemek değil farklı dr lerden fikir almak. Sonra kendi beni yönlendirdi Arda Bye çünkü kendi riskli gebelik dr si değil operatör daha çok normal gebelik takip eden iyi bir dr. Bir de eminim kayplarımıza dr lerimiz de üzülüyordur ama bir süre. Biz ise bir ömür boyu( Bence hiç düşünme orçun bey in aklına bile gelmez bana da gelmişti niye Namık hocaya gitmiş filan... gELSE DE NE OLUR Kİ... Bu benim fikrim canım... Ben İzmirde olsam kesinlikle Namık Beyi elimin altında tutardıam acil durumda da giderdim beni sıvı eklemesi ve gebeliği sonuna dek götürtmesi olayı çok etkilebimişti...
Allah bir avazda kurtarsın:))
Maşallah canım çok sevindim kasılmalar da olmaz inşallah...
Canım bence kabızlık raddesine gelmeden ilaçla çözmek lazım bu meseleyi... Ben de yatar pozisyondan oturur pozisyona geçtiğimde dikişim sızlıyor...
Canım lütfen üzülme ne mutlu ki müdahale ediliyor benim kuzumu makinaya bağlamak dışında hiçbir şey yapılmadı böbreklerinden zorlandı idrar boşaltamadı tv de görüyorum hemen operasyon yapılıyor benim oğlumu da belki büyük bir yer olsaydı böbrekleriyle ilgili operasyon yapılırdı. Aklıma gelince çok üzülüyorum bence iyi ilgilniyorlar branşlar geliyor ne güzel...
Geçmiş olsun canım bence o profun da görüşünü al. Ben tek dr yi doğru bulmuyorum. pesserle 2 kişi vardı Almanya ve Azerbaycandan...
canım inşallah bu bebişi rabbim sağlıcakla bağışlasın size.. işte insan o haftalardan korkuyor. aslında ölçümün iyiymiş inşalalh gerek kalmaz. ama gerekirsede biran evvel tedbir alınmasında fayda var. 3 cm ve kısası riskli oluyor herhalde değil mi..
Ben de bugün 50 gramlık şeker yüklemesi yaptırdım ama yarın alacağım sonucunu...
ne yalan söyliyim bir randevu alayım diyorum,arada da ona gitsem sonuçta bi kere gitmekle acil bir durumda müdahale ederler mi ki,2 doktora da devam edilebilinir,aman ne bileyim hastanesi de uzak bana,nasıl biri nasıl karşılar,hemen apar topar dikiş mi yapmaya kalkar:26::26::26: kafam karışık ama fikir alsam kafam daha rahat olur galiba
amin canım inşallah
chnb bu arada umarım yarın güzel bir sonuçla gelirsin..
kızlar merhaba benimde bugün oturup kalkarken veya eğilirken vajinama doğru iğne gibi batma hissi oluyor arada karnımına alt kısmındada ağrı oluyor ama geçiyor sürekli değil acaba normal mi yoksa rahim boynum içerden kısalmayamı başlıyor diye düşünmeden edemiyorum..
Canim hayırlı haberler inşallah. Benim ilk gebeliğimde 28. Haftada sekerim çıktı simdi 11 haftada çıktı diyet insanı zorluyor bide günde en az 7 kere seker ölçümünden parmaklarım delikdesik oldu. Uç gündür sıkı tartıyorum ya kendi dinlemekten ya da gercekten sanırım kasilmalarim artı Dr su tatilden bı donse. İcapci doktorların bakmasını istemiyorum .
Duyaydın. Merhabalar bende 12+2 günlük hamileyim benimde gebelik sekerim var rahim boyumu Arda bey gecen Perşembe 2,5 ila 2,7 ölçmüştü dikiş atacağız 2li test sonucunu bekleyelim dedi istirahat edersen uzar dedi bayramın birinci gunü ağrim çok olunca acile gittim bu doktor 3.0 ölçtü . Bilmiyorum Allah hepimize yardımcı olsun.
Canım yatakten doğrulup oturunca bende de oluyor o batma neden acaba?
Of ya ben elimden kan almasından çok korkarım inşallah çıkmaz( Hangi dr tatilde? Arda bey mi?
İnşallah Canim Arda bey Pazartesi geliyor randevunı Pazartesi sabahına değiştirdim burdaku Prof semih bey ede Cumartesi randevu aldım o zaman kadar inşallah dayanabilirim belki yarın gidip bir gorunebiliuim çünkü artık kasilmalarim artı genelde sol taraftan geliyor.
Canım benim 13 artı 4 te serklaj atıldığında 1.8 cm di. Şu an 2.6 cm...
Sana normal serklaj mı yapılacak?
Endol vermedi mi sana? Femicali arasan Arda beye söylerler yarın ara sor istersen?