Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim üzülme eninde sonuda başaracak. Ben ilkokul ucte bile hecelerdim sonra nasil duzeldi hatirliyoum okumayı hala çok sevmem konuşmayı daha çok severim
Latife bir yanabende bu seneden çekiniyorum oğlum Kucuk doğduğu İcin vede bazi saglık sorunlarıyla ugrasilica fazla korunmalı yetiştirildi doğal olarak boyu posu yerinde ama fiziksel olarak biraz zayıfdi koşması merdiven inip çıkması.
4+4+4 yasası çıkmasaydı bin bu senede anaokuluna verecektim hatta gecen sene ilk dönem yarım gün gitti iki sene üst üste sıkılmasın diye sonra yasa çıkınca tam güne dondü yaz okunmada aynı okula gidiyor öğretmenler çok değiştiğini söylüyorlar bakalım yaşayıp göreceğiz

Canım ya bu seneye dek hareketli bir çocuktu doğduğunda bile kıpır kıpırdı ama beni çok üzen bir çocuk olmamıştı. Ben ilkokulda 53 kişilik sınıfta ilk okumaya geçendim öğretmen sınıf sınıf dolaştırıp okuturdu beni sınıflarda bana çok ağır geldi. İlk dönem anaokulu gibi olacakmış 2. dönem okuma yazma çalışılacakmış. Senin bu bebeğin cinsiyeti belli mi:?

kullan canım çoğu kişi mağnezyum kullanıyor ben de...

Canım biz bu okuma yazma sorununu ilk haftalardan itibaren yaşadık. İlk olarak "e,l,a,t" sesleri veriliyor bu guruptan itibaren yaşadık seslerin yazımını kafasında tutamıyor. Ben 6 aylıktan itibaren ona kitap okudum çok erken konuştu ve tüm sesleri düzgün çıkardı kelime dağarcığı hep yaşıtlarından çok çok iyiydi herkes çok zeki diyordu kitap okuyunca kitap arkasında soruları küçücükken cevaplardı. Kendine güveni tam, sosyal bir çocuk oldu hep. Renklerde, büyüklük küçüklük kavramlarında vb. hiç sorun yaşamadık.

Bu sene başında okul olgunluk testi yaptırdık çok çok iyi dediler. Okul açılınca kabus başladı öğretmen de bize hep olumsuz konuştu konsantre olmuyor, hareketli vb. Kasımda İstanbulda çocuk psikoloğuna götürdük biraz dikkat süresini eksik buldu ama çok ciddi değil dedi okula gitti sorunlar devam etti bu sefer psikatıra götürdük 3 saatlik HAWIK denen test yaptı. (bu aralar bu dr lere ciddi ücretler ödedik o sıkışıklığımızda)
Hiperaktivite 15 değerle başlıyormuş 13 sınıra yakın çıktı. Ritalin denen hiperaktivite kullanılan ilaç tedavisine başladık ama hiç işe yaramadı ve araştırdığımda ilaçla ilgili çok olumsuz yazılar okudum. İşe yarasaydı devam ederdim ama yaramayınca bıraktık. Ve inan ki çok ilgilendik son 2 ay ben hastanedeydim o zman ilgilenemedim malesef...

Bir de görümcemler yok çok tv seyretti çok bilgisayar oynadı diyorlar ama ben onu hep gezdirdim ilgilendim parklara götürdüm herkesten çok izlemedi. Eşim de diyor ki herkes anaokulunda öğretti harfleri sen öğrettirmedin ondan diyor köylerde okuma yazma bilmeyen velilerin çocukları öğrendi benim oğlum tam öğrenemedi.

İnternetten araştırdım disleksi denen bir okuma güçlüğüne uyuyor çoğu şey benzer b-d, gibi benzer sesleri karıştırma, ters yazma 5, 6 rakamı gibi vb özellikleri uyuyor. Burada bir daha da götürmedik internette tavsiye edilenleri uygulamaya çalıştık ama çok az yol katettik. Dün de öğretmeniyle görüştük o da bizi çok geriyor hep. Eşim de ilerlettik dedi ama gidince çok ilerleme göremeyecek malesef. Mozart, Einstain, Can Dündar da bu şekildeymiş. Kesinlikle zeka problemi yok Regrete de gördü normal bir çocuk ama bu süreç beni çok yordu neredeyse 4-5 saat uğraşıyoruz çoğunlukla eşim. Ve karınca misali yol almamız beni çok yordu Hatayda da doğru düzgün bu işi bilen de yok öğretmenimiz de dahil...

kIZLAR ŞEKERİM 114 çıkmış. 140 üstü riskliymiş. Sevindim. Troid tsh 0.032 yine düşük.... takibe devam...

chnb kac cikti seker sonucun canim..sen magnesyum ilacini biliyormusun ictim az once devamlimi iciliyor yoksa agri oldukcami sormamisim dr.a sen kullaniyosan bilirsin...benim eski yazilarim kacinci sayfadaydi canim hatirliyormusun

chnb kac cikti seker sonucun canim..sen magnesyum ilacini biliyormusun ictim az once devamlimi iciliyor yoksa agri oldukcami sormamisim dr.a sen kullaniyosan bilirsin...benim eski yazilarim kacinci sayfadaydi canim hatirliyormusun

Canım ben magnezium pozitive içiyorum bir tane iç bence ihmal etme sakın...

Canım sen başlarda da sonradan da yazmışsın ama sayfaları hatırlamıyorum zaten az yazmışsın toplam 10-15 mesajı geçmez...

kIZLAR ŞEKERİM 114 çıkmış. 140 üstü riskliymiş. Sevindim. Troid tsh 0.032 yine düşük.... takibe devam...

Çok güzel maşallah hadi gözün Aydın troid için ilaç kullaniyormusun
Benimde hosimoto troidim var hipotroidim çok yüksek TSh 3,45cikinca buradaki doktor normal degerler icinde olunca güzel dedi Arda bey düşürmemiz lazim2,45 dedi ilaçlarının degerlerini değiştirdiler

Son düzenleme:

Canım banaendokrine git dedi Arda Bey. Gittim takip dedi. Arda bey benim ne kilomla ne troidimle ilgileniyor( Diğer sorunlar genetik rahim boyu ciddi sorun olunca pek aklına gelmiyor herhalde...

tamam canim daha once hic icmedim ya tereddut ettim Magvital sase seklinde bana verdigi de 30 tane var i inde..sekerin ii cikmis gozun aydin benimki yuksek galiba neyapcam bilmiyorum..2hafta gec dollenmem vardi arayi tamamlamis kizim 28hafta olmusuz sukur kilosuda iyi dedi bakalim..baslara baktim bi kac sayfa bulamadim neyse

İç canım iç. Kaç çıktı senin şekerin?

canım çokz ro degilmi tek başına hemde 11 senedir yanlızım bazen evden 1 haftayı geçiyor çıkmadıgımanca eşimle pazara markete gidiyoz bakkal işini eşim görüyo eksik evde olmayınca çıkmıyourm dışarı çıkıp otuuryumd iyorum ordada canımı sıkıyolaren iyisi ev galiba sizlerle vakit geçiyor işte ne yapalım bunada şükür evet canım gün gelicekki allahım başım dicez sıpalardan onada razıyım yeterki saglıklı uslu hayırlı evlatlarımı zolsun biz terbiye deriz onları sen merak etme

canım senin adına çok sveindim geçen kaynanam dediki kızım guatırına baktır ondanda bebek düşüyormuş dediorda abir komşusu varmış kadın 4 tane galiba düşürmüş sonra guatır çıkmış diyeyimd edim kızlar guatırınıza baktırın derim ben hoş benimkine bakmışlardı dah aönceleri gene yaptırmama gerek varmı:44::44::44:

canim ben elbette opup koklarim ama ondan ziyade senin kendi evladini doya doya opup koklaman icin dua ederim|
insallah seneye bu zamanlarda artik hayal degil gercekten evladin kollarinda gulucukler atiyor olsun

canim ben elbette opup koklarim ama ondan ziyade senin kendi evladini doya doya opup koklaman icin dua ederim|
insallah seneye bu zamanlarda artik hayal degil gercekten evladin kollarinda gulucukler atiyor olsun

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn işşallah canım ya dogurunca beni hatırla ban dua et benim dedikleirmde aklına geldikçe gül sanci çekerken bak şöyle yapıcen heyt çekilin yoldan açın yolu ben geliyorum kzım geliyor diceksz çıkıcaksın o çatala gözünü kapatıcaksın acıcem ana bakmışsınki dogmuşkolay canım bu işler hade görüm seni yüzümü kara çıkarma bakıyım benim sonrası malum kollarına alıcam öpücek koklucen ne ka güzel olucak hayali bile güzel bizim gelin oglunu sezeryanla dogurunca oglum benim dedi içim gitti ya gözlerim doldu kucagıma verdi hemşire gözlerim doldu inan çok dua ettim keşke bu bebek benim olsaydı diye okadar güzel kokuyoduki anlatamam kokusunu ilk altını ben degiştirdim ilk ben giydridim 8 gün annelik yartım ona eve geldikten sonra çok agladım sanki ben dogurmusumda benden almışlar gibi oldu anlıcagın dilerim rabbimden saglıklıcana alalım kucagımıza işşallah amin

İç canım iç. Kaç çıktı senin şekerin?
ilk yuklemede 144ikincide100grmlik ikinci saatinde yuksek cikmis 3.saatinde dusmus biraz gostermedim daha

canim insallah yanlizligimiz bebelerle dolar! kimseye rabbim yanlizlik vermesin

ilk yuklemede 144ikincide100grmlik ikinci saatinde yuksek cikmis 3.saatinde dusmus biraz gostermedim daha

canim insallah yanlizligimiz bebelerle dolar! kimseye rabbim yanlizlik vermesin

amin bu seferde uykusuzluktan yakınızı ay uyuyamadık aman bir yere gdiemedik bu çocuk hep hasta anam nede iyi yapmışım seni dogurdugumaböyle gelir gider

canim bu is genetik degil cocugunun zekayla ilgili bir sikintisi elbette yok,okumuyor diye boyle bir sey soz konusu degil
ne yazik ki canim psikologlar danismanlar psikiyatrlar islerini gerektigi gibi yapmiyorlar,yegenim var 8 yasinda ve bazi sorunlar yasiyor o da,okula zor adapte oldu vs ustelik tanidgim en sosyal ve iletisimi guclu cocuk oldugu halde
en basindan beri occukta psikolojik bazi temeller oldugunu dusundugumu soyluyorum ablama ve o da kabul ediyor ama psikologa goturduklerinde hic bir seyi yok deyip yolluyorlar boyle boyle zaman gecti ve yegenim cok ciddi tikler olusturmaya basladi/cok uzulduk cok zor oluyor ama hala da normal dedikleri zaman cinlerim tepeme cikiyor cunku normal olmaidgini biliyorum,sadece ciddiye almiyorlar ve ugrasmiyorlar nasilsa bir iki defa yuklu muayene ucreti kourtariyor onlari,ustelik ulkemizde psikoterapi nerdeyse uygulayan doktor yok
neyse konuyu uzattim ama demek istedigim psikologlara da guven olmuyor nasil ki biz bir iki hatta uc doktora danisip da anca guvenebiliyoruz verilen karara onlara da ayni sekilde supheyle yaklasmak gerekebiliyor
bence zamana birakin ve cocukta bende acaba bir sorun mu var duygusu olusmasina asla izin vermeyin,bence bu kadar da ustune dusmeyin,bu eninde sonunda hatta kendi haline birakilirsa daha cabuk hallolacak bir sorun gibi duruyor/Ogretmenin tavri dogru gelmedi bana,sizi bu kadar strese sokmus olmasi bile isi iyi bilmedigini gosteriyor
benim de 8=9 yaslarinda b ve d lerı karıstıran bır ogrencım vardı,sınıfın en basarılılarından bırı oldugu halde d ve b ler hep karısırdı
onun dısında okuma yazma sorunu olan baska bır ogrencım daha vardı,yıne 8-9 yaslarında ve basta aynı anda hem anadılınde hem de ıngılızcede okuma yazma ogrenıyor ve sorun bundan kaynaklı dıye dusunurken olayın boyunutun daha derın oldugu ortaya cıktı
zeka sorunu yoktu,sosyal bır cocuktu ama okuyamıyordu ve ozel okulun polıtıkası geregı sureklı cocuga ek ders ek odev vs vs şışırdık durduk.Cocuk aylarca hıc ılerlemedı hatta yıl sonunda ben okul sahıbımızle gorusup cocugn baska bır sorunu olabılecegını ailesiyle daha acık ve ciddi gorusmek istedıgımı soyledim.Gerekirse okuldan alın diyecektim(sadece dil okuluydu calıstıgım kurum).Annesiyle gorustugumde(daha onceki veli toplantılarına pek katılmazdı) yeni dogum yaptıgını ve esinden de hamilelik surecinde ayrıldıgıı soyledi-cocugun bundan etkilendi,gini dusunmedigini soylese de benim icin olay aydınlandı ve dil ogretimini bir sure ertelemelerini,ana dilkinde okuma yazma olayının da cok ustune gitmeden zamana bırakmalaırını tavsiye ettim.Bu cocugun beni cok etkileyen bir davranısı oldu,o kadar bunlamıs ki zavallım okuyamamaktan,kitabı ezberlemiş derste okuturken ve okuyor numarası yapmıs uzun sure,nitekim de hep sasırıyordum neden bazen cok guzel okuyor da bazen okumuyor diye
ben oglundakı okuma sorunun kesınlıklle pğsıkolojık kaynaklı oldugunu dusunuyorum ama ılac terapısıne gerek oldugunu da sanmıyorum,umarım sıze dogru yolu gostereck bır uzman bulursunuz cunku cok zor
o zamana kadar ben olsaydım bu durumu biraz daha rahat atlatmaya calısırdım,oglanın da stresini azcık azaltmaya calısırıdım
gunde 5 saat degil 1 saat calıssın mesela
okumasıyla ılgılı onun yanında konusmalar yapmayın,cok cok buyuk bir eksiklik gibi algılamasın bunu asla basaramaz yoksa
ogretmeniyle konusun ve sınıf ortamında da onu rencide edecek konusmalar davranıslar olmasın sınıf ortamında
bunun dısında okumasıyla alakalı asırı ilgi gosterilmesi de okumasının gecikmesine etki ediyor olabilir,her ne kadar mantıksız gelse de ve sıkılmıs gibi dursa da oglun sizin bu asırı ilgi ve alakanızdan bilincaltında hoslanıyor da olabilir,bu yuzden de erteliyor olabilir.
ve canım lutfen bunu kişiselleştirme okuma yazma bilmeyenlerin cocukları okuyor olabilir ama bu senin cocugun ve o okuma yazma bilenlerden cok daha fazla ve farklı alanlarda daha basarılı olabilir,bence rahatlayın biraz eminim zor geliyordur ama dogru yaklasım bence bu

iyi akşamlar herkese..
chnb şekerin iyi çıkmış çok sevindim.
sanırım bugün duyaydın arkadaşımız doktora gidecekti rahime dikiş atılıp atılmayacağını konuşacaktı.
gelmemiş sanırım. inşalah güzel bir haberle gelir.

Sağ ol Sofika gözümden yaş süzülüyor inan. Çocuğum da ben de çok yıprandım. Öğretmeni de bizi çok yıprattı. Oğlum gerçekten zeki. Hazırcevap, sempatik... Mesela eşimin bir arkadaşıyla tanıştı o arada biz de yaşımızın ilerlemesinden yakınıyorduk kızla sohbet ediyor kız soruyor ne olacaksın o da bilim adamı olup 10 yaş küçültme makinası yapacağım dedi ona. Kuzeni kızdı ona sen bizim ailemizden değilsin dedi o da olabilir ailenden olmayabilirim ama sülalendenim dedi vb. Bunlar basit örnekler... Sınıftada en değişik cevapları veriyormuş. Dediğin gibi zamana bırakmak en iyisi galiba bugün ben başka odada ağladım oğlum başka odada. Artık okuma fobisi oluştu çocukta ben özellikle çok yükleniyorum ve bağırıyorum sonra da üzülüp ağlıyorum...

Yılsonu gösterisinde herkes onu izlemiş kendine güveni tam hep insanların ilgisini üzerine çeken bir çocuk oldu hep. Ama özel okula gidiyor ama malesef ek çalışma da yapılmadı bir ara özel ders aldırdık işe yaramadı matematiği iyi sayılır... İnşallah kardeşi olunca çocuğn üstünden düşerim de biraz rahatlar çocuk benden korkar oldu ya... Okul açılması yaklaştıkça ben de çok gerildim14:

Sağ ol arkadaşım...

Kızlar sağ olun... Meleğim ve Aşkım inşallah sorun çıkmaz sende de...

Sağ ol arkadaşım... Sen nasılsın?

Chnb cim şekerin güzel çıkmış sevindim canım.Oğlun içinde çok kafana takmamaya çalış.Ve sofikanın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum..Fazla üstüne düşme bencede.Çocuk bir kendine gelsin arkadaşım.Allahın izniyle okumayı söker merak etme.İçini ferah tut sen.
Duyaydın da inşallah iyi sonuçlarla gelir.diğer arkadaşlarım okuduğum kadarıyla herkes iyi.Allahın izniyle bundan sonrasıda iyi olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…