- 6 Ekim 2011
- 1.793
- 16
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #29.641
Yaren, Metal canım Allah yardımcınız olsun benim de eşim ve görümceler bakıyor kendi annen de olsa bazen kırıyorlar bizi... İnşallah bu sefer daha rahat geçer...
Metal 1. sınıfta biz çok ama çok zorlandık herkes aralıkta okuma yazma işini çözdü benim oğlum çözemedi. Yaz bitti hala babası da ben de uğraşıyoruz artık sinirlerim çok bozuldu bu derdimin arasında43: İnan çok yıprandım artık... Desem ki akılla ilgili sorunu var değil niye hala tam kendi başına okuyamıyor valla yeni başlaysanlar çok küçükk olmasa 1 e tekrar göndereceğim çok canım sıkıldı (
Canim üzülme eninde sonuda başaracak. Ben ilkokul ucte bile hecelerdim sonra nasil duzeldi hatirliyoum okumayı hala çok sevmem konuşmayı daha çok severim
Latife bir yanabende bu seneden çekiniyorum oğlum Kucuk doğduğu İcin vede bazi saglık sorunlarıyla ugrasilica fazla korunmalı yetiştirildi doğal olarak boyu posu yerinde ama fiziksel olarak biraz zayıfdi koşması merdiven inip çıkması.
4+4+4 yasası çıkmasaydı bin bu senede anaokuluna verecektim hatta gecen sene ilk dönem yarım gün gitti iki sene üst üste sıkılmasın diye sonra yasa çıkınca tam güne dondü yaz okunmada aynı okula gidiyor öğretmenler çok değiştiğini söylüyorlar bakalım yaşayıp göreceğiz
kizlar vajinamin icindeki agri dikistenmi diye dr gittim serum aldim sonra dr magnezyum ilaci yazdi ne icin kullaniyor agri icin dedi ama nebileyim ikindim dedim basur de yirtildi okadar dikis iyi dedi bakti simdi ilaci kullanmamda bisey olurmu daha once hic kullanmadim yardimm
evet canim genelde sadece rahim agzni aliyorlar,benim rahim agzinin bir kismi alindi zaten insallah daha fazlasina gerek kalmaz
biz bu konusmalarai sakir hocayla yaparken daha cocugum yoktu ve rahmin alinmais gundeme geldi,cok uzulmustum cocugum olmayacak diye,ama sevdigim herkes esim dahil once sen dedi,saglik olsun dedi,bu benim moralim acisindan onemliydi
Allahima sukurler olsun bir kizim ve karnimda bir kizim daha var Allah bagislarsa
canim bunun altinda psikolojik nedenler olabilir,hic pedagoga falan danismayi dusundunuz mu
ailecek kolay seyler yasamiyorsunuz,etkilenmiyor gibi gorunse de oglunda bu durumlardan cok etkilendi muhtemelen bence bir psikolojik danisman yada pedagogla gorusun
chnb kac cikti seker sonucun canim..sen magnesyum ilacini biliyormusun ictim az once devamlimi iciliyor yoksa agri oldukcami sormamisim dr.a sen kullaniyosan bilirsin...benim eski yazilarim kacinci sayfadaydi canim hatirliyormusun
kIZLAR ŞEKERİM 114 çıkmış. 140 üstü riskliymiş. Sevindim. Troid tsh 0.032 yine düşük.... takibe devam...
Çok güzel maşallah hadi gözün Aydın troid için ilaç kullaniyormusun
Benimde hosimoto troidim var hipotroidim çok yüksek TSK 3,45cikinca buradaki doktor normal degerler icinde olunca güzel dedi Arda bey düşürmemiz lazim2,45 dedi ilaçlarının degerlerini değiştirdiler
Canım banaendokrine git dedi Arda Bey. Gittim takip dedi. Arda bey benim ne kilomla ne troidimle ilgileniyor( Diğer sorunlar genetik rahim boyu ciddi sorun olunca pek aklına
Ben zaten endokrin takibindeydim doktorum bana hamilelik olunca hemen gel demişti arda bey e ilk gittiğimde değerlerim elimdedi ben gösterince oda ilgilendi yoksa benimde kilo yemem icmem şekerimi hep ben söyledim endokrinim bu konuda titiz
Canım ben magnezium pozitive içiyorum bir tane iç bence ihmal etme sakın...
Canım sen başlarda da sonradan da yazmışsın ama sayfaları hatırlamıyorum zaten az yazmışsın toplam 10-15 mesajı geçmez...
tamam canim daha once hic icmedim ya tereddut ettim Magvital sase seklinde bana verdigi de 30 tane var i inde..sekerin ii cikmis gozun aydin benimki yuksek galiba neyapcam bilmiyorum..2hafta gec dollenmem vardi arayi tamamlamis kizim 28hafta olmusuz sukur kilosuda iyi dedi bakalim..baslara baktim bi kac sayfa bulamadim neyse
canım çokz ro degilmi tek başına hemde 11 senedir yanlızım bazen evden 1 haftayı geçiyor çıkmadıgımdurumumuz ayni insan kafayi yicek gibi oluyor cok iyi anliyorum esim gecede olunca hep yanliz oluyorum gunduz gece ertesi gun gelir yatar uyur rabbim bizlere evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsinde offf bi kafa dinleyeyim diyecegimiz zamanlar gelsin insallahhh
kIZLAR ŞEKERİM 114 çıkmış. 140 üstü riskliymiş. Sevindim. Troid tsh 0.032 yine düşük.... takibe devam...
ne yapayım bebem evi dip köşe temizledim ütü yaptım muftagı topla etrafı topla namazı kıl anca geldim iftarada birşey kalmadıinan seni her gün gördügümde şükrediyorum bak ne de güzel gidiyor haftalarım rabbim naarlardan saklasın seni ve oglumu eşime geçen diyorumki kızlar arada beye gidiyoya herkez erkek olunca ahmet arda koyuyor diyorum adamı gülme aldı edim erkek olursa bizdemi koysak demezmi ahmet arda nüfüs patlaması olucek nüfus daireleri diyeceklermiş allah allah bu isimde herhalde moda oldu herkez koyuyo ben bile düşünebilrim belkim
canım yalanmı ama öyle olmuyomu inan 9 ayına bile razıyım saatlerce çekiyosun acısını sonra dogum ediyosun kokosunu içine çekiyosun öpüyosun meme veriyosun içinden diyorsun allahım bu benimmi sonra sevenlerin geliyor bu sefer üzüntüden degilde sevinçten senle aglıyolar başardım diyorsun bana yapma diyenler sakat diyenler utanıcak ozaman ben daha unutmadım oglum sen bu karıyı al anasının evine yolla sana dogurgan bir karı alalım bu bebegi bile tutmasını bilemiyo o lafı zamanı gelsin işşallah sokucam o dedigim kişiye zamanı var ben şahsen korkardım allah varama ilerisini düşününde canoımmı acıcak acısın sancıdan altımmı kesilicek kesilsin nasıl olsa dikilir olur ama evladını okadar acıya ragmen dogurupta eline alamam çok zor ben sana birşey anlatıyımmı bak şimdiye kadar kimseye anlatmadım eşimle ben biliyos kızımın ölücegi bir gün önceydi dediydim eşime ömürümü alıcam kucagıma düşün gözünün önünne getir ellerimi uzattım bebek varmış gibi sonra kendime dogur çektim sanki ömürüm kocagımdaymış gibi eşimde karşımda hayaller kurduk eşime canım haftası geliyor ne yapıcam ya yavrum giderse ben ne yaparım dedim oda işşallah bu sefer kucagımıza alıcez dedi ben buna inanıyorum dedi inan ikimizide aklının ucundan geçmedi ömürümü kaybedicegim pazar günü zaten akıntıyle kalkım sonrası malum hastaneye gittik bana bebegin bacagı gelmiş rahim 2 cm açılmış deyince doktor eşime dogru gitti buda gidicek nasıl tepiniyorum hastanede doktor kolumdan tuttu tanıyo yapma paşa sende bizde elimizden geleni yaptık dedi ellerimi kaldırdım allahım ne olur bunu ban bagıışla dedim sonrası malum dogum ettim sabaha kadar elim karnımda uyumadım deli gibi koridorları gezdim eve geldim eşim herşeyi kaldırmış garip ama bir şeyi unutmuş ömürümün kumbarası aldım sarıldım agladım kızıma para biriktirdiydim ama ben bu paralarla yavruma hediye alıcaktım ama ben dedim agladım eşim sesime odaya geldi yapma paş adedi dedim yalan söyledin ban hani bu durucaktı beni neden kandırdın deidm oda aglayan gözle yapma paşa ne olur dayanamıyorum senin aglamana dedi sonra yere çöktüm elimden alamadı kumbarayı allahım ben ne ünah işledim sana dedim aglamaya başladım okadar kendimi kaybetmişimki eşimin bir selavat getirdigini biliyorum elelrimi açtım kendime çektim ben şimdi ömürümü alamıcakmıyım kucagıma dedim sonrası malum sinir krizi eşim dediki şurunu kaybettin çok korktum dedi tek hatırladıgım beni sirkeledigi ve tokat attıgı kendime geliyim diye okadar sert vurmuşki inan çenemi 1 hafta hissetmedim görende derki kocası dövdü morarmış suratı derdi bilemezdilerki eşim vurdu allahım ne olur paşama birşey olmasın paşa paşa dedi sonrası malum düşüp bayılmışım kollarında kimse bilmez bu olayı demedim isyana girermi bence girmez nedeni ruh halim degişikti anam babam yanımda yoktu kimsem yoktu dogum ettim kaynanam evine gitti bir ben birde paşam vardı evde eşimde ne yapsın ekmek parası çalıştı durdu kardeşimin dügünü oldu millet diyor neden aglıyousn ah deidm babamda görseydi nerde ona aglıyorum benim burda ne işim var şuan ömürümkarnımda olması lazımdı benim yatakta yatmam lazımdı dedim dedim agladım ama şunu anladımki aglamak bile hiç birşey geri getirmiyomuş evlatlarımı özlemedimi özledim ama güçlü olmam lazımki diger yavrularıma saglıklı bakıyım ben şimdi bile diyorum allahım canımı acıtma beni bir daha evladımla sınama diyorum çünkü çok zor 9 aylık bebek dogurmadım ama 5 aylık dogurdum sancısı acısı helede eline alamamak o koyuyor insana allahım evlatlarımızı bize bagışlasın işşallah bir başka acıyı kaldırımı bilemem yüregim ama büyük konuşmuyum bir daha düşünmem
kız söz sen dogurunca de doktor amcalara ben gelri elini tutarım bu arada insan acıdan bagırı sende benim dedikelrim aklına geldikçe gülersin doktorda hasta kafayı yedi der güle oynaya çıkarırsın bebegi fenamıişşallah bizlerede nasip olur saglıklı bebeler senden istedigim bir kerede benim yerime kokla öp ben hissederim oldumu kardeşim
canım yakınd egilizki gelip bakayım yemegi kim yapıyo temizlik ütü:44::44::44:böyle yazıyosunuzya gözümün önüne kendim geliyo valalahi çok üzülüyorumkimsen yoksa özelime adresini ver haftada bir gelip temizlik yemek yapayım canım ya benim annemde 65 yaşında o haliyle baktı allah yardımcın olsun kaynana annenin yerini tutarmı sonra bakınca anan gelseydide baksaydı der olafta sana yeter yaşadım çünkü ben bunu
canim ben elbette opup koklarim ama ondan ziyade senin kendi evladini doya doya opup koklaman icin dua ederim|
insallah seneye bu zamanlarda artik hayal degil gercekten evladin kollarinda gulucukler atiyor olsun
ilk yuklemede 144ikincide100grmlik ikinci saatinde yuksek cikmis 3.saatinde dusmus biraz gostermedim dahaİç canım iç. Kaç çıktı senin şekerin?
canım çokz ro degilmi tek başına hemde 11 senedir yanlızım bazen evden 1 haftayı geçiyor çıkmadıgımanca eşimle pazara markete gidiyoz bakkal işini eşim görüyo eksik evde olmayınca çıkmıyourm dışarı çıkıp otuuryumd iyorum ordada canımı sıkıyolar en iyisi ev galiba sizlerle vakit geçiyor işte ne yapalım bunada şükür evet canım gün gelicekki allahım başım dicez sıpalardan onada razıyım yeterki saglıklı uslu hayırlı evlatlarımı zolsun biz terbiye deriz onları sen merak etme
canım senin adına çok sveindim geçen kaynanam dediki kızım guatırına baktır ondanda bebek düşüyormuş dediorda abir komşusu varmış kadın 4 tane galiba düşürmüş sonra guatır çıkmış diyeyimd edim kızlar guatırınıza baktırın derim ben hoş benimkine bakmışlardı dah aönceleri gene yaptırmama gerek varmı:44::44::44:
ilk yuklemede 144ikincide100grmlik ikinci saatinde yuksek cikmis 3.saatinde dusmus biraz gostermedim daha
canim insallah yanlizligimiz bebelerle dolar! kimseye rabbim yanlizlik vermesin
Canım ya bu seneye dek hareketli bir çocuktu doğduğunda bile kıpır kıpırdı ama beni çok üzen bir çocuk olmamıştı. Ben ilkokulda 53 kişilik sınıfta ilk okumaya geçendim öğretmen sınıf sınıf dolaştırıp okuturdu beni sınıflarda bana çok ağır geldi. İlk dönem anaokulu gibi olacakmış 2. dönem okuma yazma çalışılacakmış. Senin bu bebeğin cinsiyeti belli mi:?
kullan canım çoğu kişi mağnezyum kullanıyor ben de...
Canım biz bu okuma yazma sorununu ilk haftalardan itibaren yaşadık. İlk olarak "e,l,a,t" sesleri veriliyor bu guruptan itibaren yaşadık seslerin yazımını kafasında tutamıyor. Ben 6 aylıktan itibaren ona kitap okudum çok erken konuştu ve tüm sesleri düzgün çıkardı kelime dağarcığı hep yaşıtlarından çok çok iyiydi herkes çok zeki diyordu kitap okuyunca kitap arkasında soruları küçücükken cevaplardı. Kendine güveni tam, sosyal bir çocuk oldu hep. Renklerde, büyüklük küçüklük kavramlarında vb. hiç sorun yaşamadık.
Bu sene başında okul olgunluk testi yaptırdık çok çok iyi dediler. Okul açılınca kabus başladı öğretmen de bize hep olumsuz konuştu konsantre olmuyor, hareketli vb. Kasımda İstanbulda çocuk psikoloğuna götürdük biraz dikkat süresini eksik buldu ama çok ciddi değil dedi okula gitti sorunlar devam etti bu sefer psikatıra götürdük 3 saatlik HAWIK denen test yaptı. (bu aralar bu dr lere ciddi ücretler ödedik o sıkışıklığımızda)
Hiperaktivite 15 değerle başlıyormuş 13 sınıra yakın çıktı. Ritalin denen hiperaktivite kullanılan ilaç tedavisine başladık ama hiç işe yaramadı ve araştırdığımda ilaçla ilgili çok olumsuz yazılar okudum. İşe yarasaydı devam ederdim ama yaramayınca bıraktık. Ve inan ki çok ilgilendik son 2 ay ben hastanedeydim o zman ilgilenemedim malesef...
Bir de görümcemler yok çok tv seyretti çok bilgisayar oynadı diyorlar ama ben onu hep gezdirdim ilgilendim parklara götürdüm herkesten çok izlemedi. Eşim de diyor ki herkes anaokulunda öğretti harfleri sen öğrettirmedin ondan diyor köylerde okuma yazma bilmeyen velilerin çocukları öğrendi benim oğlum tam öğrenemedi.
İnternetten araştırdım disleksi denen bir okuma güçlüğüne uyuyor çoğu şey benzer b-d, gibi benzer sesleri karıştırma, ters yazma 5, 6 rakamı gibi vb özellikleri uyuyor. Burada bir daha da götürmedik internette tavsiye edilenleri uygulamaya çalıştık ama çok az yol katettik. Dün de öğretmeniyle görüştük o da bizi çok geriyor hep. Eşim de ilerlettik dedi ama gidince çok ilerleme göremeyecek malesef. Mozart, Einstain, Can Dündar da bu şekildeymiş. Kesinlikle zeka problemi yok Regrete de gördü normal bir çocuk ama bu süreç beni çok yordu neredeyse 4-5 saat uğraşıyoruz çoğunlukla eşim. Ve karınca misali yol almamız beni çok yordu Hatayda da doğru düzgün bu işi bilen de yok öğretmenimiz de dahil...
iyi akşamlar herkese..
chnb şekerin iyi çıkmış çok sevindim.
sanırım bugün duyaydın arkadaşımız doktora gidecekti rahime dikiş atılıp atılmayacağını konuşacaktı.
gelmemiş sanırım. inşalah güzel bir haberle gelir.