Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

dulcolax aldırdım sonra onu da denerim ücreti ne kadar?

arkadaşım çok geçmiş olsun.dediğin gibi her işte bir hayır vardır.belkide dinlenmen gerekiyor.kendine dikkat et.

kızlar tuvalete çıkamıyorum duphalac şurup fayda etmiyor dulcolax aldıracağım eşime çok korktum of... :18:

Sabah akşam 2 tane aç mı içiliyordu?

ah arkadaşım bende çok yaşamıştım.yatmaya başladığım günden itibaren kabızlık başladı.hareketsizlikten olan bişey.kuru kayısı,taze kayısı bir sürü meyve yiyordum ama genede zor oluyordu.bir gün zeytin yağı içtim.ılık suya karıştırıp o fayda etmişti.tadı kötü ama yapıcak bişey yok.birde şimdi incir ve bamya zamanı onlardan ye bol bol.oda yardım eder.

Eveet azcıkta ben bahsedeyim buluşmamızdan:)
Bugün feryal ve sofikayla tanıştım ve çoook mutlu oldum.İkiside çok iyi insanlar.Uzun süre sohbet ettik.İnsanın kendini anlayan birileriyle konuşması terapi gibi oluyor.Kendimi daha iyi hissediyorum bugün.Diğer şehirlerdeki arkadaşlarada tavsiye ederim:))

canim o ilacın yan etkisi var mı bilmiyorum ama bu linkte DONAXYL Vajinal Tablet | İlaç Pedia | Eczacılar ile İlaç Bilgisi, İlaç Yan Etkileri ve İlaç Fiyatları
okudugum kadarıyla dogum oncesi kullanmak faydalı gibi gorunuyor,en azından vajinal bolgeyi mantar vs gibi seylerden temizlemek adına.

canım maşallah randevun iyi geçmiş herşeyde yolunda çok şükür...
kistin ciddi birşey olduğunu sanmıyorum...bazen böyle olabiliyor...genelde zaman geçtikçe kaybolup gidiyor...inş. seninde kaybolacaktır canım...

anne sütünü çok duydum ama kötü olabilir diye damlatamadım damlayada dün başladık bakalım ne olacak...

evet canım yorucu ama güzel...

egzersizide öğrendimde sanki yaparken cildi inciliyo gibi...
arada yapıyorum tabi...

canım sanada çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun...çabucak iyileşir inş....

canım gelmediğim günler bile sizleri çok merak edip özlüyorum
evet sancı kaçılmaz bir şeymiş başlarda iyiydi baya sevinmiştim ama meyer sancılar 20. günden sonra başlarmış biizmde 2 haftadan sonra hafif hafif başladı...son bir haftadırda baya arttı...genelde akşam saat 7 ile 24 arası oluyor bazen hafif atlatıyoruz ama bazı gece çok ağır...canımıniçi nasıl ağlıyor...anasonuda duydum ama denemedim...bende rezene veriyordum bird erezeneyi ben devamlı içiyordum...
ama şunu anladımki şiddetli sancı tuttuğu zaman hiçbirşey kar etmiyor...
bugün birde bitkisek gaz ilacı aldım ama nereye kadar ilaçala idare edilir ki...
bakalım mecbur kalırsak kullanırız...
canım büyüdüklerinin farkılndayım sanki dün hastaneden doğumdan çıkmış gibiyim ama şimdi bakıyorumda bir ayda bile eymen baya değişmiş...günler okadar çabuk geçiyorki...(yatarken o kadar çabuk geçmiyordu :))

canım maşallah senin randevuda güzel geçmiş bebişte 2400 olmuş (maşallah kuzuma)bence senin kuzuda zamanında ve iyi bir kiloda doğacak inş...

bu arada evde tartışma oldu denizliden gelen görümcemle eşim tartıştı haftasonu da 2 görümcem tartışmış aldığı dubleks eve gitmişti. Apar topar biz de geldik ama kayınvalidem üzüldü...
aile arasında tartışmalar çok zor yazık sende arada kalıyorsun(
allah yardımcınız olsun....

len tebrikim nerde he2 kilo verdim insan çiçek gönderiridi bana ama nerde

al sana çiçek canım

gaz konusunda anne sütünü duymuştum ama denemedim canım şimdide damlaya başladık bakalım ne olacak...

n egüzel yazmış işte canım...

fadikçim hoşgeldin,Allah kolaylık versin,bebişinin de gazı azalsın inşallah,bizler bile gaz sancısında nasıl kötü oluyoruz kıyamam ona
sağol canım darısı başına inş...rabbimin izniyle sende o günleri göreceksin şimdiden söylim işin en zor kısmı gaz kısmı diyebilirim:18:

işte bu olay budur seviyorum ben seni yabeni güldürdün akşam akşam mmenun ettim dilerim rabbimde seni evladınla mutlu etsin

ben namazı kılıyım dönerim birazdan vakti geçmesinsizlerede bol bol dua ederim bekleyim beni anacım

canım benim maşallah bebişine....kocaman olmuş böyle uslu uslu biraz daha kalsın içerde....bence kasıklarındaki ağrı enfeksiyon gözükmediyse bebeğin ağırlaşmasından kaynaklanıyordur... dikişlerin alınması için erken bence...

hidenisko; canım ya çok geçmiş olsun allah beterinden korusun dinlen biraz.....

chnb; canım kabızlık çok zor hareketsizlikten büyük ihtimalle en faydalı yöntem zeytinyağı içmek ama senin miden bulanır yada yediğin sulu yemeklere yada salatana dök zeytinyağını faydasını göreceksin geçmiş olsun....

paşam bravo sana....nasıl başarıyosun hızla kilo veriyosun...bu aralar bende cebelleşiyorum kilolarla çok zor veriyorum...birde bende şeker çıktı çok aç kalamıyorum....

paşam bravo sana....nasıl başarıyosun hızla kilo veriyosun...bu aralar bende cebelleşiyorum kilolarla çok zor veriyorum...birde bende şeker çıktı çok aç kalamıyorum....

olay şöyle oluyor biraz sabır birazemek biraz mutluluk koyuyusn tabaga yanınada biraz evlatların için sabır şurubu koyuyosun sonra hayallere dalıyosun evlatlarım olucak paşa ha gayret az kaldı diye diye kendine gaz veriyosun oluyosabırlı olucem emeline uleşicem sonra gelicen buraya kupayı ha böyle kaldırıcenherşey evlatlarım için başarmalıyım bu sefer başarıcam

Canım yemek yapıp buzluğa mı atıyorsun? Çok iyi olur... Son zamanların tadını çıkar...

serklaj ne gün olacak?

:)yok yemek yapmıyorum kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz yemeg o yapıyor onlar simdi oruçlu oldug icin aksam yemeklerine yanlarına gidiyorum öğlende ya aksamdan kalma yemekleri ısıtıyorum yada tost felan yapıyorum
Serkaj gunü netleşmedi daha Cemil bey biraz ağır hareket ediyor bugün 3 gibi alliazdan mesaj geldi provizyona cevap verildi diye ama Cemil bey henüz donmedi bize

Maşallah bebeğine guzel geçmesine sevindim bu arada doktor olcak kadinsin

canım bir kez içtim çıkardım. sulu yemek hiç yemedim 5 aydır(( Ama yavaş yavaş salatama koyayım(

iyi canım eşin de aç kalmaz bu süreçte... cevap verilmesine sevindim cemil bey tam anlaşmalı mıymış peki?

içemem ki...:44:incir yiyorum canım...

canım gaz oluyor malesef çarşafta sallamak iyi geliyor... Bir de yüzü yere bakacak şekilde sol kolunu iki kolunun altından sağ kolunu bacak arasından geçirip sağ elini karnına açık şekilde tutup ritmik hareketlerle aşağı yukarı sallamak iyi gelir ayağında mutlaka çorap beline de tülbent sar... çok zorlanırsan havluyu ütüyle hafif ısıt karnına koy... bir de kızlar buzuki orhan diye birinin kızı için kolik bebek müziğinden bahsetmişlerdi başka topikte araştır istersen...

inşallah güzel haberler alırım ben de...

duyaydın canım serklajımla ilgili aldıgım notlarda soyle yazıyor
malzemeler:
-ethibond 5 mersilen-ip
benim okudugum kadarıyla ethibond ve mersilen farklı tipte ipler ama benim dosyamda bu sekilde yazıyordu,belki farklı bir manası da vardır anlayamadım ben()biraz once resmini de gormustum nette ama simdi bulamıyorum bulursam paylaşırım
ipin renkli olmasının sebebi rahatca gorulebilmesi imis(genelde rengi yeşil oluyormus ama benim gordugum sarıydı)
- foley sonda

anestezi ilacları :
-propofol(Propofol (INN, AstraZeneca tarafından Diprivan olarak pazarlanan) kısa etkili, intravenöz hipnotik ajandır.Kullanımı genel anestezi,indüksiyon ve idamesi, mekanik ventilasyon'dur.Yetişkinler tarafından kullanılanı ise Prosedürel sedasyon'dur. Propofol aynı zamanda yaygın Veteriner ilacı olarakta kullanılır.Ayrı zamanda Propofol,sadece 50'den fazla ülkede kullanım için onaylanmıştır.Jenerik versiyonları'da mevcuttur.)
-fentanyl(eroin,morfin turu bir agrı dindirici)
-primperan(postoperatif kusma bulantı onleyici)

serklaj sonrası:
-iespor(antibiyotik)
-neofleks laktatlı ringer 1000 ml (serum)
-endol(48 saat boyunca 6 saatte bir olmak uzere)
-tilcotil(agrı kesici-ben bunu sadece ilk gun bir defa aldım ama toplamda 4 adet verdiler agrın arttıkca al diye)
komple işlem 50 dk surmuş

serklajımda bulunan doktorlar:

-Dr Turan Özmen-serklajımı yapan
-Dr Ertaç Gümüş-yardımcı kadın dogumcu
-Dr Şener Kaya-anestezi doktoru
(doktorların hic biri henuz uzman degil)
bana murat bey diye uzman bir doktron da gozetmen olarak serklaja katılacagı soylendi ama dosyamda onunla ilgili bir bilgi yok,haliyle soyadına da ulaşamadım.

kızlar gunaydın,kendimi meyhaneci gibi hissettim sabaha karşı topigi kapatıp sonra yine ilk ben acıyorum

kızlar gunaydın,kendimi meyhaneci gibi hissettim sabaha karşı topigi kapatıp sonra yine ilk ben acıyorum

GUNAYDİN SANADA AKLİNA NERDEN GELİR MEYHANECİ kontrolun guzel gecmis masallah size kizinda kocaman olmus. darisi bizlere insallah dikis normalde kacinci haftada aliniyor dr ben hastanede yatarken serklajdan sonra kanamam olmustu ozaman sey demisti progestani37.haftaya kadar kullanicaksin demisti ozaman alicaklar galiba hakkimizda hayirlisi insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…