- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.561
Chnb'cim solgarin psyllium husks fibre vegetable capsules diye icinde 200 kapsülün olduğu bitki lifleri barındıran ilacı var, düzenin oturana kadar günde 4-5 tane alabiliyosun, bağırsakların alıştıktan sonrada kendine gore adet ayarlamamı yapıyorsun, benim gibi sipastik bağırsakli bı ınsanda bile ise yaramıştı, dr'um yazmıştı hamileliğin basında...gnc'nin de benzer bir ürünü vardır kesin...
Hidenesko'cum bence de alciya aldık mutlaka, yanlış kaynar falan sonra bı sürü sorun yasarsın Allah korusun...
Sofika'cim kontrolunun güzel geçmesine çok sevindim, o verdigi fitilin bı yan etkisi var miymiş?
arkadaşım çok geçmiş olsun.dediğin gibi her işte bir hayır vardır.belkide dinlenmen gerekiyor.kendine dikkat et.chnb bende izledim doktorları, ağladım kadının o melegimi cennete göndermeden kucaklayacağım deyince,
sonrada değiştirdim
zaten psikolojim çok iyi değil
şimdi de sonuçlarımı almaya ve doktorla görüşmeye gidicem bakalım sonuçlar nasıl?
Kızlar bu arada ben galiba ayak serçe parmağımı kırdım
öğlen doktora giderken kltuğun ayağına çarptım
çat dedi
sıcağı sıcağına anlamadım
dotkora gittim geldim
nasıl zonkluyor
mosmor oldu ve balon gibi şişiti
bu durumda ne yapılacak röntgende çektiremem :18:
kızlar tuvalete çıkamıyorum duphalac şurup fayda etmiyor dulcolax aldıracağım eşime çok korktum of... :18:
Sabah akşam 2 tane aç mı içiliyordu?
Chnb'cim solgarin psyllium husks fibre vegetable capsules diye icinde 200 kapsülün olduğu bitki lifleri barındıran ilacı var, düzenin oturana kadar günde 4-5 tane alabiliyosun, bağırsakların alıştıktan sonrada kendine gore adet ayarlamamı yapıyorsun, benim gibi sipastik bağırsakli bı ınsanda bile ise yaramıştı, dr'um yazmıştı hamileliğin basında...gnc'nin de benzer bir ürünü vardır kesin...
Hidenesko'cum bence de alciya aldık mutlaka, yanlış kaynar falan sonra bı sürü sorun yasarsın Allah korusun...
Sofika'cim kontrolunun güzel geçmesine çok sevindim, o verdigi fitilin bı yan etkisi var miymiş?
canım maşallah randevun iyi geçmiş herşeyde yolunda çok şükür...canım dünü kopyaladım...
göz için kullan canım damla ama ben anne sütü damlattım günde birkaç kez... Çok sarı sarı aktı pişman oldum daha fena oldu diye ama sanırım öylece attı ... bir daha olmadı...
evet canım yorucu ama güzel...canım annelik gerçekten hem yorucu hem zevklidir
çapaklanma bazen çok basit sebeplerden de oluyor, mesela biraz rüzgar alsın o bile sebep oluyor
ama dediğin gibi bazende gözyaşı kanallarının tıkalı olmasından kaynaklanıyor
onun için çok basit egzersizler var yapabilecegin
göz pınarından başlayıp gözaltlarından geçir gözün kuruk kısmına doğru hafif hareketlerle masaj yapıyorsun
egede de olmuştu bebekken
canım gelmediğim günler bile sizleri çok merak edip özlüyorumcanım seni burda gormek ne guzel
oglusununun gaz sancıları olması normal canım,cok yıpratıcı bir surec olabiliyor eger kolik sorunu ciddiyse,insallah hafif versiyonunu atlatırsınız.anason cayı iyi geliyor bu durumda ama tam olcusunu ve yapılısnı guvenilir bir yerden bakman lazım ben hatırlamıyorum
capaklanma ciddi olabilir aman ihmal etme,dogum sırasında anneden gecen bir mikrobun da bu soruna yol acabilecegini okumustum sanırım ama yanılıyor da olabilirim,cok cok gecmis olsun canım
yavrunu öp kokla ve tadını cıkar bu gunlerin cok cabuk buyuyorlar (sana su anda pek inandırıcı gelmese de)
Allah bize yardım edenlerden de razı olsun
ara ara ugra haber et kendınden
aile arasında tartışmalar çok zor yazık sende arada kalıyorsunbu arada evde tartışma oldu denizliden gelen görümcemle eşim tartıştı haftasonu da 2 görümcem tartışmış aldığı dubleks eve gitmişti. Apar topar biz de geldik ama kayınvalidem üzüldü...
len tebrikim nerde he2 kilo verdim insan çiçek gönderiridi bana ama nerde
n egüzel yazmış işte canım...horizon kullanıcısından alıntı
çok teşekkür ederim :) o kistleri sakın kafaya takma. koroid pleksus gibi bir adı var. benim oğlumda da vardı her iki tarafta da, üstelik 5 mm idiler her biri.... 27. hafta kontrolünde kaybolmuştu hepsi.
eğer 1 cm'den küçükse ve ayrıntılı ultrasonda ona eşlik eden başka bir anormallik yoksa doktorlar önemsemiyorlar.
kızlar bir arkadaş bana yazmış...
sağol canım darısı başına inş...rabbimin izniyle sende o günleri göreceksin şimdiden söylim işin en zor kısmı gaz kısmı diyebilirim:18:fadikçim hoşgeldin,Allah kolaylık versin,bebişinin de gazı azalsın inşallah,bizler bile gaz sancısında nasıl kötü oluyoruz kıyamam ona
canım maşallah randevun iyi geçmiş herşeyde yolunda çok şükür...
kistin ciddi birşey olduğunu sanmıyorum...bazen böyle olabiliyor...genelde zaman geçtikçe kaybolup gidiyor...inş. seninde kaybolacaktır canım...
anne sütünü çok duydum ama kötü olabilir diye damlatamadım damlayada dün başladık bakalım ne olacak...
evet canım yorucu ama güzel...
egzersizide öğrendimde sanki yaparken cildi inciliyo gibi...
arada yapıyorum tabi...
canım sanada çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun...çabucak iyileşir inş....
canım gelmediğim günler bile sizleri çok merak edip özlüyorum
evet sancı kaçılmaz bir şeymiş başlarda iyiydi baya sevinmiştim ama meyer sancılar 20. günden sonra başlarmış biizmde 2 haftadan sonra hafif hafif başladı...son bir haftadırda baya arttı...genelde akşam saat 7 ile 24 arası oluyor bazen hafif atlatıyoruz ama bazı gece çok ağır...canımıniçi nasıl ağlıyor...anasonuda duydum ama denemedim...bende rezene veriyordum bird erezeneyi ben devamlı içiyordum...
ama şunu anladımki şiddetli sancı tuttuğu zaman hiçbirşey kar etmiyor...
bugün birde bitkisek gaz ilacı aldım ama nereye kadar ilaçala idare edilir ki...
bakalım mecbur kalırsak kullanırız...
canım büyüdüklerinin farkılndayım sanki dün hastaneden doğumdan çıkmış gibiyim ama şimdi bakıyorumda bir ayda bile eymen baya değişmiş...günler okadar çabuk geçiyorki...(yatarken o kadar çabuk geçmiyordu :))
canım maşallah senin randevuda güzel geçmiş bebişte 2400 olmuş (maşallah kuzuma)bence senin kuzuda zamanında ve iyi bir kiloda doğacak inş...
aile arasında tartışmalar çok zor yazık sende arada kalıyorsun(
allah yardımcınız olsun....
al sana çiçek canım
gaz konusunda anne sütünü duymuştum ama denemedim canım şimdide damlaya başladık bakalım ne olacak...
n egüzel yazmış işte canım...
sağol canım darısı başına inş...rabbimin izniyle sende o günleri göreceksin şimdiden söylim işin en zor kısmı gaz kısmı diyebilirim:18:
gelelim bugunku randevuya
biliyorsunuz hem doktorla hem de kızlarla randevum vardı bugun
bade ve feryalle bulustuk fakultede,cok guzel oldu,cok konustuk,cok anlattık ama yine bitiremedik,konusacaklar hic bitmiyor cok garip
doktor kontrolu de iyi gecti
kan-idrar sorunsuz,nst guzel ,bebegim haftasıyla uyumlu gerilik falan yok cok sukur ve kilosu da 2400 maşallah
cok sukur bugunlerime ,Allahım sonunu da hayırlısı ve saglıkla getirmeyi kısmet etsin inşallah,darısı da butun isteyenlerin başına inşallah.
sadece bir konuda sıkıntı var,bir haftadır kasıklarımda agrı var,sancı yada kaıslma degil eminim zaten de,doktora bahsettim enfeksiyon olabilir mi dedim olabilir ama tahliller temiz dedi,bebek buyuyor rahim geriliyor cevre kaslar geriliyor ondan olabilir mi dedim,olabilir dedi,hafif bir akıntım var ama dikkat etmesem gormezdim o derece az dedim.akıntı da agrıya neden olur dedi,e akıntının sebebi enfeksondur bende de cıkmadı dedim,nasıl akıntı sebep olacak ki dedim,boş boş yuzume baktı-vajinit ciddi bir rahatsızlık degil bir fitil verecem iyi gelecek dedi :)) şaka gibi cok guler yuzlu ama tecrubesiz genc bir doktor haliyle cok da beklentim yok zaten ama,simdi ben bu fitili kullansam mı kullanmasam mı bilemedim.Proluton depotu artık kesebilirsin dedi(ben onu hic kullanmadım diyemedim),tamam dedim ama ben 1 hafta kadar daha crinone jelimi almaya devam edicem.
dikişler ne zaman alıncak diye sordum-36.haftada dedi,
peki bir sorun olmaz kasılmam olmazsa yine de 36.hafta mı dedim-evet dedi,ani bir sancı kasılma ile rahme zarar verme riski yuksek o yuzden alınacak dedi(ben sorun olmazsa 38 den once alınmaması icin ısrarcı olucam)
normal dogum esnasında bebeg gecebilecek bazı hastalık enfeksiyopn vs ye karsı yapılabilecek bir tahlil test yada suruntu olabilir mi dedim-yok dedi(eminim vardır ama benim arastırıp adıyla sanıyla istemem lazım sanırım)kızımda 9 gun antibiyotik tedavisi gerekti belki de dogum esnasında bulastı bilemiyorum dedim,ben bana baglı bir sey vrasa dogumdan once yapmak isterim dedim,senin yapabilecegin bir sey yok dedi.bunu İsmail beye de sorucam.
10 gun sonrasına randevu verdi,serklajın hangi gun alınacagı kararlastırılacak o gun.
yani boyle kızlar,cok şukur cok guzel bir gunduhepinizin de keyfi bol olsun inşallah.
paşam bravo sana....nasıl başarıyosun hızla kilo veriyosun...bu aralar bende cebelleşiyorum kilolarla çok zor veriyorum...birde bende şeker çıktı çok aç kalamıyorum....
Canım yemek yapıp buzluğa mı atıyorsun? Çok iyi olur... Son zamanların tadını çıkar...
serklaj ne gün olacak?
gelelim bugunku randevuya
biliyorsunuz hem doktorla hem de kızlarla randevum vardı bugun
bade ve feryalle bulustuk fakultede,cok guzel oldu,cok konustuk,cok anlattık ama yine bitiremedik,konusacaklar hic bitmiyor cok garip
doktor kontrolu de iyi gecti
kan-idrar sorunsuz,nst guzel ,bebegim haftasıyla uyumlu gerilik falan yok cok sukur ve kilosu da 2400 maşallah
cok sukur bugunlerime ,Allahım sonunu da hayırlısı ve saglıkla getirmeyi kısmet etsin inşallah,darısı da butun isteyenlerin başına inşallah.
sadece bir konuda sıkıntı var,bir haftadır kasıklarımda agrı var,sancı yada kaıslma degil eminim zaten de,doktora bahsettim enfeksiyon olabilir mi dedim olabilir ama tahliller temiz dedi,bebek buyuyor rahim geriliyor cevre kaslar geriliyor ondan olabilir mi dedim,olabilir dedi,hafif bir akıntım var ama dikkat etmesem gormezdim o derece az dedim.akıntı da agrıya neden olur dedi,e akıntının sebebi enfeksondur bende de cıkmadı dedim,nasıl akıntı sebep olacak ki dedim,boş boş yuzume baktı-vajinit ciddi bir rahatsızlık degil bir fitil verecem iyi gelecek dedi :)) şaka gibi cok guler yuzlu ama tecrubesiz genc bir doktor haliyle cok da beklentim yok zaten ama,simdi ben bu fitili kullansam mı kullanmasam mı bilemedim.Proluton depotu artık kesebilirsin dedi(ben onu
hic kullanmadım diyemedim),tamam dedim ama ben 1 hafta kadar daha crinone jelimi almaya devam ed
dikişler ne zaman alıncak diye sordum-36.haftada dedi,
peki bir sorun olmaz kasılmam olmazsa yine de 36.hafta mı dedim-evet dedi,ani bir sancı kasılma ile rahme zarar verme riski yuksek o yuzden alınacak dedi(ben sorun olmazsa 38 den once alınmaması icin ısrarcı olucam)
normal dogum esnasında bebeg gecebilecek bazı hastalık enfeksiyopn vs ye karsı yapılabilecek bir tahlil test yada suruntu olabilir mi dedim-yok dedi(eminim vardır ama benim arastırıp adıyla sanıyla istemem lazım sanırım)kızımda 9 gun antibiyotik tedavisi gerekti belki de dogum esnasında bulastı bilemiyorum dedim,ben bana baglı bir sey vrasa dogumdan once yapmak isterim dedim,senin yapabilecegin bir sey yok dedi.bunu İsmail beye de sorucam.
10 gun sonrasına randevu verdi,serklajın hangi gun alınacagı kararlastırılacak o gun.
yani boyle kızlar,cok şukur cok guzel bir gunduhepinizin de keyfi bol olsun inşallah.
hidenisko; canım ya çok geçmiş olsun allah beterinden korusun dinlen biraz.....
chnb; canım kabızlık çok zor hareketsizlikten büyük ihtimalle en faydalı yöntem zeytinyağı içmek ama senin miden bulanır yada yediğin sulu yemeklere yada salatana dök zeytinyağını faydasını göreceksin geçmiş olsun....
:)yok yemek yapmıyorum kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz yemeg o yapıyor onlar simdi oruçlu oldug icin aksam yemeklerine yanlarına gidiyorum öğlende ya aksamdan kalma yemekleri ısıtıyorum yada tost felan yapıyorum
Serkaj gunü netleşmedi daha Cemil bey biraz ağır hareket ediyor bugün 3 gibi alliazdan mesaj geldi provizyona cevap verildi diye ama Cemil bey henüz donmedi bize
ah arkadaşım bende çok yaşamıştım.yatmaya başladığım günden itibaren kabızlık başladı.hareketsizlikten olan bişey.kuru kayısı,taze kayısı bir sürü meyve yiyordum ama genede zor oluyordu.bir gün zeytin yağı içtim.ılık suya karıştırıp o fayda etmişti.tadı kötü ama yapıcak bişey yok.birde şimdi incir ve bamya zamanı onlardan ye bol bol.oda yardım eder.
Eveet azcıkta ben bahsedeyim buluşmamızdan:)
Bugün feryal ve sofikayla tanıştım ve çoook mutlu oldum.İkiside çok iyi insanlar.Uzun süre sohbet ettik.İnsanın kendini anlayan birileriyle konuşması terapi gibi oluyor.Kendimi daha iyi hissediyorum bugün.Diğer şehirlerdeki arkadaşlarada tavsiye ederim:))
canım maşallah randevun iyi geçmiş herşeyde yolunda çok şükür...
kistin ciddi birşey olduğunu sanmıyorum...bazen böyle olabiliyor...genelde zaman geçtikçe kaybolup gidiyor...inş. seninde kaybolacaktır canım...
anne sütünü çok duydum ama kötü olabilir diye damlatamadım damlayada dün başladık bakalım ne olacak...
canım gelmediğim günler bile sizleri çok merak edip özlüyorum
evet sancı kaçılmaz bir şeymiş başlarda iyiydi baya sevinmiştim ama meyer sancılar 20. günden sonra başlarmış biizmde 2 haftadan sonra hafif hafif başladı...son bir haftadırda baya arttı...genelde akşam saat 7 ile 24 arası oluyor bazen hafif atlatıyoruz ama bazı gece çok ağır...canımıniçi nasıl ağlıyor...anasonuda duydum ama denemedim...bende rezene veriyordum bird erezeneyi ben devamlı içiyordum...
ama şunu anladımki şiddetli sancı tuttuğu zaman hiçbirşey kar etmiyor...
bugün birde bitkisek gaz ilacı aldım ama nereye kadar ilaçala idare edilir ki...
bakalım mecbur kalırsak kullanırız...
canım büyüdüklerinin farkılndayım sanki dün hastaneden doğumdan çıkmış gibiyim ama şimdi bakıyorumda bir ayda bile eymen baya değişmiş...günler okadar çabuk geçiyorki...(yatarken o kadar çabuk geçmiyordu :))
aile arasında tartışmalar çok zor yazık sende arada kalıyorsun(
allah yardımcınız olsun....
gaz konusunda anne sütünü duymuştum ama denemedim canım şimdide damlaya başladık bakalım ne olacak...
n egüzel yazmış işte canım...
sağol canım darısı başına inş...rabbimin izniyle sende o günleri göreceksin şimdiden söylim işin en zor kısmı gaz kısmı diyebilirim:18:
kızlar gunaydın,kendimi meyhaneci gibi hissettim sabaha karşı topigi kapatıp sonra yine ilk ben acıyorum