- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.581
duyaydın canım serklajımla ilgili aldıgım notlarda soyle yazıyor
malzemeler:
-ethibond 5 mersilen-ip
benim okudugum kadarıyla ethibond ve mersilen farklı tipte ipler ama benim dosyamda bu sekilde yazıyordu,belki farklı bir manası da vardır anlayamadım ben()biraz once resmini de gormustum nette ama simdi bulamıyorum bulursam paylaşırım
ipin renkli olmasının sebebi rahatca gorulebilmesi imis(genelde rengi yeşil oluyormus ama benim gordugum sarıydı)
- foley sonda
anestezi ilacları :
-propofol(Propofol (INN, AstraZeneca tarafından Diprivan olarak pazarlanan) kısa etkili, intravenöz hipnotik ajandır.Kullanımı genel anestezi,indüksiyon ve idamesi, mekanik ventilasyon'dur.Yetişkinler tarafından kullanılanı ise Prosedürel sedasyon'dur. Propofol aynı zamanda yaygın Veteriner ilacı olarakta kullanılır.Ayrı zamanda Propofol,sadece 50'den fazla ülkede kullanım için onaylanmıştır.Jenerik versiyonları'da mevcuttur.)
-fentanyl(eroin,morfin turu bir agrı dindirici)
-primperan(postoperatif kusma bulantı onleyici)
serklaj sonrası:
-iespor(antibiyotik)
-neofleks laktatlı ringer 1000 ml (serum)
-endol(48 saat boyunca 6 saatte bir olmak uzere)
-tilcotil(agrı kesici-ben bunu sadece ilk gun bir defa aldım ama toplamda 4 adet verdiler agrın arttıkca al diye)
komple işlem 50 dk surmuş
serklajımda bulunan doktorlar:
-Dr Turan Özmen-serklajımı yapan
-Dr Ertaç Gümüş-yardımcı kadın dogumcu
-Dr Şener Kaya-anestezi doktoru
(doktorların hic biri henuz uzman degil)
bana murat bey diye uzman bir doktron da gozetmen olarak serklaja katılacagı soylendi ama dosyamda onunla ilgili bir bilgi yok,haliyle soyadına da ulaşamadım.
:44::44::44::44:canım okudum okudun kafam basmadı kol biryerde ayak biryerdecanım bir kez içtim çıkardım. sulu yemek hiç yemedim 5 aydır(( Ama yavaş yavaş salatama koyayım(
iyi canım eşin de aç kalmaz bu süreçte...cevap verilmesine sevindim cemil bey tam anlaşmalı mıymış peki?
içemem ki...:44:incir yiyorum canım...
canım gaz oluyor malesef çarşafta sallamak iyi geliyor... Bir de yüzü yere bakacak şekilde sol kolunu iki kolunun altından sağ kolunu bacak arasından geçirip sağ elini karnına açık şekilde tutup ritmik hareketlerle aşağı yukarı sallamak iyi gelir ayağında mutlaka çorap beline de tülbent sar... çok zorlanırsan havluyu ütüyle hafif ısıt karnına koy... bir de kızlar buzuki orhan diye birinin kızı için kolik bebek müziğinden bahsetmişlerdi başka topikte araştır istersen...
inşallah güzel haberler alırım ben de...
allah seni hey hancı çek ordan bana bir bardak sütkızlar gunaydın,kendimi meyhaneci gibi hissettim sabaha karşı topigi kapatıp sonra yine ilk ben acıyorum
:44::44::44::44:canım okudum okudun kafam basmadı kol biryerde ayak biryerdegünaydın bu arada
allah seni hey hancı çek ordan bana bir bardak sütgünaydınlar canım ben yeni kalktım hiderikop canım geçmiş olsun yazıcam habira unutuyorum kızlar banada mesterize tabe yaptılar eşime bir türk üsülü birde yabancı üsülü var demişler türki 60 yabancısı 190 galiba eşim garibim en iyisini ver demiş ama malum gene olmadı neyse ileriye bakıcez şu 6 kilo gitsinde ve 70 düşsem ne ka güzel olur eylüle kadar başarabilirimiyim acebe veyada 65
kız başarırsın tabi,şurda ne kalmış 70e,panik atak olmasa da biraz eforlu spor yapabilsen var ya demekki daha bile hızlı verirdin kilo,maşallah iyi gidiyorsun,aman zaten hızlı verilen kilolar aynı hızla alınıyoren güzeli yavaştan yavaştan
kızlar merhaba bugüN BEBİŞLERİMİ GÖRMEYE GİDİCEM BİRAN ÖNCE AKŞAM OLSUN İSTİYORUM KUZUCUKLARIMIN BEZLERİ BİTMİŞ BEZ GÖTÜrcez KIZIMIZ DÜN MAKİNEDEYDİ BU SABAH ÇIKARMIŞLAR ÇOK ŞÜKÜR ANNE SÜTÜNÜDE 24CC ÇIKARMIŞLAR ŞÜKÜRLER OLSUN BENDEN HABERLER BUKADAR ŞİMDİLİK BU ARADA OĞLUŞUM TOMBİŞ OLMUŞ TEYzeleri TAAAAAAM 880GR OLMUŞ:) AŞKIM BENİM KIZIMIZ NAZLI GİDİYOR BİRAZCIK....
kızlar merhaba bugün bebişlerimi görmeye gidicem biran önce akşam olsun istiyorum kuzucuklarımın bezleri bitmiş bez götürcez kızımız dün makinedeydi bu sabah çıkarmışlar çok şükür anne sütünüde 24cc çıkarmışlar şükürler olsun benden haberler bukadar şimdilik bu arada oğluşum tombiş olmuş teyzeleri taaaaaam 880gr olmuş:) aşkım benim kızımız nazlı gidiyor birazcık....
kızlar merhaba bugüN BEBİŞLERİMİ GÖRMEYE GİDİCEM BİRAN ÖNCE AKŞAM OLSUN İSTİYORUM KUZUCUKLARIMIN BEZLERİ BİTMİŞ BEZ GÖTÜrcez KIZIMIZ DÜN MAKİNEDEYDİ BU SABAH ÇIKARMIŞLAR ÇOK ŞÜKÜR ANNE SÜTÜNÜDE 24CC ÇIKARMIŞLAR ŞÜKÜRLER OLSUN BENDEN HABERLER BUKADAR ŞİMDİLİK BU ARADA OĞLUŞUM TOMBİŞ OLMUŞ TEYzeleri TAAAAAAM 880GR OLMUŞ:) AŞKIM BENİM KIZIMIZ NAZLI GİDİYOR BİRAZCIK....
sinemcim kızlar nazlı olur zaten
sonradan geçer kardeşini
biz de şimdi istanbula yola cıkıyoruz,
ayağımı bir doktora daha göstereceğiz
eşim illaki alçıya alınsın diyorbende inatla bu kırık değil diyorum
bakalım hangimiz kazanacağız
feryal şekerle ilgili ne yaptın,saglık ocagına gidebildin mi canım?
kızlar ben hazırlanıyorum birazdan çıkıcaz yola akşam gelince yAZARIM EĞER BİLGİSAYAR İZİN VERİRSE RESİMLERİNİ YÜKLERİM SİZE
Sabah gittim.en son yaptirdigim test kagidiyla birlikte.cikan rakamlar arasindaki farka dr da sasirdi.
4 ay once yaptirmisim en son testleri
Kanda HbA1C testi diye birseye bakilicak.pazartesi sabah 9 da kahvalti yapip 11 de gidicem.tokluk sekerine bakilicak.
Vevabin icin cok sagol canim.canım hemoglobin a1c denen test senin son 3 aylık kan şekeri ortalamanı gösterir çünkü şeker hastalığı teşhisi sadece o günkü açlık ve tokluk şekerleri ile konulamaz,bu değer şeker hastası olmayan bir insanda 4-6 arasında olmalıdır.