Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gelelim bana:

10 da randevuya gittim. Ayrıntılı ultrason için... Arda Bey tatilde top oynarken elini incitmiş. Dedim nazar değmiştir. Tüp bebek yaptırırken de Cem Beyin ayağı incinmişti. Bende mi bir uğursuzluk var acaba dedim yok canım dedi:))

Muayene başladı Nil Hanım da geldi. Her organını ayrıntılı incelediler parmak sayılarına kadar. Sonra normal doğum vakası geldi acil Arda Bey de Nil Hanım da gitti. 2 saat bekledik doğumdan sonra sezaryene girmişler...Sonra incelediler...Kilosu yine üst sınırda...: 559 gram:nazar:
Çok hareketliydi parmaklarını zor saydılar... Rahim ağzı uzunluğum vajinal 2.5 cm. Çok iyi dedi.:nazar: Muayenede testi tekrarlattığımı oranın 63 te 1 çıktığını söyledim. 2 limin 20200 de 1 çıktığı için bu oranı beklemiyordum Pgt yaptıran arkadaşımın bile 2 li de risk 10 000 de 1 çıkmışken
dedim.

Bebeğin görünüşte sorunu yok ama tıbbi olarak 10 da 1 değerden dolayı amniyo sentezi tıbbi olarak önermek durumundayım. Ama çok zor şeyler yaşadınız dedi.Bir de kafasında solda 3.8 mm kist görüldü yazılmış. Bunu eve gelince farkettim Arda Beyin hemşiresini aradım o da birçok bebekte olabiliyor bu haftalarda takip ediyoruz dedi. Ama downlu bebeklerde kalıcıymış:KK43:( Ama Arda Bey önemli olsaydı kendi derdi di mi?

Duyaydın senin mailini söyledim... Her gün çok sayıda mail geliyor eşim ilgileniyor dedi Femicali arasın dedi:))
Fadike selam söyledi...Fadikin akrabasından bahsettim şaşırdı...
Görümcem için de randevu aldık...

canım dünü kopyaladım...

göz için kullan canım damla ama ben anne sütü damlattım günde birkaç kez... Çok sarı sarı aktı pişman oldum daha fena oldu diye ama sanırım öylece attı ... bir daha olmadı...

merhaba canlar...

ben arada sizleri okumaya çalışıyorum çünkü hepinizin durumunu merak ediyorumson 2 gün hariç ara ara bakmıştım gözden kaçan birşey yoksa herşey yolundaydı...
ama 2 gündür hiç gelemedim inş. herkes iyidir...
chnb çarşamba dr randevusu vardı yanlış hatırlamıyorsam nasıl geçti canım herşey yolunda mı...
başka dr ra giden arkadaşlarda vardı inş. herşey yolundadır...
boş vaktim olsa son 2 günü okumaya çalışacağım ama kısaca son durumları merak ettim...

beni sorarsanız iyi diyelim iyi olalım...
yusuf eymen bu günlerde biraz huysuz özellikle akşamları çok ağlıyor hareketlerine bakılırsa gaz sancısı...gündüzleri de nasıl geçiyor hiç anlamıyorum...zaten sağolsunlar eltimiz kızları gelmese benim ne kafam kaldırıyor nede bünyem...çok çok güzel bir duygu olmasının yanında bebek büyütmek çokta stresli bir iş...ama olsun bu günleri gördüğüm için rabbime hep şükrediyorum...

karşıda oturan eltimin üç kızı var 13, 15, 18 yaşların da 13 olan sık gelmiyor ama diğerlerini ben çağırmasam da devamlı geliyorlar...
eymenide çok seviyorlar...rabbim tek olanlara yardım etsin...

birde eymenin gözleri uzun zamandır çapaklanmaya başladı... hep geçer diye bekledim ama bi geçti bi yine oldu bi hafifledi derken atlatamadık...
dün aşısı vardı aile hekimi birde damla verdi araştırdım bu durumda çok sık kullanılan bir damlaymış bende kullandım...5 gün kullanacağız eyer geçmesse göz dr una gideceğiz...
bazı çapaklamalar göz yaşı kanalının tıkalı olması nedeniyle olabiliyormuş bu yüzden basite almamak lazımmış...
açıkcası bunu bende ilk duydum çapak işini basit birşey sanırdım...
ama şimdi dikkat edeceğim...

canım annelik gerçekten hem yorucu hem zevklidir
çapaklanma bazen çok basit sebeplerden de oluyor, mesela biraz rüzgar alsın o bile sebep oluyor
ama dediğin gibi bazende gözyaşı kanallarının tıkalı olmasından kaynaklanıyor
onun için çok basit egzersizler var yapabilecegin
göz pınarından başlayıp gözaltlarından geçir gözün kuruk kısmına doğru hafif hareketlerle masaj yapıyorsun
egede de olmuştu bebekken

bir iki kere denemiştim yine deneyeyim bari...

magnezi calcine mi? ben de kullandım hemen işe yarıyor da karın ağrısı yapmıştı ben de:))

Elma sabah yedim...

canım hreketlenemem ki kalk demedi dr...

çok geçmiş olsun canım ama dediğin gibi biraz dinlenirsin... Testlere de sevindim...

medipolde sgk geçiyor ben sordum acile gittim bir kere. Ama oranın takibinde olana öncelik oluyormuş yoğunmuş...

Şu an nasılsın bir de cemil bey sana yatma konusunda ne dedi yatıyor musun?

sanki benim aklımda artık eskisi yatmana gerek yok falan dedi gibi kalmış :26:

umarım en kısa zamanda çözülür sıkıntın canım :KK16:

merhaba canlar...

ben arada sizleri okumaya çalışıyorum çünkü hepinizin durumunu merak ediyorumson 2 gün hariç ara ara bakmıştım gözden kaçan birşey yoksa herşey yolundaydı...
chnb çarşamba dr randevusu vardı yanlış hatırlamıyorsam nasıl geçti canım herşey yolunda mı...
boş vaktim olsa son 2 günü okumaya çalışacağım ama kısaca son durumları merak ettim...

yusuf eymen bu günlerde biraz huysuz özellikle akşamları çok ağlıyor hareketlerine bakılırsa gaz sancısı...gündüzleri de nasıl geçiyor hiç anlamıyorum...zaten sağolsunlar eltimiz kızları gelmese benim ne kafam kaldırıyor nede bünyem...çok çok güzel bir duygu olmasının yanında bebek büyütmek çokta stresli bir iş...ama olsun bu günleri gördüğüm için rabbime hep şükrediyorum...

karşıda oturan eltimin üç kızı var 13, 15, 18 yaşların da 13 olan sık gelmiyor ama diğerlerini ben çağırmasam da devamlı geliyorlar...

birde eymenin gözleri uzun zamandır çapaklanmaya başladı... hep geçer diye bekledim ama bi geçti bi yine oldu bi hafifledi derken atlatamadık...
dün aşısı vardı aile hekimi birde damla verdi araştırdım bu durumda çok sık kullanılan bir damlaymış bende kullandım...5 gün kullanacağız eyer geçmesse göz dr una gideceğiz...
bazı çapaklamalar göz yaşı kanalının tıkalı olması nedeniyle olabiliyormuş bu yüzden basite almamak lazımmış...

canım seni burda gormek ne guzel
oglusununun gaz sancıları olması normal canım,cok yıpratıcı bir surec olabiliyor eger kolik sorunu ciddiyse,insallah hafif versiyonunu atlatırsınız.anason cayı iyi geliyor bu durumda ama tam olcusunu ve yapılısnı guvenilir bir yerden bakman lazım ben hatırlamıyorum
capaklanma ciddi olabilir aman ihmal etme,dogum sırasında anneden gecen bir mikrobun da bu soruna yol acabilecegini okumustum sanırım ama yanılıyor da olabilirim,cok cok gecmis olsun canım
yavrunu öp kokla ve tadını cıkar bu gunlerin cok cabuk buyuyorlar (sana su anda pek inandırıcı gelmese de)
Allah bize yardım edenlerden de razı olsun
ara ara ugra haber et kendınden:KK16:

merhaba canlar...

senin adına çok sevindim canım benim daarısı bizlere olsun işşallah :KK16::KK16:bu arada sütünü sag gözlerine sür sıpamın geçer rabim şifa versin :KK55::KK55:
gelelim bugunku randevuya
biliyorsunuz hem doktorla hem de kızlarla randevum vardı bugun
bade ve feryalle bulustuk fakultede,cok guzel oldu,cok konustuk,cok anlattık ama yine bitiremedik,konusacaklar hic bitmiyor cok garip
doktor kontrolu de iyi gecti
kan-idrar sorunsuz :nazar:,nst guzel :nazar:,bebegim haftasıyla uyumlu:nazar: gerilik falan yok cok sukur ve kilosu da 2400 maşallah :nazar:
cok sukur bugunlerime ,Allahım sonunu da hayırlısı ve saglıkla getirmeyi kısmet etsin inşallah,darısı da butun isteyenlerin başına inşallah.
sadece bir konuda sıkıntı var,bir haftadır kasıklarımda agrı var,sancı yada kaıslma degil eminim zaten de,doktora bahsettim enfeksiyon olabilir mi dedim olabilir ama tahliller temiz dedi,bebek buyuyor rahim geriliyor cevre kaslar geriliyor ondan olabilir mi dedim,olabilir dedi,hafif bir akıntım var ama dikkat etmesem gormezdim o derece az dedim.akıntı da agrıya neden olur dedi,e akıntının sebebi enfeksondur bende de cıkmadı dedim,nasıl akıntı sebep olacak ki dedim,boş boş yuzume baktı-vajinit ciddi bir rahatsızlık degil bir fitil verecem iyi gelecek dedi :)) şaka gibi cok guler yuzlu ama tecrubesiz genc bir doktor haliyle cok da beklentim yok zaten ama,simdi ben bu fitili kullansam mı kullanmasam mı bilemedim.Proluton depotu artık kesebilirsin dedi(ben onu hic kullanmadım diyemedim),tamam dedim ama ben 1 hafta kadar daha crinone jelimi almaya devam edicem.
dikişler ne zaman alıncak diye sordum-36.haftada dedi,
peki bir sorun olmaz kasılmam olmazsa yine de 36.hafta mı dedim-evet dedi,ani bir sancı kasılma ile rahme zarar verme riski yuksek o yuzden alınacak dedi(ben sorun olmazsa 38 den once alınmaması icin ısrarcı olucam)
normal dogum esnasında bebeg gecebilecek bazı hastalık enfeksiyopn vs ye karsı yapılabilecek bir tahlil test yada suruntu olabilir mi dedim-yok dedi(eminim vardır ama benim arastırıp adıyla sanıyla istemem lazım sanırım)kızımda 9 gun antibiyotik tedavisi gerekti belki de dogum esnasında bulastı bilemiyorum dedim,ben bana baglı bir sey vrasa dogumdan once yapmak isterim dedim,senin yapabilecegin bir sey yok dedi.bunu İsmail beye de sorucam.
10 gun sonrasına randevu verdi,serklajın hangi gun alınacagı kararlastırılacak o gun.
yani boyle kızlar,cok şukur cok guzel bir gundu :nazar: hepinizin de keyfi bol olsun inşallah.

ah canım benim birgün işşallah toplu görüşrüz ne dersin :KK34::KK34:oruç bitsin buluşalımmı:kk77::kk77::kk77:maşşallah senin adınada çok sevindim :nazar::nazar:
chnbcim yaradrken ye yat ozaman görürüsün kabızlıgı sen:KK53::KK53:ben bugün bir sefer daha dogurdum okadar agrıdıki karnım eşim bile korktu ne oluyor diye ne gaz çıkarıyorum afedersin ne o çıkıyor :KK17::KK17::KK17:ama sonra rahatladım:KK76::KK76::KK76:

Sofika canım ne güzel haberler bunlar maşallah koca kız olmuş.:nazar:

Dikiş alma işi bana da erken geldi fitili de burada Tubaoz ve gamze81 tüm gebelik boyunca kullandı adları fitilciye çıkmıştı...:KK9::KK9::KK9:

sinemden haber var mı bu arada?

Hidenisko kavun yedim duphalac da içmiştim az önce gittim:))

bu arada evde tartışma oldu denizliden gelen görümcemle eşim tartıştı haftasonu da 2 görümcem tartışmış aldığı dubleks eve gitmişti. Apar topar biz de geldik ama kayınvalidem üzüldü...

bir iki kere denemiştim yine deneyeyim bari...

magnezi calcine mi? ben de kullandım hemen işe yarıyor da karın ağrısı yapmıştı ben de:))

Elma sabah yedim...

canım hreketlenemem ki kalk demedi dr...

çok geçmiş olsun canım ama dediğin gibi biraz dinlenirsin... Testlere de sevindim...

medipolde sgk geçiyor ben sordum acile gittim bir kere. Ama oranın takibinde olana öncelik oluyormuş yoğunmuş...

Şu an nasılsın bir de cemil bey sana yatma konusunda ne dedi yatıyor musun?
Suan bı sıkıntım yok cok şükür Cemil bey dikişden sonra yatmadan bahsetti yerçekiminden bahsetti sen ayağa kalkarsan bebek aşağıya basınç yapar dedi oncesiylee ilgili konuşmadık ölçüm kısa çıkınca basta biraz endişelendim ama simdi dikişden sonra yatacağım düşündükce dolaşasın geliyor hareket ediyorum en azından yiyeceg i içeceğim kendim hazırlıyorum bu cumarteside esimle dışarı çıkmayı düşünüyorum daha istesemde çıkamam anliyacagin ayaktaki son günlerimin tadını cikartiyorum

Suan bı sıkıntım yok cok şükür Cemil bey dikişden sonra yatmadan bahsetti yerçekiminden bahsetti sen ayağa kalkarsan bebek aşağıya basınç yapar dedi oncesiylee ilgili konuşmadık ölçüm kısa çıkınca basta biraz endişelendim ama simdi dikişden sonra yatacağım düşündükce dolaşasın geliyor hareket ediyorum en azından yiyeceg i içeceğim kendim hazırlıyorum bu cumarteside esimle dışarı çıkmayı düşünüyorum daha istesemde çıkamam anliyacagin ayaktaki son günlerimin tadını cikartiyorum

Canım yemek yapıp buzluğa mı atıyorsun? Çok iyi olur... Son zamanların tadını çıkar...

serklaj ne gün olacak?

sofikacım benim dikişlerim doğum esnasında alınmıştı :26:
burda genelde hep doğumdan önce dikiş alındı sanrıım

Dikiş alma işi bana da erken geldi fitili de burada Tubaoz ve gamze81 tüm gebelik boyunca kullandı adları fitilciye çıkmıştı...:KK9::KK9::KK9:

bu arada evde tartışma oldu denizliden gelen görümcemle eşim tartıştı haftasonu da 2 görümcem tartışmış aldığı dubleks eve gitmişti. Apar topar biz de geldik ama kayınvalidem üzüldü...

evet canım cok şukur kocaman oldu,ben de karnımda agırlaştıgını hissediyorum resmen :nazar:
yok canım sinemi aramak aklıma geldi aslında ama aramadım,bu aksam yazmasa yarın ararım
evde tatsızlık da cok kotu oluyor,sen de arada kalırsın simdi

senin adına çok sevindim canım benim daarısı bizlere olsun işşallah :KK16::KK16:bu arada sütünü sag gözlerine sür sıpamın geçer rabim şifa versin :KK55::KK55:

ah canım benim birgün işşallah toplu görüşrüz ne dersin :KK34::KK34:oruç bitsin buluşalımmı:kk77::kk77::kk77:maşşallah senin adınada çok sevindim :nazar::nazar:
chnbcim yaradrken ye yat ozaman görürüsün kabızlıgı sen:KK53::KK53:ben bugün bir sefer daha dogurdum okadar agrıdıki karnım eşim bile korktu ne oluyor diye ne gaz çıkarıyorum afedersin ne o çıkıyor :KK17::KK17::KK17:ama sonra rahatladım:KK76::KK76::KK76:

valla canım bizim icin hic sorun olmaz da sen bursaya gelebilir misin :KK1:

paşam bursa gurubuyla mı buluşacaksın?:KK52::KK52::KK52:

bak bak paşamı bursalı grubuna kaptıracam diye korktun dimi chnb :KK52::KK9::KK55::KK1:
ne var ki buluşamaz mı :KK52:

canım hayır olsun ne olduda kavga ettiler:KK43::KK43:stresede girmişsindir sen şimdi:18::18:
paşam bursa gurubuyla mı buluşacaksın?:KK52::KK52::KK52:

:KK17::KK17::KK17::KK17:bursamı didin kız ben unu tamamiyle unuttum oruç kafan benzinim yoksa araba çaılşmıyo ne yapam :KK9::KK9::KK9:
bu arada müjdemi veriyim 2 kilo daha gitti haberin olsun :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:gelsin hediyeler

sofikacım benim dikişlerim doğum esnasında alınmıştı :26:
burda genelde hep doğumdan önce dikiş alındı sanrıım

Canım normal doğumsa önceden sezaryense doğumda alınıyor...

evet canım cok şukur kocaman oldu,ben de karnımda agırlaştıgını hissediyorum resmen :nazar:
yok canım sinemi aramak aklıma geldi aslında ama aramadım,bu aksam yazmasa yarın ararım
evde tatsızlık da cok kotu oluyor,sen de arada kalırsın simdi

maşallah canım... İnşallah iyidir hepsi...

biz de büyük görümceme geldik ama tv yok evde... o da tekti sevindi... beni düşünmüyorlar canım tartışmaya başlayınca kimse ne dediğini bilmiyor... ben de strese giriyordum bura sakin...

sofikacım, iyi haberlerle dönmene sevindim,crinone jel de akıntı yapabiliyor ya da vajinit
chbccim senin açından zor oluyordur, sonuçta stressiz bir ortam lazım sana..
eylulgulu,canım evet bencede kendini aşırı yormadan biraz gez,yemek vs gereken hazırlığını yap,inşallah herşey güzel olacak

valla canım bizim icin hic sorun olmaz da sen bursaya gelebilir misin :KK1:

bak bak paşamı bursalı grubuna kaptıracam diye korktun dimi chnb :KK52::KK9::KK55::KK1:
ne var ki buluşamaz mı :KK52:

buluşsun tabi... :KK52::KK52: Paşam hepimize yeter...:KK52::KK52:

canım hayır olsun ne olduda kavga ettiler:KK43::KK43:stresede girmişsindir sen şimdi:18::18:

:KK17::KK17::KK17::KK17:bursamı didin kız ben unu tamamiyle unuttum oruç kafan benzinim yoksa araba çaılşmıyo ne yapam :KK9::KK9::KK9:
bu arada müjdemi veriyim 2 kilo daha gitti haberin olsun :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:gelsin hediyeler

canım denizliden gelenin 3 çocuğu var istanbula gelip çalışmak istiyor çocuklar da 8,6,4 yaşında evli görümcem ilgilenecek onlarla
ama iş yok güvenlik kursuna yazıldı herkesin de borcu var pahalı kurs. o da kardeşlerden para bekliyor. eşi de pek istemiyor istanbulu. 1 sene deneme olarak ayrı durmak istiyorlar ama ortada ne iş ne maaş var nerede kalacaklar kiraya çıkacak para da yok karışık mevzular...

buluşsun tabi... :KK52::KK52: Paşam hepimize yeter...:KK52::KK52:

canım denizliden gelenin 3 çocuğu var istanbula gelip çalışmak istiyor çocuklar da 8,6,4 yaşında evli görümcem ilgilenecek onlarla
ama iş yok güvenlik kursuna yazıldı herkesin de borcu var pahalı kurs. o da kardeşlerden para bekliyor. eşi de pek istemiyor istanbulu. 1 sene deneme olarak ayrı durmak istiyorlar ama ortada ne iş ne maaş var nerede kalacaklar kiraya çıkacak para da yok karışık mevzular...

:111::111::111::111::111:anladım canım

horizon kullanıcısından alıntı
çok teşekkür ederim :) o kistleri sakın kafaya takma. koroid pleksus gibi bir adı var. benim oğlumda da vardı her iki tarafta da, üstelik 5 mm idiler her biri.... 27. hafta kontrolünde kaybolmuştu hepsi.
eğer 1 cm'den küçükse ve ayrıntılı ultrasonda ona eşlik eden başka bir anormallik yoksa doktorlar önemsemiyorlar.

kızlar bir arkadaş bana yazmış...

Chnb'cim solgarin psyllium husks fibre vegetable capsules diye icinde 200 kapsülün olduğu bitki lifleri barındıran ilacı var, düzenin oturana kadar günde 4-5 tane alabiliyosun, bağırsakların alıştıktan sonrada kendine gore adet ayarlamamı yapıyorsun, benim gibi sipastik bağırsakli bı ınsanda bile ise yaramıştı, dr'um yazmıştı hamileliğin basında...gnc'nin de benzer bir ürünü vardır kesin...

Hidenesko'cum bence de alciya aldık mutlaka, yanlış kaynar falan sonra bı sürü sorun yasarsın Allah korusun...

Sofika'cim kontrolunun güzel geçmesine çok sevindim, o verdigi fitilin bı yan etkisi var miymiş?

X