- 25 Ekim 2011
- 1.502
- 21
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.581
duyaydın canım serklajımla ilgili aldıgım notlarda soyle yazıyor
malzemeler:
-ethibond 5 mersilen-ip
benim okudugum kadarıyla ethibond ve mersilen farklı tipte ipler ama benim dosyamda bu sekilde yazıyordu,belki farklı bir manası da vardır anlayamadım ben()biraz once resmini de gormustum nette ama simdi bulamıyorum bulursam paylaşırım
ipin renkli olmasının sebebi rahatca gorulebilmesi imis(genelde rengi yeşil oluyormus ama benim gordugum sarıydı)
- foley sonda
anestezi ilacları :
-propofol(Propofol (INN, AstraZeneca tarafından Diprivan olarak pazarlanan) kısa etkili, intravenöz hipnotik ajandır.Kullanımı genel anestezi,indüksiyon ve idamesi, mekanik ventilasyon'dur.Yetişkinler tarafından kullanılanı ise Prosedürel sedasyon'dur. Propofol aynı zamanda yaygın Veteriner ilacı olarakta kullanılır.Ayrı zamanda Propofol,sadece 50'den fazla ülkede kullanım için onaylanmıştır.Jenerik versiyonları'da mevcuttur.)
-fentanyl(eroin,morfin turu bir agrı dindirici)
-primperan(postoperatif kusma bulantı onleyici)
serklaj sonrası:
-iespor(antibiyotik)
-neofleks laktatlı ringer 1000 ml (serum)
-endol(48 saat boyunca 6 saatte bir olmak uzere)
-tilcotil(agrı kesici-ben bunu sadece ilk gun bir defa aldım ama toplamda 4 adet verdiler agrın arttıkca al diye)
komple işlem 50 dk surmuş
serklajımda bulunan doktorlar:
-Dr Turan Özmen-serklajımı yapan
-Dr Ertaç Gümüş-yardımcı kadın dogumcu
-Dr Şener Kaya-anestezi doktoru
(doktorların hic biri henuz uzman degil)
bana murat bey diye uzman bir doktron da gozetmen olarak serklaja katılacagı soylendi ama dosyamda onunla ilgili bir bilgi yok,haliyle soyadına da ulaşamadım.
paylaştığın için çok teşekkür ederim sofika,ben de şimdi biraz araştırma yaparım ondan sonra benim doktoru soru yağmuruna tutarım
henüz uzmanlıklarını tamamlamamış asistan mı oluyorlar? e tabi üniversite hastanelerinde o kadar çok vakayla karşılaşıyorlar ki,o doktorların kimbilir kaçıncı serklajlarıdır,ama maşallah başarılı olmuş