- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #28.521
chnb bende izledim doktorları, ağladım kadının o melegimi cennete göndermeden kucaklayacağım deyince,
sonrada değiştirdim
zaten psikolojim çok iyi değil
şimdi de sonuçlarımı almaya ve doktorla görüşmeye gidicem bakalım sonuçlar nasıl?
kızlar bu arada ben galiba ayak serçe parmağımı kırdım
öğlen doktora giderken kltuğun ayağına çarptım
çat dedi
sıcağı sıcağına anlamadım
dotkora gittim geldim
nasıl zonkluyor
mosmor oldu ve balon gibi şişiti
bu durumda ne yapılacak röntgende çektiremem :18:
chnb bende izledim doktorları, ağladım kadının o melegimi cennete göndermeden kucaklayacağım deyince,
sonrada değiştirdim
şimdi de sonuçlarımı almaya ve doktorla görüşmeye gidicem bakalım sonuçlar nasıl?
çat dedi
dotkora gittim geldim
nasıl zonkluyor
Kızlar tuvalete çıkamıyorum duphalac şurup fayda etmiyor Dulcolax aldıracağım eşime çok korktum of... :18:
sabah akşam 2 tane aç mı içiliyordu?
tuvalete çıkamamak çok fena aman kabızlık bizi için hiç iyi değil sana bişey dicem yaparmısın bilmem ama hamileliğimin ilk başlarında olmuştum kabız annem beyaz sabun parçasını fitil olarak kullandırdı 10 dk da wc ye çıkmıştım.
sanki kendi hastaneleri, isteyiverseydi keşke gereken ne carsa hepsini, neyin kompleksidir bu anlayamıyorumArkadaslar ben geldim.
ilk once gunun en guzel olayindan bahsedeyim.SOFIKA bana surpriz yaparak hastaneye gelmis.o kadar sevindimki anlatamam.belki ona belli edemedim ama bu benim hayatimda yasadigim en guzel suprizlerden biriydi.
Cevremden hic kimse bu gune dek degil boyle bir davranista bulunmak ustune basa basa dr gidicem desemde gelmeyi teklif etmemislerdi.tekrar sonsuz tesekkurler yanimda ve destek oldugu icin.
Dr.kontrolune gelince pratisyen bir dr du.bir sure gecmiste gecirmis oldugum islemler uzerine dosyadaki bilgilere dayanarak sorular sordu.benisteklerimi anlattim taki odaya baska bir dr gelene kadar.tup bebek bolumune neden gitmedigimi bana orada daha iyi yardimci olacaklarini soyledi.ben disaridan hastayim osman bey yapicak dedigimde direk ona gitmemi soyledi.
Ben tahlillerimi burada yaptirmak istiyorum bu benim hakkim degilmi dedigimde birkac tahlil ismi souleyip cikti. En azindan smear testini yaptirdim.birde kan ve idrar icin ornek verdim.yarin oglen alicam sonuclari.
bakalim hayirlisi artik.testlerden bir bolumu yapildiysa iyidjr artik bakalim hayirlisi.
eger eksikler cikarsa bir dahaki kontrole tekrar sansimi denerim artik.
ne güzel ya maşALLAH..bizde İzmirde kalabalıktık forumdan ama hic görüşemedik, belki hic kimse senin gibi sürprizle start vermediği icindir...özencik olduumben de gordum serklaj ipini sarıydı rengi tuhaf gelecek ama ince bir elektrik kablosunu andırıyordu
valla pek sık ugramayan arkadaslar bakıp da bilgilerini eksiksiz listede gorunce bayag sasırascaklar,dedektif gibi izimizi surmusler diye
canım son ana kadar kesin olmayınca hic caktırmadım,gelecem deyip gidemezsem kotu olurdu
canım aşkolsun niye cekineceksin,bizim gecemiz gunumuz karısık :)) eşimin yegeninin dogum gunu vardı yeni girdik eve hemen topigi actım daha mesajını okumadım cantamda duymadım hic
randevum saat 13 te ama bekleme salonunda beklemeyeim diyorsan 14 ten once isim bitmez ama yok sorun degil bekleriz dersen ben ordayım :),yarın idrar kan vs tahlillerim de olacak.feryal de gelecek ve eger sen de gelirsen cok guzel olur,hastane cıkısı laflarız yine
bir aksilik olursa telden de haberlesiriz canım
iyi geceler
Merhaba kızlar Sofikanın ve Hideniskonun randevusu var güzel haberlerle gelsinler inşallah...
Prenslerim Rıza Madazlının adını topiklerden duydum ama bu topikten gidip deneyimleyen hatırlamıyorum...
Paşam bilemiyorum benim aklıma gelmedi görmek... İyi ip olduğunu düşünüyorum...
Ben de iyiyim doktorları izledim.
2 doğum vakası vardı dizide çift rahimli bir kadın 2 ayrı dönemde hamile kalmış. Bebeklerden biri 22, diğeri 28 haftalık olduğu ortaya çıkıyor. 22 haftalık olması mümkün değil ben o süreçte Anadoludaydım diyor meğer kadın tecavüze uğramış kocası önceden bebekleri sakinleştirmek için masal okuyor... bu durumu öğrenince gidiyor kadının sancısı tutuyor. Sezaryenle 28 haftayı alıyorlar diğer bebek sancıları başlatıyor başka dr de bu masal işini gördüğü için ameliyatta masal anlatıyor başarılı bir ameliyat oluyor... Bir de sucuklu yumurta örneği verilmişti bu hikayede. Sucuklu yumurta için tavuk katkıda bulunur yumurtasını verir, sucuk için inek kendini adar kendini verir:)) Adama DR Hasan sucuk mu yumurta mı olacaksın diyor bu ilişkiniz için adam sucuğu tercih edipkarısının yanına gidip kendinden olmayan bebeği de sahipleniyor...
2. vakada ise 8 aylık hamile banyoda düşüyor hastaneye geliyor meğer bebeğini kaybetmiş dr bir zaman söyleyemiyor çok üzülüyor sonra söylüyor baba sezaryenle alınsın istiyor dr de normal olması gerektiğini söylüyor baba ısrar etse de anne cansız bebği normal doğuruyor ve kucaklıyor...
Çok etkiliyor insanı...
acile gidiver canım ya, gecmez ki o öyle...coook gecmiş olsun, görünmez kaza iştechnb bende izledim doktorları, ağladım kadının o melegimi cennete göndermeden kucaklayacağım deyince,
sonrada değiştirdim
çat dedi
dotkora gittim geldim
nasıl zonkluyor
şuruptan ziyade 5-6 organik kuru kayısıyı sabah-akşam aç karna 1 bardak sıcak suyla yudum yudum icsen...bana çok iyi gelir 2 günde boşalır karnım.. biliyorsundur ama kiraz-kayısı-kavun-incirde acar bağırsakları bunlara ağırlık versen 2-3 gün?Kızlar tuvalete çıkamıyorum duphalac şurup fayda etmiyor Dulcolax aldıracağım eşime çok korktum of... :18:
evet bende duymuştum bu sabun işini hatta kayınvalidem sölemişti küçük kızı bebekken kabız olmuş oda aynı şekilde beyaz sabunu fitil gibi yapmış bi kaç dakika sonra kızı tuvalete çıkmış
evet annem yeğenime de yapıyodu 1-2 yaşlarıdayken ama dikkat edilmesi gereken her zaman yapılacak bişey değilbüyüklerimiz gerçekten bilgililer
bu arada resimde yusuf mu şuan dizisini izliyom
Kızlar tuvalete çıkamıyorum duphalac şurup fayda etmiyor Dulcolax aldıracağım eşime çok korktum of... :18:
tuvalete çıkamamak çok fena aman kabızlık bizi için hiç iyi değil sana bişey dicem yaparmısın bilmem ama hamileliğimin ilk başlarında olmuştum kabız annem beyaz sabun parçasını fitil olarak kullandırdı 10 dk da wc ye çıkmıştım.
sanki kendi hastaneleri, isteyiverseydi keşke gereken ne carsa hepsini, neyin kompleksidir bu anlayamıyorum
iyi cıkar canım umarım sonucların...keşke Osman Bey hangi testlere ihtiyacın olduğunu söyleseydi sana di mi...
ne güzel ya maşALLAH..bizde İzmirde kalabalıktık forumdan ama hic görüşemedik, belki hic kimse senin gibi sürprizle start vermediği icindir...özencik olduum
gecen yaz hamileyken izlemeşitim ben o bölümü, ağlamıştımda 2. anlattığn olayda(
hicbirimize göstermesin RABBİM, ne zor imtihan...
acile gidiver canım ya, gecmez ki o öyle...coook gecmiş olsun, görünmez kaza işte
şuruptan ziyade 5-6 organik kuru kayısıyı sabah-akşam aç karna 1 bardak sıcak suyla yudum yudum icsen...bana çok iyi gelir 2 günde boşalır karnım.. biliyorsundur ama kiraz-kayısı-kavun-incirde acar bağırsakları bunlara ağırlık versen 2-3 gün?
Cok gecmis olsun her iste bı hayır var derler belki yatman daha iyi olurchnb cim biraz hareketsizlikten dolayı olmuştur bu derece kabızlıkk
şimdi biraz daha hareketlenince azalacaktır
zeytinyağı içebiliyorsan bir kaşık akhvaltıda iç
yada limon , nane, yağ karıştır ekmeğini banıp ye
çok iyi geliyor
bu arada kızlar iyi haber kanda idrar da temiz çıktı
doktorun demesi tuvalet sonrası temizliği abartmaktan muhtemelen tahriş olmuş, yanma ondan kaynaklanıyor yada mantarda olabilir dedi :26: kadın doğum doktorun değerlendirsin dedi
kötü haber, parmağım kırılmış, röntgen çekemem şuan , haftan küçük dedi, ama bariz bir kırık dedi
alçıya alacağız deyince sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım
dedim ben tatile gidicem 3 hafta duramam alçıyla
sardı sarmaladı
bu seni idare etmez, alçıya topuk takıcam rahat yürüyeceksin falan desede yaptırmadım alçı
ben nasıl dururum 3 hafta
2 gün bununla bir dur gözlemleyelim dedi
olmazsa alçı şart parmağın şekli değişmiş zaten dedi
belki de hep kıpır kıpır olduğum için Allah ın bir lutfudur
bebeğim için yatmam gerekiyordu da, belki ben yatmıyorum diye tehlikeye sokuyordum
merhaba canlar...
ben arada sizleri okumaya çalışıyorum çünkü hepinizin durumunu merak ediyorumson 2 gün hariç ara ara bakmıştım gözden kaçan birşey yoksa herşey yolundaydı...
ama 2 gündür hiç gelemedim inş. herkes iyidir...
chnb çarşamba dr randevusu vardı yanlış hatırlamıyorsam nasıl geçti canım herşey yolunda mı...
başka dr ra giden arkadaşlarda vardı inş. herşey yolundadır...
boş vaktim olsa son 2 günü okumaya çalışacağım ama kısaca son durumları merak ettim...
beni sorarsanız iyi diyelim iyi olalım...
yusuf eymen bu günlerde biraz huysuz özellikle akşamları çok ağlıyor hareketlerine bakılırsa gaz sancısı...gündüzleri de nasıl geçiyor hiç anlamıyorum...zaten sağolsunlar eltimiz kızları gelmese benim ne kafam kaldırıyor nede bünyem...çok çok güzel bir duygu olmasının yanında bebek büyütmek çokta stresli bir iş...ama olsun bu günleri gördüğüm için rabbime hep şükrediyorum...
karşıda oturan eltimin üç kızı var 13, 15, 18 yaşların da 13 olan sık gelmiyor ama diğerlerini ben çağırmasam da devamlı geliyorlar...
eymenide çok seviyorlar...rabbim tek olanlara yardım etsin...
birde eymenin gözleri uzun zamandır çapaklanmaya başladı... hep geçer diye bekledim ama bi geçti bi yine oldu bi hafifledi derken atlatamadık...
dün aşısı vardı aile hekimi birde damla verdi araştırdım bu durumda çok sık kullanılan bir damlaymış bende kullandım...5 gün kullanacağız eyer geçmesse göz dr una gideceğiz...
bazı çapaklamalar göz yaşı kanalının tıkalı olması nedeniyle olabiliyormuş bu yüzden basite almamak lazımmış...
açıkcası bunu bende ilk duydum çapak işini basit birşey sanırdım...
ama şimdi dikkat edeceğim...
sanki kendi hastaneleri, isteyiverseydi keşke gereken ne carsa hepsini, neyin kompleksidir bu anlayamıyorum
şuruptan ziyade 5-6 organik kuru kayısıyı sabah-akşam aç karna 1 bardak sıcak suyla yudum yudum icsen...bana çok iyi gelir 2 günde boşalır karnım.. biliyorsundur ama kiraz-kayısı-kavun-incirde acar bağırsakları bunlara ağırlık versen 2-3 gün?
duplahoc hic ise yaramiyor bence yaa birde toz olan var ismini bilmiyorum ama o hemen sokturuyor diger hamileligimde devamli kullaniyordum...dr gitmisin masallah kuzuna boyu nekadar olmus.
chnbcim dediklerimi yap şimdi ilk olaraktan yatmadan bir elma veya armud ye yada 3 kuru kayısıyı al bir bardaga koy içine sıcak su koy ye gitsin bak bakalım çıkıyonmu çıkmıyonmu
chnb cim biraz hareketsizlikten dolayı olmuştur bu derece kabızlıkk
şimdi biraz daha hareketlenince azalacaktır
zeytinyağı içebiliyorsan bir kaşık akhvaltıda iç
yada limon , nane, yağ karıştır ekmeğini banıp ye
çok iyi geliyor
bu arada kızlar iyi haber kanda idrar da temiz çıktı
doktorun demesi tuvalet sonrası temizliği abartmaktan muhtemelen tahriş olmuş, yanma ondan kaynaklanıyor yada mantarda olabilir dedi :26: kadın doğum doktorun değerlendirsin dedi
kötü haber, parmağım kırılmış, röntgen çekemem şuan , haftan küçük dedi, ama bariz bir kırık dedi
alçıya alacağız deyince sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım
dedim ben tatile gidicem 3 hafta duramam alçıyla
sardı sarmaladı
bu seni idare etmez, alçıya topuk takıcam rahat yürüyeceksin falan desede yaptırmadım alçı
ben nasıl dururum 3 hafta
2 gün bununla bir dur gözlemleyelim dedi
olmazsa alçı şart parmağın şekli değişmiş zaten dedi
belki de hep kıpır kıpır olduğum için Allah ın bir lutfudur
bebeğim için yatmam gerekiyordu da, belki ben yatmıyorum diye tehlikeye sokuyordum
Chnb'cim çok saol canım, bende nette okuduklarim kadarıyla biliyorumda yarın ona kontrole gidicez bişey bilen varsa diye sormak istedim. Benim doktorumun yeni doğan yogun bakımını iyi olarak önerdiği hastaneler (kendi anlaşmalı oldukları arasında) Amerikan ve medipol... Medipole guvenemiyorum, Amerika'na da dag dayanmaz zaten... İstanbulda en iyi yogun bakım cerrahpasada onu biliyorum, rıza Bey'de oranın hocası, yarın durumu bı onunla konuşup olmazsa onunla devam ediyim diyorum, hem riskli gebeliklerdeki tecrubeside tartışılmaz bı hocaymis...
Bende hamileliğin ilk haftalarında yasadım bu sıkıntıyı sabahları ac karna kayısı yedim ise yaramadigni düşünüyordum ama bı süre sonra gecti