Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım interneti açmamıştım ama tahmini 8 den sonra olur dedim ve 8:30-9:00 arası fetih süresi okudum ameliyatın başarılı olması için ve dua ettim...
inş. iyi geçmiştir haberlerini bekliyoruz...

chnbcim dualarım seninle hayırlısıyla ameliyatına git gel canım, herşey güzel olucak, iyi haberlerini sabırsızlıkla bekliycez..

yaren nasılsın gerçi çok önceden senle konuşmuştum ama Cemil Beyin muayene şekli nasıl sana ne ilaç vermişiti...
bende kan pıhtılaşmasıda çıktı
ya Arda bey Cemil Bey arasında kaldım.
Ağustosa kadar birine gidicem...
Cemil bey yakın bana... Ama Arda bey 2 haftada bir kontrol ediyor ve daha titiz gibi geldi. Cemil bey ayda bir muayene ederse biz gibi hastalar için biraz riskli.
benim muayenem 2 haftada bir oluyorken rahimin ani açılışını yakalayamadık...

:)inşallah
Fakçim senin pıhtılaşma testlerinde sorun çıkmışmıydı...??????????

haklisin canim,bu hafta bekle daha,sen kasilma konusunda tecrubelisin nasilsa,siddetli kasilmalarin olmadigi surece sorun olmayacaktir saniyorum rahmin yirtilmasi konusunda,ama dedigim gibi dogum yapacagin hastaneyi belirle ki acil bir durumda cantani alip gidebilesin o halde bir de hastane stresi yasama,zaten surda bir haftan kalmis cok da oyalanma derim.bebegin gelisimi surdugu surece de bence dogumun spontan gelsimesini bekle,suni sanci yada sezeryanla dogurtmasinlar,risk olmadigi surece bence en guzeli dogacagi gune bebeginin kendi karar vermesi,aksi halde ne olursa olsun hazirliksiz geliyor bebisler dunyaya.Ayyy senin adina cok seviniyorum,masallah,cok guzel gunler bunlar tadini cikar ve bizim icin de dua et,sirasiyla ve zamaninda dogum yapalim insallah cumlemiz de ardindan.

bu arada hastane konusunda devlet hastanelerini dusunmen kotu fikir degil,tip fakultesi,dogumevi olabilir.nereyi secersek secelim biraz da kismet isi,Allah dogru doktor ve ebelerle hemsirelerle karsilastirsin insallah hepimizi de.

Kızlar,ben şuan chnb nin yanındayım ben geldiğimde yeni ayılmıştı.Biraz ağrısı var ama genel olarak iyi :))

chnb bugun dualarım seninleydi inşallah biran once ayağa kalkarsın

sofika inşallah vaktinde sağlıkla bebeğini kucağına alırsın ve tabiki tüm hamile arkadaşlar aynı şekilde. hamile kalmayı bekleyenlerde biran once göbüşleri dolar

bende uygun bir zamanda yumurta dondurma işini sorucam çünkü bebeğim daha çok küçük, acaba sorunsuz yürüyecek mi konuşacakmı önümüzde zorlu süreçler var

sagolasin amin insallah
senin de Allah yardimcin olsun,yavrun her sekilde saglikli bir sekilde buyusun gelissin insallah,elbette ki once bu yavrunun sagligi ve gelisimi onemli,biraz daha buyuyup ozgurlugunu kazaninca ikinciyi dusunmek her zaman her iki kardes icin de daha iyi oluyor,ikisine de gerekli ilgi ve alakayi gosterebilmis oluyorsun.Yumurta dondurma durumu varsa oyle degerlendir,dedigin gibi kuzucun daha cok ufak,onun sana ve tum vaktine ihtiyaci var su anda,Allah sana da hepimize de yavrularimizin saglikli guzel gunlerini gostersin,hicbirimizi evlatlarimizla sinamasin insallah.

Chnb iyi olmana cok sevindim,

Kızlar benim bugün cok moralim bozuldu, gene kahverengi akıntım geldi
Femical i aradım Derya diye bir hemşire ile konuştum
Benim hiç konuşmama izin vermeden bugün muayene kabul etmiyor, yarına randevusu yok hafta sonu dolu, cok endiseliyseniz memorial atasehir e gidebilirsiniz dedi

Bende ben zaten sehir dışındakim hafta ici gelemem
Başka doktora gitmek istesem Arda beyi secmezdim, ilk kanamam oldugunda da başka bir hastaneye yönlendirdiniz dedim,
Hemde bütün bunları Arda bey ile konuşmadan söylemiş
Arda bey bana kızlar randevu ayarlar demişti, cok sinirlendim, bu hep böyle mı olacak dedim içimden
Arda beyi aradım cepten o da acmadı, esim cok kızdı, ilgilenilmezse başka doktora gidelim falan diyor
Niye böyle yaptılar ki, cok üzgünüm ya

Canım inşallah ciddi bisey, değildir Arda beye ulaştığın zaman bence bu durumu paylas istediğin zaman doktoruna ulaşabilmen lazım hele bizim gibi riskli hamileler icin bu cok önemli

merhaba canım, cemil bey şu anda bana ecopirin ve elevit verdi, ama sonra 12 . haftadan sonra proluton depot kullandırıyor, aslında duruma göre değişiyor , şimdi için mesela herhangi bir şikayetim olmadığı için progestan vermiyorum ama bir sıkıntın olursa hemen ara yada gel dedi..muayene aralarıda durumuna göre eğer riskli bir durum görürse ertesi haftada çağırır ama bir problem yoksa ayda bir yetiyor canım zaten..benim geçen sefer serklajım vardı ama şükür bir rahatsızlığım olmadı hamileliğim rahat geçti ayda bir gittim, ama son ay bir de 38. haftayı geçince haftada 2 kez gittim..yani herhangi bir kuralı yok gitme sıklığında gerekli gördüğünde de baştan savmaz çağırır zaten..

Arkadaşlar merhaba..Malesef benim yumurta döllenmemiş..Ben de hastaneye gidip transfer aşamasına gelmiş bir bayanın eşine verdim ilaçları..Allah ın takdiri böyleymiş demek ki...Artık tekrar denemem tüp bebeği...Kendiliğinden bir sürpriz olursa olur artık..Verdiği 2 güzellik için Allaha şükrediyorum.....İnşallah sizler de en kısa zamanda anne olursunuz hayırlısıyla...

narmikcim hakkında hayırlısı böyleymiş diye düşün canım, Allah evlatlarınla sana sağlıklı uzun ömürler versin, sende benim gibi çok uzun süre tedavi oldun, kendiliğinden de hamile kalabilirsin, insan hamile kalmayı düşünmeyince kafası rahat olunca daha kolay kalır diyorlardı hiç inandırıcı gelmiyordu ama , bazen insan hiç ummadığı zamanlarda ummadığı süprüzler yaşayabiliyor, Rabbim belki sanada hiç ummadığın anda süpriz gönderebilir canım hiç unutma..

Son düzenleme:

Ben de öyle düşünüyorum Yarencim.Sağolasın...

Canım Allah evlatlarını sana bağışların ne guzel hem kızın hemde oğlun var Allah onlara uzun ömür versin nasipte varsa zaten kendiliginden de olur hakkında hayırlısı olsun

hidennisko boyle ollması can sıkıcı olmus gercekten,insallah durumda ciddi bir sey yoktur,gecmis olsun.

narmık,canın sıkılmıstır mutlaka ama her iste bir hayır vardır,insallah en dogru ve hayırlı zamanda bir daha anne olmayı kısmet eder yuce Allah´ım,Allah evlatlarmızı bagıslasın bize .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…