Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Tuba LANDARC arkadaşımız 28 haftalık doğum yapmış.Serklajı varmış. Boluda Prof. dr bülent duran yapmış yaz istersen boludan olan arkadaşlara yardımcı olur belki..

Cok cok gecmis olsun rabbim saglikla kucagina almani nasip etsin insallah bundan sonra hicbir problem yasamadan kucagina alirsin bebisini
neden laparoskopik oldu rahim boyu cok asiri kisa oldugundan mi
Bende bir daha ebe kalirsam serklaj yapilacak

chnb canım gecmis olsun,dunden beri haberlerini takip ediyorum ama yazamadım,operasyonun uzun surmus gercekten ama zaten zor olacagı da bastan belliydi,muhim olan basarılı gecmis olması.Arda beyin bizim arastırmacı huyumuz konusundaki yaklasımı da kendisinin ne kadar komplekssiz oldugunu gosteriyor,cogu doktor hoslanmaz oyle cok sorgulayan arastırıp gelen hastadan.Bu ameliyatı da sana her doktor yapmazdı bu arada,hepinize de gecmis olsun tekrardan canım,buyuk bir sey atlattınız.Sonda meselesi benim de hic haz etmedigim bir sey ama senin durumunda sart,yapısıklık acaba sezeryan sırasında yapılan yanlıs bir uygulamadan mı olmus yoksa bunyeyle alakalı mı soyledi mi.Bana bile normal serklajda 24 saat sonda taktırmıslardı,rahim komple dinlenebilsin operasyon sonrası diye.Simdi guzel guzel cık evine,gorumcen de hemsireymis,ilgilensin seninle ve cabucak gecsin zaman.Saglıcakla canım.

kızlar merhaba salı günü bizim kontrolümüz vardı dikişten sonra ilk defa gittik herşey yolundaymış çok şükür tabi dinlenmeye devam doktoruma ara ara göbeğime toplanan sertleşmeyide sordum eğer düzenli değilse sorun yok dedi takip et 10 dakikada bir olursa ilaç vericem dedi rahimi yumuşatması için o toplanmalar bebeğin poposu başı olabilir dedi içim rahatladı biraz bu arada kızımız 313gr oğlumuzda 282 gr mış çok şükür rabbime bebeişlerde bi sorun yokmuş. kızlar birde bugün kardeşimin kep töreni var mezun oluyor doktoruma sordum gidebilirsin dedi ama neyapacağıma karar veremedim ya bi şey olursa diye aklım takılıyo bi yandanda görmek istiyorum off ne yapıcam bilmiyorum

Cok cok gecmis olsun rabbim saglikla kucagina almani nasip etsin insallah bundan sonra hicbir problem yasamadan kucagina alirsin bebisini
neden laparoskopik oldu rahim boyu cok asiri kisa oldugundan mi
Bende bir daha ebe kalirsam serklaj yapilacak
Amin canım inşallah sen de eşini ikna edersin...

Uzun sürdü canım gaz sıkıntım var bunun dışında biraz başım dönüyor ve bulantım var...Şükür diyorum yine...

Evet Hataydaki dr m de öyleydi...Arda BEY cEM BEY VE Nil hanım girdi zormuş. Ben de sordum sezaryen hatası mı sonradan da olabiliyor diyor. Sezeryanımı da Ediirnede en iyi dr lerden biri yapmıştı. Normal doğum yapsın herkes. Çok fena bu acı... Sen nasılsın? Ne zaman gideceksin dr ye?

cnm sanada geçmiş olsun zor olmuş senin serklajın şimdi dinleniyorsundur herhalde doktorun sürekli yatmanımı önerdi sana bana sürekli yatmana gerek yok evin içinde gezine bilirsin demişti. tekrar geçmiş olsun cnm sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alırız inşallah

Canım sevindim iyi olmanıza. bence gitme evde de çok gezinme...Bence...

Canım geçen hafta evde arada dolaş dedi dolaşmadım ama hemen kısalmış kalkmam

gaz sıkıntısı laparoskopik ameliyatlarda normal,ameliyat sırasında rahat islem yapabilmek icin gaz ile sisiriliyorsun bildigim kadarıyla ama hic hos olmasa gerek hala sıkıntının suruyor olması,ne kadar devam edecekmis daha.Yapısıklık sezeryan hatası degil buyuk ihitmalle o zaman,biraz da bunyeyele alakaı sanırım,ama sukur ki hallolmus o da.Ben sezeryan yapmadım dogumumu ama acık kist ameliyatı oldum ve kesinlikle cok daha acılıydı,insallah bu sefer de kolay saglıklı ve zamanında bir normal dogum yaparım.Senin simdi serklajın dogum esnasında da kalacak anladıgım kadarıyla ve mecburen sezeryan olacaksın,peki serklaj hep mi kalacak sende bunu ogrenebildim mi.
Sagol canım ilgin icin ben iyiyim cok sukur,2 gun once kan idrar seker yapıldı,cok sukur hepsi iyi.Bir dahaki randevum 2 hafta sonra. İnsallah hep iyi gider hepimizin de gebelikleri.

masallah canım sana da kuzularına da kasılmalarını takip et doktorun dedigi gibi.yatma meselesine gelince,tamamen yatalak gibi olmasa da yatmanın faydası mutlaka var,kep torenine gidip gitmeme konusunda da kararı sen vereceksin,kendini nasıl hissettigine baglı.

canım senin adına çok sevindim dün seni aradım meşgule verdin geride dönmedim eşime demiştim bu sabah işe gitmeden sana götüürcekti ama geri dönmedigin için işe gitti anlıcagın gelemedim oraya sesini duyuyumda içim rahatlasın dedim ama olmadı malesef neyse sen iyi olda gerisi boş gelmiş kadar oldum ben bu haftadan sonra ablam geliyo memleketten biryere kıpırdıyamam sanıyorum
canım sen 2 tane bebek bekliyosun varsın olsun gitme boşver sen bol bol dinlen bebekelrinin hayallerini kurrabim saglıcakla ömürlü versin işşallah sıpalarımı annesi

Arkadaslar bugün tekrar gittim doktora Rabb'ime şükürler olsun keseyi gördük cok minik detaylı tahlil istedi doktor vajinal jel ve iğne verdi progestan bırakabilirsin dedi rapor istedim ancak bu haftayı alabildim yatmana gerek yok hareket et dedi leklenmeler 3ay boyunca olabilirmiş 2hafta sonra tekrar çağırdı icim rahatladı birde kalp atışlarını duysam

chnb canım çok geçmiş olsun....zor bir operasyon olmuş...ama sonucu güzel olacak inşallah...gaz sancısı zor olur birde sonda var...canım allah yardımcın olsun dualarım seninle...

canım gözün aydın çok sevindim umarım yakın zamanda kalp atışlarınıda duyarsın...doktor sorun yok dediyse lekelenmeleride takma kafana...

Maşallah hersey yolunda olmasına sevindim kep törenine gelince eminim cok istiyorsun ama ben olsam gitmem

Cok sevindim, ben de gittim bugün bebegm gayet iyi :)))

İstirahat etmelisin dedi doktor, Arda beyle sürekli iletişim halindelermis zaten, bana cok şanslısın böyle bir doktorun olduğu için dedi, hatta bizde cok sansliyiz, aklımıza takılan bir soru oldugunda akıl alabileceğimiz böyle doktorlar var Türkiye de dedi, herkese cok sevdirmiş kendisini Arda bey :)))

Canım gaz sıkıntısı benim oğlumun sezaryeninde de olmuştu. 2 GÜN FİLAN SÜRMÜŞTÜ kaburgama vuruyor sancısı. Sanırım bünyemden. Ne acayip bünyem varmış. İnşallah normal olur yine...Canım sormadım ama sezaryende alınır sanırım ben normal isterdim ama olmaz sanırım...

Canım müsait değildim o an sonra da uymuşum..Daha buradayım görüşürüz...

Çok sevindim hayırlı olsun...

chnb canım çok geçmiş olsun....zor bir operasyon olmuş...ama sonucu güzel olacak inşallah...gaz sancısı zor olur birde sonda var...canım allah yardımcın olsun dualarım seninle...

Çok sağ ol canım.

Bebeğini görmüşsün ne güzel. Benim Hataydaki dr mle de iletişim halindelerdi. Bu büyük avantaj. Bu arada eşim de Arda beye çok güveniyor...Biraz insanlara kolay güvenmez...

kızlar arada yabancı bir sitede de serklaj olan bir grup kadının forum yazısmalarını takip ediyorum ve yeni bir sey dikkatimi cekti.Cogu serklajlı kadın enfeksiyon riskine karsı prebiotic tablet kullandıgını ve yogurt tuketimini arttırdıgını soylemis.Biraz arastırınca bunun cok dogru oldugunu anladım ve sizinle de paylasmak istedim.Probiotic tabletlerin de ozellikle urogenital enfeksiyonlara karsı koruyan bir cesidi varmıs ama turk sitelerinde bunu bulamadım,bulursam paylasırım,hadi tablet kullanmasak bile gunluk yogurt(mumkunse kendi mayaladıgınız yada icinde probiyotik oldugundan emin oldugunuz) tuketimizi arttırabiliriz.Ben oldum olası zaten gunde en az yarım litre yogurt tuketirim ve bu hamileligmde ise nerdeyse aserme dercesinde severek yiyorum,aynen devam.Siz de gunluk nasıl ki 2-3 litre su icmeyi alıskanlık edindiyseniz yarım litre yogurdu da ihmal etmeyin,saglıcakla.

chnb
tekrar çok geçmiş olsun operasyonunun başarılı geçmesine sevindim

eylülgülü
canım sen de artık rahat bir nefes almışsındır,gözün aydın :)

benim de bgün adetimin 17. günü ama yumurtlamadım hala,testte sürekli boş yuvarlak görüp duruyorum sinirlerim bozuldu ayrıca insülin pompam bozuldu tekrar 4lü iğneye döndüm makinenin yenisi 5000 tl ve devlet 3500 tl sini karşılıyor ortada ne bebek ne de gebelik var sadece masraf çıkıp duruyor,töbe isyan etmiyorum da artık aksilikler biraz benden bi uzaklaşsa şu son birkaç aydır kaza yaptım,ablam dış gebelik geçirdi,hayatımı sürdürebilmem için gerekl, olan insülin pompam bozuldu,canım çok sıkkın ((((((

hay Allah,aksilikler her zaman oldugu gibi ust uste gelmis,insallah bundan sonra guzel gelismeler olacaktır,yumurtlama konusuna gelince umudunu yitirme cunku ben de nerdeyse adet olmam gereken gunlerde yumurtladım hamile kaldıgım aylarda,hep gec dollenme dendi bu yuzden,sen test yapmasan bile adet olana kadar gun asırı iliskiye devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…