Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Aşk olsun canım duyanda selvi boylu sanacak ..Güzelsin tabi zayıfladıkça daha da güzel oluyorsun 70 olsan kocan aşkından divane olur hadi güveniyorum sana

Fulya Jinemed’in Yaptığı Büyük Ayıp!!!

Merhaba Sayın Halkım. Ben İ.Koca.

Geçirdiğim bir kaza sonucu 26 yıldır Tetrapleji yani Boyundan aşağı felçliyim.

Fulya Jinemed Yönetim kurulu başkanı Teksen çamlıbel’in ve ekibinde görev yapan Op.Dr. Serdar Erkan Bey’in yaptığı büyük ayıbı yazmak istedim, 26 yıldır hayatında hep zorluklarla karşı karşıya kalan ve o zorluklarla devamlı mücadele etmek zorunda kalan Boyundan aşağı felçli birine ve Eşine yapılan Terbiyesizliği hepinizin bilmesini istedim!

Yaklaşık 1 yıl önce Sabah gazetesinde görev yapan Sn. Esra Tüzün vasıtasıyla beni Yasemin Bozkurt aradı, Size tüp bebek konusunda yardımcı olacağız vs deyip bizi Cine5 de yayınlanan programına davet etti. Bizde tüp bebek umudu ile kabul ettik, Programa çıktık ve program içinde Teksen Çamlıbel’i çağırdılar, Biz başta tanımıyorduk kendisini tanımayınca Eşinin uzaktan akrabası felan deyip sonra gerçeği açıkladılar. tüp bebek konusunda çok çok ünlü olduğunu ve tüp bebek konusunda bize yardım edeceklerini Program içerisinde söz verdiler. Bunları duyunca gerçekten çok ama çok sevindik
( Program kayıtlarını Cine5 den edinebilirsiniz )

Teksen Bey Programdan sonra beni arayın randevu alın gelin dedi, Randevuyu aldık ve gittik ilk etapda çok iyi ve ilgili davrandılar, Bizi Op.Dr. Serdar Erkan Bey e yönlendirdi, Serdar bey’de çok ilgiliydi, biz umutsuz konuştukça umutlar veriyor bizi sevindiriyordu. Beni Muayene etti ve daha yeni Ameliyat geçirmişsin Ameliyattan sonra en az 6 ay 1 sene geçmeli dedi. Bizde doğru bulduk ve Teksen Bey’e söyleyerek bekleme kararı aldık, Aradan Tahmini 7-8 ay geçtikten sonra Serdar Bey’den Randevu alıp tekrar gittik, Bizi hatırladı ve çok ilgisiz davrandı! İlk gittiğimizde umutlar veren doktor o değildi sanki umutsuzca konuşmaya başladı! Başından bir an önce savmak ister gibi bir hali vardı! Bizde başta bize dediklerini hatırlattık o zaman siz bunu gerçekten istiyormusunuz dedi, Bizde evet deyince ( o zaman size bir Pregnyl adında iğne vereceğim, Bu İğne piyasada çok zor bulunur Eczane eczane bakıp araştırın, bu iğne 3 ay kullanılacak ve 3 ay sonunda gerekli kontrollerden sonra seni ameliyata alacağız dedi.) Bizde tamam diyerek iğneyi araştırmaya başladık, İğnelerin tamamını bulana kadar İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında 10 larca Eczaneyi aradık, Boyundan aşağı felçli olmama rağmen bir çok Eczaneye gittim, Bize 10 Tl’lik İğneyi 60 Tl’ye satanlar oldu vs vs.

Büyük uğraşlar sonucu iğneleri bulduk ve tedaviye başladık, İğnenin haftada 2 gün olunması gerekiyordu ve iğne olacağım yer bana 1.km uzak olduğu için ve Tam Kış aylarında olduğumuzdan dolayı bu benim için zordan daha çok zordu! Yağmurda,Karda gittiğim çok oldu! İğneler olurken 3 ay içinde çevremdeki durumu bilen kişilerle ara sıra bu söz verilme olayı yalan olurmu diye aramızda konuşuyorduk ama Gerek Yasemin Bozkurt’un arada olması, gerekse Teksen bey gibi bu konuda ün yapmış birinin döneklik yapacağı aklımıza gelsene bunu ummuyorduk! Bu şekilde umutlar vererek tedavi edilmesi için o kadar uğraştan sonra bu akıl alacak bir şey değildi!

Nihayetinde İğnelerin bitmesine son 1 hafta kala Sevgili Teksen bey’i aradım, Dedim Doktorum durum şu an bu, Ne dese beğenirsiniz! sen çok zaman geçirdin yani söz verildiğinden bu yana çok zaman geçti, Biliyorsun bu işler pahalı işler! Bizim etimiz ne budumuz ne!!! Dedi.
Bu konuda sizi Sigortaya yönlendirelim dedi! Ben ısrar edince bu seferde randevu alıp gelin bakalım fiyat ne çıkacak, O anki şok ile randevu aldım ama dahada o Hastaneye gitmedim!

Bu olaydan hemen sonra Sayın Yasemin Bozkurt’u aradım, Ne dedi biliyormusunuz, O program bitti artık şimdi yeni bir programa başladık yapabilecek bir şeyim yok dedi!!!

İnanın bu kadar uğraştan sonra bu şekilde bir dönüş yapmaları Pisikolojimi bozdu!
Bu İnsanların bu şekilde söz verip iş ciddiye binince nasıl döndüklerini cümle alem bilsin istedim, Gözleri paradan başka bir şey görmüyor bilin istedim! Daha önce benim vasıtamla Tv’de iyi yönde reklamları olmuştu, şimdi gerçek yüzlerini bilin istedim! Demekki para her şeymiş! Bir engellinin ve Eşinin ne kadar umut bağlayıp üzüleceği umurlarında bile değil!
Ne kadar ünlü ne kadar Medyatikte olsa Para için sözlerini Satanlarda varmış!!!

Saygılarımla

İ.Koca

Düzenleyen: mylove77 Düzenleme Tarihi : 25-04-2012 Düzenleme Saati 25

Beğen

millstone, blowhole25 ve encan bu mesajı beğendiler.

Allahım ne ınsanlar var ya tv önünde şov yapıp böyle insanları harcıyorlar..Allaha havale ediyorum yazıklar olsun

maşallah kuzuna canım...
biz hep 2 kiloyu geçse diye uğraştık şimdi maşallah 2.5 sayılır buda biraz rahatlattı tabi...
bir hafta dursa biraz daha alır canım ama dikişi ne yapsam bilmiyorum...
artık özel bir dr umda yok...
arda bey 3-4 güne aldır dedi ama 1 hafta dursa diyede düşünmeden edemiyorum bir yandanda allah korusun ya ani doğum başlarda rahme zarar verir diye korkuyorum...
benim kasılmalarım hala eskisi gibi maşallah diyelim fazla değil ama ne olacağıda belli olmaz tabi...

paşam iyi kalpli arkadaşım benim...çok sağol allah razı olsun bende burda güzel haberlere çok seviniyorum...
inş birgün sendende böyle güzel haberler duyacağız...

Son düzenleme:
ama kızlar olmuyor böyle o ne öyle sabahlar olmasın falan...
olan var olmayan var
ah bize kaç ay oldu sabahsız geceler onu bile şaşırdık
hayırlısı artık az kaldı...az kaldı derken birde 40 varyazık kocişlere

neyse şakayı bırakayımda dersinizi iyi çalışın ha
zamanında bizde çalışmıştıkmerak etmeyin çalışmanın karşılığı 9 ay 40 gün emeklilik oluyor

Aşk olsun canım duyanda selvi boylu sanacak ..Güzelsin tabi zayıfladıkça daha da güzel oluyorsun 70 olsan kocan aşkından divane olur hadi güveniyorum sana
hadi hadi sende benden uzunsun bizim gelin dediki geçen anneme gittim abla sen kilo verdikçe boyunda uzadı vallahi dedikızlar öyle birşey varmı gerçekten hadi dedim kafa bulma vallahi dedi uzadı kız boyun dedi acaba 70 olsam regreteye yaklaşırmıyımeşim zaten bana aşık ozaman tam tamına körkütük aşık olur

işşallah kardeşim işşallah bende işşallah zaferimi burda kutlarım kızlar mucizem gözümün önünde emziriyorum rabbime şükürler olsun derim işşallah bu sefer üzüntüden degilde sevinçten aglarız hep birlikte

haklısın canım ama, sen yolun sonuna geldin sayılır, az kaldı sabahlar olmasına .. ..

Slm kizlar
FAdik kiliyu kafana takma benim oglum zayif dogdu ama simdi masallah tosun gibi kizim dogdugunda iyiydi simdude i zayif reflu yuzunden kilo alamio yani dogum sonrasindaki sagligi iyi olsun yeter
chnb canim yarin aksam bende gelmek istiyorum ins gelebilirim

Ya paşa Allah ömrünü uzun etsin gerçekten çok güldüm..Zayıflatıkça uzama olacağını pek sanmıyorum ama zayıfladıkça daha uzun duruyor insan ..Şöyle düşün aynı boyda bir topla, ince bir sopayı yan yana koy hangisi daha uzun de herkez sopayı gösterir ..İşte sen şimdi sen toptan sopaya dönüştüğün için daha uzun duruyorsundur ..Zayıfladıkça uzasak bu durumda bende uzardım sen hep benden kısa kalırdın ay yaaa yarılıyorum burda gülmektennn

Nursin,canım nasılsın ikizler nasıl ? Çok yoruyorlar mı seni ..Öp benim için ikizleri

Neyse kızlar ben çıkıyorum eski günlerdeki gibi oldu Allah neşemizi daim etsin burda hep güzel haberler paylaşalım gülümseme yüzümüzden eksik olmasın inşallah.iyi geceler

Nursin,canım nasılsın ikizler nasıl ? Çok yoruyorlar mı seni ..Öp benim için ikizleri

İim canim yorgunum ama guzel yorgunluk darisi basiniza ins hem nasil yorma sabah 7 de baslar kucak sefamiz aksama kadar uyumak yok cok fenalar cok bi gunumu kameraya cekip sonradan gostermek istiyorum onlara operim canim

masallah canim size harika gidiyorsunuz,artik normal kabul edilen 2500 gr sinirina da geldiniz cok sukur,bundan sonra icin rhat olsun.Dikisler icin kararsiz olmakta da haklisin,ama aldirmasan bile dogum yapacagin yeri en kisa zamanda kesinlestir .benlki alininca da bir hafta daha dogum olmaz bende 1 hafta sonra olmustu mesela-o arada da insallah bir yarim kilocuk daha alir kuzun.bence de normal dogum senin ve bebegin icin daha iyi olur ama elbette karar senin,sonuc muhim gerisi hic onemli degil.bu arada minyon bebek sebebini unutmus olman da muhim degil insallah bebegin minyon falan da dogmayacak e darisi da basima insallah ,amin.

chnb canim Allahin izniyle hersey yolunda gitsin insallah,bebegin de sen de Allah' a emanetsiniz,guzel haberlerini aliriz insallah yarin.
evet arda bey sasirmakta hakli,cok sukur paylasim ve iletisim cok guzel bu grupta,cok insan senin ve bebegin icin duaci,o yuzden sakin ve huzurlu bir sekilde ol serklajini,saglicakla insallah.

Günaydın arkadaşlar tahmin ettiğiniz gibi uyuyamadım heyecandan. AMELİYAT ÖNLÜĞÜMDE GELDİ. 9 gibiymiş ameliyat. Her şey güzel olur inşallah. Desteğiniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim...

benim bundan 5 ay önce iki arkadaşım biri amerikada biri acıbademde normal doğum yaptı
ama onlar da oldukça pahalı

teşekkür ederim canım en kısa sürede bir üst listeye geçeriz umarım :)) Paşamın tabiriyle sabahlar olmasın ay ya ne güzel günlerdi krize girerdim bazen gülmekten

şuan da ameliyatta olmalısın, sabırsızlıkla çıkıp bize güzel haberler vereceğin zamanı bekliyorum

canım şimdi gördüm sorularını bu arada ameliyattan çıkmışsındır heralde Allahım yanında olsun.
şimdi geleyim sorularına......
Arda beye sormadım soracağım hafta zaten bebeği kaybettim.Ama preaper ilacın adı. doğum sonrası yanına gittim kürtajda parça kalınca haftaya gene gel kontrol edelim o zaman konuşuruz dedi ama ertesi hafta resmen beni araya sıkıştırdı sanki muayenemi gönderiyordu dedim benim size sorularım var bir sayfa yazmıştım okuyama ben dedi ben okudum sordum her soruma cevap aldım şimdi hakkını yemeyim. bana rahimimin sessiz açıldığını sonrasında ağrı yaşayabilceğimi rahim ağzı yetmezliği bu şekildede olabilir dedi 14 hafta kayıpta rahim ağzı yetmezliğinden bahsedilebilirmi dedim evet dedi...
ama ben bu son kaybın farklı bir sebebi olduğunu düşünüyorum 1.5 ay kanamam oldu çünkü... seninki geçti çok şükür benimkide seninleaynı haftada aniden başlamıştı... 2li testini yaptınmı canım benim kanda biraz riskli çıkmıştı doktor kanaman vardı ondandır dedi... ense kalınlığı 12.hafta normale düştü ama arda bey daha 10 haftalıkken ölmüştü ve 2.3 çıkmıştı kromozom testi yaparız deyip beni strese soktu, o haftalardaki ölçüm önemli değilmiş yani en azından bana demeseydi kanamam vardı çünkü ama yinede çok deneyimi var riskli gebelikler üzerinde atlanamaz. baksana hepimiz sıkıntılıyız ve onun hastasıyız...
kürtaj yapan doktor hastaneden çıkarıldı benden sonra aptal kadın ya 2 gün üst üste kürtaj yaptı ve yinede içerde parça bıraktı şuıan belimde ve boynumda fıtık şüphesi var emar çektiricem. kürtajdan sonra oldu verdiği kasılma ilaçlarımı yaptı bilmiyorum. ona gittiğimde düşük odasının kapısından girerken oldu o yüzden bebek yaşıyormuydu bilmiyoruz. ama dediki senin rahimin erken açılmış akşam gelsen dikiş denenebilirdi. ama Arda bey kanama varken dikiş olmaz diyor. bide enfeksiyon varmıydı dedim hayor dedi vajinal kültür yapmadan kanda da görünürmü ki. yani kanda enfeksiyon çıkarsa mı enfeksiyondan düşmüş deniyor biliyormusun..?????????
ben kanama için progesteron kullandım. iğnesini vermişti burdaki doktor Arda Bey gerek yok dedi. bide bir ara ağrım olmuştu minoset iç 3 saat sonra geçmiyorsa endol iç demişti geçti minosetle endol içmedim...
genetik sonucu temmuzda gelecek... bekliyorum. Ağustosta Cemil Beye gitçem. Arda Beyede gitçem halen kararsızım... Arda bey bana uzak en çok bu yüzden sıkıntı çektim ben çalışan olunca haftada 2 kez arda bey dışında doktorlara gittim sırf rapor için...

fadikçim
canım zor günler geride kaldı ne güzel artık dert etme hiçbir şeyi... sen daha iyi anlarsın beni üst üste kayıplar yaşayıp bide korunma sürecine girmek çok kötü 1 aydır doktor doktor geziyorum sol tarafımda el kol bacak sırt ağrı karıncalanma var. perişanoldum... öyle üzüldümki vücudum dayanamadı. bebeklerimi kaybettiğimi söyleyince her doktorun cevabı aynı stres ve üzüntü hastalıkların davetiyesiymiş. gelde üzülme . bu hayatta en zor şey belkide bebeğinin cansız bedenini görmek. bir kutu içinde oysa ben ona o kadar güzel bir beşik beğenmiştimki. neyse konuştukça ağlayıp üzülüyorum... Allah senin minik oğluna sıhat versin... inşallah bende birgün burda anlatırım yavrumu....senin yavruna kavuşmanı sabırsızlıkla bekliyorum...

evet canım çok şükür biraz atak attı bebişim 1 hafta daha dursa az daha alır ama hayırlısı...
dikişi fazla bekletememde acaba diğerhaftaya kalsamı diye düşünüyorum...bazı arkadaşlarda dikiş alındıktan sonra hemen doğum oldu o riski göz önüne alırsak bu hafta sanki biraz erken gibi...
ama yinede durumuma göre bakarız...hastane bakıyorum canım ama işim zor...iyi hastaneler çok tuzlu...ucuz olanlarada çok güvenemiyorum....
devlet hastanesi biraz stresli olur ama sanki ucuz hastanelerden daha güvenilir olur...
bakalım ne yapacağız rabbim iyi bir hastane ve iyi dr la karşılaştırsın inş...

ah canım o hastanelere güçmü yeter
hayırlısı artık...

chnbcim dualarım seninle hayırlısıyla ameliyatına git gel canım, herşey güzel olucak, iyi haberlerini sabırsızlıkla bekliycez..

sağol canım inş sende birgün başarıya ulaşacaksın sendende güzel haberler alacağız...
üzülmemek tabi elde değil ama bazende böyle sağlığımızı mahvediyoruz canım...
rabbim sabır versin inş bundan sonra heşey güzel olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…