Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hidennisko,Canım haklısın bende olsam sinirlenirdim burdaki birçok arkadaşımızın derdi bu zaten bir sıkıntı olduğunda ulaşabileceğimiz,ilgili bir doktor..Ben saat 4 gibi chnb nin yanından ayrılırken asansörde karşılaştık Arda Bey'le chnb yi görmeye geliyordu ayak üstü 2 dk konuştuk..Ben arada chnb için hemşirelere bişey sorduğumda Arda Bey bugün çok yoğun çok fazla hasta var dediler ..Oysa femicaldeki hemşire daha iş bitirici olsa Arda Bey şuan memorial da hemen bilgilendirelim sizi oraya yönlendirelim vs yardımcı olsa sonuçta biz riskli hamileleriz istediğimiz risk anında çabuk müdahale ve ilgi..Bence sen Arda Beyle bu konuyu görüş durumunu anlat cep aramasına daha sonra döner diye tahmin ediyorum baktın bir değişiklik olmuyor O zaman başka bir doktor araştırırsın..

Canım,gerçekten üzüldüm ( . Allah kızınla oğluna uzun,sağlıklı,mutlu ömürler nasip etsin..Tüp bebek tedavisinden sonra doğal hamile kalan çok oluyor bir bakmışsın sende onlardan biri olmuşsun ..Hakkında hayırlısı neyse öyle olsun inşallah.

çok sevindim benim adıma da geçmiş olsun dediğimi ilet lütfen,

Tamam canım konuşunca iletirim..

canım rabbim elindekilere ömür versin işşallah işşallah birdahaki sefer olur canını sıkma ve yavrularına sarıl sımsıkı
canım sen jeli neden kullanmıyousn bebem yaarda beye gidincede söyle böyle böyle diye birde deki telefon açtım neden dönemdiniz degüzel bir açıklaması vardır kesin
canım canın hangisini istiyosa kafan hangisine yatıyosa ona git derim ben gene sen bilirsin korunmayı ne zaman bırakıyousn bu arada bebem:44::44::44:
kızlar,ben şuan chnb nin yanındayım ben geldiğimde yeni ayılmıştı.biraz ağrısı var ama genel olarak iyi :))
bensiz oranın tadı çıktımı acaba bilemedim yanesevindim bu arada gitmene canaım motive olmuştur moral olmuştur
canım ben inanıyorum bebegini 40 haftaya kadar götürücen bebem sende inan rabbime sıgın o bilir herşeyin güzelini ondanbaşka sahibimiz yok inan bugün gelmeyi çok istedim ama gelemedim kaynanam kuran okuttu sen ne zaman çıkıcan hastaneden doktor birşey söyledimi neler dedi rabbim şifa versin sana işşallah karnındakinede ömür

Geldiğimden beri hasta gibi yatıyorum moralim okadar bozulmuş ki her yerim dökülüyor sanki
Arda bey de donmedi bana geri, vardır bir açıklaması herhalde, bu gece o crinone jel denen şeyi kullanayım olmazsa, yarında okula gitmeyeceğim müdürümü aradım dinleneyim biraz evde.

Canım o dediğin jel ne ise yarıyor bende de azda olsa kahverengi lekenme oluyor

Canım benim çok sağ olası ayrıntılı yazacağım birazdan...

Canım ağrılar çok muydu? Benim büyük oğlumda karın ağrısı açılma yapmıştı. Canım yakınlık dr seçiminde önemli. Bence içinde kalmasın Cemil beyi de gör öyle karar ver. Ben 2 dr yi de çok iyi buluyorum benim Hataydaki dr m de Arda beyi tavsiye etmişti. Hem de ben daha öncede anlatmıştım olumsuz tüp denemesi sonrası üzüntümü paylaşmak için arayışı, test sonuçlarımda araması, hamile haberini femicale bildirince tebrik etmesi, Hataydaki dr m le ilaç dozunu konuşmaları vb. nedenler hem de eşimin ailesine yakın mesafe oluşu önemli oldu benim için...

chnbcim dualarım seninle hayırlısıyla ameliyatına git gel canım, herşey güzel olucak, iyi haberlerini sabırsızlıkla bekliycez..

Çok sağ ol senin olacak değil mi serklaj?Kızın nasıl?

canım interneti açmamıştım ama tahmini 8 den sonra olur dedim ve 8:30-9:00 arası fetih süresi okudum ameliyatın başarılı olması için ve dua ettim...
inş. iyi geçmiştir haberlerini bekliyoruz...
Allah razı olsun canım Arda beye deim geldiğini. Bana topikçe dua ediyorlar dedim:)

Sağ olasın. Bence de sor dondurma işini. bEBEĞİN BİRAZ büyüsün...

Beklenen guzel haber geldi inşallah dahada iyi olacak

Sağ ol canım...Darısı başına...

Canım benim her zaman beklerim... Üzülme sen...

Canım insan gerektiğinde dr ye ulaşamayınca morali bozuluyor. Bir de tavsiyem Sakaryadan sürekli gelmek de zor olur. Orada da seni dinleyen gerektiğinde Arda beyle de iletişime geçecek bir dr de bul. Hem ilaç yazmada rapor filan almada da yardımcı olur. Kızların dediği gibi Arda beye de ilet...

Şimdi gelelim bana. Sabah Arda Bey geldi Sofikanın paylaştığı serklaj videosunu göndermiştim bunun esprisini yaptık. Oradaki dr lere personele hastamız olacağı operasyonun videosunu izlemiş dedi. Sizin ekibi Doktorum programına çıkarmak lazım gibi şeyler söyledi. Serklajı Cem beyle yapacaklarmış öğrendim. Sonra dr operasyonun risklerini de özetledi. Bayılttılar beni... Odama getirdiler operasyon 3 saat sürmüş. Eşim ve görümcem çok endişelenmiş. Biraz düşmüştü yüzleri kötü bir şey mi oldu dedim yoksa. Yok dediler. İkindi gibiydi galiba dr geldi. Zor bir operasyonmuş. Önceki sezaryen dikişim rahime mi yapışmış onu ayırmışlar doğru anladımsa kafam hala tam yerine gelmedi...Şu an karnım davul gibi gaz dolmuş çok ağrı yapıyor bir de 7 gün sonda takacakmışım berbat bir şey bu...sEZARYEN AMELİTATI GİBİ ZOR. gÖBEK ÜSTÜ ALTI SAĞI SOLU bantlı duruyor...

Bugün yanıma Regrete geldi epey oturduk. Akşama doğru Jorjet geldi. Nursin eşi ve ikizler de geldi... :)) Bir de Edirneden arkadaş da Arda beye geliyor randevusu varmış o da geldi o arada Arda bey gelmişti şaşırdı. Dedim forumdan değil Edirneden arkadaşım dedim:))

Canım bence doğal hamile kalabilirsin...

chnb nasılsın??

Mide bulantısı ve gaz sorunu dışında iyiyim. Sonda niye 7 gün dedi ya çok sıkıldım...

Çok geçmiş olsun canım

çok çok geçmiş olsun canım gerçekten de zor bir operasyon olmuş, neyseki sağsalim atlattın, Rabbim çektiğin sıkıntıların mükafatını sağlıcakla yavruşunu kucağına alarak versin canım, herşey bundan sonra inşallah daha daha kolay ve rahat geçer, en çok düşündüğün ve kafa yorduğun şey buydu zaten, zorda olsa atlattın bu günlerede şükür canım, kendine çok iyi bak..

bana gelince bende iyiyim canım, kızımda iyi şükür bir yaramazlığımız yok, benimde serklaj olucak canım ama nasıl yaptırıcaz bakalım cemil hoca artık çapada giremiyor ameliyatlara şu anda maddi açıdan pek rahat değiliz, bir konuşucaz bakalım belki serklajı çapada riskli gebelikte görevli bir doktora yaptırıp, aylık takiplerime yine cemil beye giderim diye düşünüyorum kendimce ama bakalım zaman ne göstericek..

hay allah canım neden öyle olmuş...
ben çok sık aramıyordum ama ardığımdada bana dönüyordu...
eğer klinikte değilsede bana yapacaklarımı anlatıyordu...
mesala bir keresinde ağrım vardı endol fitil kullanmamı eğer geçmesse yakında bir yere gidip nst ye girmemi söylemişti....

geçmiş olsun canım...
baya uzun sürmüş ama çok şükür sorun olmamış...
inş. sontada çok sorun yaşatmaz...
kendine iyi bak canım inş. bundan sonra herşey güzel olacak...

Son düzenleme:
chnb çok geçmiş olsun..inşallah herşey çok güzel ve kolay olur..sabah namazında bile aklıma geldin dua ettim sizin için..

Chnb iyi haberlerine cok sevindim, sen 7 gün hastanede kalacak misin?

Bnde bugün Burda doktordan bir randevu aldım, hem bebeğimi göreyim iyi olduguna emin olayım hem de dediğiniz gibi sürekli temasta olacağım biri olur

Eylulgulu jel i sormussun, o da progestan ama vajinal yoldan alınıyor sadece

Kızlar ardabeyle konuştum ve hemen rahatladım :))

Chnb den bahsetti, operasyonun zorluğundan ve uzun sürdüğünden ...

İsmimi duyarduymaz sizle bagdastirmasi cok hoşuma gitti :)))

Burda bir doktora yönlendirdi beni cok güvenirim dedi,
Haftaya da ben göreyim dedi :)))

Oh be üstümden büyük bir yük kalktı,bir de bebişini sag salim görsem

Canım cok gecmis olsun uzun surmuş ama herseyin yolunda olması guzel

Canim cok gecmis olsun rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin
Arda bey nerde bakiyor banada ileride iyi bir dr gerekebilir

Çok geçmiş olsun canım
Sağ ol cabım...

Sağ ol canım amin... Gerçekten ücretler çok oluyor Allah yardımcımz olsun...

Canım sabah geldi Arda bey ve yanında bayan dr. Sezaryen dikişim mesaneye yapışıkmış mesanem açılmış ondan bir hafta sonda dedi. Bu operasyon 7. haftalarda filan olurmuş literature girecek operasyonmus. Gaz sancısı mahfediyor beni... Bugün çıkacağım evde hemşire görümcem var...

Senin de az kaldı. Hastane araştırıyor musun?
chnb çok geçmiş olsun..inşallah herşey çok güzel ve kolay olur..sabah namazında bile aklıma geldin dua ettim sizin için..

Sağ ol canım benim. Allah hepimize sağlıkla versin evlatlarımızı...

Yok canım bugün çıkacağım inşallah. Uzaksın buraya oradan da bir drn olması seni de rahatlatır her an gelmen zor olabilir...
Ozey oldum canım serklaj...

Tuba, canım listeyi düzenlerken benim için
Serklajı yapan dr: Doç. Dr. Arda Lembet, Doç. Dr. Cem Demirel

Tkip eden drr Hülya Artuç (Antakya-12. haftaya kadar), Doç. Dr. Arda Lembet
Serklajı var kısmına laparoskopik serklaj yazarsan belki başka yaptıran olur sorarlarsa diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…