- 23 Ekim 2008
- 427
- 4
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #2.301
Bende bugün 32 haftalık oldum. 24 haftalıktan beri yatıyorum ve bişey olacak diye hop oturup hop kalkıyorum. İçim şimdi daha rahat olsada gönül isterki bebişim vaktinde gelsin. İnşallah hepimiz şu sıkıntılı günleri atlatırızda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Rahim ağzı kıısalığı ve rahimde açılma vede miyom yetmezmiş gibi bende birde plesanta previa durumu var. Plesanta hala aşağıda. Normalde 28 haftaya kadar yukarı çıkmazsa daha çıkmazmış diyolar ama doktorum son ana kadar değişebilir dedi. Plesantanın aşağıda olması kanama yapabilirmiş o yuzdende daha bir dikkatli olmam lazım.
Ayakta yürümekte zlorlanıyorum, sakat gibi yürüyoruım. Hatta bazen eşimin eşliğinde kalkabiliyorum. Ama bu sıkıntılar inşallah bebeğimi kucağıma aldığımda bitecek.
Allahım hepimizin bebeişlerini korusun .
arkadaşım sana ne yazacağımı bilmiyorum diğer sitede de yazmışsın herkesi üzmüşsün ben de dahil hem de benim msjımın altına yazmışsın ..
sana yazıp yazmamayı çok düşündüm diğer yerde açtığın başlık kapandı burda da bize kafanız tasavvuf etmiyor mu dersen yaşadığımız kayıpların ne olduğunu bilmeden bizleri üzeceksen sana yardımcı olamayacağım çok üzgünüm ...sana teselli vermeye çalıştık ...aynı problemden kaybettik bebeklerimizi bizim bebeklerimiz de sağlamdı ...herkesin dediği gibi bizim yaptığımız gibi psikolojik destek alman senin için iyi olacak....gerçekten çok üzüldüm bebeklerine bunu anlatsak da inanmayacaksın...kaç kişi tanımadığı bir anne ve bebekleri için ağlar..burda hepimiz ağladık senin için...dilerim şu gönülden hissettiğin yeniden anne olma duygusunu yaşarsın...
badem ben uzun zamandır burayı takip ediyorum ve şimdiye kadar hiç kimse kimseyi üzmedi
çünkü yaşadıklarımızla yeterince üzüldük ...
ne şekilde kaybetmiş olursak olalım hepimiz melek anneleriyiz.
burda çoğu insan ve bende dahil bebeğimizin doğduğunu ve küvezde ne zorluklar çektiğini gördük ve sonrada kaybettik ellerimizle gömdük!!!!
yada doğumda kaybeden arkadaşlar oldu
yada anne karnında
yani hepimiz bir nevi aynı şeyleri yaşadık
twiksinde bunları yazarken bir bildiği vardır diyorum, ki şimdiye kadar kimseye böyle tepki verdiğini görmedim.
ve badem lütfen tatsızlık çıkartmayalım diyorum
canım benım uzulme ne olur .... acını ve yaşadıklarını hıssedıyorum yaşadıkların çok zor şeyler ..allah yardımcın olsun ama bu sıtede hemen herkesın bır kaybı oluyor.. . ınan kı canından can gıdıyor ınsanın ..sen böyle polemiklere gırıp kendını daha fazla uzme canım bır an once toparlanmaya bak ...allah hepımızın yanında olsun...
bizim yapacağımız son şey bir melek annesini üzmektir bunu unutma
ben seni üzecek birşey yazdığımı sanmıyorum tamam konu kapansın bencede!
Canım ben kimsenin acısını küçümsemedim..ama herkes özellikle de en çok sen aynı şeyler deyip durdun..aynı olan tek şey hepimizin bebeklerini kaybetmiş olması ve bundan duyduğumuz acı...
aynı olmayan şey şu...benim bebeklerimi kaybediş şeklimdeki trajediyi kimsenin yaşamamış olması....yani banyosunda doğum yapıp yarı çıplak halde hastaneye arabada kan revan içinde gitmiş olmam....
herkes senin kadar açık yazmadı demişsin..insanlar yaşadıkları şeyi yazmışlar...benimki gibi bir olay yaşayan olmamış..bütün düşük mesajlarını okudum orada...
umarım anlaşılmıştır...başka yerde yazılanı buraya taşımanın anlamı yok..diğer sitede kapanmasını ben istedim.....çünkü moralim iyice bozulmaya başlamıştı...
Kafanız tasavvur etmiyor mu demedim..anladım ki kimse benim yaşadıklarımı aklından hayalinden bile geçiremiyor,tasavvur edemiyor dedim...
en trajik kayıp olarak herşeyi birebir yaşadığım ve bebeklerim elime doğdukları için ben yaşadım diyorum..iki bebeğimde elime dodğdular peşpeşe....o halde hastaneye gitim ben...neden beni üzecek şekilde üstüme geliyorsun ,başka yerdeki yazıyı burada devam ettiriyorsun anlamadım..ben ne yazdığımı ne düşündüğümü çok iyi biliyorum..kimsenin acısını küçümsemiş değilim...hatta Allah kimseye böyle bir trajedi yaşatmasın dedim.............sen bana orada yardımcı olmadın daha çok üzmeye çalıştın.........hepsi budur........ve hala üzmeye çalışıyorsun böyle diyerek............
Burda neden tartışılıyor ki hepimizin acısı aynı değil mi hepimiz aynı şeyi yaşamadık mı doğum şekli farklıymış ne farkeder ya bizim canlarımız gitmiş. Bu topicte doğum yapan arkdaşlarımın hepsinin bebeği sağlıklıydı benimde hatta haftasından önde gelişiyorlar dı bunu ne önemi var ki hepimiz paylaşıyoruz bundan 9 ay önce bende paylaştım doğumuma kadar nasıl kaybettiğime kadar ama kimseyle kıyaslamadım şöyle kıyasladım Dedim kiminin evinde suyu gelmiş iyiki benim böyle olmadı olsaydı ne yapardım diye şükür ettim. Bizim zaten umut vermekten başka dua etmekten başka Allah bir daha yaşatmasın demkten başka elimizden ne gelir.. TİWİKS ARKDAŞIM SEN HERZAMAN BANA MORAL OLDUN HALA DA ÖYLESİN. Senin bebişini sağlıklı taşıman bu haftalara kdar gelmen benim umudum oldu... Şimdi tek dileğim sağlıcakla al kucağına
Rabbimde bizlere kader arkdaşlarımıza bir daha yaşatmasın..[/QUOT
Amin arkadaşım ...dualarım herkese baştan beri bunu diliyorum gerçekten ilk defa böyle bir melek annesi için çok çok üzülmüştüm anlatışı bile yakmıştı beni artık ne diyeceğimi bilemiyorum Allah herkesin yardımcısı olsun...
Burda neden tartışılıyor ki hepimizin acısı aynı değil mi hepimiz aynı şeyi yaşamadık mı doğum şekli farklıymış ne farkeder ya bizim canlarımız gitmiş. Bu topicte doğum yapan arkdaşlarımın hepsinin bebeği sağlıklıydı benimde hatta haftasından önde gelişiyorlar dı bunu ne önemi var ki hepimiz paylaşıyoruz bundan 9 ay önce bende paylaştım doğumuma kadar nasıl kaybettiğime kadar ama kimseyle kıyaslamadım şöyle kıyasladım Dedim kiminin evinde suyu gelmiş iyiki benim böyle olmadı olsaydı ne yapardım diye şükür ettim. Bizim zaten umut vermekten başka dua etmekten başka Allah bir daha yaşatmasın demkten başka elimizden ne gelir.. TİWİKS ARKDAŞIM SEN HERZAMAN BANA MORAL OLDUN HALA DA ÖYLESİN. Senin bebişini sağlıklı taşıman bu haftalara kdar gelmen benim umudum oldu... Şimdi tek dileğim sağlıcakla al kucağına
Rabbimde bizlere kader arkdaşlarımıza bir daha yaşatmasın..
arkadaşım sana yardım edemeyeceğiz sanırım kimseyi suçlamayalım gerçekten çok acı çok zor bir doğum yaşamışsın seni anlamamız mümkün değil kendini daha fazla yıpratma kimseyide üzme lütfen bize anlattın ki yakın bulduğun için ama elinin tersiyle de itiyorsun...kimseye de birşey söyleme bu formda lütfen...
seni üzmek gibi bir niyetimizde yok destek istiyorsan burdayız her zaman ...daha yeni çok derin acın sana ancak sen yardım edersin buralarda defalarca anlat yaşadığını sana niye anlattın mı diyeceğiz sana birşey diyemem buna hakkım yok yapamam canımı acıtıyorsun seni hiç tanımadığım halde ....sen de kızma kimselere...
ben de dün kontroldeydim suyum ve diğer durumlar gayet iyi ve oğlum ilk defa görüntü verdi çok güzel bir duyguydu ....2750 gr olmuş bu gidişle 3kilo yu biraz geçeriz herhalde önemli olan sağlıklı olması çünkü martın 2.haftası doğuma giriyorum yani şurda kaldı 18 gün falan ...heyecan bastı sabaha kadar çok güzel rüyalar gördüm ...
herkesi öpüyorum burayı boş bırakmayın..
arkadaşım sana ne yazacağımı bilmiyorum diğer sitede de yazmışsın herkesi üzmüşsün ben de dahil hem de benim msjımın altına yazmışsın ..
sana yazıp yazmamayı çok düşündüm diğer yerde açtığın başlık kapandı burda da bize kafanız tasavvuf etmiyor mu dersen yaşadığımız kayıpların ne olduğunu bilmeden bizleri üzeceksen sana yardımcı olamayacağım çok üzgünüm ...sana teselli vermeye çalıştık ...aynı problemden kaybettik bebeklerimizi bizim bebeklerimiz de sağlamdı ...herkesin dediği gibi bizim yaptığımız gibi psikolojik destek alman senin için iyi olacak....gerçekten çok üzüldüm bebeklerine bunu anlatsak da inanmayacaksın...kaç kişi tanımadığı bir anne ve bebekleri için ağlar..burda hepimiz ağladık senin için...dilerim şu gönülden hissettiğin yeniden anne olma duygusunu yaşarsın...
Arkadaşım, ben içimi dökerek rahatlıyorum...Öyle intiharı düşüncek,hayattan küsecek durumda değilim...Sana yardım edemicez diyorsun...Senden yardım istemiyorum için rahat olsun...Beni anlayın demiyorum..Yaşadığımın kolay kolay kimsenin başına gelmeyen bir olay olduğunun farkında olduğumu belirtmek istedim...Sandığından ve düşündüğünden çok daha fazla çabuk toparlanabilen biriyim....Elbet canım acıyor..hem de çok acıyor....Ama aklım başımda..saçma sapan hareketlerim yok...
Ama gelir de benim söylediklerimi çok farklı anlayıp aktarırsan bu beni üzer...Yardımcı olanım çok Allaha şükür...Acısı yeni olanın üzerine bu kadar gidilmez...Hele kapatalım denilen konun kapatılmayıp uzatılması daha da üzer............[/QU
sadece yeter diyorum gerçekten senin yaptığını kimse yapmaz ...haklısın haklısın haklısın haklısın...