Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Tiwiksim inşallah sağlıkla kucağına alcaksın canım bebişinde kocaman olmuş maşallahhh yaa 36 hafta :))

rhn canım allahım sana ve eşine sabır , kızınada güç kuvvet versin canım .
kız çocukları daha dirençli olur derler umarım arkadaşların tavsiyeleri işine yarar ve bol bol sütün olur
ve minik kızını kendi sütünle büyütür , kucağına sağlıkla alırsın canım
dualarımız seninle canım
badem sanada çok geçmiş olsun allahım sana ve eşine sabır versin.. çok zor yaşadıklarımız...
yelizcim (ece 76 ) sanada çok geçmiş olsun canım allahım beterinden korusun inş.
hemşin canım ümidini yitirme sakın allah yardımcın olsun inşallah bu sefer sonuna kadar bekleyecek bebeğin ve sonunda sağlıkla kucağına alacaksın canım dualarım sizinle

Rhn,
Haberlerini merak ediyoruz, yine fırsatın olursa azda olsa yaz buraya. İnşallah bebişin en kısa sürede kendini toparlar. Dualarımız seninle canım.

Bende bugün 32 haftalık oldum. 24 haftalıktan beri yatıyorum ve bişey olacak diye hop oturup hop kalkıyorum. İçim şimdi daha rahat olsada gönül isterki bebişim vaktinde gelsin. İnşallah hepimiz şu sıkıntılı günleri atlatırızda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız.
Rahim ağzı kıısalığı ve rahimde açılma vede miyom yetmezmiş gibi bende birde plesanta previa durumu var. Plesanta hala aşağıda. Normalde 28 haftaya kadar yukarı çıkmazsa daha çıkmazmış diyolar ama doktorum son ana kadar değişebilir dedi. Plesantanın aşağıda olması kanama yapabilirmiş o yuzdende daha bir dikkatli olmam lazım.
Ayakta yürümekte zlorlanıyorum, sakat gibi yürüyoruım. Hatta bazen eşimin eşliğinde kalkabiliyorum. Ama bu sıkıntılar inşallah bebeğimi kucağıma aldığımda bitecek.
Allahım hepimizin bebeişlerini korusun .

rhn canım allahım sana ve eşine sabır , kızınada güç kuvvet versin canım .
kız çocukları daha dirençli olur derler umarım arkadaşların tavsiyeleri işine yarar ve bol bol sütün olur
ve minik kızını kendi sütünle büyütür , kucağına sağlıkla alırsın canım
dualarımız seninle canım
badem sanada çok geçmiş olsun allahım sana ve eşine sabır versin.. çok zor yaşadıklarımız...
yelizcim (ece 76 ) sanada çok geçmiş olsun canım allahım beterinden korusun inş.
hemşin canım ümidini yitirme sakın allah yardımcın olsun inşallah bu sefer sonuna kadar bekleyecek bebeğin ve sonunda sağlıkla kucağına alacaksın canım dualarım sizinle

Teşekkür ederim boncuk arkadaşım
Amin canım:Saruboceq:

İnanın her zaman bu sayfayı takip ediyorum arkdaşlar dualarım sizinle çoğunuz son haftalardasınız Rabbim sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin... Böyle zor dönemlerden geçipte bebişini kucağına alan arkdaşlarım Rabbim size ve bebklerinize sağlıklı uzun ömürler versin..

teşekkürler yağmurcn

fklic ona takma kafayı bende bir de gebelik diabeti çıkmıştı
bu dünyada yiyeceği ekmeği olan ne yapıp edip doğuyor
gönlünü ferah tut

reyhancım sitedesin sanırım
nasılsınız?

Heyet raporumu büğün aldım. 1 aylık vermişler teşhise de Habitüel abortus (tekrarlayan düşükler) diye yazmışlar. Benim sadece 1 düşüğüm oldu bu teşhis 2 veya daha fazla düşükler için neyse bir bildikleri vardır.

Kızlar okuyorum okuyorum arada ama yazamıyorum..
Badem arkadasımıza cok uzuldum
Reyhanın da durumuna uzuldum ama Allahım ınsallah bır an once annesının kucagına kavusturur.
Bende logusa deprosyonundayım sanırım. Bebegıme hıc ıyı bakamıyormusum gıbı gelıyor. Bır an once buyusun ıstıyorum. mirmirmirmir

Kızlar okuyorum okuyorum arada ama yazamıyorum..
Badem arkadasımıza cok uzuldum
Reyhanın da durumuna uzuldum ama Allahım ınsallah bır an once annesının kucagına kavusturur.
Bende logusa deprosyonundayım sanırım. Bebegıme hıc ıyı bakamıyormusum gıbı gelıyor. Bır an once buyusun ıstıyorum. mirmirmirmir

Çok çabuk büyüyorlar zaten merak etme. Birkaç kere giydirdiğin tulumu belki 4.ye giydiremeyecksin bile. Sonra bi bakmışın bebeklikten çıkmış çocuk olmuş. İnsan ozaman bebeklik halleinide özlüyor. Senşin bebeğe ve yeni hayatına alışman biraz zaman alabilir. Ama bu süreyi kısaltmak ve bebeğine daha verimli olabilmek senin elinde. Depresyon fazla uzadımı eşlerin arasıda bozulmaya başlıyor sonra.

Sen önce kendine iyi bakıcaksınki bebeğine faydan dokunsun. Stres yapmamaya çalış. Çok detaycı olma. Aman bebeğime faydalı olamıyorum diye düşünme.

İlk kızımda doğum yapmıştım, sütüm yetersiz diye pinpiriklenip duruyodum. Doktor demiştiki eski kadınlar, anadolu kadınları en iyi annelermiş çünkü bukadar detaycıu ve pinpirikli değillermiş. Dolayısıyla sütüm olacakmı bebeğim doyacakmı diye düşünürsen sütün felan olmaz. Takmamaya çalış ve stres yapma demişti.

Amma uzun yazdım ama anlarsın beni artık:)

saolasın ama ne bıleyım bebeklerın o kadar cok detayları var kı..Yok gazı yok beslenmesı yok yuzunde kızarıklık cıktı yok hapsırdı yok bılmem ne derken bakamıyormusum gıbı gelıyor.

mrb kızlar sürekli yattığım için pek giremiyorum dün kendi doktoruma gittim ölçümleri tekrarladı servikal uzunluk 3.2 çıktı yani iyi dedi amaa dikişe yakın bi yerde 1 milimlik bi açılma farketti tabi dikiş olmasaymış şu an çok daha ilerlemiş olacaktı dedi işte böyle mevlam hepimizin yardımcısı olsun enazından biraz olsun içim rahatladı ama yinede çok erken açılmış dimi yatmama rağmen,RHN bugün bi komşu geldi onunda tornu çok erken doğmuş 850 gr ve şuan yaşıyo 3 yaşında düşünsene minicik doğmuş ama yaşıyor hiç üzülme bence senin bebişinde çok iyi olacak

mrb kızlar sürekli yattığım için pek giremiyorum dün kendi doktoruma gittim ölçümleri tekrarladı servikal uzunluk 3.2 çıktı yani iyi dedi amaa dikişe yakın bi yerde 1 milimlik bi açılma farketti tabi dikiş olmasaymış şu an çok daha ilerlemiş olacaktı dedi işte böyle mevlam hepimizin yardımcısı olsun enazından biraz olsun içim rahatladı ama yinede çok erken açılmış dimi yatmama rağmen,RHN bugün bi komşu geldi onunda tornu çok erken doğmuş 850 gr ve şuan yaşıyo 3 yaşında düşünsene minicik doğmuş ama yaşıyor hiç üzülme bence senin bebişinde çok iyi olacak

hemsin çok sevindim haberlerine bence de ölçüm boyu gayet iyi açılmada tam açılacak anlamına gelmez herhalde ...
kendine iyi bak iyi şeyler düşün öpüyorum seni

saolasın ama ne bıleyım bebeklerın o kadar cok detayları var kı..Yok gazı yok beslenmesı yok yuzunde kızarıklık cıktı yok hapsırdı yok bılmem ne derken bakamıyormusum gıbı gelıyor.

canım yaşasığın duygular gayet normal herhalde bebeğin besleniyordur çok ta iyi bakıyorsundurr eminim sakın canını sıkma ali tunayı öp benim için kib

ben de dün kontroldeydim suyum ve diğer durumlar gayet iyi ve oğlum ilk defa görüntü verdi çok güzel bir duyguydu ....2750 gr olmuş bu gidişle 3kilo yu biraz geçeriz herhalde önemli olan sağlıklı olması çünkü martın 2.haftası doğuma giriyorum yani şurda kaldı 18 gün falan ...heyecan bastı sabaha kadar çok güzel rüyalar gördüm ...
herkesi öpüyorum burayı boş bırakmayın..

Ben 3-4 ay içinde tekrar hamile kalacağım buna çok inanıyorum..Eşim rahim ağzı yetmezliği ve rahim kasılmalarıyla ilgili makaleleri okuyup kaydediyor...Bu kez bebeklerim ya da bebeğim benimle kalıcaklar Allahın izniyle...........:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Heyet raporumu büğün aldım. 1 aylık vermişler teşhise de Habitüel abortus (tekrarlayan düşükler) diye yazmışlar. Benim sadece 1 düşüğüm oldu bu teşhis 2 veya daha fazla düşükler için neyse bir bildikleri vardır.

haklısın arkadaşım düşük tehlikesi diye yazmaları gerekti çokta önemli değil bence sen dinlenmene bak ...doğum haftalarına geçince raporunun sebebi değişiyor...

Ben 3-4 ay içinde tekrar hamile kalacağım buna çok inanıyorum..Eşim rahim ağzı yetmezliği ve rahim kasılmalarıyla ilgili makaleleri okuyup kaydediyor...Bu kez bebeklerim ya da bebeğim benimle kalıcaklar Allahın izniyle...........:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

arkadaşım sana ne yazacağımı bilmiyorum diğer sitede de yazmışsın herkesi üzmüşsün ben de dahil hem de benim msjımın altına yazmışsın ..

sana yazıp yazmamayı çok düşündüm diğer yerde açtığın başlık kapandı burda da bize kafanız tasavvuf etmiyor mu dersen yaşadığımız kayıpların ne olduğunu bilmeden bizleri üzeceksen sana yardımcı olamayacağım çok üzgünüm ...sana teselli vermeye çalıştık ...aynı problemden kaybettik bebeklerimizi bizim bebeklerimiz de sağlamdı ...herkesin dediği gibi bizim yaptığımız gibi psikolojik destek alman senin için iyi olacak....gerçekten çok üzüldüm bebeklerine bunu anlatsak da inanmayacaksın...kaç kişi tanımadığı bir anne ve bebekleri için ağlar..burda hepimiz ağladık senin için...dilerim şu gönülden hissettiğin yeniden anne olma duygusunu yaşarsın...

X