Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yarencim teşekkür ederim arkadaşım
Transferini dörtgözle bekliyorum
Allah işini rastgetirsin canım

Hemşin dur moralini bozmamaya çalış lütfen
Burada bırak rahim ağzının kısalması kaç santim açıkla 30 lu haftalara gelenler var
İnşallah sen de öyle olacaksın ümidini kırmamaya çalış arkadaşım:teselli:
Sana kan pıhtılaşması var mı diye tahliller yapılmış mıydı arkadaşım?

ece76,ewt canım yapıldı bende günlük iğne ve aspirin kullanıyorum,şimdide pruloton depot ve magnezyuma başladım işte böyle umarım sonuna kadar götürebilirim bugece sabaha kadar uyuyamadım daha berbat oldum çokzor ya aynı acıları yaşamak tam kendimi toparlamışken

canım benim dikiş rahim açıldıktan sonra atılmıştı
dikiş sonrasında 2cm falan gözlendi dikişe kadar olan kısım
4-5 hafta dikişe dayanana kadar geçti
dikişe dayanıp serviks boyu gözlenmediği zamandan sonra da 4-5 hafta daha problemsiz durdu
fakat hiç kalkmadan yatmıştım
belki beklesek daha da duracaktı ama dr artık ihtiyaç yok dediğinden doğuma karar vermiştik

canım benim okadar üzüldümki anlatamam.
rabbim inşallah bu mucizeyi bir daha yaşatacak sana.
inanıyorum.diycek başka bişey bulamıyorum...

ssaslan bısey sorcam sana bendede dıkıs vardı ama son ultrasyonda dr rahım agzı acılmıs dedı sımdı anlamadıgım dıkısmı tutmadı yoksa dr ıhmalının kurbanımı oldum

merhaba kızlar
canım çok sıkkın olduğu için hepinize ayrı ayrı yazamıyorum kafamı toparlıyayım yazarım.
Prensesim tam 28 haftalık doğdu.1 kilo 70 gr boy 36 cm. Küçücük yani.
Benim sezeryan da anlasıldıki rahim kas yapım zayıfmış genişleyemiyormuş yer yer sertlikler varmış rahim genişleyemediği için doğum başlamış dikişi zorlamış rahimin daha fazla zedelenmemesi için sezeryanla alınmak zorunda kalındı. dr. söyledikleri bu
çok üzgün olduğum için fazla detaya girmedi sanırım. Hep aynı şey mi basıma gelecek dedim bu haftaya kadar gelebildin bir dahaki gebeliğinde dahada ileriki haftaları görebileceğimi söyledi.Şaşkınım ne desem boş.Bebeğim şuanda Medipol de küvezde berbat bir duygu o orda ben evde... annelik yapamadım kızıma... şimdi başkaları bakıyor... beklemekten baska çarem yok ama psikolojım berbat gücüm yok sürekli yattığım için çok zor yürüyebiliyorum sezeryan olduğu içinde yürümek zorundayım bel ağrısı dikiş ağrısı sancılar buarada süt vermem lazım süt yok... ne bileyim sıyırmaya az kaldı... bunlar aslında hiç önemli değil sizde biliyorsunuz ama moralim hiç yok herkes bir şey söylüyor küçümseyen mi dersiniz yerden yere vuran mı dersiniz bana bakıp kendisiyle böbürlenen mi dersiniz herkes var işte. Beni bir tek siz anlayabilirsiniz... dua edin ne olur...fırsat buldukça gelişmelerden haberdar ederim.umarım hepiniz çok iyisinizdir problem yoktur.

Selam ssaslan,
Takip ettiğim kadarıyla sen İzmir'de tedavi olmuştun. doktorun kimdi? memnun kaldın mı? bilgi verirsen çok sevinirim...

P.S. Badem arkadaşım sana da çok üzüldüm.. sözün bittiği yer.. allah sabır versin...

Geçmiş olsun... inşallah bebeğin iyileşir... süt vermek için medela elektrikli süt pompası kullan... bir de süt yapıcı bitki çayı.. ben öyle yapmıştım ikisi de çok işe yaramıştı...

canım sana tekrar tekrar geçmiş olsun.allah sana güç ve sabır versin .canım yaşadıkların kolay değil canım ama sen kimsenin dediklerine kulak asma canım.boş ver canım sen öyle insanları hiç dinlememeye calış.sen bebeğin için bol bol dua et.bizde dualarımızı eksik etmiyoruz.en kısa zamanda bebeğinle sağlıklı günler gecirmen dileğiyle.

canım güçlü olmalısın bebeğin nefes alıyor orda herkesi boşver kim ne derse ne yaparsa yspsın onları çekmek zorunda değilsin kimse başına gelmeden bilmez kimse anlamaz duyarsızlık had safhada olur..... elektrikli pompa al humana çay iç bulgur pilavı soğan ye ve su iç bol bol göğüslerine sıcak su ile kompleks yap canım sütün olması için biz yanındayız seni anlıyorum dua ediyorum bunu içten yapıyorum reyhancım kendini bırakma arkadaşım

rhn'cım
inşallah bebişin hayata tutunmaya devam edecek ve sen de buradan bize güzel haberler vereceksin
kimseyi kafana takma canım stres sütü çok etkiliyor
fuşyamanyanın dediği pompayı ben de kullanıyorum ilk zamanlar 10cc biriksin diye 15-20 dakika tek göğüste tutuyordum sonraları birkaç günde tek göğüsten 30-40 cc gelir olmuştu
ümidini asla yitirme

meleğim ve aşkım -- benim rahim dediğim gibi dikiş öncesinde 3 cm açılmıştı 20. haftamda fakat dikişle birleştirildiğinde serviks boyu 3 cm civarında gözlenir olmuştu
dikişimde herhangi bir açılma yoktu doğuma kadar
oğlumun kilosu 3kgma ulaştığından sağlıklı olduğuna dr emin olduktan sonra artık daha fazla tutup dikişleri zorlamayalım dedi
ilk bebiş olduğundan dikişler zorlanıp rahim ağzına hasar versin istemedi sanırım
ayrıca bende plasenta previa olduğundan kanama riskim de yüksekti
kasılmalarım olmasına rağmen dikişimde hiçbir problem yaşamadım

fuşyamanya benim drum izmirde çiğli kent hastanesinde Prof. Dr. Namık Demir'di
inanılmaz derecede memnundum gözüm kapalı dediklerini uygulamaya hazırdım o derece güven verdi bana

bademcim seni hepimiz anlıyoruz
bende 3 bebeğimi kaybettim
ben bebişlerimi görmedimi
ikizlerim 2 gün yaşamıştı
delrmenin sınırına geldiğimi hissettim bazen
ama hiç olmamış gibi hareket edince atlattım
bana onları hatırlatıcak herşeyden uzaklaştım
ilk bebeğimde yapamamıştım bunu ve daha çok tkilendim
canım arkadaşım
öncelikle herşey bitti
güçlü ol
eşine sarıl ve şükret arkadaşım
biliyorum çok acı ama vardır bir hayrı
ben ilkbebeğimi kaybetmeden önce rüyamda herşeyi görmüştüm
eşime de anlatmıştım gülüp geçmiştik
ama sonra ....
ben bebeklerimin nerde olduğunu biliyorum
onlar çok mutlu ve güvende
hepsi bir arada meleklerimizin
onlar bizi bekliyo biz onları çok özlüyoruz
zaman göz açıp kapayana kadar geçicek ve aslında yarın onları görüp kucaklıycaz annesi
biraz sabırlı olucaz
ne olur yıkma kendini
kayb etmiş olarak kabul etme
onlar bizi bekliyo

reyhancım sen dahada güçlü olmalısın
insanları ne olur önemseme
kızın için güçlü olmalısın
sanırım bizim sorunumuz aynı
benim doktorumda rahim kasların zayıf olmalı dedi
ikizlerim toplam 850 gr dı sancılandım ve durdurulamadı
bir dahakine daha ileri gider demişti
bu bebekler yerini hazırlamış dedi
canım benim gelişmeleri bildir
keşke bir şeyler yapabilsek

Selam kızlar ben hastanedeyken çok gelişmeler olmuş. Rhn canım Allah sana sabır bebeğinede sağlık versinn. Bizde seninle kızına dua edeceğiz yanlız değilsin.
Badem senin yazınıda temmuz anneleri sayfasında okumuştum ama hiçbirşey yazamadım. Bende 9 ay önce 18+0 da kızımı kaybettim hastaneye getişemeseydik elime doğacaktı yavrum: seni burdaki arkadaşlardan bizlerden başka hiçkimse anlamaz. Gençsin üzülme yine olur derler güya teselli ederler bilemezlerki genciz 10 tanede olsa o yavrunun yavruların yerini tutmaz. tutamaz. İlk zamanla zor gelecektir: Ama zamanla toparlarsın canım meleklerini fırsat buldukça ziyaret et. Allah tez zamanda hayırlısıyla yeni evlatlar nasip etsin.

Son düzenleme:
Kızlar dün hastaneye yatmıştım. Buğün taburcu oldum heyet raporumu perşembe alacağız ne kadarlık bilemiyorum. Progestanı 3*1 den 3*2 ye çıkardı doktorum. Hastanedede 2 gün progestan iğne yaptırdı. Doping oldu sanırım. 2 hafta sonra ikili tarama için gideceğim. sanırım o zaman rahim ağzınada bakılır. Hepiniz Allaha emanet olun....

Rhn cım arkadaşlar söylenmesi gereken herşeyi söylemiş şu anda kızının sana seninde ona ihtiyacın var kolay değil ama artık insanarın sözlerine ve tavırlarına aldırma ve kızın için güçlü ol şu anda onun senin sütüne ve sıcaklığına ihtiyacı var, kendini bir an önce toparlamaya çalış arkadaşım sen bunu başardıkça o sana destek olacağına köstek olan insanları en güzel cevabı vermiş olursun..Allah yardımcın olsun canım..

reyhancığım şu an yaşadıkların çok zor ama bebeğinin senin gücüne ihtiyacı var.etrafımızdaki insanların gereksiz ve sıkıcı konuşmalarından hepimiz mudaribiz.onlar can sıkmak için varlar sanki.yaşadıklarımızı anlamaları mümkün değil. olabilirsen onlardan uzak dur. gücünü miniğine sakla.
Allah yardımcın olsun .

badem geçmiş olsun .Allah sabır versin. acısı geçmiyor ama külleniyor. hepimiz evlat acısını bir kaç kez yaşadık.bunları unutturacak hayırlı bir evlat diliyorum Allahtan sana.sabırlı olmaya çalış. Allah sabredince mükafatını veriyor. bizim imtihanımız biraz daha ağır sadece.

tiwiks bu arada sende 36 lara gelirmiyim diyordun,bak sıkıntılı günleri atlattın.sıra doğumda Allah yardımcın olsun.

Reyhan arkadaşım, ben de sana Ameda Lactaline süt pompasını tavsiye edeceğim..Prematüre bebek anneleri için hazırlanmış bir ürün ve bebek çekişini taklit ediyor..Ben bir kaç kez kullandım, 1 haftalıkken tek defada 200 cc çekebiliyordu..Şu an cihazı kullanmıyorum ama inan çok işine yarayacaktır..

Bu arada sütü arttırmak için sabah akşam birer bardak süt içmeni, günde iki bardak rezene çayı içmeni tavsiye edeceğim..Ve karışık komposto da çok iyi gelecektir..Şekersiz hazırlayıp, bir tatlı kaşığı pekmezle tatlandırabilirsin..Kompostoya kuru dutu da eklemeyi unutma, bende artışa neden oluyor..Allah yardımcın olsun canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…