Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım öyle insanın gözüne zayıfmış gb geliyor ...dün ki görüntüdeki bizim oğlanın dudaklarıyla takvimimdeki bebeğin dudakları nerdeyse aynı görünce şok oldum melek çok mu baktım acaba bu resme....
ama ne alıyorlarsa son haftalarda alıyormuş senin bebişin için üzüldüğün günlere üzülüyorum zayıf diye ama kesinlikle ultrason yanılması mı yoksa ali tuna'nın doğacağım diye hızlı kilo almasımı karar veremedim çok sevindim ne olursa olsun...bebiş kilo aldığına göre yarıyor demekk ki sütün de ...inşallah daha da bollaşı daha çok yeni annesin zamanla bebek emmeyi çok iyi öğrendikçe sütünün artacağını düşünüyorum ...
ecem sık sık gelmiyor artık ben de meraak ediyorum bazen ben ce iyidir yakında düşer buralara...

Son düzenleme:
edamecrim salihas sayfada sınız nasılsınız arkadaşlar yapayalnız kalıyorum bazen buralarda bakıp gitmeyin azcık yazın buralara...

bademcim bende bir şeyler yazmak istiyorum
mutlaka ki yanlış anlaşılma olmuştur
burdaki hiç kimsenin özellikle üzmek için birr şey yapacağını sanmıyorum
hepimizin içi yanmış durumda

canım benim senin her yazını gördüğümde içim sızlıyo
yaşadıkların gerçekten zor
evet bence sen herkesten zor şeyler yaşadın
ben ilk bebeğim doüduğunda
bana sakın göstermeyin dedim
ikizlerimde iki gün yaşadı
gidip bakamadım doktorum izin vermedi
atlatamazsın dedi
eşim bebekleri almaya gittiğinde sakın bakma dedim
ama o bakmış eve geldiğinde
gördüğünü anladım
o anki hislerimi acımı anlatamam
elleri nasıldı, kolu nasıldı diye diye ağladım
onları bir kez görseydim ayrılamazdım
canım benim senin yaşadıklarına ne denir ki
düşündükçe bile gözlerim doluyo
donup kalıyorum
herşeye rağmen güçlü ol arkadaşım
kendini bırakma
biz bunları yaşamalıymışız
burdaki herkes seni çok iyi anlıyor
bize her zaman yaz
içini dök
emin ol herkes yanında olacaktır

iyim twiksçim sen nasılsın
ben atlattım artık
yakında bebişin elinde olucak
benimkiler senden 2 hafta büyüktü
senin gelişimini takip ederken kızlarımı düşünüyorum
onlar bu kadar olucaktı falan diye
ister istemez böyle bir duygu oluşuyo

tiwikscim maşallahoğluşuna.canım benim ne güzel sonuna kadar hersey yoluna gitsin ve bebişini bizim içinde öp kucağına aldığında canım.benimde serkilaj martın ikinci haftası olacak sanırım.şu sıralar mide bulantılarıyla uğraşıyorum.hepimizin güzel haberlerini alırız umarım bu topiğimizde.
bu arada hepimiz bu topikte yaşadığımız acıları paylaştı kimi detayıyla kimi yüzeysel ama hepimizde bu acıyı yasayan insanlar olarak ne kadar acılar üzüntüler çektiğimizi hissedebildik.herkesin yaşadıkları kendisi için ağırdı.badem arkadaşım elbette acın çok taze ve seni öyle iyi anlıyorumki yazdıklarını okudugumda tüm gün ağlamıştım.ama hepimiz aynı sorunu paylaşmak için bu topikteyiz.ve bugüne kadar hepimiz birbirimizi cok iyi anladık.sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu.

twiks sen yakında hiç yalnız kalamıycaksın
sana muhtaç bir miniğin olucak
o zaman da sen bize ihmal etmek zorunda kalıcaksın
bu arada adını ne koyucaksın arkadaşım

canım haklısın duygularını anlamaya çalışıyorum inşallah ki buna inanıyorum sen de alacaksın yavrunu kucağına beni daha doğrusu bizi yalnız bırakmadın sana çok çok teşekkür ederim inşallah güzel haberlerini alırım ...

twiks sen yakında hiç yalnız kalamıycaksın
sana muhtaç bir miniğin olucak
o zaman da sen bize ihmal etmek zorunda kalıcaksın
bu arada adını ne koyucaksın arkadaşım

canım zaman buldukça geleceğim güzel haberlerinizi paylaşacağım inşallah burda ...oğlumun ismine karar veremedik ama onur çağan çağlar doruk arhan ata alternatifler arasında fikirleriniz olursa kabulümdür..

öperim bol bol dua edeceğim dualarıma devam sizin için ...

ben doğumdayken belki de senin dikişn atılıyor olacak herşey kolay geçsin inşallah bir sorun yaşamazsın canım...aylar sonra doğum için sıraya girdiğinizi de görürüm buralarda...

salihasçım hadi hayırlısı
senin haftalarını da büyük bir sabırla sayıcaz inşallah
bu kadar çok istediğimiz bi şeyin olabildiğince geç gelmesi için dua ediyoruz
40.haftanıda görücez inşallaaaaaaaah

Teşekkür ederim ben de bunu demek istedim....a.s.

evet kıvançta çok çok güzel onu da başlarda düşünmüştüm gerçekten çok asil bir isim sağol arkadaşım ...bu teklifi de sunacağım meclise...

Doruk güzelmiş.
Duhan, Toprak, Efe isimlerinide beğeniyorum.

Bizde kızımızın ismine henüz karar veremedik. Ama BEREN ağırlıkta.
Sonrada;
Ecrin,
Esila
Nazlı olabilir diye düşünüyorum. Birde tek isimmi 2 isimmi ona karar veremedik. Tek isim aslında daha rahat oluyor 2 isimde çocuk hayat boyu zorluk çekiyor ama eşimde2 isimli olsun dye tutturdu.
Belki ECRİN BEREN koyarız.
Ecrin: Allah'ın hediyesi (Süpriz olmuştu gercekten hediye gibi)
Beren: Güçlü, akıllı (Okadar olumsuzluğa rağmen bana tutunabildi yavrum)

canım inşallah eylül aylarınıda görürüm edanazla birlikte.bu arada yazdığın isimlerden çağan ve doruk çok hoş bence. ben barış isminide çok beğeniyorum canım.

canım o güzel dileklerin için çok teşekürler.canım sen ne zaman düşünüyorsun hamilelik.inşallah seninde güzel haberlerini alırız sağlıkla canım.

haklısın arkadaşım düşük tehlikesi diye yazmaları gerekti çokta önemli değil bence sen dinlenmene bak ...doğum haftalarına geçince raporunun sebebi değişiyor...

Sağol canım. Vallahi raporum bitince doktor iysin işe git diyecek diye ödüm kopuyor.
ay hiç evden çıkmazken birden iş temposuna girmek zor olur bu kadar endişem varken. Umarım rapor bitiminde tekrar uzatırlar..

Bu arada tiwiksciğim seni bebeğini kucaklayacağın günüde sabırsızlıkla bekliyoruz. Neden 39, 40 haftaları beklemiyorsunuz. Doğumun sezeryanlamı olacak??

düşük ya da kürtaj sonrası süt gelmesi ne zaman kesildi göğüslerinizden? Hala göğüs uçlarımdan geliyor ?

evet canım sezeryan olacak aslında normal istiyordum ama gücüm yok artık drumda normal isteyen bir dr genelde ama bana bahsetmedi bile ...dikişler var bir de rahim yeteri kadar yıprandı normal doğumla daha fazla zarar gelsin istemiyor drum herhalde 39.haftada olacağız zaten martın 2.haftası ...heyetini de uzatırlar muhtemelen bu konuda endişen olmasın...

Son düzenleme:

illaki bir ismi olacak yavrularımızın ben de doruk ve çağan ya da çağın üzerinde duruyorum babası da istediği adı verebilir ...canım beren çok güzel bir isim bende beğendim

Badem ben ilaç kullandım dr verdi hemen kesildi ondan sonra 1 hafta içinde 10 gün sonra tamamen bitti ama göğüsleri uyarmamak gerekiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…