Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hemsin çok sevindim haberlerine bence de ölçüm boyu gayet iyi açılmada tam açılacak anlamına gelmez herhalde ...
kendine iyi bak iyi şeyler düşün öpüyorum seni
çok sağol canım benim inşallah sonuna kadar gider,bazen diyorum bu dünyada nasibi rızkı varsa muhakkak doğar ama yoksa neyaparsak yapalım çare yok canım,maşallah senin bebişinde çok büyümüş sağlıkla dünyaya gelir inşallah,canım senin doğumuna çok az kalmış kurtardın sayılır artık yatıyomusunyoksa ayaklandınmı,ha bide sen hiç 20li haftanda ölçüm yaptırdınmı merak ettim

Bu arda Badem tabiki içine dökebilirsin en doğal hakkın her zaman dinleriz ama sanıyorsun ki seni anlamıyoruz.Seni bizden iyi kim anlayabilir ki zaten nasıl böyle düşünüyorsun hiç birimizin yaşadıkları kolay değil ben bu sayfalara içimi döktüm hala döküyorum ara ara mektuplar yazıyorum meleklerime yine burada.. Yani herkesin yaşadığı kendine zordur. Şerife arkdaşımı bilmem bilirmisin iyiki öyle birşey gelmedi başımıza 28 haftalık doğum yaptı 460 grm 5 ay hastanelerde süründü bebeği neler çekti ne iğneler ne ilaçlar almadı ki ne oldu biliyomusun kaybetti yavrusunu 5 ay sonra onunda tüp bebekte 5 ay hastanedeydi gün gün dakika dakika.. Trajediyse hepimiz yaşadık sen biliyormusun ben ölüm tehlikesine karşılık bir yavrum kalsın diye hastanede 15 gün tuvalete kalkmadan banyo yapmadan yaşadığımı sen bilirmisin suni sancılarla doğum yaptığımı normal doğumdan 1.5 saat çıkamadığımı kan kaybından . dr.ların ağzından duydunmu anne ex olmasın yine duydunmu ayılmana yakın çok kan kaybediyor diye çıkarken 4 ünite kan aldım 2 gün doğumdan sonra müşade altında kaldım enfeksiyondan sırf bir yavrum için .diğeri gitmişti..Ben yavrum için çabalarken annemin hastane kapısında benim için 23 senelik yavrusunu kaybetme ihtimalini düşünmesi ve saçını başını yolması.................. İşte herkesi ortak yönü aynı trajedisi farklı. Sana söylemek istediğimiz buydu sen bizi yanlış anladın . Kimse demedi sana kolay şeyler senin sayfanda birsürü şey yazdım kader arkdaşım diye neden di bu acına ortak olmak için. Senin olayını duyduğumda kendime gelemedim yaşadığım şeylere geri döndüm 9 ay öncesine haberini alınca dünyam yıkıldı çünkü acısını çok iyi bilirim...
Rabbim sabır versin demekten başka elimizden birşey gelmiyor........

Son düzenleme:
Badem şayet doktorun süt kesilsin diye ilaç vermemişse eğer (belki yazdığımdan bilirsin bende 18+0 da kaybettim kızımı detaylar herkes için zor sana sacede şunu söyleyeyim bebeğim doğum anında ters geldi ve rahim ağzında sıkıştığı için bir süre orda can çekişti ben doğum masasında onun bacaklarını oynattığını ve kalbinin atışını hissediyordum anlayacağın herkesin acısı acı neysse) gögüslerini bir atkıyla sımsıkı sar hatta mümkünse gece yatarkende açma o zaman süt geri vuruyor. Ben 4 gün bu şekilde dolaştım doktor önermişti. Allah kolaylık versin.

canım benim 2.7 ile 3 arasındaydı hep hiç kısalmadı artık biraz ayaklandım ama çok hareketli değilim

Günaydın kızlar kimse yokmuuuu??????
Yatmaktan sağım solum belim böbreklerim ağırıyor. Çözüm nedir yatan güzel annişlerrr yardımmmmmmmm

Günaydın kızlar kimse yokmuuuu??????
Yatmaktan sağım solum belim böbreklerim ağırıyor. Çözüm nedir yatan güzel annişlerrr yardımmmmmmmm

canım yastıklarla sırtını ve karnının altını destekle bacaklarının arasınada küçük bir yastık alabilirsin faydasını göreceksin Allah kolaylık versin...

YAĞMURCN Canım ben hemoglobini 4 lere düşüp 7 ünite kan verilmiş biriyim....komada olmam beklendi.Bu değerle ölmen gerek dendi..günlerce hastanede ben de kaldım....Çok şey duydum,tahmin edemeyeceğin kadar...Rahmin alınması lazım diyen dr bile oldu bana..bu bebeklere kavuşmak için bir sürü ameliyat geçirmek zorunda kaldım.tiroid kanseri çıktı bir de başıma..Ama hepsinin üstesinden geldim...Ve bunun da üstesinden gelicem Allahın izniyle....

Sonuçta ben kimsenin acısını küçümsemedim..Tek söylediğim çoğu arkadaş durumlarından aşağı yukarı haberdarlarken yani hastanede dr gözetimi altındaylarken yaşamışlar acı olayı...Ben kendi evimin banyosundaydım ve hiç bir belirti olmaksızın 25-30 dakika içinde olup bitti herşey...2 bebeğim de avucuma düştü ve arabada ellerimde can çekişerek öldüler..Hep aynı şeyi yazmaktan sıkıldım,ama nedense hep yanlış anlaşılıyor demek istediğim..Herkes sanki siz az acı çektiniz ben daha çok acı çektim demişim gibi bir anlayış içinde..Bu beni üzüyor...Herkesin acısı kendine..Ama bebeği avuçlarında o şekilde beklenmedik şekilde doğup ölen ,kan revan içinde yarı çıplak halde hastaneye gideni duymadığım için en trajik sonun benimki olduğunu düşünüyorum...Lütfen artık kapansın bu konu..Birileri bişey yazdıkça bende yazıyorum...

eda_naz canım ben doktorlara süt geldiğini söylemedim ,utandım..

Ama bir kaç gün sonra geçer diye düşünüyorum..

Bu arada bu gün hastaneye gittik ve eşim spermlerini dondurttu..Bir kaç hafta sonra varikosel ameliyatı olmayı düşünüyor.
2 ay sonra adetin 21. günü tekrar hastaneye gideceğiz co-cultur için rahimden parça aldırıcam...

Şu an tek isteğim yeniden hamile kalmaktan çok eğer yeniden hamile kalırsam hamileliğimi sonuna dek sağlıkla sürdürebilmek....:Saruboceq:

Son düzenleyen: Moderatör:
Badem endişeeni anlıyorum. Yaşadığın olay unutman mümkün değil. Ben şuan hamileyim ve hep endişeliyim burdaki diğer anne adayları gibi. Sen de tez zamanda tekrar hamile kalırsın umarım ama bizler bebeklerimizi kuçağımıza sağ salim alana kadar hep kaybetme korkusunu yaşayacağız.

Süt gelme konuzundada beni taburcu ettiklerinde bişey söylemediler eve geldiğim ertesi günü sütüm geldi bende doğumevini telefonla aradım orada acilde nöbetçi doktorla görüştüm. Tavsiysi işe yaradı bir an önce sende bağla. Çünkü bağlamazsan gögüslerine süt dolmaya devam edecek ve buda aşırı agrıya neden oluyor. Ağrın olursa 3*1 ağzrı kesici de alabilirsin.

Badem anlıyorum kapandı konu tamam... Bu arada süt geldğini doktora söylemeliydin göğüslerin acımıyor mu.. Benim dolmuştu doğumdan sonra ki gün göğüs petleri kullanıyodum doluyodu ama uyarmamak gerekiyormuş haberin olsun. Doktor bana süt kesmesi için ilaç verdi sütüm o zaman kesildi... Dr danışman gerek bence okk

arkadaşlar süt gelmemesi için doğumdan sonra bir hap var ismini hatırlamıyorum ama bir cam şişenin içinde ve içinde sadece iki tane hap var, bunu tek seferde içiyorsun, bu sütün gelmesini engelliyor..
ben bu yaz çapada erken doğum yaptığımda vermişlerdi, hatta benimle aynı odada kalan bir bayanada verdiler..
doğumun ertesi günü kullanmanız gerekiyor ama,çünkü hastanede erken doğum yapan kadınlara o hapı aldırıp içirtmeden taburcu etmiyorlardı..
ama anlattığınıza göre gerçekten işe yaramış çünkü benim göğsümden hiç süt falan gelmedi, sadece bir onbeşgün kadar gögüslerde hassasiyet ve biraz ateş yapıyor ara ara gün içinde ter attırıyor.. ama süt gelmesini gerçekten engelliyor, bilginize arkadaşlar..

bende süt gelmemesi için bir ilaç kullanmıştım ve bandajla 1 hafta kadar sarmıştım hacettepede oyle yaptırmışlardı ve bir sorun yaşamadım

düşük ya da kürtaj sonrası süt gelmesi ne zaman kesildi göğüslerinizden? Hala göğüs uçlarımdan geliyor ?

Bademcim bunun da ne kadar zor bir duygu olduğunu biliyorum.Keşke doktorun sana ilaç vermiş olsaydı böylece hiç sütün gelmezdi.Sütünün gelmeside seni çok yorar.Sütün kesilmesi için eczaneden ilaç alabilirsin. 1 kutuda 8 adet var.Haftada bir sabah akşam birer tane alıyorsun.4 haftada bitiyor ve tamamen sütün kesiliyor.D ile başlıyordu galiba ama tam ismini hatırlayamıyorum.İnşallah bir an önce sütün kesilir arkadaşım

bademcim sen doktorunu nasıl seçtin doktorundan eminmisin?ben hala bu konuda uzman bulamadım bursada.doktor seçimi çok önemli.Hala arıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…