Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Geçen hafta doktora gitmiştim. Rahim ağzı boyuna 3 cm. dedi. (İlk başta 3.3 dü, sonra 2.0 oldu, sonra 2.9, şimdide 3.0 dedi ve her seferinde karından ultrasonla baktı)
Plesanta hala çok aşağıdaymış. Hareket edersen kanaman olabilir doğum başlayabilir dedi dikkat et dedi.
Plesanta son haftalara kadar yukarıda çıkabilir bakıcaz dedi, ama çıkmazsa sezeryan görünüyormuş. İlk doğumumu normal doğum yapmıştım.
Ayrıca bende miyomda var. Gebeliğimin 12. haftasında 3 cmdi, sonraki haftalarda gebelik kesesinin arkasında kaldığı için görünmüyor. Büyüdümü, ne alemde bilmiyorum. Acaba bu sıkıntılarım miyom yüzündenmi bilmiyorum.
Birde yatıp yatıp ayağa kalktımmı tamamen sakat gibiyim. Karnımın alt bölgesi ağırıyor, kasıklarım ağırıyor. özellikle sağ tarafım acaip ağırıyor ve topallaya topallaya vcye gidiyorum.
Dün 32. hafta raporu almaya doktora gittiğimizde sıramız gelene kadar ikeaya girelim dedik. Tabi yürüyemedim, eşim tekerlekli sandalyeye oturtup gezdirdi beni.
Allah'ın bana bir imtihanımı bu acaba. Nerdeyse 2 aydır yatarak yatalak hastaların neler çektiğini anladım ve halime hergün şükretmeye başladım.
Dün tekelerlekli sandalyede gezinerek onların neler hissettiğini anladım, halime yine şükrettim ve o insanlara sabır diledim.
Alllah herkese sağlık versin önce. Bütün temennim bu. Bebeklerimizi de sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

canım dün farklı bir doktora gittim durumu anlattım.rahim agzı boyuna ultrasonla baktı 3,5 cm imiş.cok normal ama ilerde ne olacagı belli olmaz dedi.tedbir amaçlı serkilaj yapılır dedi.çünkü ileriki dönemde sorun yaratmasın diyor.
benimde şu anda kanamam yok ama izmire gitmemde herhangi bir sakınca olurmu kafama takılıyor.daha buradaki doktorlara sormadım.

merhaba arkadaşlar herkes nasıl bakiimmmmmm dedim hihoyyyt

herkesler iyiymiş ben de iyiyim çok şükür ........

güzel güzel haberler alıyorum burdan vallahi bizim form uğurlu yeni annişler nery saliha ssaslan kelebek melek sizin hissettiklerinizi ben şimdiden hissediyorum yaaaa zor birşey bebek bakmak ama değmez mi o kadar sıkıntıya rağmen......

geçmiş sevgililer gününüzü de kutlarım bu arada :asigim:
a.s.

Melekcim iyi dileklerin için teşekkür ederim canım
Bebişini kokla benim için

Ne zamandır giremiyordum arkadaşlar evimize hırsız girdi
Çelik kapıyı kırmış girmiş gündüz vakti
Sormayın yatak odasını talan etmiş ama komşu gelince kaçmak zorunda kalmış
Birşey alamadan gitmiş kabus gibi valla
Neyse hepiniz iyisiniz ya çok sevindima.s.

kızlar
cuma müthiş bir kanamayla hasteneye kaldırıldım.cumartesi sezeryanla bebeğim alındı.ben şimdi eve geldim o ise küvezde kaldı.Çok küçük ne olur bilmem.Dua edin lütfen.

canım ya inşallah bi kaybınız olmamıştır.valla geçen senelerde çok olmuştu bizim buralarda hatta bizim giriş kata ve zeminde bir eve girmişlerdi.geçmiş olsun

kızlar
cuma müthiş bir kanamayla hasteneye kaldırıldım.cumartesi sezeryanla bebeğim alındı.ben şimdi eve geldim o ise küvezde kaldı.Çok küçük ne olur bilmem.Dua edin lütfen.

reyhancım canım duam seninle beklemiyordum böyle bir haber ...biz haber vermeyi unutma bebeğin için dualar edeceğim canım Allah yavrunu sana bağışlasın ......güçlü ol lütfen canım onun sana ihtiyacı var..

canım sana da geçmiş olsun iyiki evde değilmişsiniz insana evde bile huzur vermiyorlar...........

kızlar

canım allah bebeğine sağlık versin inşallah.dualarımız sizinle.bize haberlerini ilet.inşallah sağlıkla atlatır bebeğin bu dönemleri.

Kızlar Rhn kaç haftalıktı bilen varmı? İnşallah bebeği çok fazla kuvözde kalmaz hemen toparlar çıkar annesinin yanıa.

Bu arada benden biraz su gibi bişey geldi. Şu testten almak istiyorum. amnıo sure testı dimi ismi? Eczanelere baktırıcamda.

hadı yaa senınkı demı sarılık oldu... canım benım yaa.. ecemden sonra ben sonrada sen demek.. yaa sormayın bızımkıde oyle devamlı kan alındı bende bakamayacakmısım gıbı gelıyor ılk basta sutum gelmedı falan sımdı gelıyor ama sankı yetmeyecekmıs gıbı gelıyor.. ılk baslarda gogsumu alamıyordu gogus uclarım cok cıkmadı sımdı alıyor ama yeterı kadar gıdıyormu bılmıyorum.. bu sefer sagıp da verıyorum.. off off .. dıyorum acaba sutun sıcaklıgı ıyı mı altını cokmu yavas temızlıyorum acaba usutuyormuyum falan sankı bende bakamayacakmısım gıbı gelıyor ınsallah bu gunler gecer.. ele avuca gelırler bırazcık.. Devamlı aglıyorum esımden cıkarıyorum sınırımı de...

rhn 28 haftalık hamileydi sanırım inşallah bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alır çok üzgünüm.............. şu anda o test genelde eczanelerde bulunmuyor ben de aramıştım bayağı internette var canım

Reyhan umarım bebegın bıran once kendını toparlar ve hastaneden cıkar. Hangı hastanede kalıyor?
Allah yarrdımcınız olsun dua edecegım...

Merhaba, cumartesi günü 14.02.2009 da 17 + 2 günlük hamileyken bebeklerimi kaybettim..Çok üzgünüm............senağlamasenağlamasenağlama
2 bebeğimde sapasağlamdı...sancı yüzünden gece yarısı doktora gidecekken evin kapısından çıktığımda foş diye suyum geldi bütün apartman kan ve su oldu..hemen banyoya koştum..kocaman bir pıhtı düştü sandım..henüz banyonun kapısında ayaktaydım ki bir baktım bebeğim elimde ve hareket ediyor...
Arkasından diğer bebeğim de düştü..ikisinin de kalbi atıyordu,heryerleri tamdı,hareket ediyorlardı..avuçlarımda bebeklerim,kordonları ve eşleri içimde o halde kan revan içinde hastaneye acil kürtaja alındım..hemşire meleklerimi zorla aldı elimden...eşimle kendi ellerimizle gömdük..baş uçlarına gül ağacı dikti eşim...Çok acı.....senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

Son düzenleyen: Moderatör:

İnan ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok kötü oldum, çok üzüldüm. İçim çok tuhaf oldu. Allah sana sabır versin canım yaa. Erken doğum tehliken var mıydı? Doktor kontrollerinde problem gibi görünen bişeyler varmıydı?

Gititğim her doktor bebeklerinin gelişimi çok iyi deyip gönderdi beni..rahim ağzına bakan dr olmadı...senağlama senağlama senağlama

Başınsağolsun canım. başına gelenleri okurken içim yandı .bi tuhaf oldum.çok kötü oldum. ne desem bilemiyorum. senağlama

Son düzenleme:
Gititğim her doktor bebeklerinin gelişimi çok iyi deyip gönderdi beni..rahim ağzına bakan dr olmadı...senağlama senağlama senağlama

doktorların büyük ihmalkarlığı var bu işte. keşke muayene edip bakmış olsalardı. senağlama
dikiş atılıp ıstrahat veriyorlar.

rhn canım dualarımız sizinle
inşallah bebişin bu zor günleri hayırlısıyla atlatır
bizi habersiz bırakma

badem başınsağolsun canım
yaşadıkların çok zor ve sana ne söylesek boş
biliyorsun ki yavruların cennette
allah sana dayanma gücü versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…