Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ssaslan sağolun.soruma verdiğin cevap için.bugün tavsiyen üzerine tekrar doktora gittim.rahim ağzını 4.33 ölçtü sorun yok dedi.bu ölçü iyimi?kaç olunca risk oluyor.bende ilk bebeğimi 27 haftamda kaybettim ya çok korkuyorum...teşekkür ederim.

Bu sayfalara bende yazdım Badem gibi işte dr ların ihmal örneğiyiz burda bende dedim tüm arkdaşlarıma her gittğinizde rahim ağzına baktırın ölçtürünn
badem yaaa Allah' ım bol sabırlar

rica ederim kayra
fakat boyun kaç cm olması gerektiğini bilmiyorum
benim 20. hafta kontrolüm sırasında şans eseri farkedildi
dra gittiğimde 3 cm açılmam vardı ve gebelik kesesi rahim ağzından aşağıya doğru sarkmıştı ve bebeğimi düşürmek üzereydim
ve yoğun akıntı ve ishal dışında bir belirtim yoktu
acil serklaj yapıldı ve allaha şükür şimdi yavrum 1 aylığı geçti

ama burada birçok arkadaş bu konuda daha bilinçli eminim sana cevap verecekler çıkacaktır

Benimde kese dışardaydı gittim dr bişeygeliyo elime ışıkla baktı bişey yok dedim karnımdan bebklşere baktı iyidedi 1 hafta o şekilde gezdim dolandım sonra büyüdüğünü hissettim yine gittim aynı dr vardı bi bakın dedim seni ikna edemedik gel bi bakalım dedi kontrolde sonra gözleri açıldı o sarkan keseydi birde yalan söyledi sonradan farkettim tabi o and nerden bilcem ilk defa başıma geliyo 2.5 cm açılma kese dışarda dikiş atsak enfeksiyon kapabilir kese patlayabilir atmadılar ertesi gün belki dayanrlar ssk gidin zeynepkamile onlar bakar dediler 1 ay bile yatabilirsin ambulanslşa gittim oraya direk baktılar 5 cm deyip doğumhaneye aldılar 1 günde 2 cm den 5 cm olurmu kasılma için serumlarda kullandım ayrıca orda doğum yapmayacağım için geri döndüm özele bir ilgilenmesi vardı görmeliydiniz. suyu geldiğinde eli ayağı titriyodu doğumdan sonra eşime konuşamamış ağlamış
Neye yarar ebn sana söylüyorum birşey var diye sen yok diyosun ben ilk gebeliğim olmasına rağmen onun kese olmasının ihtimali olduğunu düşünüyorum sen nasıl düşünmezsin . Hakkımı helal etmiyorum yanlışları varsa Rabbim çıkarsın inşallah

rhn arkadaşım Allah senin ve bebeğinin yardımcısı olsun..Umarım en kısa zamanda büyür ve güçlenir, sağlıklı bir bebek olur..

Badem arkadaşım inan gözyaşlarımı tutamadım yazdıklarını okurken..Allah sana sabır versin..Bir annenin başına gelebilecek en acı durum bu olsa gerek..Bebeklerin birer melekti, cennetteki yerlerine gittiler..Bu acının tesellisi olmaz biliyorum ama, onların seni beklediklerini, gittikleri yerde mutlu olduklarını bilmek içini rahatlatır belki..Allah yardımcın olsun canım..

Melekcim ben de senin gibiyim..Sürekli ağlıyorum..Neden olduğunu bilmiyorum ama içimden ağlamak geliyor sürekli..Çok alınganlaştım, eşimle de uzaklaştık sanki..Oturup sohbet edemiyoruz, birer kahve içemiyoruz..İşten gelir gelmez bebeği seviyor ve bilgisayarın başına oturuyor..Bu arada ben de bebekle ilgileniyorum..Sanırım onun da zamana ihtiyacı var..Çocuğu hemen benimsedi ama, bizim karı koca ilişkimiz sekteye uğradı sanki..Zamanla herşey rayına oturur inşallah..Sana ve tüm annelere kolaylıklar diliyorum canım..Oğluşunu öp benim için kaydirigubbakcemile3

canım arkadaşım gözyaşlarımı tutamadım seni çok iyi anlıyorum bende kaybettim ikizlerimi gerçekten içim sızladı lütfen güçlü ol zor bir süreç ne zaman istersen yardımcı olurum sana

canım soruna cevap vereyim rahimağzı boyu 2 nin altına düştüğü zaman riski yüksek gruba giriyor 2ve 3 arası orta 4 ve yukarısı risksiz yani normal sayılıyor tabii bu ölçüler kendi başına bir ölçüt değilmiş inşallah yardımcı olabilmişimdir

kızlar biraz sabır bakın çarşamba günü bizim 40ımız olacak
herşey ancak rayına oturuyor
evde devamlı birilerinin olması yeni hayata alışmak eşlerimiz için de çok zorlu geçiyor
önceden ilgimiz onların üzerindeyken şimdi neredeyse tamamen bebişlerimize yönelmiş gibi
zamanla alışacaklardır
ama ilk zamanlar ben de eşime garip davranmıştım o da bana
her hareketin altında insan bişeyler arıyor gibi oluyor
ama dediğim gibi geçici bir dönem bu
karşılıklı anlayış hepsini çözer
bunu problem haline getirip strese girmeyin
stresten bebişler sadece karnımızdayken değil yanımızdayken de etkileniyor ve huysuz oluyorlar ona göre :)

çok zarifsin teşekkür ederim.allah yardımcımız olsun.sizlerde bebişlerinizi sıkıntısız büyütürsünüz inşallah...rabbim onlara uzun ömür versin...

bademim canım benim.allah sabır versin.başka bişey diyemiyorum.keşke seninle konuşabilseydim.

canım temmuz bölümünde dün okudum yazdıklarını ama çok kötü oldum ağlamaktan sana yazamadım. allah sabır versin.başın sağolsun canım.ne yazakki bir coğumuz doktor kurbanıyız.bende kızımı kaybettim sabah gittiğim doktor hiçbir seyi farketmedi ve ben aynı aksam kızımı kaybettim malesef.doktorlar düşük bir ihtimal olduğu için rahim agzı boyunu ölçmek akıllarına bile gelmiyor ne yazııkki.canım allah sana ve eşine sabırlar versin.herhangi bir sey olursa soracağın biz hepimiz seni yanlız bırakmayız canım.

Su an nasıl aglıyorum bılemezsınız. Okurken cok etkılendım. 9 gunluk logusayım sızın ıcın dua edecem. Insallah en kısa zamanda tekrar hamıle kalıp saglıklı bır sekılde bebegını kucagına alırsın. Allahım ısteyen herkese nasıp etsın. Yaa ınanın soyleyecek bısey bulamıyorum okudukca aglıyorum

Badem arkadaşım sana ne diyeceğimi bilemiyorum
Sanırım sözün bittiği yer
Allah yardımcınız olsun!

Rhn dularımız seninle Allah büyüktür:Saruboceq:
İnşallah en kısa zamanda bebeğin toparlanacak
Bizi habersiz bırakma güzel haberlerini bekliycez canım
Allah bebeğini sana bağışlasın:1hug:

Dibircik, Twiks
Size de teşekkür ederim arkadaşlar
Valla korkusu yetti bu aralar çok arttı hırsızlık

kızlar merhaba okumayalı çok olaylar olmuş nediyeceğimi şaşırdım dondum kaldım rhn çok geçmiş olsun canım allah bebeğine sağlık versin ,bende bugün doktora gittim moralim sıfıra düştü rahim ağzı ölçümlerim yapıldı,sonuç kötü yani şuan 19 haftalığım daha çok erken biliyorum ama belirtilerim başladıservikal uzunluk 2.6 çıktı yani 3ün altına düşmüş servikal açıklık 2.3 doktorum beklemekten başka çaremiz yok dedi bide bol bol dua etmekten başka çare yok,nolur bana yazın sizin böyle olmuşmuydu dikiş olduğu halde off off

merhaba kızlar bende hafta sonu girmedim ama sayfada bayağı gelişmeler olmuş..

rhn canım öncelikle geçmiş olsun bebeğin ani ve erken gelmiş ama inşallah en kısa zamanda kendini toplar ve kucağına alırsın Allah bebeğini sana bağışlasın canım..

badem arkadaşım sanada çok çok geçmiş olsun ve başın sağolsun,bende diğer arkadaşlar gibi okurken gözyaşlarımı tutamadım kendi yaşadıklarım canlandı gözümde burda bir çoğumuz senin yaşadıklarının benzerini yaşadı o yüzden birbirimiz daha iyi anlıyoruz, şu anda dygularının ne kadar yoğun olduğunu tahmin edebiliyorum o yüzden çekinmeden burda bizimle paylaşabilirsin.. Allah sana sabırlar versin ve en kısa zamanda da meleklerin sana yeni bebişler yollasın inşallah..

hemşin sanada geçmiş olsun canım bol bol istirahat et canım sonuçta herşeye rağmen dikişin var panik yapmamaya çalış ve moralini yüksek sonuçta dikişsiz bile burda birçok arkadaşımız 30 lu haftaları geçti sende başarıcaksın inşallah..

melek ve nery bebekleriniz sarılık geçirmiş galiba geçmiş olsun arkadaşlar inşallah en kısa zamanda tamamen geçer.. sizinde yaşadıklarınız çok normal kızlar kafaya takmayın, bebişlerinizle yeni bir hayata başladınız düzeniniz tamamen değişti ve annelik gibi kutsal bir sorumluluk aldınız kolay değil, ama onca zahmetli bir hamileliği bile tamamladıktan sonra bununda üstesinden kolayca geliceğinize inanıyorum sadece biraz zamana ihtiyacınız var kızlar herşey çok güzel olucak Allah size bebişleriniz ve eşlerinizle sağlıklı, mutlu ve uzuuuun ömürler versin herşey gönlünüzce olsun:))
ececim sanada geçmiş olsun evine hırsız girmiş,neyseki evde yokmuşun bu en önemlisi canım...
benide soracak olursanız kızlar transfer için ilaçlarımı kullanmaya devam ediyorum çarşamba kontrolüm var belki bu konrolde transfer gününde belli olur:)) görüşmek üzere hepimizi öptüm...

canım ne desem bilmiyorum bu aralar o kadar kötü oldum ki bi de senin haberin ya neden neden diyorum sabır diyorum dua ediyorum bugün hep ağladım tansiyonum yerlerde çok üzgünüm yaaaaaaa açıklığın devam etmez inşallah

ewt canım çok kötüyüm mahvoldum yaa napacağımı şaşırdım artık beynim durdu bu dördüncü yaa donmuş durumdayım anladımki istirahitinde pek faydası yokmuş bu başka bişe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…