Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

merhaba arkadaşlar..hayat sanırım bize fazla acımasız davranıyor.gökçede sonra ümidim iyice kırıldı.bugün çok sevdiğim bir dostumun hamile olduğunu öğrendim.benim için çok değerli biri ama sanırım onu kıskandım.öğrenince sevinemedim.kendimden utandım böyle hissettiğim için.arkadaşımın saçının teline zarar gelsin istemem ama üzüldüm işte.allah hepimize sabır versin...

dün forma girince çelik prensesle ilgili duyduklarıma şok oldum donakaldım dakkalarca şoktan çıkamadım.ve dünden beridir bir dakika aklımdan çıkmadı.tarifsiz zor bi acı.hep aklımdaydı ne oldu diye düşünürken dün acı haberi okuyunca içim parçalandı.Rabbim böyle takdir etmiş çok zor bi imtihan.ayette belirtilildiği gibi.''Biz sizi mallarınızla canlarınızla evlatlarınızla imtihan ediyoruz......''iki meleğide gerçek alemde şefaatçi olur inşallah.inanın çoook üzgünüm.hiç bir edebi parçanın tarif edemediği kadar zor bi duygu tarifi yapılamaz ve ancak tarifi yaşayanda saklıdır.BaŞ sağlığı diliyorum sabırlar diliyorum.bizim bilmediğimizin ötesinde hayrı bilen ve tecelli edişiyle hep hayrı takdir eden YÜCE ALLAH'IM hakkımızda her daim hayrı nasib et inşallah.

Son düzenleme:
şu an o kadar üzgünüm ki kelimelerle anlatılamayacak kadar kötüyüm.gökçeyi uzaktan takip edenlerdendim.doğumu olmuş mu diye bakayım derken bu acı haberi aldım.şoka girdim.ağlıyorum.ne denir bilemiyorum.allahım çok sabır versin.yüzüp yüzüp kuyruğuna varmışken bunu yaşamak çok daha kötü olsa gerek.bende ilk bebeğimi kaybettiğimde 27 haftalık hamileydim.sanırsam gökçede ilk hamileliğinde bu haftalardaydı.bu olayın üstüne beterin beteri var denir heralde.biz o haftalarda bunu yaşadığımızda daha uzun bir zaman var doğuma diye düşünürken ve hiç bir hazırlığı tamamlamışken şimdi gökçenin tam bebeğini almasına 10 gün kala bunu yaşaması offfffffffff alahım lütfen şaka desin rüya desin biri.buna inanmak istemiyorum.

çelikprensesi okurken inanamadım gerçekten. çok üzüldüm rabbim sabır versin inş. çok zor ne diyeceğini bilemiyor insan. herkes çok üzgün ve korkmuş, ümitsizliğe düşmüş durumda. rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inş...

merhaba öncelikle başın sağolsun.ayrıca allah evladını sana bağışlasın..ikinci gebeliğinde preeklemsi yaşadın mı.

ikinci gebeliğime erken oldu diye;preeklampsi yaşarsam diye tadını çıkaramadan ameliyat anına kadar zamanı zor geçirdim.yedinci aya kadar önlem için coraspin önerdi Vanda bir kadın doğumcu,çok üstüne düşmedim ama ara ara kullandım.tuz kısıtlaması dediler az tuzlu yedim.devamlı tansiyonumu ölçtüm.bebek hareketlenmeye başladığında ise her an hareketlerini takip ettim.son zamanlarımda ne zaman bi terslik olduğunu düşünsem nst çektirmeye gidiyordum. dua dua dua...derken hiç stres yaşamam lazımken maalesef epey bi stersle doğum anı geldi çattı. anesteziyi spinal istedim tüm cesaretimi toplayarak;bebeğimi gördüm o ana kadar herşey güzeldi ama sonrasında rahim kendini toparlayamamış kanamam çok olduğu için 2:30 saat sonra tekrar bebeğime kavuştum.zordu ya.
ikinci sezeryana ara mutlaka şart;ve yaşamın her anında hele de hamilelik ve lohusalıkta stresten uzak kal(abilmek)mak şart... Allaha sığınmak en güzeli vesselam

Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta perşembe günü kontrole gittiğimde gökçenin yaşadıklarını anlattım doktoruma . 38.haftada help'in gelişemeyeceğini mutlaka başka birşeyden kaynaklı bebeğini kaybetmiş olabileceğini söyledi.help daha erken haftalarda olur 38 çok geç dedi . gerçi sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor ama insan kafasındaki soru işaretlerini silmek istiyor.
Gökçeyi bir daha arayamadım nasıl oldun diye sorulmaz ki.....umarım tez zamanda toparlanır ve aramıza döner yine..

lütfiyecim siz nasılsınız canım mesajını aldım sevindim işyerine söyledin mi gebeliğini (o yüzden arayamadım seni)gökçeyi de geçen cumartesi aradım konuştuk ama konuştuğum sözlerin anlamsız geldiğini bile bile konuşmak ...olsun gökçe iyi olsun da kıyamam rabbim sabrını çabucak verir inşallah...demek help 38.haftada olmuyormuş zamanı geri alabilsek bekletirmiydik hiç gökçe mi ama ne çare...ben tavsiyemi yeniden tekrarlıyorum 32.haftadan sonra akciğer gelişimini tamamlamış bebişler sağlıkla dünyaya gelebiliyorlar beklemeye gerek yok diye düşünüyorum...sağlıkla kalın...

canım teşekkür ederim , biz iyiyiz şimdilik çok şükür...işyerine söylemedim daha , yalnız yavaş yavaş belli olmaya başladık sanırım bu ay sonunda söylemek zorunda kalabacağım...bu arada Allahım nasip ederse kızımız olacak yine ..elimden geldiğince dikkat ediyorum daha henüz toplamda 1,5 kilo aldım, önce Allah'a sonra İnanç hocaya emanetiz...dualarınızı esirgemeyin canım arkadaşım öpüyorum çokk..

Merhabalar herkese
Buralara büyük bir bomba düştü herkes üzgün ve herkes korkuyor...
Hiç birinizi tanımıyorum ama bebeğimi kaybettiğim ilk günden beri yazdıklarınızı baştan sona okudum o yüzden bir çoğunuzu biliyorum, bir çoğunuzu tanıyor gibiyim. Sizler aylar boyunca birbirinize destek oldunuz, yeri geldi acınızı, yeri geldi umudunuzu paylaştınız.
Şimdi de çelikprenses arkadaşın acısını paylaşıyorsunuz, ben bir kere bile görmedim kendisini bir kere bile sesini duymadım ama bunlara rağmen o kadar üzgünüm ki, benim bile dualarımdaysa eğer Allah ona ve yüreğine iyilik verecektir muhakkak.
Ancak lütfen paylaşımlarınızı sıfırlamayın. Hamile arkadaşlarımız var, ben onlar neler yaşıyor, neler hissediyorlar çok merak ediyorum mesela, ya da sizlere sorularım, sizlerden öğreneceklerim var. Daha paylaşacaklarımız bitmedi...
Umarım ortada böyle bir acı varken yazdıklarımla çelikprenses arkadaşa haksızlık yapmamışımdır, umarım beni anlamışsınızdır, görüşmek üzere....

Hepiniz beni merak ediyorsunuz biliyorum ama sayfaya girmeye elim varmıyor. Sırf endişelenmeyin diye yazıyorum şimdi de...
Dün evimize geldik eşimle. Forumdaki yazılarınızı o okudu bana. Hepiniz benim için ne kadar üzülmüşsünüz, kendimi çok kıymetli hissettim, hepinize teşekkür ederim. Ben nasıl mıyım? Hala yaşıyorum hepsi bu ... İki gün önce kuaföre gitmiştim, saçlarımı gebelik boyunca kestirmemiştim ihtiyacım vardı kestirmeye. kesilen her bir tutamda öfke aldım sanki hayattan. Hayalimde defalarca o saçlara makas attım günlerdir. Kuaföre saçlarımda çokkırık olduğunu söyledim gebelikte hiç kestiremedim dedim, bebeğiniz oldu mu dedi, Allah uzun ömür versin dedi, oldu sağolun dedim. O yalanı söylemek öyleeeee güzeldiki kızlar anlatamam....Neyse...Evimi toplamaya geldim çünkü polisler için batı tayini süreci başladı. 1 Haziranda belli olacakmış, bekliyoruz.
Lütfiyenin kızı olacakmış, canım benim, hamile olduğunu öğrendiğimde kızın olacağını hissetmiştim. Allah bağışlasın.Yüzüme geçici olsa bi gülücük kondurdu bu haber dün gece.
Kendimi içi çürümüş meyveler gibi hissediyorum. Hayata karşı çok öfkeliyim, çok korkuyorum.

buraya artık çok yazamasam da hepiniz tek tek aklımdasınız..

senin haberini aldıktan sonra bu topiği hiç açmadım..ne diyeceğimi bilemiyorum ki..Allah sabırların en büyüğünü versin sana gökçem..çok zor biliyorum,tarifi de yok bu acının..

zaman belki ilaç olacak sadece..İnşallah batı tayininiz iyi bir yere çıkar ve orada yeniden güzel günler yaşamak nasip olur size..

LÜTFİYE,kızın olacakmış sağlıkla gelsin İnşallah..

Canım benim , canım arkadaşım..kıymetli hissedeceksin tabiki sen bizim kıymetli arkadaşımızsın...Biliyormusun aynı yalanı bende söylemiştim ve gerçekten onu söylemek bile bir an için mutluluk vermişti bana seni çok iyi anlıyorum ..aynı süreci ikinci kez yaşıyorsun sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elimizden ...hatırlarmısın bilmem NKOB diye bir arkadaş vardı ben kk ya ilk girdiğim zamanlar bu topiği açmadan evvel hep uzaktan sessizce onun yazdıklarını okurdum..iki sene arka arkaya sapasağlam doğan iki bebeğinide kaybetmiş bir arkadaşımızdı..onun tevekkülüne , onun sabrına hayran olurdum hep .. yalnız olmadığımı hatırlatırdı bana her yazdıkları ve Allah'a sığınmaktan vazgeçmedi isyan etmedi , ve sanırım şimdi bir bebeği var .. onun yaşayan birde kızı olmasına rağmen sırf kızına kardeş için pes etmedi.. henüz çok gençsin geçecek bugünler , yeniden umutlanacak yeniden hevesleneceksin .. hem çok iyi biliyorsunki preeklampsi belasını yaşamadın bu kez, yaşadığın çok büyük bir talihsizlikti .. Mevlam neylerse güzel eyler deyip , ona sığınalım herşeyin en iyisini o bilir.ondan geldik ona gideceğiz ...tek dileğim isyan etmeden bugünleri atlatman ..sen çok aklı başında bir kızsın..bu yazdıklarımı benden daha iyi biliyorsun..öpüyorum seni kocaman ve topik olarak senin acılarını taaa derinden paylaştığımızı sakın unutma.. seni çok seviyoruz...

arkadaşlar dün kontrolüm vardı ve damarların birinde çentik olduğunu söyledi dr moralim bozuk,düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyor,
ne yapmalıyım bilemiyorum

arkadaşlar dün kontrolüm vardı ve damarların birinde çentik olduğunu söyledi dr moralim bozuk,düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyor,

Esracım bu kadar erken haftalarda nasıl söyleyebiliyorlar damarda çentik olduğunu anlamadım , lütfen moralini bozma ve panik yapma .Benim doktorum 20.haftanın bitmesi gerektiğini söylemişti .. başka bir doktora dahamı gitsen acaba ..seni öğlen arayacağım öğle tatiline girmeni bekliyorum.

esracım öncelikle sakin ol daha şimdiden böyle olmazki 20. haftadan sonra belli olur kan akımı başka bir doktora daha görün istersen bu arada coraspin falan kullanıyormusun

hiç panik yapma kardeşim,20.haftadan önce belirti vermez bu arada başka bi doktora görün ve muhakkak kan sulandırıcılardan kullanmaya çalış.biz bi defa korktuğumuz için ister istemez hemen panik oluyoruz iyi bir doktor şart bak göreceksin bişey çıkmayacak.Yüce Rabbim yar ve yardımcın olsun

Merhabalar herkese bende herkes gibi çelik prenses e inanılmaz üzülüp onun için ağlayanlardanım.
Ben şuan 28. haftaya girdim ve benim tansiyon gene hafif hafif yükselmeye başadı.13-9 oldu.Bu haftaya kadar hep düşüktü...Yine mi aynı şeyler beni bekliyor bilemedim...
Bide bu sefer gebelik şekeri de çıktı...İsyan etmiyorum Asla Allah ıma ama ...Neyse....işte....

Canım peki rahim duvarı direncine , kan akımına baktırdın mı ? bebeğin beslenmesi nasıl , kilosu haftası ile uyumlumu ..kontrollerini sıklaştır ve bol bol dinlen.tansiyonunu ihmal etme , süreklimi 13-9 çıkıyor bazen düşüyor mu bak .bizleri de haberdar et..Allahım hepimizin yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…