Fatmanurum , işyerine söyledim artık çünkü göbeğimiz bayaa çıktı artık saklanamıyoruz kızımla..yeme içme konusunuda inan hiç takmıyorum , bazen sağlık ocağındaki doktora gidiyorum işte kolesterol yüzünden önceki bebeğini kaybetmişsindir diyor.kendi profum kolesterolle hiç ilgilenmedi bile dün sonuçları mail atmıştım .gayet güzel diye yorumlamış . o yüzden her doktoru dinleyecek olursak vay halimize biri eti yumurtayı yeme der öteki çay kahve içme der diyetisyen tatlı pirinç patates muz yeme der eee ne yicez biz ot mu bebiş nasıl beslencek valla ben kafama göre planlayıp ona göre besleniyorum ..ama gebelikte en riskli olan şeylerden birisi şekermiş geçen gebeliğimde farklıydı şimdi ise farklı .duaların için çok teşekkür ederim tatlımmm..
HGORGULU ; 31 haftaya geldin ne kadar güzel Allahım tamamına erdirecek inşallah ..Tansiyon neden çıktı acaba tuz alımına dikkat et bir tanem ..benim doktor tuz kısıtlamasına gitmemesine rağmen ben yine de tuzsuz yemeye çalışıyorum , geçen annemlerde yemeğin biri biraz tuzlu idi ertesi sabah farketti yemin ederim yüzüğüm zor oynuyordu aman dikkat bol su az tuz hatta hiç almasak ölmeyiz herhalde az kaldı canım benim...Rapor konusunda da keşke şu ay izin bizi bulsa yaaaa ne kadar şahane olacak ..süper bişey olacak.inşallah bugün yarın meclisten geçer.sabırsızlıkla bekliyorum..şeker konusuna gelince diyetisyen dondurma bile yasak dedi yemeyecez artık ne yapalım..neticede bizler iradeli herşeyin farkında olan insanlarız ..
ESRA35; Canım şeker yükleme sonuçların çıktımı , e bana şeker yükleme bile yaptırmadılar direk diyetisyene gönderdi demek adam beni patlayacak bomba statusune koyuyor artık..
umarım senin sonuçlar iyi çıkar ..bende hepimiz için sabırsızlıkla bekliyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun..
BEMUTLU; Canım arkadaşım en son gittiğim kontrolde 20 haftalık olmuştuk. o zaman doopler ultrason ile rahime giden 2 damarı inceledi doktorum .Normal zamanda rahime giden bu iki damarda bizler hamile değil iken direnç varmış yani rahim atıl bir organ olduğu için ona kan akımı ulaşmıyormuş yada çok az . ama hamile kalınca 20. haftalarda bu iki dirençli damarın olgunlaşıp normal dirençsiz damarlara dönüşmesi gerekiyormuş . sanırım biz preeklampsi yaşayanlarda bu damarlar dirençlerini tamamıyla kaybetmedikleri için bebeğimize giden kan az alduğundan beslenmeside geri kalıyormuş ve neticede su tutulumu ve tansiyon ile birlikte protein atılımı malum sonuç
en son kontrolumde doktorum bu iki damar incedi , damarların olgunlaştığını ve aynı şeyleri tekrar yaşayacağımı öngörmediğini söyledi.. yani bana da preeklampsi yaşamayacağım söylenmiş oldu.
dediğin gibi demekki bizler belki de stresten şekerimizi çıkardık ama ben de aynı senin gibi düşünüyorum. neticede şekerin tedavisi bizim elimizde ama diğeri biliyorsun hiç bir şekilde yakalandıktan sonra tedavisi yok illetin.Allahım kimselere yaşatmasın yarabbim ....