• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

malesef ki bende şanssız olan kesimdeki preeklampsi annelerindenim.. 28. Haftada acil şekilde ameliyata alındım.değerleri 24. Haftayla uyumluydu ondan 520 gram doğdu bebeğim. 3.5 gün hayatta kalabildi..yazılanları okuyunca yine sinirlerime hakim olamadım bende drumu uyardım vücudum şişti bebeğim eskisi gibi hareket etmiyor fln diye. Büyüyor eskisi gibi rahat hareket edemez yeri daralıyor dedi bana ve ilk hamileliğim olduğu için de tecrübesizlikten inandım.kötü senaryolar hiç geçmiyordu ki aklımdan.hayallerimde kızımın bidamlacık saçını toplayıp gezmelere bile çıkıyorduk anne kız..bugün bebeğimi kaybedeli 40 gün oldu..herbiri birbirinden zor 40 gün..gelecekten korkuyorum..hem umutluyum hem umutsuz..sizler paylaşımlarınızı hiç bitirmeyin ve bize umut olun..
canım doktor gercekten çok önemli..bu konuda cok önemli..benim doktorum en basından beri tum olabilecek olumsuzluklarıda söylerdi..çok ilgili bi doktor..hatta ilk hamileliğimde beni başka arkadaşına da paslardı..fikir alırdı..2 haftada bir cağırırdı..hatta 2.gebeliğimde birinci gebeliğimin epikrizini okuduğunda iyi tutmuşuz seni kız..demişti..bunda bu kadar tutmam seni diyordu..ve senin doktorun 4 hafta geri bi bebeğe nasıl bunu söyler anlamıyorum..güya bu eğitimi aldılar..ben bile bu halimle bebek 1 hafta geriden gitse olumsuzluk sinyalimi diye düşünüyorum artık..umudumuzu kaybetmeyelim canım...stres kaygı dahada tetikliyor bu lanet şeyi..ve ben bundan kurtulmak istiyorum artık..fakat malesef preeklemsinin belirgin bi tedavisi yok..:-((sıkı takip kan sulandırıcı okadar......

45 gün önce bir arkadaşımın 34. hafta başında doğumu oldu bebek 1900 doğdu.Bebek; annenin ve doktorunun farkedemediği tansiyon yüzünden eşinden ayrılmış ve bebek kendini de anneyi de zehirlemeye başlamış.Arkadaşım çook fazlaca belinde ağrı olmaya başlayınca Allah tan hemen hastaneye gitmiş ve Şükür bebeğe de anneye de herhangi bişey olmadı.Dün akşam bebeği görmeye gittim ve 3600 kg olmuştu.Sanki yeni doğmuş gibi.Arkadaşım hamileliğinin 20 . haftasından sonra hep coraspin kullanıyodu tansiyonu yüksek çıkıyodu.Gene de doktora sorduğunda sen preeklemsi değilsin sadece çok streslisin ondan diyodu.Doğumdan sonra demişki nerdeyse preeklemsiden bebeği kaybedecektin !!!!!

Valla diyorum yaa artık bu saattten sonra hamileliklerimde bana hiç bi doktor öyle bişey diyemez..öyle diyenin gırtlağına yapışırım zaten..gerçi aynı şehirde olursam yine aynı doktorum olacak..oda durumumu biliyor zaten fakat..artık kendi kendimin doktoruyum..tansiyon sıkı kontrol arada idrar protein takibi o demese bile yaptırırım..hatta o kadar tuhaf bi psikolojideyim ki el doppleri alıp sürekli bebeğimin kalp atışını bile dinleyebilirim..biliyorum sürekli böyle hamilelik gecer mi..ama şuan böyle bi psikolojideyim

Iyi günler.bende ilk hamileliğimi preeklemsiyle tamamlayıp sağlıklı bi şekilde bebeğimi kucağıma almıştım..artık gözlerim kör olma noktasına gelmişti..1 ay önce 2.hamileliğimdede tansiyonum 3.ayda 14 e 9 cıkmaya baslamıştı..ve 19 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu..ama ben o günühissettim.o gün kalbim kuş gbi carpıyor.ve gözlerimde ışıklar patlıyordu.nefes alamıyordum.acil eczaneye attım kendimi..tansiyonum 14 e 9 du ve nabzım cok hızlı atıyormuş..şimdi patoloji sonuçları daha cıkmadı.fakat bebeğimin öldüğünü öğrendiğim gün 4 lü test sonucumda preeklemsi riskim 1/5...afp değerim preeklemsiye baglı iki katı değere fırlamıştı..tüm testler iyiyken preeklemsi 4lü test değerlerimi fırlatmıştı..sonraki sancılı süreci anlatamıyorum bile..hala karnımın boşluğu canımı yakıyor..sormak istediğim bu sebeple bebeğini kaybeden anneler,ne kadar süre sonra bebek sahibi olmak gerekiyor..bu olumsuz etki vücuttan ne zaman atılır..bide gebelik kolestası denilen bi durumda baslamıştı..asırı kaşıntılı döküntü..zehirlenmeeye ek..hala o döküntülerim sırtımda göğsümde duruyo ve hala kaşınıyor..taze yani..bu acaba şu an hamile kalsam yine aynı şeyi yaşayacağımı mı gösteriyor..sizler ne kadar sonra hamile kaldınız..ve benim yaptırmam gereken testler var mı..hangi testleri yaptırmalyım?

Öncelikle başın sağolsun arkadaşım ne acı olduğunu bilirim, ilkini sağlıkla kucağına almışsın allahım sağlık sıhhat versin ona...
Ben de preeklampsi nedeniyle kaybettim bebeğimi tansiyonum 20'ye kadar çıkmıştı 28. Haftalık doğdu 1 ay yaşayabildi kuzum ne yazık ki, benim bir çok yerde okuduklarıma göre preeklampsi 20. Haftadan sonra oluşuyormuş, ama sen 3. Ayda başladı demişsin bu bana ilginç geldi biraz da korkttum açıkcası,
ben doğum yapalı 4.5 ay oldu iki ayrı dr.a gittim ikiside 6 ay süre verdi, bir de gebe kalır kalmaz kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanacağımı söylediler, sen 2. Gebeliğinde bunları kullandın mı acaba?
Bir de bu tarz bebek kayıplarından sonra kanda pıhtılaşma var mı ona bakıyorlar? Ben yaptırdım testlerimi pıhtılaşma çıkmadı ama yine de önlem amaçlı kullanacağım aspirin ve iğneyi...

öncelikle başın sağolsun arkadaşım ne acı olduğunu bilirim, ilkini sağlıkla kucağına almışsın allahım sağlık sıhhat versin ona...
Ben de preeklampsi nedeniyle kaybettim bebeğimi tansiyonum 20'ye kadar çıkmıştı 28. Haftalık doğdu 1 ay yaşayabildi kuzum ne yazık ki, benim bir çok yerde okuduklarıma göre preeklampsi 20. Haftadan sonra oluşuyormuş, ama sen 3. Ayda başladı demişsin bu bana ilginç geldi biraz da korkttum açıkcası,
ben doğum yapalı 4.5 ay oldu iki ayrı dr.a gittim ikiside 6 ay süre verdi, bir de gebe kalır kalmaz kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanacağımı söylediler, sen 2. Gebeliğinde bunları kullandın mı acaba?
Bir de bu tarz bebek kayıplarından sonra kanda pıhtılaşma var mı ona bakıyorlar? Ben yaptırdım testlerimi pıhtılaşma çıkmadı ama yine de önlem amaçlı kullanacağım aspirin ve iğneyi...

evet canım normalde 24.haftadan sonra kendini belli ediyor.fakat 1.gebeliğimde de preeklemsi yaşamış olmam 2.de de bu riski arttırıyormuŞ..hatta 8 haftalıkken kanama geçirdiğimde,doktorum seni korkutmak istemem ama preeklemsi habercisi olabilir deyip,hemen kan sulandırıcı hap olan ecoprine başladı..ve bu kez tansiyonum hep en bastan 13 e 9 la başlamıştım..birazda stresli bir işim var..zihinsel engelliler öğretmeniyim.yoğun çalışıyorum.bilmiyorum bunlardamı tetikledi.ama 18.haftada bebekte gerilik başlamıştı bile...doktordan en son cumartesi kontrolden çıkmştım..doktor çok erken başladı falan demeye başladı..haftaya yine gel dedi.sık çağırıyodu zaten.kanamalı ve tansionlu olduğum için..diğer cuma gttiğimde bebeğimin kalbi durmuştu..illaki preeklemsiyle bütün bebeklerimizi kaybedeceğiz diye birşey yok asla tabi..ama benim en baştan sinyaller başlamıştı..rabbim hayırlısıyla sağlklıhamilelikler evlatlar versin inşallah..bide kanamam durduktan sonra 3 aylıkken daha.rahmi besleyen damarlarda hafif çentikler görmeye başlamıştı doktor..ondan sonra kan sulandırıcıya başlamıştım zaten..ben hemen istiordum bebek ama sanırım burda sizden duyduğum kadarıyla 6 ay beklemem gerek sanrım..

Son düzenleme:
evet canım normalde 24.haftadan sonra kendini belli ediyor.fakat 1.gebeliğimde de preeklemsi yaşamış olmam 2.de de bu riski arttırıyormuŞ..hatta 8 haftalıkken kanama geçirdiğimde,doktorum seni korkutmak istemem ama preeklemsi habercisi olabilir deyip,hemen kan sulandırıcı hap olan ecoprine başladı..ve bu kez tansiyonum hep en bastan 13 e 9 la başlamıştım..birazda stresli bir işim var..zihinsel engelliler öğretmeniyim.yoğun çalışıyorum.bilmiyorum bunlardamı tetikledi.ama 18.haftada bebekte gerilik başlamıştı bile...doktordan en son cumartesi kontrolden çıkmştım..doktor çok erken başladı falan demeye başladı..haftaya yine gel dedi.sık çağırıyodu zaten.kanamalı ve tansionlu olduğum için..diğer cuma gttiğimde bebeğimin kalbi durmuştu..illaki preeklemsiyle bütün bebeklerimizi kaybedeceğiz diye birşey yok asla tabi..ama benim en baştan sinyaller başlamıştı..rabbim hayırlısıyla sağlklıhamilelikler evlatlar versin inşallah..bide kanamam durduktan sonra 3 aylıkken daha.rahmi besleyen damarlarda hafif çentikler görmeye başlamıştı doktor..ondan sonra kan sulandırıcıya başlamıştım zaten..ben hemen istiordum bebek ama sanırım burda sizden duyduğum kadarıyla 6 ay beklemem gerek sanrım..

Allahım inşallah nasip eder bizlere sağlıklı hamilelik,
korunma süremin bitmesine az bi zaman kaldı fakat çok korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarsam diye, bazen sırf stresten tansiyonumun yükseldiği bile oluyor, bide üZüntü de cabası tabi.
Off bilmiyorum arkadaşım inşallah bizler de buradaki çoğu arkadaş gibi kucağımıza alırız kuzularımızı...

allahım inşallah nasip eder bizlere sağlıklı hamilelik,
korunma süremin bitmesine az bi zaman kaldı fakat çok korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarsam diye, bazen sırf stresten tansiyonumun yükseldiği bile oluyor, bide üzüntü de cabası tabi.
Off bilmiyorum arkadaşım inşallah bizler de buradaki çoğu arkadaş gibi kucağımıza alırız kuzularımızı...

içini ferah tut canım..umutsuzluuk karamsarlık üzüntüyle çözülcek bişey değil kibu durum..ben sadece şu an kaybettiğim bebeğimi düşündükçe burnumun direği çok sızlıyor..kıpırtılarını özlüyorum.ona hamileyken ne kadar boş şeylere üzülmüşüm ağlamışım hep...şuan 6 ay bitecekti..ama geleceğeumutla bakmak istiyorum..hepgüzel hayaller kuruyorum..bir daha hamile kaldığımda onu ilkhissettiğim andan itibaren onunla hep konuşucam hep okşayacağım onu.tüm stresleri bir kenara bırakıp,onunla tek başıma vakit geçireceğim ve güzel şeyler telkin edeceğim ona diyorum..olsun karnımda olsa bile hisseder diyorum..

canım doktor gercekten çok önemli..bu konuda cok önemli..benim doktorum en basından beri tum olabilecek olumsuzluklarıda söylerdi..çok ilgili bi doktor..hatta ilk hamileliğimde beni başka arkadaşına da paslardı..fikir alırdı..2 haftada bir cağırırdı..hatta 2.gebeliğimde birinci gebeliğimin epikrizini okuduğunda iyi tutmuşuz seni kız..demişti..bunda bu kadar tutmam seni diyordu..ve senin doktorun 4 hafta geri bi bebeğe nasıl bunu söyler anlamıyorum..güya bu eğitimi aldılar..ben bile bu halimle bebek 1 hafta geriden gitse olumsuzluk sinyalimi diye düşünüyorum artık..umudumuzu kaybetmeyelim canım...stres kaygı dahada tetikliyor bu lanet şeyi..ve ben bundan kurtulmak istiyorum artık..fakat malesef preeklemsinin belirgin bi tedavisi yok..:-((sıkı takip kan sulandırıcı okadar......

dediğin gibi çok haklısın 4 haftalık gerilik nasıl anlaşılmaz.Anladı aslında ama tedaviye başlamaya ya da bişileri biraz olsun önlemeye niyetlenmedi ben hasta olarak o kadar da uyarmışken..28 haftalık bebek nasıl olur da 520 gram olur.anne baba olarak siz de minyonsunuz ondan olabilir dedi ne kadar bilimsel bir yorum değil mi!!! ayrıca ben 15 günde bir dra görünüyordum erkenden müdahale edebilirdi yani.en son gittiğimde beni 15 günde 50gram almış bebek çok az.bu hafta hiçbişi yapma hep yat 1 hafta sonra tekrar gel dedi bana o hafta kontrol altına alıp hastaneye yatırsaydı belki bişiler yapılabilirdi.. sen hangi şehirdesin melek_08? doktorun kimdi?

üzülerek aramıza hoşgeldin canım.başın sağolsun acın daha çok yeni ..neler yaşadığını ne hissettiğini çok iyi anlıyorum insan büyük bir boşluk içinde oluyor ne yapacağını ne düşüneceğini bilemiyor. tek dileğim Allahım bir daha göstermesin hiç birimize ..
gelecekten korkuyorum demişsin zamanla bu korkunun yerini yeni bir heyecan alacak inan bana ..ihtiyacın olan tek şey zaman..

çok saol cnm. sizler benden önce bu illeti yaşayanlar olarak yazdığınız her kelimeyi o kadar dikkatli okuyorum ki ilk sayfadan itibaren hemde..her cümlede geleceğe dair umut arıyorum,sonra kendimi suçluyorum sen napıyorsn yeni evladını kaybettin ne geleceği diye yine ağlıyorum..şu an sanki kedi köpek yavrusu verseler bana bağrıma basacak gibiyim:( evlat ne demek öğrenirken acısını yaşamak nasip oldu bize.. dediğin gibi Allah hiçbirimize tekrar yaşatmasın bu acıyı...

slm kızlar sizleri okudukça beni yıllar öncesine getirdiniz boğazım düğümlendi gözlerim yandı içim acıdı yine yeniden 1979 yılnın son aralık ayı ayın 7si falandı sanırsam mutfak ve yatak odamızın baktığı küçük birbalkon vardı ve oraya kömür koyuyorduk 7 aylık hamileydim 2ci oğluma ilk oğlumda 3buçuk yaşında pencereye çıkıp kömürü içeri öyle alıyorduk kapısı yoktu eşime yalvardım nolur kömür alda öyle git işe diye bana kızdı iyiki bi çocuk doğuracan dedi kömür almadı içeri aralık ayı ist soğuk hava ben sandalyye çıkıp kömür doldurdum kaplara içeri alırken ayağım bi kaydı sandalyeden ben karnımın üstünde asılı kaldım pencerede çok canım yandı o acıyla yine kömürü içeri aldım sobayı yaktım oğlum üşümesin diye ben yanımdakini düşünürken karnımdaki yavrum çırpına çırpına can verdi onu sevdim ağladım içim yandı ama çaresizdim eşim gelince olanları anlattım tabi yine azarlanma aşağılanma bi senmi doğuruyorsun diye 5 gün ben ölü çocukla inleyip durdum eşim inleme beni uyutmuyorsun diye kızıyordu 5ci gün ben bayılmışım oğlum komşulara gidip annem öldü ağzından yeşil sular çıkıyor demiş komşular koşmuş annemlere haber vermişler millet toplanmış öldü ama sıcacık hastaneye yetiştirelim demişler ve ben getirmişler hastaneye üç gün komada kalmışım beyin ölümü demişler sonra kendime gelmeye başlamışım 27 gün hastanede kaldım karnımda ölü çocukniye almadılar noldu bilemiyorum eşim sadece pazar günü ziyaret saatinde geliyor bir daha aramıyor dr geldi ben kendi rızamla çıkıyorum ölümümden kimse sorumlu değil diyerek bana kendi el yazımla yazdırıp bu ölecek evinde ölsün diye beni çıkardılar eve geldim eşim biray evde bana tecavüz etti bence tecavüz yalvarıyordum nolur halim yok nolur beni rahat bırak beni duymuyorduki hiç subatın 27 sinde allahım yardım etti güzel oğlumu doğurdum 3 kilo 49 santim boy doğana kadar saçları derisiyle doktorun ellerine yapışıyordu yavrum içimde çürümüştü 21 yaşında çok büyük acı ve imtihan yaşamıştım yavrumun çırpınışları hala hissediyorum sağ tarafımda hala ağlıyorum canım için hiç uğruna eşimin hainliğinden yavrumu kaybettim eşimi asla affetmiyorum onu allah havale ediyorum allahım tüm annele sabır versin daha sonra 1983 yılında çook tatlı bir kızm oldu 86 ikinci kıızım allah kimseye evlat acısı vermesin allaha emanet olun .

slm kızlar sizleri okudukça beni yıllar öncesine getirdiniz boğazım düğümlendi gözlerim yandı içim acıdı yine yeniden 1979 yılnın son aralık ayı ayın 7si falandı sanırsam mutfak ve yatak odamızın baktığı küçük birbalkon vardı ve oraya kömür koyuyorduk 7 aylık hamileydim 2ci oğluma ilk oğlumda 3buçuk yaşında pencereye çıkıp kömürü içeri öyle alıyorduk kapısı yoktu eşime yalvardım nolur kömür alda öyle git işe diye bana kızdı iyiki bi çocuk doğuracan dedi kömür almadı içeri aralık ayı ist soğuk hava ben sandalyye çıkıp kömür doldurdum kaplara içeri alırken ayağım bi kaydı sandalyeden ben karnımın üstünde asılı kaldım pencerede çok canım yandı o acıyla yine kömürü içeri aldım sobayı yaktım oğlum üşümesin diye ben yanımdakini düşünürken karnımdaki yavrum çırpına çırpına can verdi onu sevdim ağladım içim yandı ama çaresizdim eşim gelince olanları anlattım tabi yine azarlanma aşağılanma bi senmi doğuruyorsun diye 5 gün ben ölü çocukla inleyip durdum eşim inleme beni uyutmuyorsun diye kızıyordu 5ci gün ben bayılmışım oğlum komşulara gidip annem öldü ağzından yeşil sular çıkıyor demiş komşular koşmuş annemlere haber vermişler millet toplanmış öldü ama sıcacık hastaneye yetiştirelim demişler ve ben getirmişler hastaneye üç gün komada kalmışım beyin ölümü demişler sonra kendime gelmeye başlamışım 27 gün hastanede kaldım karnımda ölü çocukniye almadılar noldu bilemiyorum eşim sadece pazar günü ziyaret saatinde geliyor bir daha aramıyor dr geldi ben kendi rızamla çıkıyorum ölümümden kimse sorumlu değil diyerek bana kendi el yazımla yazdırıp bu ölecek evinde ölsün diye beni çıkardılar eve geldim eşim biray evde bana tecavüz etti bence tecavüz yalvarıyordum nolur halim yok nolur beni rahat bırak beni duymuyorduki hiç subatın 27 sinde allahım yardım etti güzel oğlumu doğurdum 3 kilo 49 santim boy doğana kadar saçları derisiyle doktorun ellerine yapışıyordu yavrum içimde çürümüştü 21 yaşında çok büyük acı ve imtihan yaşamıştım yavrumun çırpınışları hala hissediyorum sağ tarafımda hala ağlıyorum canım için hiç uğruna eşimin hainliğinden yavrumu kaybettim eşimi asla affetmiyorum onu allah havale ediyorum allahım tüm annele sabır versin daha sonra 1983 yılında çook tatlı bir kızm oldu 86 ikinci kıızım allah kimseye evlat acısı vermesin allaha emanet olun .

Amin Allah gerçekten kimseye evlat acısı göstermesin.Sizin yaşadıklarınızı da şimdi okudum çoook acı.Ne denir bilmiyorum çünkü eşiniz yanlış bişi söylemek istemem.ben evladımı kaybedeli bgn tam 40 gün oldu acım çok taze yani ondan yazdıklarınıza ve karnınızda bebeğin çaresiz durumunu düşündükçe yine ağladım...onun ne suçu vardı ki bu sonu hak etsin hatta sizin ne suçunuz vardı da karnınız burnunuzdayken bu muameleye maruz kaldınız..Allah'ım sınıyor işte bizi.Bazılarını evladıyla bazılarını eşiyle bazılarını malıyla,anasıyla babasıyla...

dediğin gibi çok haklısın 4 haftalık gerilik nasıl anlaşılmaz.Anladı aslında ama tedaviye başlamaya ya da bişileri biraz olsun önlemeye niyetlenmedi ben hasta olarak o kadar da uyarmışken..28 haftalık bebek nasıl olur da 520 gram olur.anne baba olarak siz de minyonsunuz ondan olabilir dedi ne kadar bilimsel bir yorum değil mi!!! ayrıca ben 15 günde bir dra görünüyordum erkenden müdahale edebilirdi yani.en son gittiğimde beni 15 günde 50gram almış bebek çok az.bu hafta hiçbişi yapma hep yat 1 hafta sonra tekrar gel dedi bana o hafta kontrol altına alıp hastaneye yatırsaydı belki bişiler yapılabilirdi.. sen hangi şehirdesin melek_08? doktorun kimdi?

canım ben istanbuldayım.doktorum feriha uygur..çok iyi bi doktor...çok seviyorum onu.senin doktorunun bu kadar duyarsız olmasına anlam veremedim..tamam hastaneye yatırsa bile..sorun engellenemesse engelenemöezdi yine ama..bi doktorun bu gelişim geriliğini göz ardı etmesini aklım almıyor..benim doktorum en başından beri çok ilgiliydi ve bebeğim öldügündede okadar üzüldü ki..o üzüntüsünü samimiyetini kalbimle hissettim.kalbinin durduğunu gördüğü anki tepkisi odadan çıkışı,üzüntüsü gelip ellerimi tutuşu..bebeğimi özel bi hastanede o aldı yine..normalde özelpoliklinikte..ama hastaneye yönelndirdi beni anlaşmalı olduğu..ben sancı cekerken hep arabasınla geldi gitti,geldi gitti,,elimi tuttu..ve en son kontrolümde verdiği güzel teselliler..bunlar ne biliyim hastayı doktora dahada bağlayan şeyler..ben bu olayda doktorumun elinden geleni yaptığınıda bildiğim için içim rahat..senin ilk miydi..inşallah ikincisinde güzel bi doktor bulursun zaten olumsuz gebelik geçmişini bildirdğinde daha yakın takip ediliyosun ve en ufak bi pürüz bile göz ardı edilmiyo..

yazdıklarınızı okurken içim titredi inanın..BEBEĞİNİZİ Bİ SAĞLIK SORUNU İLE KAYBETTİĞİNİZDE YADA ENGELLEYEMEDİĞİNİZ Bİ SORUN YÜZÜÜNDEN KAYBETTİĞİNİZDE ÇOK ÜZÜLÜYOR AĞLIYOR,FAKAT ALLAHIN TAKDİRİ DEYİP ONA SIĞINDIĞINIZDA YÜREĞİNİZ FERAHLIYOR..AMA BÖYLE Bİ DURUMDAN DOLAYI BEBEK KAYBETMEK GERÇEKTEN ÇOK ACI VE ONARILMAZ YARALAR AÇMIŞTIR İÇİNİZDE EMİNİM HEM EŞİNİZE HEM EVLİLİĞİNİZE KARŞI....ALLAH BÜYÜK SABIRLAR VERSİN SİZE..BÜYÜK KIZINIZBENLE YAŞITMIŞ HEMEN HEMEN..AMA KAYBEDİLEN BEBEK HİÇ UNUTULMUYORDUR DEĞİL Mİ..BEN DE 20 YIL SONRA BİLE KIZIM YASASAYDI 20 YASINDA OLACAKTI DİYECEĞİM SANIRIM..BEBEĞİNİZİ NİYE HEMEN ALMADILAR OKISMI ANLAYAMADIM...

canım ben istanbuldayım.doktorum feriha uygur..çok iyi bi doktor...çok seviyorum onu.senin doktorunun bu kadar duyarsız olmasına anlam veremedim..tamam hastaneye yatırsa bile..sorun engellenemesse engelenemöezdi yine ama..bi doktorun bu gelişim geriliğini göz ardı etmesini aklım almıyor..benim doktorum en başından beri çok ilgiliydi ve bebeğim öldügündede okadar üzüldü ki..o üzüntüsünü samimiyetini kalbimle hissettim.kalbinin durduğunu gördüğü anki tepkisi odadan çıkışı,üzüntüsü gelip ellerimi tutuşu..bebeğimi özel bi hastanede o aldı yine..normalde özelpoliklinikte..ama hastaneye yönelndirdi beni anlaşmalı olduğu..ben sancı cekerken hep arabasınla geldi gitti,geldi gitti,,elimi tuttu..ve en son kontrolümde verdiği güzel teselliler..bunlar ne biliyim hastayı doktora dahada bağlayan şeyler..ben bu olayda doktorumun elinden geleni yaptığınıda bildiğim için içim rahat..senin ilk miydi..inşallah ikincisinde güzel bi doktor bulursun zaten olumsuz gebelik geçmişini bildirdğinde daha yakın takip ediliyosun ve en ufak bi pürüz bile göz ardı edilmiyo..

evet cnm ilk bebeğimdi,kızımdı..O doktoru da Allah'a havale ediyorum kayınvalidemin doktoruydu aynı zamanda.ona çok rahat doğum yaptırmş bende ona güvenerek gittim son ana kadar da bir problem yaşamadığımdan daha doğrusu yaşadığımı bilmediğim için memnundum:( ben bursadayım çok araştırdım doktor acıbademde tufan bilgin diye bir doktor var ona karar verdim yurtdışında bile birçok seminere katılıyormuş bu konularla ilgili..hatta acıbademe gidicem diye özel sağlık sigortası yaptırdım mecbur,fiyatlar malum..burda biraz asık suratlı olduğunu okumuştm ama gittim görüştm aklımdakileri sormadan her şeyi kendinden anlattı en ince ayrıntısına kadar bir dahakinde gerekirse 20. haftadan itibaren hastaneye yatırır kontrol altında tutarz dedi..riskleri duymak hoşumuza gitmiyor ama tekrar yaşanabilme ihtimalininde normal gebelere göre daha fazla olduğunu söyledi..6 ay korunma süresi verdi şimdilik.hastalık iç organlarında iz bırakmış mı bir anlayalım önce dedi iç hastalıklarına sevk etti.tahlillerim yeni başlayacak yani.pazartesi günü tansiyonum şu an ne durumda diye holter takılacak ve rutin tahliller yapılacak sonra tufan bey devreye girip sırayla yapılması gereken testleri yaptıracak sanırım..tekrar başa döndük hem de daha sıkıntılı bir şekilde ama inanıyorum ki meleğim kardeşini koruyacak ve her şey daha iyi olacak..en azından neyle savaştığımızı biliyoruz.engelleyemeyiz ama geciktirebiliriz..yani böyle düşünmek ilerisi için içimi rahatlatıyor biraz..senin ilk hamileliğinde kaçıncı haftada oluştu hastalık sanırım o sağlıklı şu an. , 2. bebeğini kaybetmişsn..

Fatmanurum , işyerine söyledim artık çünkü göbeğimiz bayaa çıktı artık saklanamıyoruz kızımla..yeme içme konusunuda inan hiç takmıyorum , bazen sağlık ocağındaki doktora gidiyorum işte kolesterol yüzünden önceki bebeğini kaybetmişsindir diyor.kendi profum kolesterolle hiç ilgilenmedi bile dün sonuçları mail atmıştım .gayet güzel diye yorumlamış . o yüzden her doktoru dinleyecek olursak vay halimize biri eti yumurtayı yeme der öteki çay kahve içme der diyetisyen tatlı pirinç patates muz yeme der eee ne yicez biz ot mu bebiş nasıl beslencek valla ben kafama göre planlayıp ona göre besleniyorum ..ama gebelikte en riskli olan şeylerden birisi şekermiş geçen gebeliğimde farklıydı şimdi ise farklı .duaların için çok teşekkür ederim tatlımmm..

HGORGULU ; 31 haftaya geldin ne kadar güzel Allahım tamamına erdirecek inşallah ..Tansiyon neden çıktı acaba tuz alımına dikkat et bir tanem ..benim doktor tuz kısıtlamasına gitmemesine rağmen ben yine de tuzsuz yemeye çalışıyorum , geçen annemlerde yemeğin biri biraz tuzlu idi ertesi sabah farketti yemin ederim yüzüğüm zor oynuyordu aman dikkat bol su az tuz hatta hiç almasak ölmeyiz herhalde az kaldı canım benim...Rapor konusunda da keşke şu ay izin bizi bulsa yaaaa ne kadar şahane olacak ..süper bişey olacak.inşallah bugün yarın meclisten geçer.sabırsızlıkla bekliyorum..şeker konusuna gelince diyetisyen dondurma bile yasak dedi yemeyecez artık ne yapalım..neticede bizler iradeli herşeyin farkında olan insanlarız ..

ESRA35; Canım şeker yükleme sonuçların çıktımı , e bana şeker yükleme bile yaptırmadılar direk diyetisyene gönderdi demek adam beni patlayacak bomba statusune koyuyor artık..
umarım senin sonuçlar iyi çıkar ..bende hepimiz için sabırsızlıkla bekliyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

BEMUTLU; Canım arkadaşım en son gittiğim kontrolde 20 haftalık olmuştuk. o zaman doopler ultrason ile rahime giden 2 damarı inceledi doktorum .Normal zamanda rahime giden bu iki damarda bizler hamile değil iken direnç varmış yani rahim atıl bir organ olduğu için ona kan akımı ulaşmıyormuş yada çok az . ama hamile kalınca 20. haftalarda bu iki dirençli damarın olgunlaşıp normal dirençsiz damarlara dönüşmesi gerekiyormuş . sanırım biz preeklampsi yaşayanlarda bu damarlar dirençlerini tamamıyla kaybetmedikleri için bebeğimize giden kan az alduğundan beslenmeside geri kalıyormuş ve neticede su tutulumu ve tansiyon ile birlikte protein atılımı malum sonuç :(
en son kontrolumde doktorum bu iki damar incedi , damarların olgunlaştığını ve aynı şeyleri tekrar yaşayacağımı öngörmediğini söyledi.. yani bana da preeklampsi yaşamayacağım söylenmiş oldu.
dediğin gibi demekki bizler belki de stresten şekerimizi çıkardık ama ben de aynı senin gibi düşünüyorum. neticede şekerin tedavisi bizim elimizde ama diğeri biliyorsun hiç bir şekilde yakalandıktan sonra tedavisi yok illetin.Allahım kimselere yaşatmasın yarabbim ....

merhaba canım.uzun zamandır bakamıyorum siteye.şimdi yazdıklarını okudum.kolesterol gebelikte yükselir.bu olması gereken bir durum hatta yükselmezse tehlikeli.çünkü bebeğin gelişimi için yağ gerekli.sen sağlık ocağındaki doktora bakma. belki başka birşeyle karıştırmıştır. gebelikte mutlaka kolesterol yükselir rahat ol canım..bebişine ve kendine iyi bak.hoşçakal..

evet cnm ilk bebeğimdi,kızımdı..o doktoru da allah'a havale ediyorum kayınvalidemin doktoruydu aynı zamanda.ona çok rahat doğum yaptırmş bende ona güvenerek gittim son ana kadar da bir problem yaşamadığımdan daha doğrusu yaşadığımı bilmediğim için memnundum:( ben bursadayım çok araştırdım doktor acıbademde tufan bilgin diye bir doktor var ona karar verdim yurtdışında bile birçok seminere katılıyormuş bu konularla ilgili..hatta acıbademe gidicem diye özel sağlık sigortası yaptırdım mecbur,fiyatlar malum..burda biraz asık suratlı olduğunu okumuştm ama gittim görüştm aklımdakileri sormadan her şeyi kendinden anlattı en ince ayrıntısına kadar bir dahakinde gerekirse 20. Haftadan itibaren hastaneye yatırır kontrol altında tutarz dedi..riskleri duymak hoşumuza gitmiyor ama tekrar yaşanabilme ihtimalininde normal gebelere göre daha fazla olduğunu söyledi..6 ay korunma süresi verdi şimdilik.hastalık iç organlarında iz bırakmış mı bir anlayalım önce dedi iç hastalıklarına sevk etti.tahlillerim yeni başlayacak yani.pazartesi günü tansiyonum şu an ne durumda diye holter takılacak ve rutin tahliller yapılacak sonra tufan bey devreye girip sırayla yapılması gereken testleri yaptıracak sanırım..tekrar başa döndük hem de daha sıkıntılı bir şekilde ama inanıyorum ki meleğim kardeşini koruyacak ve her şey daha iyi olacak..en azından neyle savaştığımızı biliyoruz.engelleyemeyiz ama geciktirebiliriz..yani böyle düşünmek ilerisi için içimi rahatlatıyor biraz..senin ilk hamileliğinde kaçıncı haftada oluştu hastalık sanırım o sağlıklı şu an. , 2. Bebeğini kaybetmişsn..

benim ilk bebeğimde tam 24.haftada baslamıştı..tansiyon daha öncede baslamıştı ama idrarda protein ve gelişme geriliği aniden 24.haftada çıktı..son ana kadar gelebildik çok şükür..40.haftada 18 tansiyonla acil sezeryana girdim..şunu diyebilirim ki bu durum sağlıklı doğurduğunuzda bile sağlığınızı etkiliyor..2 buçuk ay kanama yasadım..çabuk ayaklanamadım sezeryan sonra hatta eklemsi denen nöbetler en sonevreymiş..ben sezeyandan cıkınca tıtreme ve kasılma olarak nöbetler gecirdim..bebeğim 2400 doğdu zamanında doğmasına rağmen..uzun süre düzenli kilo alamadı..3 aylıkken bile 3 buçuk kiloydu..ama sağlık olarak iyiydi çok şükür..hatta ozamanlar moralim bozulurdu..bu çocuk büyümücekmi diye..ama maşallah boy olarak çok uzun gelişiyor kilo almıyor pek..sanırım bende kendime bitakım testler yaptırmaya başlasam iyi olacak..doktorum bana 6 ay diye bi süre vermedi ama belki patoloji sonuclarıa göre değerlendircek bilemedim..fakat vücudumun hala preeklemsinin olumsuz etkisi altında olduğunu hissediyorum bazen..

benim ilk bebeğimde tam 24.haftada baslamıştı..tansiyon daha öncede baslamıştı ama idrarda protein ve gelişme geriliği aniden 24.haftada çıktı..son ana kadar gelebildik çok şükür..40.haftada 18 tansiyonla acil sezeryana girdim..şunu diyebilirim ki bu durum sağlıklı doğurduğunuzda bile sağlığınızı etkiliyor..2 buçuk ay kanama yasadım..çabuk ayaklanamadım sezeryan sonra hatta eklemsi denen nöbetler en sonevreymiş..ben sezeyandan cıkınca tıtreme ve kasılma olarak nöbetler gecirdim..bebeğim 2400 doğdu zamanında doğmasına rağmen..uzun süre düzenli kilo alamadı..3 aylıkken bile 3 buçuk kiloydu..ama sağlık olarak iyiydi çok şükür..hatta ozamanlar moralim bozulurdu..bu çocuk büyümücekmi diye..ama maşallah boy olarak çok uzun gelişiyor kilo almıyor pek..sanırım bende kendime bitakım testler yaptırmaya başlasam iyi olacak..doktorum bana 6 ay diye bi süre vermedi ama belki patoloji sonuclarıa göre değerlendircek bilemedim..fakat vücudumun hala preeklemsinin olumsuz etkisi altında olduğunu hissediyorum bazen..

Benim anladığım kadarıyla bu preeklampsi illeti herkes de farklı seyrediyor, benim 28. Haftada ortaya çıktı ama sadece 4 gün dayanabildik hemen acil sezeryana alındım, hem protein kaçağım artmıştı hem de bebeğimin kalp atışları zayıflamıştı,
Sizin ilk gebeliğinizde 24. Haftada ortaya çıkmış ama doğuma kadar dayanmışsınız ne kadar güzel, bazen diyorum acaba dr.um bebeğimi almak için erken mi davrandı, biraz daha kalsaydı bebeğim olmaz mıydı, belki o zaman yanımda olurdu kuzum:(((
Ne bileyim işte bu keşkeler acabalar hiç bitmez tabi...
Ben sezeryanlı olduğum için en az 6 ay süre verdi dr.lar belki siz ikinci gebeliğinizde sezeryan olmadığınız için belli bir süre vermemişlerdir, ama dediğiniz gibi öncelikle preeklampsinin etkilerinin silinmesi lazım sanırım...

benim anladığım kadarıyla bu preeklampsi illeti herkes de farklı seyrediyor, benim 28. Haftada ortaya çıktı ama sadece 4 gün dayanabildik hemen acil sezeryana alındım, hem protein kaçağım artmıştı hem de bebeğimin kalp atışları zayıflamıştı,
sizin ilk gebeliğinizde 24. Haftada ortaya çıkmış ama doğuma kadar dayanmışsınız ne kadar güzel, bazen diyorum acaba dr.um bebeğimi almak için erken mi davrandı, biraz daha kalsaydı bebeğim olmaz mıydı, belki o zaman yanımda olurdu kuzum:(((
ne bileyim işte bu keşkeler acabalar hiç bitmez tabi...
Ben sezeryanlı olduğum için en az 6 ay süre verdi dr.lar belki siz ikinci gebeliğinizde sezeryan olmadığınız için belli bir süre vermemişlerdir, ama dediğiniz gibi öncelikle preeklampsinin etkilerinin silinmesi lazım sanırım...

evet birincisinde iyi dayanmışız kızımla,doktorumda öyle diyor..ikinci kızımın patoloji raporları cıktı dün akşam..yavrum sapasağlammış..hicbir sorunu yokmus..insan bunu duyduğunda sevinsin mi,üzülsün mü bilemiyor..akşamdan beri karmakarışığım yine..geriye bitek sey kalıyormuş..doktorun dediği şu:senin vücudunda kanında bi durum var ve bu gebeliklerin sırasında ortaya cıkıyor..cildini derini,karaciğerini plesantayı ele geçirerek bu preeklemsinin gelişmesine sebep oluyor..ve organ hasarına kadar gidebiliyormuş..bikaç gün icinde doktoruma gidicem..bana bi kağıt yazıcak ve bi ünv.hastanesinde bitakım testlerle araştırılıcam..yani benim vücudum mezar olmuş yavruma demekten alıkoyamıyorum kendimi akşamdan beri..bir an önce testleri yaptırıp,önlemimi alıp,tekrar bebeğim olsun istiyorum..ve bukadar zaman cocuk yapmayı ertelediğimicin cok pişmanım..bu testleri yaptıranlar var mı?..sonuc ne oldu?..bi tedavi uygulandı mı.?.yaptıranlar aydınlatabilir mi?..merak ediyorum..

evet birincisinde iyi dayanmışız kızımla,doktorumda öyle diyor..ikinci kızımın patoloji raporları cıktı dün akşam..yavrum sapasağlammış..hicbir sorunu yokmus..insan bunu duyduğunda sevinsin mi,üzülsün mü bilemiyor..akşamdan beri karmakarışığım yine..geriye bitek sey kalıyormuş..doktorun dediği şu:senin vücudunda kanında bi durum var ve bu gebeliklerin sırasında ortaya cıkıyor..cildini derini,karaciğerini plesantayı ele geçirerek bu preeklemsinin gelişmesine sebep oluyor..ve organ hasarına kadar gidebiliyormuş..bikaç gün icinde doktoruma gidicem..bana bi kağıt yazıcak ve bi ünv.hastanesinde bitakım testlerle araştırılıcam..yani benim vücudum mezar olmuş yavruma demekten alıkoyamıyorum kendimi akşamdan beri..bir an önce testleri yaptırıp,önlemimi alıp,tekrar bebeğim olsun istiyorum..ve bukadar zaman cocuk yapmayı ertelediğimicin cok pişmanım..bu testleri yaptıranlar var mı?..sonuc ne oldu?..bi tedavi uygulandı mı.?.yaptıranlar aydınlatabilir mi?..merak ediyorum..

canım ben yaptırdım bütün tahlillerimi ismi trombofili paneli diye geçiyor bende kanda pıhtılaşma çıktı bende ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yapmıştım 4 ay oldu doğum yapalı hiçbir sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım önce yüce rabbime sonrada doktoruma sığınıp denedim. 9 ay boyunca hergün sabah akşam iğne yaparak kucağıma aldım mis kokulumu

canım ben yaptırdım bütün tahlillerimi ismi trombofili paneli diye geçiyor bende kanda pıhtılaşma çıktı bende ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yapmıştım 4 ay oldu doğum yapalı hiçbir sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım önce yüce rabbime sonrada doktoruma sığınıp denedim. 9 ay boyunca hergün sabah akşam iğne yaparak kucağıma aldım mis kokulumu

bende 27+4te bebeğimi kaybettim şiddetli preeklampsi yüzünden.o kadar moral oldu ki hiçbir sorun yaşamadan sadece iğne olarak bebeğine kavuştuğunu duymak. inş. bizimde sonumuz böyle olur da biz de başkalarına umut oluruz burda...

Back