Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

iyi geceler arkadaşlar ben 35 haftalık 6 günlük doğum yaptım yani 8 aylıktı küçük bebeğim oğlum sadece 6 gün yasadı doktorum anlamadı zehirlendiğmi çok kötü günler geçirdim 2ay oldu bebeğimi kaybedeli doktorum tekrarlam riski çok fazla dedi tekrar gbelk için 1 sene beklemliyim bundan sonrada çok korkuyorum.....Allahtan tek dileğim aynı acıyı tekrar yaşamak ....küçük yavrumu kucağıma bile alamdım öüsünü öpmek nasip oldu bana .....(((( çok mutsuzm artık eskisi gibi hiçbişeyden zevk alamıyorum

Bir kaç gündür işyerini taşıyoruz yoğunluktan sayfaya girip bakamadım. Canım başın sağolsun,Allahım birdaha göstermesin aynı acıları hiç birimize..burada hep yazdığımız gibi ihtiyacımız olan tek şey zaman ..yalnız kafama takılan 35 hafta ileri bir haftada olmuş preeklampsi ne kadar erken başlarsa o kadar tehlikeli derler 35 haftaya kadar hiç belirti vermedi mi anlamadım ve ayrıca nasıl bu kadar emin konuşabiliyor..zaman geçsin başka doktorlarla da görüş ve mutlaka bu bir perinatoloji uzmanı olsun.Dilerim bir gün sende yeniden umutlanır yeni bir bebek için heyecan duymaya başlarsın.

kızlar selam ,
uzun zamandır girmiyorum kk ya . sanki küstük hepimiz buralara .. esra35 cim mesaj atmış özelden şimdi gördüm.
canım biz iyiyiz çok şükür umarım sizde iyisinizdir. en son 20 haftalıkken kontrole gitmiştik. önümüzdeki kontrol 01 mayısta sabırsızlıkla bekliyorum. bu arada doktorum gebelik şekerinin yükselmesinden korktuğu için diyetisyene gönderdi diyet yapıyorum anlayacağınız. şekerim normal sınırlar içerisinde ama üst sınıra yakın seyrediyor.dün kan verdim açlık 102 çıktı diyet yapmama rağmen . gerçi artık 6.ayı tamamlamamıza az kaldı.onun dışında başka bir şikayetimiz yok çok şükür.kilo alımımda henüz daha 4,5-5 kilo kadar aldım.hep böyle devam ederiz inşallah..ha bu arada kolesterol yükseldi birini düzeltiyorum biri bozuluyor, ama sanırım kolesterolun bebeğe zararı yokmuş bakalım gidince doktorumuza soracağım..hepinizi kocaman öpüyorum...unutmayalım birbirimizi....

Canım İNAN çook üzüldüm Rabbim sabrını verir inşallah.seni çok iyi anlıyorum hani anlamak var bide anlamaya çalışmak ama inan çok iyi anlıyorum inanki bu acılar hep böyle sürmez daha çok taze zamanla toparlanacaksın inşallah.BEN de aynı rahatsızlığı yaşadım ama doktor tekrarlar felan demedi.doktorun dediklerine takılma bidaha olmaz inşallah.burda birçok arkadaş ikinci gebeliklerini sorunsuz atlattı.genellikle ilk gebelikte oluyor.en kısa zamanda fakülte hastahanesinde tetkiklerini yaptır neden kaynaklandığı ortaya çıkar inşallah.Kaderde bunları yaşamak varsa asla ötesine geçemeyiz.bol bol dua et ve bu dönemleri en az stresle atlatmaya çalış.hem birçoğumuz aynı sınavdan geçtik ama daha hafif ama daha ağır sonuçta aynı konudan.selamlar....

aleyküm selam canım aslında herşey yolunda gibi(hamileliğinden kasıt)normal hamileliklerde görülebilecek sıkıntılar.aslında şeker teşhisi konsun konmasın şekeri tamamen kesmek en doğrusu.bi insan hiç şeker almasa vücut şeker almayınca olumsuz etki olmuyormuş.kolesterol içinde yağlı yemeklerden ve kırmızı etten uzak durmak gerek.kısaca sıkı bi diyetle 3 ay daha sabır az kaldı.artık bebeşin olduktan sonra yeme içme serbest emzirmek içinde isresende istemesende yiyip içmede kısıtlama olmayacak...eeee artık bu durumun tam tersi...bu arada göbiş çıktımı merak ediyorlardır iş yerindekiler...herhalde söylemişsinizdir...heyecanla bekliyorum az kaldı...çok yorulmamaya dikkat et canım..dualarım sizinle hayırlı günler..

Son düzenleme:

Merhabalar;
Demek sende de gebelik şekeri çıktı.Ben de 24. haftadan beri diyet yapıyorum .Açlıgım hep sınırda 94-95-92 gibi gidip geliyor.Tansiyonum bir ara bahsetmiştim 13 lere çıkıyo du ama 2-3 haftadır 11-7 çıkıyor.Ama sürekli onu da kontrol ediyorum.
31 Haftam bitmek üzere.Haftaya çalışabilir raporu alacağım doktordan.
Şekerinde mademki senin de benim gibi çıktıysa sonuna kadar dikkat etmek zorundasın.Şöyle söyleyeyim
İlk diyet yapmaya başladığımda 3-4 hafta sonra epey düşmüştü açlık 75 lere kadar düşmüştü.Bende hemen tekrar tatlı yemeye başladım.Ama bir baktım açlık 110 a tokluk 140 a çıktı.Tabi çok korktum şimdi tekrar dikkat ediyorum.Yani değerler düşünce benim şekerim geçti falan deme sakın :)

İyi olmanıza çok sevindim. bizde iyiyiz çok şükür herşey yolunda gibi. şeker yüklemesini bugün yaptırdım ben inş yüksek çıkmaz ama çıksada diyetle sorun olmaz sanırım. şu hastalık gelişmeden biran önce bebeğim büyüsün diye bekliyorum. inş hepimiz için herşey yolunda gider...:)

merhaba kızlar sanırım ilk hamileliğinde preaklampsi yaşayıp bebeğini kaybeden ve 2.kez hamile kalanların genelinde şeker çıkıyor.çünkü bendede aynısı olmuştu.24 haftalıkken doktorum bana preaklampsi yaşama riskin yok demiş ve bir oh çemiştim.ama ertesi günü yaptırdığım şeker yüklemesinde şekerim tavan yapmıştı.ve hamileliğimin sonuna kadar diyet yapmak zorunda kalmıştım.ilk zamanlar çok zor gelmişti.hamilesin canın herşeyi yemek istiyor ama yiyememek çok zordu.ama zamanla alıştım ve kilo bile verdim.ve hamileliğim boyunca sadece 2 kilo aldım.bebeğimde 3.500 kilo doğdu.daha sonralarda şöyle düşünmüştüm iyikide şekerim çıktıda gereksiz kilo alımı yaparak tansiyonumu yükseltmedim.çünkü ne kadar kilo o kadar bazı şeyleri tetikliyor.helede bizim durumumuzda.şimdi bakıyorumda herkesde aynı sorun var.bundanda şu çıkıyor o zaman biz preaklampsi yaşamayalım diye stres yaptıkça bu seferde şekeri çıkardık.şeker niye çıkar stresten.ama telaşlanmayın dietinize dikkat edin o kadar.

Fatmanurum , işyerine söyledim artık çünkü göbeğimiz bayaa çıktı artık saklanamıyoruz kızımla..yeme içme konusunuda inan hiç takmıyorum , bazen sağlık ocağındaki doktora gidiyorum işte kolesterol yüzünden önceki bebeğini kaybetmişsindir diyor.kendi profum kolesterolle hiç ilgilenmedi bile dün sonuçları mail atmıştım .gayet güzel diye yorumlamış . o yüzden her doktoru dinleyecek olursak vay halimize biri eti yumurtayı yeme der öteki çay kahve içme der diyetisyen tatlı pirinç patates muz yeme der eee ne yicez biz ot mu bebiş nasıl beslencek valla ben kafama göre planlayıp ona göre besleniyorum ..ama gebelikte en riskli olan şeylerden birisi şekermiş geçen gebeliğimde farklıydı şimdi ise farklı .duaların için çok teşekkür ederim tatlımmm..

HGORGULU ; 31 haftaya geldin ne kadar güzel Allahım tamamına erdirecek inşallah ..Tansiyon neden çıktı acaba tuz alımına dikkat et bir tanem ..benim doktor tuz kısıtlamasına gitmemesine rağmen ben yine de tuzsuz yemeye çalışıyorum , geçen annemlerde yemeğin biri biraz tuzlu idi ertesi sabah farketti yemin ederim yüzüğüm zor oynuyordu aman dikkat bol su az tuz hatta hiç almasak ölmeyiz herhalde az kaldı canım benim...Rapor konusunda da keşke şu ay izin bizi bulsa yaaaa ne kadar şahane olacak ..süper bişey olacak.inşallah bugün yarın meclisten geçer.sabırsızlıkla bekliyorum..şeker konusuna gelince diyetisyen dondurma bile yasak dedi yemeyecez artık ne yapalım..neticede bizler iradeli herşeyin farkında olan insanlarız ..

ESRA35; Canım şeker yükleme sonuçların çıktımı , e bana şeker yükleme bile yaptırmadılar direk diyetisyene gönderdi demek adam beni patlayacak bomba statusune koyuyor artık..
umarım senin sonuçlar iyi çıkar ..bende hepimiz için sabırsızlıkla bekliyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

BEMUTLU; Canım arkadaşım en son gittiğim kontrolde 20 haftalık olmuştuk. o zaman doopler ultrason ile rahime giden 2 damarı inceledi doktorum .Normal zamanda rahime giden bu iki damarda bizler hamile değil iken direnç varmış yani rahim atıl bir organ olduğu için ona kan akımı ulaşmıyormuş yada çok az . ama hamile kalınca 20. haftalarda bu iki dirençli damarın olgunlaşıp normal dirençsiz damarlara dönüşmesi gerekiyormuş . sanırım biz preeklampsi yaşayanlarda bu damarlar dirençlerini tamamıyla kaybetmedikleri için bebeğimize giden kan az alduğundan beslenmeside geri kalıyormuş ve neticede su tutulumu ve tansiyon ile birlikte protein atılımı malum sonuç
en son kontrolumde doktorum bu iki damar incedi , damarların olgunlaştığını ve aynı şeyleri tekrar yaşayacağımı öngörmediğini söyledi.. yani bana da preeklampsi yaşamayacağım söylenmiş oldu.
dediğin gibi demekki bizler belki de stresten şekerimizi çıkardık ama ben de aynı senin gibi düşünüyorum. neticede şekerin tedavisi bizim elimizde ama diğeri biliyorsun hiç bir şekilde yakalandıktan sonra tedavisi yok illetin.Allahım kimselere yaşatmasın yarabbim ....

5. ay kontrolumden 10 gün sonra gaz sancısı şişme halsizlik ile druma gittim dragos şifa hastanesi dr mine ergül e başvurdum önceki kontrollerimde 10 15 dk sürüyor hatta tansiyonuma bile bakmadığı oluyordu gazlısın bebekte gazlı tuzu kes diyip gönderiyordu ,2 hafta sonra 24.hafta rutin kontrolüme gittim gene herşey norma bebeğimin 700 gr olduğunu gayet sağlıklı gittiğimi ama sadece bebek aşşağıda olduğu için erken doğum olabilir diyerek şeker yüklemesi ve doppler tesiti icin beni yönlendirdi dopplerime bakan uzman hanım bana kan damarlarımda tansiyona bağlı daralma kan akışımda bozukluk olduğunu bebeğimin gelişim geriliği gösterdiğini ve henüz 430 gr olduğunu yakın takip önerisiyle mine hanıma rapor etti beni de acilen yukaru kata yanına gönderdi mine hanım ise elindeki yakın takip bebek kücük hastada tansiyon var yazan rapora kızarak bunların hepsinin bende biliyorum senin bir şeyin yok diyerek git 1 ay sonra gel dedi şişliğim ve mide problemim icin bana renie tablet verdi ve bu arada benim tansiyonum kendi ölçümlerimde de hastane de de en az 12/8 cıkıyordu aynı günün akşamı gözlerimde ışıklı patlamar görmeye başladım midem bulandı ve kustum eşim ile beraber öğlen kontrolden cıktığım izin ve gayet sağlıklı dediği icin önemsemedik üşüttüğümü zannettim sonrasında halsizlik olunca eşim eczeneye götürdü tansiyon ölçuldu 14/9 cıktı ilaçlarımı aldık eve geldik ve benim burnum kanadı gene kustum direk haydarpaşa numune acile gittik ordaki kadın doğumcu kan idrar tesit istedi sonuçlara bakıp gebelik zehirlenmesi preeklemsi geçiriyorsun beyin kanamasından ölebilirsin hayatın tehlikede bebeği almamız lazım beyin kanaması gecirip ölebilirsin hemen yatışını yapıcaz ama bebek için küvez ve yoğun bakım yok ki zaten sana bi operasyon yaparsak olası tansiyon probleminde seni yatıracağımız yoğun bakım da yok diyerek benden imzalı kağıt aldı bir yandan da başka hastaneye sevk etmek icin uğraştı fakat acil operasyon gerekebilecek gebeyi hiç bir hastane aladı gece 3.30 da kendi imkanlarımızla bulduğumuz ambülansa acıbadem kadıköy hastanesine gittik çunku numunenin dr lu ambülansı yokmuş ! drsuz ambülansa da beni teslim edemezlermiş sabaha kadar acıbademde aynı testler tekrar yapıldı sabah yatışım onaylandı binbir rica ile paramızla yatamadık çünkü durum ağır ve bebek ölümü hiç bir hastanenin ve dr un işine gelmiyor acıbadem hastanesinde 2 gün müşade altında kaldım dopplerim çekildi usg ye bakıldı tansiyonum icin ilaç verildi 6 saatte bir her saat başı da tansiyonum ölçüldü 2. gün dr umuz acil ameliyata alacağını söyledi bebeği almaları gerektiğini söyldi anestezi için dr geldi bana ameliyat şartlarını anlattılar imzaları aldılar o sırada eşim gelip beni beylikdüzü medikana hastahanesine nakil edeceğini söyledi ordaki doğum doktorları benim değerlerimde operasyon yapmaya gerek olmadığını biraz daha beklenebileceğini söyledi ve tabi hasta buraya gelince belki de acilen bende ameliyat diyebilirim bunu bilin dedi 45 dk kala ameliyata ambülansa binip yola koyulduk medikanaya gittik gene yatışım ve tetkikler yapıldı bekleneceği söylendi 9 gün yattık hastane fobisi başlamasın ilaçlara ve düzenli tansiyon takibine bakılması şartıyla beni taburcu ettiler 4 gün sonraya randevü verdiler 4 gün sonra gittiğimde suyumda sıkıntı olduğunu tekrar yatmam gerektiğini söyleyen perinatalog İsmail Özdemir 3 gün sonra sezeryan ile çocuğumu doğurttu ve bebeğim 450 gr ağırlığında gözüken sağlık problemine sahip olmadan dünyaya geldi 6 gün sonra ise tek sıkıntımız olan böbreklerinin tamamen gelişmemesi sebebiyle vefat etti
YANİSİ
Dr Mine Ergül beni hiç dikkate almadı , baştan sağma muaynelerle geçiştirdi tansiyon ve kiloma bile her sefer bakmadı forumlarda rutin olmuş 6. Ay kan idrar tahlilimi istemedi olay gecesinden beri de kendisine ulaşamadık mesaj attık durumu yazdık geri bile dönmedi…
Acıbadem hastanesi acele karar verdi
İstanbul medikana beylikdüzü hastanesi kadın doğumcusu burcu özmen hanım ile perinataloğu İsmail özdemir kesinlikle tavsiye ettiğim ilgi alaka bilgi birikim insana yaklaşım olarak evladımı o hastanede kaybetmeme rağmen mükemmel insanlar

öncelikle başın sağolsun canım.bende senin gibi tam bir doktor mağduruyum.benimde doktorum avcılarda fatma tulunoğluydu.3 aylıkken ayakkabılarım ayağıma olmayacak derecede olan şişmelerimi hiç önemsememiş hamileliğim boyunca olan her sıkıntımda sen çok evhamlısın ondan tansiyonun çıkıyor demişti.artık en son hayatım rsike girdiği anda bile sırf son anda biraz daha para koparmak için preaklampsi yaşadığım belli olduğu halde 5 sene önce 600 tllik tahlille artık benim yapabilecek bişeyim yok diyip bizi üniversite hastanesine gidin artık demiştir.benim hayatımı resmen riske atmıştır.bebeğimi kaybettikten bir süre sonra yanına gittiğimde ise beni tanımadı bile.yaptığının yanına kar kalmamasını benim başıma gelenlerin başkalarının başınada gelmemesini çok isterdim ama bu doktor için yapacak hiçbişeyim yok sadece allaha havale ediyorum.

NEHİRİN ANNESİ:
şeker yüklemesi sonuçlarım normal çıktı çok şükür. bu arada benimde kolesterolüm yüksek ama doktorum herhangi
bişey söylemedi onunla ilgili. zaten hamilelikte kolesterol yükselirmiş bu normal yani.

Son düzenleme:

Canım benim , başın sağolsun arkadaşım.. hepimiz benzer şeyleri yaşadık Allah korusun senin hayatını da riske atmış o doktor müsveddesi .. sana yaşattıklarını umarım misliyle öder bu dünyada .... Preeklampsi yaşamayan insanlar ne anlama geldiğini bile bilmiyorlar bizler de öyle değilmiydik, maalesef bende ellerim ayaklarım o kadar şişmesine rağmen gebelikte olur onlar deyip geçiştiriliyordum bir tek anneciğim bana kızım bunlar normal bir durum değil derdi bende anne doktordan dahamı iyi bileceksin derdim gerçekten iyi biliyormuş anacığım.. düzenli bir takiple kurtulabilirdi bebeğin tabiki hepimizinki öyle artık kabullenmekten başka çaremiz yok ne yazıkki ..ömürleri bu kadar mış diyoruz elden de birşey gelmiyor zaten..
yazdıklarına göre iyi bir perinatalog bulmuşsun.. Allahım sana da en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik ve evladını sağsalim gününde kucağına almayı nasip etsin arkadaşım..

Süper çok sevindim ..benim doktorumda kolesterole birşey söylemedi sağlık ocağındaki kompleksli dr un halt etmesi başka birşey değil. uzmanı olmadığı bir alanda yorum yapıyor Allahın cezası .. ne kadar kolay insan hayatı üzerinde ne kadar basitçe oynuyorlar ..
onlara göre hava hoş tabii.hepimiz birer robotuz sanki.. neyse aklıma geldi sinirlendim yine. hep böyle devam etsin inşallah canım benim..

Iyi günler.bende ilk hamileliğimi preeklemsiyle tamamlayıp sağlıklı bi şekilde bebeğimi kucağıma almıştım..artık gözlerim kör olma noktasına gelmişti..1 ay önce 2.hamileliğimdede tansiyonum 3.ayda 14 e 9 cıkmaya baslamıştı..ve 19 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu..ama ben o günühissettim.o gün kalbim kuş gbi carpıyor.ve gözlerimde ışıklar patlıyordu.nefes alamıyordum.acil eczaneye attım kendimi..tansiyonum 14 e 9 du ve nabzım cok hızlı atıyormuş..şimdi patoloji sonuçları daha cıkmadı.fakat bebeğimin öldüğünü öğrendiğim gün 4 lü test sonucumda preeklemsi riskim 1/5...afp değerim preeklemsiye baglı iki katı değere fırlamıştı..tüm testler iyiyken preeklemsi 4lü test değerlerimi fırlatmıştı..sonraki sancılı süreci anlatamıyorum bile..hala karnımın boşluğu canımı yakıyor..sormak istediğim bu sebeple bebeğini kaybeden anneler,ne kadar süre sonra bebek sahibi olmak gerekiyor..bu olumsuz etki vücuttan ne zaman atılır..bide gebelik kolestası denilen bi durumda baslamıştı..asırı kaşıntılı döküntü..zehirlenmeeye ek..hala o döküntülerim sırtımda göğsümde duruyo ve hala kaşınıyor..taze yani..bu acaba şu an hamile kalsam yine aynı şeyi yaşayacağımı mı gösteriyor..sizler ne kadar sonra hamile kaldınız..ve benim yaptırmam gereken testler var mı..hangi testleri yaptırmalyım?

Başın sağolsun arkadaşım , çok zor biri durum çok üzüldüm..peki sen ilk doğumdan kaç ay sonra hamile kaldın ? yaşın ileri değilse 1 sene bekle derim doktorlar 6 ila 1 yıl arası süre veriyorlar . bende 14/9 ile hastaneye yatmıştım ama 6 ay kadar tansiyon yüksekliği devam etti.ilaç bile kulladım vücudun kendini toparlaması lazım . birde tabii ikincide gittinmi bilmiyorum ama perinatalog kontrolünde hamileliğini geçirmen gerekli bizler yüksek riskli gebeleriz birde sen gebelik kolestazı geçirmişsin , bebeğinin kalbinin durmasını buna mı bağladılar ? sanırım bu genetik bir durum iyi araştırmak gerekli .. örneğin ben hamile kalmadan evvel 6 ay boyunca folbiol kullandım sağlıklı bir plesenta oluşması için şimdide coraspin ve vitamin kullanıyorum.tabiki bu tedavi şekli kişiden kişiye değişiyor her gebelik kendine özgü.. bir takım genetik testler var doğumdan 3 ay sonra yapılıyor , iyi bir perinatoloji uzmanı bulmalısın ve ona sormalısın canım benim.tekrar geçmiş olsun .. Allah hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah...

malesef ki bende şanssız olan kesimdeki preeklampsi annelerindenim.. 28. haftada acil şekilde ameliyata alındım.değerleri 24. haftayla uyumluydu ondan 520 gram doğdu bebeğim. 3.5 gün hayatta kalabildi..yazılanları okuyunca yine sinirlerime hakim olamadım bende drumu uyardım vücudum şişti bebeğim eskisi gibi hareket etmiyor fln diye. büyüyor eskisi gibi rahat hareket edemez yeri daralıyor dedi bana ve ilk hamileliğim olduğu için de tecrübesizlikten inandım.kötü senaryolar hiç geçmiyordu ki aklımdan.hayallerimde kızımın bidamlacık saçını toplayıp gezmelere bile çıkıyorduk anne kız..bugün bebeğimi kaybedeli 40 gün oldu..herbiri birbirinden zor 40 gün..gelecekten korkuyorum..hem umutluyum hem umutsuz..sizler paylaşımlarınızı hiç bitirmeyin ve bize umut olun..

üzülerek aramıza hoşgeldin canım.başın sağolsun acın daha çok yeni ..neler yaşadığını ne hissettiğini çok iyi anlıyorum insan büyük bir boşluk içinde oluyor ne yapacağını ne düşüneceğini bilemiyor. tek dileğim Allahım bir daha göstermesin hiç birimize ..
gelecekten korkuyorum demişsin zamanla bu korkunun yerini yeni bir heyecan alacak inan bana ..ihtiyacın olan tek şey zaman..

ben ilk hamileliğimde 26 yasındaydım..o zaman planlı bir bebekti..öncesindende folik asit kullanıyordum..ilkinde 24.haftada çıktı idrarda protein.tansiyon,bebekte rahimiçi gelişme geriliği..fakat sıkı bi takiple atlatabildim çok şükür..ikinci gebeliğim 5 sene aradan sonra hiç planlamadan oldu..ilk 6 hafta habersizdim bile..öğrendikten sonra 8 haftalıkken büyük bi kanama gecirdim..iğneler progestanlar..ozaman bile tansiyonum 13 e 9 du..doktorum..aynı doktorumdu..ve bugebeliğimin daha riskli olabileceğini söylemişti..şu an 30 yasındayım..ecoprine baslamıştım bende kan sulandırıcı..hatta bebeğim öldüğünde hemen alamadılar o yuzden..kanama problemi yasarım diye..bikaç gün beklediler o şekilde..plansız programsız olmuştu..ilk başlarda şok halindeydim bi bebeğim olacağı için...tam bebeğimin varlığına alışmışken gelen kanama..3 ay yatışş..tam herşey düzene girdi ve bebeğime ölürcesine bağlanmışken ve hayallerimi kurmaya başlamşken onu kaybediş....çok çok acı...son 6 ayım sanki bi rüya bi kabus bi masal gbi geçti sanki..doktoruma cok güveniyorum..daha gebelik ne zaman olmalı diye konuşmadık.bebeğe bitakım testler yapıldı..onu bekliyorum..ama dediğim gbi tek korkum bi daha hamile kaldığımda daha kötüsünü mü yaşıcam...çünkü olumsuz doğum geçmişim ikiye katlandı.ve bunlar gebeliklerde yapılan testlerde bile - puan olarak değerlendiriliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…