Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

iNŞALLAH....Canım benim ilk gebeliğimde herşey iyi gidiyordu , mide bulantım bile olmadı insanlar ne güzel hamilelik geçiriyorsun derlerdi hep tabiiki 5.haftadan itibaren işyerimdeki herkese de söylemiştim ne yazıkki . gerçekten iyi göz var kötü göz var bilemiyor insan işte... Bu gebeliğimde ise ilk 3 ay bulantılarım oldu hele ilk iki ay bayaa bir kötüydü kilo almama nedenim belki de bu bulantılardandır. her gebelik kendine özgü gerçekten. bulantı olması gebeliğin sağlıklı olduğuna işaretmiş doktorum öyle söyledi demekki gebelik hormonların iyi çalışıyor dedi..
Artık dördüncü ayımıza girdik ve daha işyerinden kimse bilmiyor..saklayabildiğim kadar saklayacağım bende olmadı kilo aldım derim..Dua etmezmiyim hep dualarımdasınız hep söylüyorum güzel günleri de paylaşacağız buradan inşallahhh...

Nigarım Hoşgeldin...özlettin kendini ... iyi olmanıza çok sevindim..bebişimizi öp bizim için ...darısı bizim başımıza inşallahh..

Tebrik ederim arkadaşım Allah'ım sağlıkla,mutlulukla ,sorunsuz bir şekilde tamamına erdirip bebişini kucağına almayı nasip etsin.Güzel haberler almak umut ışığı bizlere , darısı bizlerede inşallah.

lütfiyecim beni de ağlattınız valla...hep mutlu olun inşallah...

Nehirinannesi senide çok tebrik ederim hayırlısıyla sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

bengücüm destinaya sormuşsun da ben de help yaşadım benim yaşadığım yılda 1997 de help diye bir tanı bile yoktu o yüzden raporlarımda preeklampsi yazar.32.haftada aniden ortaya çıktı mide bölgesinde şiddetli ağrıyla yoğun bakımda 2 ünite trombosit verildiğini hatırlıyorum bu verilerden yola çıkarak (help sendromunun belirtilerine bakarsanız bu belirtiler var) tahminlerimde yanılmıyorsam.bir de oğlum 32.haftaya kadar 2000 gr.kadar gelmiş gelişme geriliği yok.prof.inanç mendilcioğluna sordum preeklampsi olmadan help olabilirsin dedi.o kadar yazı okudum ki öğrencilerin help üzerine yazdığı üniversite tezlerini bile okuyorum uzun zamandır.oğlumu kardeşsiz bırakmamak adına (ben 36 yaşındayım ayrıca.)hayati tehlike yaşamamıza rağmen bebeklerimizi kucağımıza aldığımız için genetik tahlil istemiyorar diye düşünüyorum.(biz nehirin annesiyle aynı şehirdeyiz birkaç ay önce bende lütfiyenin kontrollerini yapan prof.inanç mendilcioğluna gittim.ondan genetik tahlil istemiş benden istemedi bende böyle bir kanıya vardım tıp bu kadar ilerlemişken bunun bile çözümünü bulamıyorlar tam teşekküllü üniversite hastanesinde deneyimli bir hekimle aşılabilir diye düşünüyorum.ama önce moralini yüksek tut ve kendini hazır hisset.oğlumla benim hayatımı son anda ege üniversitesinde kurtardılar içecek suyumuz varmış annemle babamdan kızınızın hayatı tehlikede diye imza bile almişlar 25 dk.sonrada oğlumun doğumunu haber verince doktorlar annem mucize diyor buna...biraz karışık oldu aklına takılan bir yer olursa sor canım ama pes etme cümleleri kurup olumsuz vaka filan deme.üniversite hastanesinde kontrollerini mutlaka yaptır aynı prof.özeli varsa ona da git bende izmirliyim bu arada iş dolayısıyla 12 yıldır antalyadayız...

cnmmm bende inanc beye gidicem nasıl bir DOKTOR

onu bende okuyup neden midem bulanmıyor bebeğim sağlıksız mı diye sormuştum doktora.o da beta hhcg değeri alerji bünyeye yaparsa
miden bulanır sen şanslısın demişti.ama bütün bu zehirlenmeyi geçirenler hep rahat bir hamilelik geçirmişş.herşey bu sefer güzel olacak inşallah canım öpüyorrumm

nasıl moralimi yüksek tutabilirim ki bu durumda.tam gökçeyi nigarı görünce umutlandım,bizde kucağımıza alacağız diye.(inanç bey sana hamile kalırsan %100 help geçirirsin mi dedi.çocuk yapma mı dedi ).senin çocuğun var şükür.benim yokkne diyim ya elimden geleni yapıcam. gerisi ALLAHA kalmış. tam iyiyim diyorum olumlu düşünüyorum pat bişey duyuyorum başa dönüyorum.çok bunaldım artıık sürekli sarıp durmaktan.off iştee

inanki canım içimde çok güzel hisler var seninle ilgili çok sağlıklı bir hamilelik geçirip bebişin kucağına alacaksın inşallah.evet aslında bizim bu hastalığı yaşayan çoğu kişi de mide bulantısı olmamış sizde olmasına sevindim ayrıca doktorun söylediğine şaşırdım demekki bulantı olmaması aslında bi soruna işaret miş.bencede kimseye söylemeyin ççok yakınlar hariç.inanın herkese söylenen bir şeyde sanki hayır kalmıyor.en iyisi gizli tutun inşallah çok kilo almazsın doğum iznine kadar kimseler bilmez umarım.zaten nazarın kelime anlamı:bakmak demek ve olumsuz bi bakış ve önceden pek önemsemezdim ama çok inanıyorum insanı etkşlediğine zaten dinimizde de var olduğu kesin.canım kendine ve minik bebişne iyi bak selamlar

ben ilk 3 ay ve son ay yani 6. ve 7. aylarımda çok şiddetli bulanti yaşadım hatta son ay kusmadığım gün hatırlamıyorum, şimdi preeklampsiyle ilgili araştırma yaparken görüyorum ki belirtileri arasında bulantı ve kusma var oysa dr.uma söylediğimde normal bir durum reflün tutmuştur demişti... (Hem de kendisi riskli gbelik uzmanı olmasına rağmen)
demem o ki ilk 3 ay değilde ilerleyen gebelik haftalarında var olan bulantı aslında bir uyarıymış, ama bu bulantılar haricinde ben de hamileliğimi rahat geçirdim diyebilirim, herkes bana da şaşırırdı sen nasıl hamilesin diye...

beygücüm nasılsın arkadaşım. İyi misin?

valla ben artık hiçbir doktora güvenmiyorum hepsi bi rahatlar.hepimiz aslında şikayetlerimizi en başında söylemişiz,ama kimse dikkate almamış.ben şişiyorum dediğim zaman dalga geçer gibi yiyosun yemeden şişilmez diye gülmüştü.nolurdu dikakte alsaydılar biiz en başından .senin ki o aylarda yüksek tansiyondan dolayı olmuştur diye düşünüyorum.artık kendi doktorumuz kendimiz olacağız.bu arada sen nasılsın toparlandın mı?seninle aynı gün 13.12.2012 de doğum yapmışız bu arada.

bengücüm inanç beyin bana söyleiği tam olarak şu.ne yaşayacağımızı şimdiden bilemeyiz biz niçin bu mesleği seçtik örneğin doğuştan kalp hastası olan bir anneye gebelik senin için riskli diyebiliyoruz ama senin için bu sözkonusu değil sen bebek sahibi olmak istiyorsan takibini yaparım niçin erken doğumlar oluyor da bebekleri küvözde büyütüyoruz anne hayatını riske etmemek için anlayacağın düzenli takiple önlemini alırız dedi.gökçe ve nigar da bende umutlandığım için inanç beye yeniden gittim.bana asıl umut veren hülyaeyüp rumuzlu arkadaş oldu.o da help geçirmiş ilkinde fakat hamile kaldığında hep yeniden yaşamayacağım diye telkin etti kendini o yüzden sana moral dedim.şimdi bunları sana ne desem boş en iyi nehirin annesi anlatır acıların daha çok taze canım 1 yıllık süreyi geçir inşallah bu arada fuat bey ve mert beyle sürekli diyalog içinde olmanı öneririm kendilerini tanımıyorum fakat ege üniversitesinde benim doğum raporlarımda murat ulukuş'un adı geçiyor benim hayatımı kurtaran doktor o diyorum kendisini hatırlamıyorum bile...bu internetten allah razı olsun 3 yıl önce ona da ulaştım teşekkür ettim o zaman ben de 33 yaşındaydım.cesaretsizlikten ben de böyle kalakaldım.inşallah rabbim sağlıklı bir evladı kucağına almayı nasip eder canım benim...

cnmmm bende inanc beye gidicem nasıl bir DOKTOR

inanç bey konusunda uzman akdeniz üniversitesinde uzun yıllar perinatoloji (riskli gebelik)bölümünde öğretmenlik yaptı.şimdi 5M migrosun ilerisinde muayenehanesi var.üniversitede derslere giriyor sadece.gebeliğinde hastanede yatman gerekirse öğrencilerim takip eder ben de kontrolünü yaparım dedi.benim bir oğlum var rabbime şükür 15 yaşında oldu ben geciktim artık hala armudun sapı üzümün çöpü modundayım bu saatten sonra bana zor sizin iyi haberlerinizle mutlu olacağım.nehirin annesi daha sık görüşüyor onun da fikirlerini al canım...

benim de midem hiç bulanmamıştı çok şaşırdım bir de gökçeden duymuştum gebelikten önce doğum kontrol hapı kullananlar da yaşanıyormuş.ben de hapı bıraktığım ilk ay gebe kalmıştım.kişiden kişiye ve gebelikten gebeliğe değişen bir illetmiş.benim karaciğer emzimlerim yükselmiş ve vücudumda trombosit bitmiş(trombosit kanı üreten madde)yaşadığım şehirde bir bayanla tanıştım ilk gebeliğinde bebeğini kaybetmiş 1 yıl sonra gebe kalmış tanıştığımızda 5 aylık gebeydi şimdi tatliş bir oğlu var inanç beye yaptırdı kontrollerini o da.32.haftada hastaneye yattı 1 ay kadar üniversitede kontrol edildi 36.haftada doğum oldu gittiğimde sordum inanç beye o da help ama dedi senin kiyle farklı onun sadece karaciğer enzimleri bozuldu tansiyon ve trombosit sorunu yok tu anlayacağınız araştırdıkça kafa karışıklığı tek çözüm üniversite hastanesi uzman hekimler ve yüksek moral...

merhaba feriha.günlüğüme bakıyorum da.31 ekim gecesi siddetli mide ağrısı bulantısıyla devlet hastanesine kaldırıldım.4 gün hastanede 2 kadın doğumcu gastroloji dahiliyeci hepsi başımda teşhis koyamıyorlar doktorluk yeminini hakkıyla vermeyenlere yazık diyorum.halen ilçe hastanesinde en gözde doktorlar bu kadın doğumcular.beni hastaneden taburcu ettiler.6 kasımda evde afedersiniz şiddetli istifra hemen kendi isteğimizle ege üniversitesine gittik.o gece ağrılarımı ve bulantımı dindirdiler sabah 10.30 da doğum olacağı bilgisi verildi ve4.30 da oğlum doğdu anneme kızınızın ve bebeğin hayatı tehlikede karaciğer bebeği kabul etmiyor acil doğum deyip imza almışlar.RİSKLİ GEBELİK UZMANLARINA GÜVENMİYORUM KUSURA BAKMASINLAR KENDİ DOKTORUMUZ OLMALIYIZ GALİBA SİNİR EDİYORLAR YAAA...NİGARA VE HÜLYAYA TUZ KISITLAMASI YAPAN DOKTORLAR LÜTFİYE VE BANA TUZ SERBEST DENİYOR ANLAMADIM GİTTİ VALLA...

alıntıdır---Araştırmalara göre, gebelik döneminde yeterli miktarda süt tüketimi preeklampsi riskini 5 kat azaltıyor. Anne adayları ve bebekler için ciddi riskler taşıyan preeklampsi riskine karşı uzmanlar süt tüketiminin artırılmasını öneriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…