- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #1.781
tamam canım zaten bu hafta doktora gideceğim sanırım o söyler .inşallah ikili testin iyi gelecek ben ara ara çıldırıp normale dönüyorum böyle böyle zamanı geçirces heralde.(help konusu canımı sıkıyor) mide bulantın falan var mı diğer gebeliğe göre farklılığın var mı onu merak ediyorum ben canım.biz sana sen bize dua et hamişlerin duası kabul olur inşallah.öpüyorum seni de bebişini de
selam kızlar nasılsınız biz oğlumla büyüyoruz pek giremiyorum bu aralar umarım hepiniz iyisinizdir inşallah her gebelik kendine özgü oluyor ben bizzat yaşadım siz önleminizi alın gerisi çorap söküğü gibi geliyor ben bu gebeliğimde hiçbir sorun yaşamadım allahım hepinize yaşatsın böyle güzel hamilelik
Evet düşündüğün şey inşaallah, buradan senin bebeğinide duyacağız biliyorum, seninle buradaki diğer tüm arkadaşlarla aynı acıları yaşıyoruz hep; sen bebeğimin üstüne yağmur yağıyor üzülüyorum dedikce benim aklıma nehirinannesiyle birlikte aynı satırları 1 yıl önce yazışımız geliyor.İnşaallah senin içinde herşey daha iyi olacak, 21 ay olmuş tamtamına .her yalnız kalışımda evde , sokakta hatta otobüsde, akşam karanlığında iş servisinde heryerde akılımda hep tekşey oluyor ,oğlum.İnşaallah acılarımız vakti geldiğinde hafifleyecek, dualarım tüm hamilelerle ve bir an önce anne olmak isteyen dostlarımla,sizde duanızı eksik etmeyin. daha çok yeni hamileleliğim ,nede olsa 32 leri görmüş biriyim :).Rabbim tamamına erdirsin. çok öptüm
Amannnn Allahım , gözlerime inanamıyorum.. yani şimdi sen ....canım arkadaşım .. şuan nasıl ağlıyorum bir bilsennnn...dualarıımmmm kabul olduuuu. biliyordum biliyordum beni yalnız bırakmayacağını biliyordum...acılarımız birdi sevinçlerimizde bir olacak inşallah...HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN BEBİŞİMİZZZZ ÇOK ŞÜKÜR YARABBİM SANA ÇOK ŞÜKÜRRRRR.. ay valla yeminle elim ayağıma dolandı ..Canım benim Allahım tamamına erdirsin inşallah , bütün yaladıklarımızın mükafatı olsun bebişlerimiz.darısı bekleyen diğer kader arkadaşlarıma ..
Amannnn Allahım , gözlerime inanamıyorum.. yani şimdi sen ....canım arkadaşım .. şuan nasıl ağlıyorum bir bilsennnn...dualarıımmmm kabul olduuuu. biliyordum biliyordum beni yalnız bırakmayacağını biliyordum...acılarımız birdi sevinçlerimizde bir olacak inşallah...HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN BEBİŞİMİZZZZ ÇOK ŞÜKÜR YARABBİM SANA ÇOK ŞÜKÜRRRRR.. ay valla yeminle elim ayağıma dolandı ..Canım benim Allahım tamamına erdirsin inşallah , bütün yaladıklarımızın mükafatı olsun bebişlerimiz.darısı bekleyen diğer kader arkadaşlarıma ..
çok şükür oğlun yanında artık helpin önemi yok.özel değilse bişey sormak isityorum 2 bebeği düşünmedin mi doktorlar mı izin vermedi .gittiğin her doktor mu aynı şeyi söyledi.kafam karıştı acaba help olduğu için mi genetiğe ihtiyaç duymadılar umutsuz vaka mı diye düşündüler offff ya başa döndüm yinee ben
bengücüm destinaya sormuşsun da ben de help yaşadım benim yaşadığım yılda 1997 de help diye bir tanı bile yoktu o yüzden raporlarımda preeklampsi yazar.32.haftada aniden ortaya çıktı mide bölgesinde şiddetli ağrıyla yoğun bakımda 2 ünite trombosit verildiğini hatırlıyorum bu verilerden yola çıkarak (help sendromunun belirtilerine bakarsanız bu belirtiler var) tahminlerimde yanılmıyorsam.bir de oğlum 32.haftaya kadar 2000 gr.kadar gelmiş gelişme geriliği yok.prof.inanç mendilcioğluna sordum preeklampsi olmadan help olabilirsin dedi.o kadar yazı okudum ki öğrencilerin help üzerine yazdığı üniversite tezlerini bile okuyorum uzun zamandır.oğlumu kardeşsiz bırakmamak adına (ben 36 yaşındayım ayrıca.)hayati tehlike yaşamamıza rağmen bebeklerimizi kucağımıza aldığımız için genetik tahlil istemiyorar diye düşünüyorum.(biz nehirin annesiyle aynı şehirdeyiz birkaç ay önce bende lütfiyenin kontrollerini yapan prof.inanç mendilcioğluna gittim.ondan genetik tahlil istemiş benden istemedi bende böyle bir kanıya vardım tıp bu kadar ilerlemişken bunun bile çözümünü bulamıyorlar tam teşekküllü üniversite hastanesinde deneyimli bir hekimle aşılabilir diye düşünüyorum.ama önce moralini yüksek tut ve kendini hazır hisset.oğlumla benim hayatımı son anda ege üniversitesinde kurtardılar içecek suyumuz varmış annemle babamdan kızınızın hayatı tehlikede diye imza bile almişlar 25 dk.sonrada oğlumun doğumunu haber verince doktorlar annem mucize diyor buna...biraz karışık oldu aklına takılan bir yer olursa sor canım ama pes etme cümleleri kurup olumsuz vaka filan deme.üniversite hastanesinde kontrollerini mutlaka yaptır aynı prof.özeli varsa ona da git bende izmirliyim bu arada iş dolayısıyla 12 yıldır antalyadayız...
iNŞALLAH....Canım benim ilk gebeliğimde herşey iyi gidiyordu , mide bulantım bile olmadı insanlar ne güzel hamilelik geçiriyorsun derlerdi hep tabiiki 5.haftadan itibaren işyerimdeki herkese de söylemiştim ne yazıkki . gerçekten iyi göz var kötü göz var bilemiyor insan işte... Bu gebeliğimde ise ilk 3 ay bulantılarım oldu hele ilk iki ay bayaa bir kötüydü kilo almama nedenim belki de bu bulantılardandır. her gebelik kendine özgü gerçekten. bulantı olması gebeliğin sağlıklı olduğuna işaretmiş doktorum öyle söyledi demekki gebelik hormonların iyi çalışıyor dedi..
Artık dördüncü ayımıza girdik ve daha işyerinden kimse bilmiyor..saklayabildiğim kadar saklayacağım bende olmadı kilo aldım derim..Dua etmezmiyim hep dualarımdasınız hep söylüyorum güzel günleri de paylaşacağız buradan inşallahhh...
bengücüm destinaya sormuşsun da ben de help yaşadım benim yaşadığım yılda 1997 de help diye bir tanı bile yoktu o yüzden raporlarımda preeklampsi yazar.32.haftada aniden ortaya çıktı mide bölgesinde şiddetli ağrıyla yoğun bakımda 2 ünite trombosit verildiğini hatırlıyorum bu verilerden yola çıkarak (help sendromunun belirtilerine bakarsanız bu belirtiler var) tahminlerimde yanılmıyorsam.bir de oğlum 32.haftaya kadar 2000 gr.kadar gelmiş gelişme geriliği yok.prof.inanç mendilcioğluna sordum preeklampsi olmadan help olabilirsin dedi.o kadar yazı okudum ki öğrencilerin help üzerine yazdığı üniversite tezlerini bile okuyorum uzun zamandır.oğlumu kardeşsiz bırakmamak adına (ben 36 yaşındayım ayrıca.)hayati tehlike yaşamamıza rağmen bebeklerimizi kucağımıza aldığımız için genetik tahlil istemiyorar diye düşünüyorum.(biz nehirin annesiyle aynı şehirdeyiz birkaç ay önce bende lütfiyenin kontrollerini yapan prof.inanç mendilcioğluna gittim.ondan genetik tahlil istemiş benden istemedi bende böyle bir kanıya vardım tıp bu kadar ilerlemişken bunun bile çözümünü bulamıyorlar tam teşekküllü üniversite hastanesinde deneyimli bir hekimle aşılabilir diye düşünüyorum.ama önce moralini yüksek tut ve kendini hazır hisset.oğlumla benim hayatımı son anda ege üniversitesinde kurtardılar içecek suyumuz varmış annemle babamdan kızınızın hayatı tehlikede diye imza bile almişlar 25 dk.sonrada oğlumun doğumunu haber verince doktorlar annem mucize diyor buna...biraz karışık oldu aklına takılan bir yer olursa sor canım ama pes etme cümleleri kurup olumsuz vaka filan deme.üniversite hastanesinde kontrollerini mutlaka yaptır aynı prof.özeli varsa ona da git bende izmirliyim bu arada iş dolayısıyla 12 yıldır antalyadayız...
iNŞALLAH....Canım benim ilk gebeliğimde herşey iyi gidiyordu , mide bulantım bile olmadı insanlar ne güzel hamilelik geçiriyorsun derlerdi hep tabiiki 5.haftadan itibaren işyerimdeki herkese de söylemiştim ne yazıkki . gerçekten iyi göz var kötü göz var bilemiyor insan işte... Bu gebeliğimde ise ilk 3 ay bulantılarım oldu hele ilk iki ay bayaa bir kötüydü kilo almama nedenim belki de bu bulantılardandır. her gebelik kendine özgü gerçekten. bulantı olması gebeliğin sağlıklı olduğuna işaretmiş doktorum öyle söyledi demekki gebelik hormonların iyi çalışıyor dedi..
Artık dördüncü ayımıza girdik ve daha işyerinden kimse bilmiyor..saklayabildiğim kadar saklayacağım bende olmadı kilo aldım derim..Dua etmezmiyim hep dualarımdasınız hep söylüyorum güzel günleri de paylaşacağız buradan inşallahhh...
onu bende okuyup neden midem bulanmıyor bebeğim sağlıksız mı diye sormuştum doktora.o da beta hhcg değeri alerji bünyeye yaparsa
miden bulanır sen şanslısın demişti.ama bütün bu zehirlenmeyi geçirenler hep rahat bir hamilelik geçirmişş.herşey bu sefer güzel olacak inşallah canım öpüyorrumm
eğer sen yaşasaydın annem bugün 34 .haftamıza girecektik ve seninle birlikte her cumartesi alışveriş yapacaktık.her cumartesiyi senin haftan döndüğü için,her pazar senin ölümünü hatırlattığı için her pazartesi toprağa gömüldüğün için sevmiyorum bu günleri bebeğim çook özlüyorummmm sseni güçlü olmaya çalışıyorum olmuyor olmuyoo herşey seni hatırlatıyor bana.küçük olduğun için bir çorap bile almadım sana annem.ama yaşasaydın artık 34 hafta olacaktık beraber alışverişe çıkacaktık ama şimdi sadece odalara kapanıp siyah beyaz resimlerinle ağlayarak konuşuyorum canım yanıyorr sensiz.facebooka baktımda arkadaşların teker teker annelerinin kucağını doldurmaya başladı ama sen hiç gelmeyecek annenin kucağını doldurmayacaksın ZEYNEP DURUMMMM güzel bebeğimm kokunu duyamadım sana sarılamadım güzel bebeğimm annenin rüyasına bari gel kuzumm çok özzledi anneee seni.artık hiçbişi eskisi gibi değilki eski ben değilim sezin varlığını öğrendikten ve seni kaybettikten sonra hiçbişi eskisi gibi olmuyor olmayacaktı kuzummmmmmmmmmmmmm güzeller güzeli meleğim
beygücüm nasılsın arkadaşım. İyi misin?
geçmişi geçmişte bırkırsam iyi,geleceğimin geçmişle aynısı olacağını düşündüğümde kötü.bi iyi bi kötü işte.sen nasılsın canımm
ben ilk 3 ay ve son ay yani 6. ve 7. aylarımda çok şiddetli bulanti yaşadım hatta son ay kusmadığım gün hatırlamıyorum, şimdi preeklampsiyle ilgili araştırma yaparken görüyorum ki belirtileri arasında bulantı ve kusma var oysa dr.uma söylediğimde normal bir durum reflün tutmuştur demişti... (Hem de kendisi riskli gbelik uzmanı olmasına rağmen)
demem o ki ilk 3 ay değilde ilerleyen gebelik haftalarında var olan bulantı aslında bir uyarıymış, ama bu bulantılar haricinde ben de hamileliğimi rahat geçirdim diyebilirim, herkes bana da şaşırırdı sen nasıl hamilesin diye...
nasıl moralimi yüksek tutabilirim ki bu durumda.tam gökçeyi nigarı görünce umutlandım,bizde kucağımıza alacağız diye.(inanç bey sana hamile kalırsan %100 help geçirirsin mi dedi.çocuk yapma mı dedi ).senin çocuğun var şükür.benim yokkne diyim ya elimden geleni yapıcam. gerisi ALLAHA kalmış. tam iyiyim diyorum olumlu düşünüyorum pat bişey duyuyorum başa dönüyorum.çok bunaldım artıık sürekli sarıp durmaktan.off iştee
cnmmm bende inanc beye gidicem nasıl bir DOKTOR
beygücüm nasılsın arkadaşım. İyi misin?
geçmişi geçmişte bırkırsam iyi,geleceğimin geçmişle aynısı olacağını düşündüğümde kötü.bi iyi bi kötü işte.sen nasılsın canımm
Geçmişi elbette ki unutamazsın ama onunla yaşamayı öğrenmelisin.Bende kızımı düşünmediğim bir saniyem bile yok ama kendimi de artık kahretmiyorum.Çünkü ne yaparsam kendime yapıyorum kimseye bir şey olmuyor yıpranan hep sen oluyorsun.Geleceğin,geleceğimiz çok ama çok iyi olacak bu defa çektiğimiz acıların mükafatını alacağız,evlatlarımıza sağlıklı bir şekilde kavuşacağız, ama bizimde iyi olmamız lazım sen iyi olmazsan ,kendini toparlamazsan sağlıklı olamazsın ve unutma ne yaparsan kendine yaparsın ,başkasına değil.Bebeğini tabiki unutamazsın acısı geçecek özlemi kalacak ve inan bana bu özlemeyi bile seveceksin zamanla.Bak kendi ağzınla ne kadar güzel söylüyorsun kendi kendimizin doktoru olucaz, yaralarını iyileştirmek senin elinde inan bunu yapacak gücün var sadece istemen yeterli.Biliyormusun çok önceden birinden bir şey duymuştum sabah ilk önce kalkar kalkmaz kapının kilidini açın ki içeri melekler girsin,bende öyle yapıyorum meleğimi her sabah içeri alıyorum , onunla konuşuyorum bazen dertleşiyorum. onu özlediğimi söylüyorum.çünkü meleğim hep benimle o beni hiç bırakmadı hep yanımda. bak senin kızında seninle ama sen üzüldükçe onuda üzersin, yapma kuzunu üzme ona dimdik ayakta olduğunu annesinin ne kadar güçlü olduğunu göster ki oda mutlu olsun.Meleğin şuan ve daima seninle unutma.
onu bende okuyup neden midem bulanmıyor bebeğim sağlıksız mı diye sormuştum doktora.o da beta hhcg değeri alerji bünyeye yaparsa
miden bulanır sen şanslısın demişti.ama bütün bu zehirlenmeyi geçirenler hep rahat bir hamilelik geçirmişş.herşey bu sefer güzel olacak inşallah canım öpüyorrumm
ben ilk 3 ay ve son ay yani 6. ve 7. aylarımda çok şiddetli bulanti yaşadım hatta son ay kusmadığım gün hatırlamıyorum, şimdi preeklampsiyle ilgili araştırma yaparken görüyorum ki belirtileri arasında bulantı ve kusma var oysa dr.uma söylediğimde normal bir durum reflün tutmuştur demişti... (Hem de kendisi riskli gbelik uzmanı olmasına rağmen)
demem o ki ilk 3 ay değilde ilerleyen gebelik haftalarında var olan bulantı aslında bir uyarıymış, ama bu bulantılar haricinde ben de hamileliğimi rahat geçirdim diyebilirim, herkes bana da şaşırırdı sen nasıl hamilesin diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?