- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #1.801
valla ben artık hiçbir doktora güvenmiyorum hepsi bi rahatlar.hepimiz aslında şikayetlerimizi en başında söylemişiz,ama kimse dikkate almamış.ben şişiyorum dediğim zaman dalga geçer gibi yiyosun yemeden şişilmez diye gülmüştü.nolurdu dikakte alsaydılar biiz en başından .senin ki o aylarda yüksek tansiyondan dolayı olmuştur diye düşünüyorum.artık kendi doktorumuz kendimiz olacağız.bu arada sen nasılsın toparlandın mı?seninle aynı gün 13.12.2012 de doğum yapmışız bu arada.
merhaba feriha.günlüğüme bakıyorum da.31 ekim gecesi siddetli mide ağrısı bulantısıyla devlet hastanesine kaldırıldım.4 gün hastanede 2 kadın doğumcu gastroloji dahiliyeci hepsi başımda teşhis koyamıyorlar doktorluk yeminini hakkıyla vermeyenlere yazık diyorum.halen ilçe hastanesinde en gözde doktorlar bu kadın doğumcular.beni hastaneden taburcu ettiler.6 kasımda evde afedersiniz şiddetli istifra hemen kendi isteğimizle ege üniversitesine gittik.o gece ağrılarımı ve bulantımı dindirdiler sabah 10.30 da doğum olacağı bilgisi verildi ve4.30 da oğlum doğdu anneme kızınızın ve bebeğin hayatı tehlikede karaciğer bebeği kabul etmiyor acil doğum deyip imza almışlar.RİSKLİ GEBELİK UZMANLARINA GÜVENMİYORUM KUSURA BAKMASINLAR KENDİ DOKTORUMUZ OLMALIYIZ GALİBA SİNİR EDİYORLAR YAAA...NİGARA VE HÜLYAYA TUZ KISITLAMASI YAPAN DOKTORLAR LÜTFİYE VE BANA TUZ SERBEST DENİYOR ANLAMADIM GİTTİ VALLA...
tam bebek07 bana güzel haber verdi sonu bozdu işi.bnimde senin gibi yaşımız aynı trombositler düştü.ama bak senin oğlun yanında benim kızım yok sn hiç preklamsi olmamışssın ama ben preklamsi oldum ve preklamsi helpe çevirdi denildi.ben umudumu yitirmek istemiyorum bugün olumsuz şeyler duydukça daha da kötü oldum ağrılarım arttı.kısmetimde ne varsa onu yaşayacağım ağlasam zırlasam boş.şansımı deneyip kendimi Allaha haval edeceğim ki o istemesse yaprak bile kıpırdamaz.RABBİMDEN TEK DİLEĞİM HİÇBİR OLUMSUZLUK YAŞAMADAN BEBEĞİMİ KUCAĞIMA ALMAM.ELİMDEN GELENİ DE YAPACAĞIM İNŞALLAH.DUADA VE İSTEKLERDE ARSIZ OLMAMIZ GEREKİRMİŞ İSTEYELİM O KABUL VERSİN İNŞALLAHbenim de midem hiç bulanmamıştı çok şaşırdım bir de gökçeden duymuştum gebelikten önce doğum kontrol hapı kullananlar da yaşanıyormuş.ben de hapı bıraktığım ilk ay gebe kalmıştım.kişiden kişiye ve gebelikten gebeliğe değişen bir illetmiş.benim karaciğer emzimlerim yükselmiş ve vücudumda trombosit bitmiş(trombosit kanı üreten madde)yaşadığım şehirde bir bayanla tanıştım ilk gebeliğinde bebeğini kaybetmiş 1 yıl sonra gebe kalmış tanıştığımızda 5 aylık gebeydi şimdi tatliş bir oğlu var inanç beye yaptırdı kontrollerini o da.32.haftada hastaneye yattı 1 ay kadar üniversitede kontrol edildi 36.haftada doğum oldu gittiğimde sordum inanç beye o da help ama dedi senin kiyle farklı onun sadece karaciğer enzimleri bozuldu tansiyon ve trombosit sorunu yok tu anlayacağınız araştırdıkça kafa karışıklığı tek çözüm üniversite hastanesi uzman hekimler ve yüksek moral...
hamile kaldığımı öğrendiğimde en iyisi olsun hiçbir şeyi riske atmayayım diye istanbulun en önemli perinatologlarından birine gitmeye ve gebelik takibimi onda devam etmeye karar verdim burada da herkes bu dr.dan o kadar iyi bahsediyor ki... oysa benim felaketim oldu kendisi. vücudum ve de bebeğim bir çok belirti vermesine rağmen anlamadı ya da önemsemedi, hala bunları düşünüp çıldıracak gibi oluyorum. beynim keşke ve nedenlerle dolu. ama olan oldu giden gitti. geriye bize hayatımız boyunca çekeceğimiz acı kaldı...
demek aynı gün doğum yapmışız, aynı acıları ve aynı kederi yaşıyoruz arkadaşım,
inşallah bu zor günleri atlatacağız en az hasarla, ve günün birinde sağ ve sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alacağız, senin için de tüm içtenliğimle bunları diliyorum
Geçmişi elbette ki unutamazsın ama onunla yaşamayı öğrenmelisin.Bende kızımı düşünmediğim bir saniyem bile yok ama kendimi de artık kahretmiyorum.Çünkü ne yaparsam kendime yapıyorum kimseye bir şey olmuyor yıpranan hep sen oluyorsun.Geleceğin,geleceğimiz çok ama çok iyi olacak bu defa çektiğimiz acıların mükafatını alacağız,evlatlarımıza sağlıklı bir şekilde kavuşacağız, ama bizimde iyi olmamız lazım sen iyi olmazsan ,kendini toparlamazsan sağlıklı olamazsın ve unutma ne yaparsan kendine yaparsın ,başkasına değil.Bebeğini tabiki unutamazsın acısı geçecek özlemi kalacak ve inan bana bu özlemeyi bile seveceksin zamanla.Bak kendi ağzınla ne kadar güzel söylüyorsun kendi kendimizin doktoru olucaz, yaralarını iyileştirmek senin elinde inan bunu yapacak gücün var sadece istemen yeterli.Biliyormusun çok önceden birinden bir şey duymuştum sabah ilk önce kalkar kalkmaz kapının kilidini açın ki içeri melekler girsin,bende öyle yapıyorum meleğimi her sabah içeri alıyorum , onunla konuşuyorum bazen dertleşiyorum. onu özlediğimi söylüyorum.çünkü meleğim hep benimle o beni hiç bırakmadı hep yanımda. bak senin kızında seninle ama sen üzüldükçe onuda üzersin, yapma kuzunu üzme ona dimdik ayakta olduğunu annesinin ne kadar güçlü olduğunu göster ki oda mutlu olsun.Meleğin şuan ve daima seninle unutma.
evet kendime yaptı doğum yapalı 2 ay oldu ne sağlığım düzeldi ne psiklojim.dualarımızı RABBİM kabul etsin inşallah.bugünleri beebğimiz kucağımızda teselli olarak analım öpüyorum çok
inanç bey konusunda uzman akdeniz üniversitesinde uzun yıllar perinatoloji (riskli gebelik)bölümünde öğretmenlik yaptı.şimdi 5M migrosun ilerisinde muayenehanesi var.üniversitede derslere giriyor sadece.gebeliğinde hastanede yatman gerekirse öğrencilerim takip eder ben de kontrolünü yaparım dedi.benim bir oğlum var rabbime şükür 15 yaşında oldu ben geciktim artık hala armudun sapı üzümün çöpü modundayım bu saatten sonra bana zor sizin iyi haberlerinizle mutlu olacağım.nehirin annesi daha sık görüşüyor onun da fikirlerini al canım...
bengücüm inanç beyin bana söyleiği tam olarak şu.ne yaşayacağımızı şimdiden bilemeyiz biz niçin bu mesleği seçtik örneğin doğuştan kalp hastası olan bir anneye gebelik senin için riskli diyebiliyoruz ama senin için bu sözkonusu değil sen bebek sahibi olmak istiyorsan takibini yaparım niçin erken doğumlar oluyor da bebekleri küvözde büyütüyoruz anne hayatını riske etmemek için anlayacağın düzenli takiple önlemini alırız dedi.gökçe ve nigar da bende umutlandığım için inanç beye yeniden gittim.bana asıl umut veren hülyaeyüp rumuzlu arkadaş oldu.o da help geçirmiş ilkinde fakat hamile kaldığında hep yeniden yaşamayacağım diye telkin etti kendini o yüzden sana moral dedim.şimdi bunları sana ne desem boş en iyi nehirin annesi anlatır acıların daha çok taze canım 1 yıllık süreyi geçir inşallah bu arada fuat bey ve mert beyle sürekli diyalog içinde olmanı öneririm kendilerini tanımıyorum fakat ege üniversitesinde benim doğum raporlarımda murat ulukuş'un adı geçiyor benim hayatımı kurtaran doktor o diyorum kendisini hatırlamıyorum bile...bu internetten allah razı olsun 3 yıl önce ona da ulaştım teşekkür ettim o zaman ben de 33 yaşındaydım.cesaretsizlikten ben de böyle kalakaldım.inşallah rabbim sağlıklı bir evladı kucağına almayı nasip eder canım benim...
tam bebek07 bana güzel haber verdi sonu bozdu işi.bnimde senin gibi yaşımız aynı trombositler düştü.ama bak senin oğlun yanında benim kızım yok sn hiç preklamsi olmamışssın ama ben preklamsi oldum ve preklamsi helpe çevirdi denildi.ben umudumu yitirmek istemiyorum bugün olumsuz şeyler duydukça daha da kötü oldum ağrılarım arttı.kısmetimde ne varsa onu yaşayacağım ağlasam zırlasam boş.şansımı deneyip kendimi Allaha haval edeceğim ki o istemesse yaprak bile kıpırdamaz.RABBİMDEN TEK DİLEĞİM HİÇBİR OLUMSUZLUK YAŞAMADAN BEBEĞİMİ KUCAĞIMA ALMAM.ELİMDEN GELENİ DE YAPACAĞIM İNŞALLAH.DUADA VE İSTEKLERDE ARSIZ OLMAMIZ GEREKİRMİŞ İSTEYELİM O KABUL VERSİN İNŞALLAH
sağol ablacım bende 2 düşük yasadım
3.gebeliğimde sağolsun ali fuata gittim hersey iyi derken
32.haftamda şişmeye basladım
sağ üst karında agrım oldu
idrarda cok yüksek miktarda albumin cıkısım oldu
tansiyonum cok yükselmeye basladı
dediğiniz gibi önce moral
bunların sebebi hep üzücü bir olay yasadım onla basladı
velhasıl şimdi inanc beye gidicem evet pahalı belki ama carem yok benim
preeklamsi tanısı koymadı bana fuat bey ama bunlar baska neyin belirtisi bilmyiroum
şimdi gene fuat beye gidicem
ama inanc beye sürekli kontrole gidicem
zaten 3 ayrı doktor son 2 ay hastaneye yatısın şart diyorlar bebegi de 36.haftalara beklemeye gerek yok diyorlar
Allahım bizlere sabır versin
tez zamanda güzel haberlerle sevindirelim birbirimizi
bu arada kızlar bana inanc bey artık bekleme hemen denemelere baslayın dedi benim 7 ay oldu daha
sezeryandan sonramı 7 ay oldu şimdi haile kalsan sıkıntıs olmazmıymış
rahme nasıl ve niye baktı bana 4 ay demişti doktorum ama başka dr hiç muayne bile etmeden 1 sene diyo bende bekliyemiyorum 6 aya girdimbenim rahme falan baktı doktor canım
hiç beklemyin hemen baslayın denemelere dedi
bu ay nasip olmadı ama bakalım
yeter bu kadar süre dedi doktor rahimde temiz dedi
rahme nasıl ve niye baktı bana 4 ay demişti doktorum ama başka dr hiç muayne bile etmeden 1 sene diyo bende bekliyemiyorum 6 aya girdim
canım normal ultrason muaynesi yaptı alttan perinataloga gittim profesör .inanc bey var burda ona gittim
asıl doktorumda bekleme dedi
doğumdan sonra toplam 4 ayrı doktora gittim hepsi 4-5 ay dedi
sadece biri bebek ne kadarsa o kadar beklemek en iyisi dedi
benim bebeğim 9 aylıktı
şimdi beklemicem ben
ama kayıp sebeplerin ne belki farklıdır ondan öyle demişlerdir sana
benim asıl sebebim kakasını yutması 3 defa kordon dolanması
inanc bey bunlardan bebek ölmez dedi
acıkcası cok sebepte bilmiyorum
otopsi yaptırmadık
tam bebek07 bana güzel haber verdi sonu bozdu işi.bnimde senin gibi yaşımız aynı trombositler düştü.ama bak senin oğlun yanında benim kızım yok sn hiç preklamsi olmamışssın ama ben preklamsi oldum ve preklamsi helpe çevirdi denildi.ben umudumu yitirmek istemiyorum bugün olumsuz şeyler duydukça daha da kötü oldum ağrılarım arttı.kısmetimde ne varsa onu yaşayacağım ağlasam zırlasam boş.şansımı deneyip kendimi allaha haval edeceğim ki o istemesse yaprak bile kıpırdamaz.rabbimden tek dileğim hiçbir olumsuzluk yaşamadan bebeğimi kucağıma almam.elimden geleni de yapacağım inşallah.duada ve isteklerde arsız olmamız gerekirmiş isteyelim o kabul versin inşallah
sağol ablacım bende 2 düşük yasadım
3.gebeliğimde sağolsun ali fuata gittim hersey iyi derken
32.haftamda şişmeye basladım
sağ üst karında agrım oldu
idrarda cok yüksek miktarda albumin cıkısım oldu
tansiyonum cok yükselmeye basladı
dediğiniz gibi önce moral
bunların sebebi hep üzücü bir olay yasadım onla basladı
velhasıl şimdi inanc beye gidicem evet pahalı belki ama carem yok benim
preeklamsi tanısı koymadı bana fuat bey ama bunlar baska neyin belirtisi bilmyiroum
şimdi gene fuat beye gidicem
ama inanc beye sürekli kontrole gidicem
zaten 3 ayrı doktor son 2 ay hastaneye yatısın şart diyorlar bebegi de 36.haftalara beklemeye gerek yok diyorlar
allahım bizlere sabır versin
tez zamanda güzel haberlerle sevindirelim birbirimizi
bu arada kızlar bana inanc bey artık bekleme hemen denemelere baslayın dedi benim 7 ay oldu daha
evet kendime yaptı doğum yapalı 2 ay oldu ne sağlığım düzeldi ne psiklojim.dualarımızı RABBİM kabul etsin inşallah.bugünleri beebğimiz kucağımızda teselli olarak analım öpüyorum çok
Canım herşey çok güzel olacak sen yeter ki kendini üzüp stres yapma.zaten bu illeti doktorlar hamilelikte belli bi zaman sonra (ay olarak hatırlayamadım) muayene sırasında geçirip geçirmeyeceğini söylüyormuş.Ona göre tedbir alınıyor ki tekrar olacağını düşünüp kendine eziyet etmemelisin.Herşey çok güzel olacak tüm melek anneleri için güzel günler bizim.öptüm canım
Kızlar selammm, dün doktorum aradı ikili test için verdiğim kan sonuçlarım iyi gelmiş .şimdilik bir problem yok dedi çok şükür..
Az önce Gökçeyi aradım , nst den geliyormuş bebişi de o da iyiymiş çok şükür 10-12 gün kalmış doğumuna yarabbim sağ salim uzun ömürlü bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallahh. darısı başımıza amiiinnn..
Bu arada yeni hamişimizden ses yok yine Esracım nasılsın bir tanemm
melek yavrum kaç yaşındasın sen niye beklemeyin dedi ki sana.insan çekiniyor çok da soru soramıyor ki.ali fuat bey de sayılan doktorlardan diyorlar fakat infertilite de uzman diye biliyorum bak andeva yıldız da gökbay erpek var o da akdeniz üniversitesinden geçiş yaptı oraya hem sağlık güvencesinden faydalanırsın bi de ona danış sadece tavsiye...inanç beye de 200 tl.bayılacaksın mecbur ayda.sonu sağlık olsun da canım.tuz konusunda nededi biraz anlatırmısın dediklerini...
Kızlar selammm, dün doktorum aradı ikili test için verdiğim kan sonuçlarım iyi gelmiş .şimdilik bir problem yok dedi çok şükür..
Az önce Gökçeyi aradım , nst den geliyormuş bebişi de o da iyiymiş çok şükür 10-12 gün kalmış doğumuna yarabbim sağ salim uzun ömürlü bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallahh. darısı başımıza amiiinnn..
Canım herşey çok güzel olacak sen yeter ki kendini üzüp stres yapma.zaten bu illeti doktorlar hamilelikte belli bi zaman sonra (ay olarak hatırlayamadım) muayene sırasında geçirip geçirmeyeceğini söylüyormuş.Ona göre tedbir alınıyor ki tekrar olacağını düşünüp kendine eziyet etmemelisin.Herşey çok güzel olacak tüm melek anneleri için güzel günler bizim.öptüm canım
sağol canım.inşallah Rabbim acımızın mükafatını vercek unuttaracak bugünleri.gökçe nigar gibi sorun yaşamadan bebeklerimizi kucağımıza alacağız ben inanıyorumm yaaa .öpüyorumm çookkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?